Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Alvaaro
HV Guru

|
08.11.2012 02:15:03
|
|
|
Mul selline küsimus,et ostsin hiljuti just M14x ja sellel on ka see võimalus 7melt upgradeda 8 peale.
Aga kas on võimalik ka nii,et jääks ka 7 peale.Ehk siis mõlemad oleks masinas.
Või ainuke võimalus retail 8 osta poest?
|
|
tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
08.11.2012 02:16:51
|
|
|
ivar80 kirjutas: |
Täna siis sain praktikas näha sellist asja, et mitte iga masin, mis kenasti Windows 7 jooksutab ei kõlba Win 8'le. Ära lasi osta ja kõik, hakkas installimagi juba pisut ja siis kargas error ette.
Tuli välja, et protsessor peab toetama selliseid funktsioone nagu PAE, NX ja SSE2, kui mõnda pole siis kööga. Hea on, et mul on teine masin ka olemas kuhu see ostetud Windows panna, muidu oleksin küll päris kuri, et Upgrade assistant midagi kahtlast ennem ostmist ei märganud  |
Kõik vähegi kaasaegsed cpu-d peaks neid funktsioone toetama.
Proovisin kolmel erineva põlvkonna rauaga Ordi sülearvutil:
Intel T2310 + 4GB DDR2 = error
Core i5-520M + 4GB DDR3 = error
Pentium M + 1,25GB DDR1 = success
naljakas, kas pole?
_________________ Experience is gained immediately after it is needed. |
|
tagasi üles |
|
 |
Raines
Kreisi kasutaja

|
08.11.2012 05:16:47
|
|
|
danny kirjutas: |
d3t kirjutas: |
danny, metros seda teha ei saa praeguses versioonis. |
Selge Niikauaks siis desktop skype, nii igaks juhuks  |
Saab ikka... avastasid liiga vähe ringi sel juhul!
1: Navigeeri skype'i esilehele.
2: Ekraani paremal ääres oleval pop-out ribal on settings
3: ja settings all on eraldi veel seaded.
4: ja seal seadete all juba näha nupuke - kustuta kogu ajalugu.
Kui natuke ringi vaatad, saad aru, et paremal olev settings vastab hetkel ees olevale programmile.
Ja Windows 8. ja Metrost üleüldiselt: Siiani meeldib väga. Hetkel on dual bootina peale lastud testimiseks.
Oleksin juba täna iso legaalselt alla tirinud ja neile raha andnud, kuid kahjuks nõudsid nad selleks paypali kontot või krediitkaarti. Seda mul aga pole.
Panin siis deebetkaart plussile tellimuse sisse ja legaalse variandi hankimine peab natukene ootama.
Windows 8 bootimiskiirus on meeletult hea. Naksti ja olen sees. Windows 7 uimerdab selle kõrval ikka korralikult. Üleüldiselt on kõik palju kiirem ja sujuvam.
Sisse ehitatud postkasti rakendus on ka väga mõnus.
Syncisin kohe gmaili konto hulka ja väga mugav. Peab tõdema, et kogu kupatus näeb kuradima kena välja ka. Ringi navigeerimisega harjumine võtab natukene aega aga kui on avastamishuvi, harjub päris kiiresti ja start nupu puudumine pole mitte mingisugunegi probleem.
Mälupulgalt installeerimisega polnud ka mingeid probleeme. Ei eemaldanud seda usb pesast pärast esimest taaskäivitust ja mingeid jamasid ei tekkinud. Kõik sujus kenasti.
Minu nädalake testimist on möödunud positiivselt ja olen väga rahul!
|
|
tagasi üles |
|
 |
HZo
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
Raines
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
ivar80
HV kasutaja

|
08.11.2012 09:43:53
|
|
|
.:MDK:. kirjutas: |
Täna siis sain praktikas näha sellist asja, et mitte iga masin, mis kenasti Windows 7 jooksutab ei kõlba Win 8'le. Ära lasi osta ja kõik, hakkas installimagi juba pisut ja siis kargas error ette.
Tuli välja, et protsessor peab toetama selliseid funktsioone nagu PAE, NX ja SSE2, kui mõnda pole siis kööga. Hea on, et mul on teine masin ka olemas kuhu see ostetud Windows panna, muidu oleksin küll päris kuri, et Upgrade assistant midagi kahtlast ennem ostmist ei märganud  |
Kõik vähegi kaasaegsed cpu-d peaks neid funktsioone toetama.
Proovisin kolmel erineva põlvkonna rauaga Ordi sülearvutil:
Intel T2310 + 4GB DDR2 = error
Core i5-520M + 4GB DDR3 = error
Pentium M + 1,25GB DDR1 = success
naljakas, kas pole? |
Kui tegu oli Pentium M Dothaniga siis pole see ime. Nendel oli lisaks SSE2 olemas ka NX (Inteli keeles XD) ja PAE. T2310 prosel on vist PAE puudu. Äkki i5 masinale tuli error seepärast ette, et tahtsid 32bit Windowsi installida 4GB mäluga masinasse?
EDIT: Probleem võib tekkida ka lihtsalt sellest, kui NX on BIOSist keelatud.
viimati muutis ivar80 08.11.2012 10:35:38, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
08.11.2012 09:51:25
|
|
|
Alvaaro kirjutas: |
Mul selline küsimus,et ostsin hiljuti just M14x ja sellel on ka see võimalus 7melt upgradeda 8 peale.
Või ainuke võimalus retail 8 osta poest? |
Kui upgrade'id, siis ei tohi mõlemat korraga kasutada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ivar80
HV kasutaja

|
08.11.2012 11:58:00
|
|
|
Avastasin just, et Paypal on minu kontolt teinud Microsoftile 2 sellist väljamakset, mida mina pole tellinud
Kokku olen ostnud 3 windowsi upgradet aga makseid on läinud viie eest. Kellelgi veel sellist jama on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
HV veteran

|
08.11.2012 12:01:41
|
|
|
Kui tegu oli Pentium M Dothaniga siis pole see ime. Nendel oli lisaks SSE2 olemas ka NX (Inteli keeles XD) ja PAE. T2310 prosel on vist PAE puudu. Äkki i5 masinale tuli error seepärast ette, et tahtsid 32bit Windowsi installida 4GB mäluga masinasse?
EDIT: Probleem võib tekkida ka lihtsalt sellest, kui NX on BIOSist keelatud. |
Biosis pole ühelgi masinal seda valikut. 4GB mälu ei tohiks kuidagi põhjustada seda, et 32bit tarkvara ei ole võimalik arvutisse paigaldada. Installimisel kasutasin 64bit plaati (välja arvatud Pentiumiga masina puhul).
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
08.11.2012 12:04:22
|
|
|
NX on inteli masinatel Execute disable (XD) nime all. Ja seda on biossides olemas küll. Vähemalt peaks olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
danny
Kreisi kasutaja

|
08.11.2012 12:11:00
|
|
|
Raines kirjutas: |
danny kirjutas: |
d3t kirjutas: |
danny, metros seda teha ei saa praeguses versioonis. |
Selge Niikauaks siis desktop skype, nii igaks juhuks  |
Saab ikka... avastasid liiga vähe ringi sel juhul!
1: Navigeeri skype'i esilehele.
2: Ekraani paremal ääres oleval pop-out ribal on settings
3: ja settings all on eraldi veel seaded.
4: ja seal seadete all juba näha nupuke - kustuta kogu ajalugu.
Kui natuke ringi vaatad, saad aru, et paremal olev settings vastab hetkel ees olevale programmile. |
Ongi täitsa olemas, aga ei toimi. Ajalugu jääb endiselt alles.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
08.11.2012 12:23:52
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Alvaaro kirjutas: |
Või ainuke võimalus retail 8 osta poest? |
Kui upgrade'id, siis ei tohi mõlemat korraga kasutada. |
Korraga jah kasutada ei tohi, aga DUAL BOOT masinat nagu soovitakse (et mõlemad oleks masinas) võib täitsa teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
HV veteran

|
08.11.2012 13:25:51
|
|
|
kusti85 kirjutas: |
NX on inteli masinatel Execute disable (XD) nime all. Ja seda on biossides olemas küll. Vähemalt peaks olema. |
Lauaarvutitel võib olla, aga läpparitel reeglina mitte.
|
tagasi üles |
|
 |
ivar80
HV kasutaja

|
08.11.2012 13:44:13
|
|
|
.:MDK:. kirjutas: |
kusti85 kirjutas: |
NX on inteli masinatel Execute disable (XD) nime all. Ja seda on biossides olemas küll. Vähemalt peaks olema. |
Lauaarvutitel võib olla, aga läpparitel reeglina mitte. |
See NX võib vist ka mingi viirusetõrje kirjana esineda BIOSis http://en.wikipedia.org/wiki/NX_bit
|
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
08.11.2012 13:53:05
|
|
|
Ja reeglina on vist sekjuuriti või memori protektsiooni vms all, mitte miskiste tseepeeuu settingute hulgas? A mo meelest olen ma seda ikka läpakatel ka kohanud (ses suhtes, et teiste omadel, enda omal on küll olemas).
Ja teemasse ka: win8 täitsa meeldib. Siuke sümpaatne sotsiaalne käkk on. Kahju, et tahvlit pole.
http://www.shortcutworld.com/en/win/Windows_8.html <--lingil loetletud palju keyboars shortcutte, nendeta on ebamugavam. EDIT: pannkook, vale link sai.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
08.11.2012 14:26:00
|
|
|
Viimaseid kolme lehte lugedes, tundub, et päris palju probleeme tekitab Delli arvutitele Windows 8 Upergate peale saada, kas see on tõsi.
Keegi väitis siin, et metrot kasutab meelelahutuseks ja desktopi töö tegemiseks, olen nõus selle arvamusega, ainult kahe erandiga. Kergemini võiks siiski olla ligipääsetav Control Panelile, hetkel kasutan ise Ctrl+r ning kirjutan sinna Control Panel ja My Computerisse võiks kergemini ligipääsetav olla ka, ise kasutan küll Win+e.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
08.11.2012 14:29:39
|
|
|
brixxx kirjutas: |
Kergemini võiks siiski olla ligipääsetav Control Panelile, hetkel kasutan ise Ctrl+r ning kirjutan sinna Control Panel ja My Computerisse võiks kergemini ligipääsetav olla ka, ise kasutan küll Win+e. |
Control Paneli jaoks tee vasakus all nurgas parem klikk.
|
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
08.11.2012 14:32:28
|
|
|
Viimaseid kolme lehte lugedes, tundub, et päris palju probleeme tekitab Delli arvutitele Windows 8 Upergate peale saada, kas see on tõsi.
Keegi väitis siin, et metrot kasutab meelelahutuseks ja desktopi töö tegemiseks, olen nõus selle arvamusega, ainult kahe erandiga. Kergemini võiks siiski olla ligipääsetav Control Panelile, hetkel kasutan ise Ctrl+r ning kirjutan sinna Control Panel ja My Computerisse võiks kergemini ligipääsetav olla ka, ise kasutan küll Win+e. |
Millal sa ükskord aru saad, et see on UPGRADE U P G R A D E
My Computeri saad ju Desktopile panna, nagu 7's. Või tahad mingit kolmandat moodust sinna pääsemiseks?
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
08.11.2012 14:42:20
|
|
|
Lülita taskbar'i seadetes Desktop toolbar sisse ja paremale tekib toolbar, kust saab control panel'i, my computer'i ja üht-teist veel kätte. Custom toolbari lisamisega sai sinna lisaks tekitada ka start menüü laadse valiku.
|
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
08.11.2012 14:52:58
|
|
|
pois11 kirjutas: |
ottf kirjutas: |
pois11 kirjutas: |
Huvitav kuidas siis nüüd uutele poest ostetud arvutitel see aktiveerimine tulevikus käima hakkab? Ostsin eile uue samsungi läpaka millel kenasti windows 8 peale. Aga arvuti taga ja aku pesas ei ole kleepsu KEY koodiga nagu vanasti. Põhja all on küll väike kleeps mis näitab, et litsentsiga win8 aga koodi pole. Ise küll vaatasin keyfingeriga key järgi ja kirjutasin mitmesse kohta ülesse aga siiski. Teen formati ja kust ma selle key pean saama? Arvutiga polnud kaasas ka mitte ühtegi plaati ega koodi. Kui see nii hakkab olema siis tulevikus hakkavad küll inimesed külma saama. |
minuarust oem-dega praktiseeriti juba ammu seda, et mingi riistvara jupi vahetuse või formatiga ongi byebye... mine poodi ja osta uus win. |
Ei formateid ma olen küll ja küll teinud. vahest registreerib automaatselt ära. Vahest tuleb helistada. Nüüd on küsimus selles, et pole läpaka põhja all seda KEY koodi kui peaks lambist kõvaketas katki minema või viirus hõivab arvuti. Mis siis saab? |
Sul pole võtit vaja, see võetakse EFI'st või BIOS'est automaatselt. Ning mis puutub riistvara vahetusse, siis OEM litsentsi puhul on system builderil (olgu selleks nt. Arvutikeskus) sulle kohustus vajadusel (milleks on emaplaadi vahetus) tarnida tasuta ka uus litsens omakuludega.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
08.11.2012 14:54:41
|
|
|
OKEI, My Computeri saab jah panna desktopile panna, aga Control Paneliga on keerulisem lugu juba, aga vasakus all nurgas parem klikki proovin ning kindlasti proovin seda toolbari asja ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
renhoelder
HV veteran

|
08.11.2012 15:46:29
|
|
|
Traf kirjutas: |
Kergemini võiks siiski olla ligipääsetav Control Panelile, hetkel kasutan ise Ctrl+r ning kirjutan sinna Control Panel ja My Computerisse võiks kergemini ligipääsetav olla ka, ise kasutan küll Win+e. |
Control Paneli jaoks tee vasakus all nurgas parem klikk. |
Või siis Win + X, sama tulemus.
LKits kirjutas: |
Nii kaua, kuni Windows 8 normaalseks tagasi ei saa muuta, ei kavatsegi mina teda kasutusele võtta. Selline haige tableti desktop mulle lihtsalt ei sobi. |
Mis mõttes ei saa muuta? Sa tead ju, et sa ei pea kasutama Metro UI'd vaid võid sama edukalt oldschool desktopis möllata?
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
08.11.2012 16:17:49
|
|
|
LKits kirjutas: |
Nii kaua, kuni Windows 8 normaalseks tagasi ei saa muuta, ei kavatsegi mina teda kasutusele võtta. Selline haige tableti desktop mulle lihtsalt ei sobi. |
Who cares?!
Windows 8 on sellisena juba ehitatud. Tagasi muuta pole seda juba seetõttu võimalik.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
|