Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
attrs
HV Guru

|
07.11.2012 13:46:06
|
|
|
DVDRW, suure tõenäosusega.
_________________ He who knows he has enough is rich. |
|
Kommentaarid: 414 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
365 |
|
tagasi üles |
|
 |
hannes
HV vaatleja
|
07.11.2012 16:14:33
|
|
|
Tere,
Kui mulle tuleb EL-i väliselt pakk, mis on märkega "gift", ei ole saadetud eBay-st vms ostukeskkonnast, eraisikult saadud, siis kas toll arvestab maksude arvestamisel kauba väärtuseks kindlustuse tarvis pakendile märgitud summa või on mingit imelist dokumenti kauba väärtuse tõestamiseks veel vaja? Toll keerutab ja DHL uimerdab, aga mina tahan vastuseid.
Summa on maksuvabast määrast märksa suurem ja kuulub ka tollimaksuga maksustamisele.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
07.11.2012 16:34:39
|
|
|
hannes kirjutas: |
Tere,
Kui mulle tuleb EL-i väliselt pakk, mis on märkega "gift", ei ole saadetud eBay-st vms ostukeskkonnast, eraisikult saadud, siis kas toll arvestab maksude arvestamisel kauba väärtuseks kindlustuse tarvis pakendile märgitud summa või on mingit imelist dokumenti kauba väärtuse tõestamiseks veel vaja? Toll keerutab ja DHL uimerdab, aga mina tahan vastuseid.
Summa on maksuvabast määrast märksa suurem ja kuulub ka tollimaksuga maksustamisele. |
Kui neile huvi pakub toode, siis nõuavad arvet vms, mis sa reaalselt maksid.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
PitBull
HV kasutaja
|
07.11.2012 16:34:41
|
|
|
Reeglina soovivad nad arvet/maksedokumenti konkreetse kauba kohta.
Samas, kui Sinu pakutud hind on selgelt alla turuhinna või neil tekib kahtlus, et vassid vms, siis on neil dejure õigus aluseks võtta eseme turuhind. Kes nt enne EL liitumist Saksast auto on toonud, siis ehk veel mäletavad, kuidas ja milline see hind leiti
_________________ Otsin katkist modulaarset PSU-d(lammutamiseks) raha või töökorras PSU vastu. |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
hannes
HV vaatleja
|
07.11.2012 16:50:10
|
|
|
Kindlustusele märgitud hind on vastavuses pakendi sisu turuhinnaga. Küsimus on pigem selles, et mille järgi toll otsustab, et kaup on ostetud, mitte kingiks saadud ning kust peaksin ma välja võluma maksedokumendi, kui kaup ongi kingiks saadud? Või pean hakkama tõendama oma seotust saatja isikuga?
Ja kas eseme turuhind arvestatakse uue analoogse toote hinna järgi, isegi, kui on tegemist kasutatud tootega?
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
07.11.2012 16:50:40
|
|
|
Tere,
Summa on maksuvabast määrast märksa suurem ja kuulub ka tollimaksuga maksustamisele. |
gift või altkäemaks, vahet pole. toll ette võtad maksad täislaksu, ansipi vabariiki petta ei saa ,kui valvekoerad tööd teevad
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
07.11.2012 17:20:01
|
|
|
Kindlustusele märgitud hind on vastavuses pakendi sisu turuhinnaga. Küsimus on pigem selles, et mille järgi toll otsustab, et kaup on ostetud, mitte kingiks saadud ning kust peaksin ma välja võluma maksedokumendi, kui kaup ongi kingiks saadud? Või pean hakkama tõendama oma seotust saatja isikuga?
Ja kas eseme turuhind arvestatakse uue analoogse toote hinna järgi, isegi, kui on tegemist kasutatud tootega? |
Eraisikult eraisikule saadetava mittekaubandusliku eseme käibemaksuvaba piir on 45€ - kui kauba väärtus üle selle, siis pead nii või naa maksma...
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
pepsy
HV kasutaja

|
07.11.2012 18:28:46
|
|
|
Selline lugu: tahtsin osta ebayst jublakat, müüja ei tahtnud müüa, sest mul pole reitingut veel. Raha olin juba ära maksnud, nüüd kandis läbi paypali tagasi. Paypal väitis, et kandis makse tagasi mu LHV Mastercardile. Kuna minu makse on teostunud tavaliselt kohe (või vähemalt raha bronnitakse nii kiiresti), siis eeldasin, et tagasimakse tuleb samamoodi kiiresti. Helistasin LHVsse, kus selgus aga, et Mastercard ei aksepteeri makseid paypali poolt. Ehk mastercardiga saad kanda raha paypali aga vastupidi ei saa. Kellelgi samalaadset kogemust? Helistan peagi Paypali service liinile.
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
07.11.2012 18:49:05
|
|
|
mul tuli alles eelmine nädal PP-st MC-le tagasi
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
hannes
HV vaatleja
|
07.11.2012 18:59:36
|
|
|
beastbeats kirjutas: |
Ja kas eseme turuhind arvestatakse uue analoogse toote hinna järgi, isegi, kui on tegemist kasutatud tootega? |
Eraisikult eraisikule saadetava mittekaubandusliku eseme käibemaksuvaba piir on 45€ - kui kauba väärtus üle selle, siis pead nii või naa maksma... |
Jah, aga kui kaup on saadetud kingina tasuta, siis millise dokumendi alusel makse arvestatakse? Või ei ole võimalik olukord, kus näiteks tuttav Indiast saadab mulle eseme väärtusega ca 400 €, mida ta ise enam ei kasuta, ilma, et ta mulle selle eest arve esitaks? Minu kanda jäävad käibe- ja tollimaks. Eseme väärtus on märgitud pakile, aga muud kauba väärtust tõendavat dokumenti esitada ei ole. Kas see on tolli jaoks tõesti väga ebausutav stsenaarium?
(Andestust, see on tegelikult veidi offtopic, kuna pole otseselt seotud ei PayPali ega eBayga)
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru

|
07.11.2012 19:09:07
|
|
|
pepsy kirjutas: |
Selline lugu: tahtsin osta ebayst jublakat, müüja ei tahtnud müüa, sest mul pole reitingut veel. Raha olin juba ära maksnud, nüüd kandis läbi paypali tagasi. Paypal väitis, et kandis makse tagasi mu LHV Mastercardile. Kuna minu makse on teostunud tavaliselt kohe (või vähemalt raha bronnitakse nii kiiresti), siis eeldasin, et tagasimakse tuleb samamoodi kiiresti. Helistasin LHVsse, kus selgus aga, et Mastercard ei aksepteeri makseid paypali poolt. Ehk mastercardiga saad kanda raha paypali aga vastupidi ei saa. Kellelgi samalaadset kogemust? Helistan peagi Paypali service liinile. |
Sa räägid pangaga kahest erinevast asjas. Paypali kontolt ei saa jah vaba raha kanda LHV panga kontole. Küll aga saab raha alati tagastada kontole kust see tuli. Oota 5 tööpäeva siis see raha laetub su kontole tagasi.. tuhandeid kordi sellest siin juba leierdatud.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
radok
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
EstDonk
HV vaatleja
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
07.11.2012 19:41:46
|
|
|
radok, amazon.de on tegelikult väga mõistlik koht raamatute soetamiseks ku ebayst ei leia (seal on muidugi ka saksamaalt või UK-st tarnijaid mõistlik eelistada.) 1/3 eesti hinnast hoiad vähemalt kokku. Ja kui oled nõus "gebraucht-sehr gut" (harilikult uueväärsed raamatud, ühel oli kaanel murdejälg sees, teised lihtsalt ülejäänud laokaubad vms välimusega), siis võimalik, et leiad raamatu 0,5 euri eest, millele lisandub postikulu.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
pepsy
HV kasutaja

|
07.11.2012 19:47:15
|
|
|
pois11 kirjutas: |
pepsy kirjutas: |
Selline lugu: tahtsin osta ebayst jublakat, müüja ei tahtnud müüa, sest mul pole reitingut veel. Raha olin juba ära maksnud, nüüd kandis läbi paypali tagasi. Paypal väitis, et kandis makse tagasi mu LHV Mastercardile. Kuna minu makse on teostunud tavaliselt kohe (või vähemalt raha bronnitakse nii kiiresti), siis eeldasin, et tagasimakse tuleb samamoodi kiiresti. Helistasin LHVsse, kus selgus aga, et Mastercard ei aksepteeri makseid paypali poolt. Ehk mastercardiga saad kanda raha paypali aga vastupidi ei saa. Kellelgi samalaadset kogemust? Helistan peagi Paypali service liinile. |
Sa räägid pangaga kahest erinevast asjas. Paypali kontolt ei saa jah vaba raha kanda LHV panga kontole. Küll aga saab raha alati tagastada kontole kust see tuli. Oota 5 tööpäeva siis see raha laetub su kontole tagasi.. tuhandeid kordi sellest siin juba leierdatud. |
Okei, tänud jään siis laekumist ootama. Räägin ka veel LHV klienditeenindusega üle sellest.
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
radok
Kreisi kasutaja
|
07.11.2012 19:53:42
|
|
|
EstDonk kirjutas: |
amazon.co.uk - s ei ole sama raamatut müüa? |
On küll, aga kas postikulu hinnad on siis teised UK omas - ei ole kontot teinud sinna ja seega ei näe, mis see postikulu Eestisse oleks. Arvasin, et need hinnad on kõikidel amazoni lehtedel samad.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
07.11.2012 20:00:55
|
|
|
amazon.de tahab 6 euri saada postikulu mu mälu järgi.
EDIT: valetan. ise kasutan amazoniga sellist taktikat, et otsin endale kasutatute hulgast väikse hinna ja lähedalasuva saatmispunktiga parima võimaluse ja saan raamatu ca. 5-8 euri eest kätte.
http://www.amazon.de/gp/offer-listing/0380789019/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used <-- siit nt saaksin esimese pakkuja käest saksamaalt tõenäoliselt kiiremini kui 7 tööpäeva jooksul kätte ja läheks alla 4 euro. Või siis gebraucht-sehr gut ilma saatmistasuta 5.10 kokku.
|
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
08.11.2012 01:46:34
|
|
|
Jah, aga kui kaup on saadetud kingina tasuta, siis millise dokumendi alusel makse arvestatakse? Või ei ole võimalik olukord, kus näiteks tuttav Indiast saadab mulle eseme väärtusega ca 400 €, mida ta ise enam ei kasuta, ilma, et ta mulle selle eest arve esitaks? Minu kanda jäävad käibe- ja tollimaks. Eseme väärtus on märgitud pakile, aga muud kauba väärtust tõendavat dokumenti esitada ei ole. Kas see on tolli jaoks tõesti väga ebausutav stsenaarium?
|
Nagu eelnevalt kirjas juba, kui tollile pakile märgitud väärtus ei meeldi, ja sa ühtegi dokumenti neile selle eseme kohta tekitada ei suuda, siis pöördub toll igor mangi poole ja määrab su esemele "turuväärtuse".
See ei loe, et sina selle tasuta said. Siis võiks igaüks ju öelda, et sai selle või tolle "tasuta".
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
1 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
masmre
Kreisi kasutaja

|
10.11.2012 20:41:08
|
|
|
DX saatis mu järelepärimise peale sihukese vastuse:
>From experience, the estimated delivery time is 14-22 working days, may be longer than expected, would you mind waiting some more days? |
tea, kas venitavad ja peaks refundima hakkama? Samas tuli mulle mingi pakk ka kahe kuu pärast ikka kohale...
|
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
10.11.2012 20:55:13
|
|
|
masmre kirjutas: |
DX saatis mu järelepärimise peale sihukese vastuse:
>From experience, the estimated delivery time is 14-22 working days, may be longer than expected, would you mind waiting some more days? |
tea, kas venitavad ja peaks refundima hakkama? Samas tuli mulle mingi pakk ka kahe kuu pärast ikka kohale... |
oota 40 päeva ja siis tee refund, 45 päeva aega paypaliga
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
11.11.2012 00:21:09
|
|
|
DX-ga pole mõtet mingit refundi-jura harrastada, varem või hiljem ajavad nad asja korda. ja klient ei jää kunagi kaotajaks pooleks!
mul 30. sept shipitud pakk kaduma läinud, ja kui järgmine nädal kätte ei saa (re-shipitud ilmselt tähitud postina, odavam kui kadunud pakki otsida), siis saadavad nii kaua kuni kätte saan. korduvalt kogetud.
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
masmre
Kreisi kasutaja

|
11.11.2012 01:21:01
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
DX-ga pole mõtet mingit refundi-jura harrastada, varem või hiljem ajavad nad asja korda. ja klient ei jää kunagi kaotajaks pooleks!
mul 30. sept shipitud pakk kaduma läinud, ja kui järgmine nädal kätte ei saa (re-shipitud ilmselt tähitud postina, odavam kui kadunud pakki otsida), siis saadavad nii kaua kuni kätte saan. korduvalt kogetud. |
Kaua ootasid, et nad uue paki panid? Oli pikk kirjavahetus vist..
|
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
11.11.2012 01:53:10
|
|
|
Mul ka ikka üks DX pakk seikleb kuskil ilma peal 19. sept saadik. Seda ootamise kirja olen ka näinud korduvalt oma päringute vastusena. Palusid uurida ka postkontorist, et kas äkki on kohal ikka. Siis uurisid, et kas ikka aadress sai õige. Eks järgmine nädal ootan uusi vastuseid/ettepanekuid neilt.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
1 :: |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karu7899
HV kasutaja
|
11.11.2012 02:54:17
|
|
|
Dijital kirjutas: |
Mul ka ikka üks DX pakk seikleb kuskil ilma peal 19. sept saadik. Seda ootamise kirja olen ka näinud korduvalt oma päringute vastusena. Palusid uurida ka postkontorist, et kas äkki on kohal ikka. Siis uurisid, et kas ikka aadress sai õige. Eks järgmine nädal ootan uusi vastuseid/ettepanekuid neilt. |
Sama ainult, et minu pakk tellitud 31 aug.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
11.11.2012 03:18:34
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
mul 30. sept shipitud pakk kaduma läinud, ja kui järgmine nädal kätte ei saa (re-shipitud ilmselt tähitud postina, odavam kui kadunud pakki otsida), siis saadavad nii kaua kuni kätte saan. korduvalt kogetud. |
mul kama2 kas dx või puhta sx, ma lähtusin paypalist
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |