Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 8 ja 8.1 (arutelu ja probleemid) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 135, 136, 137 ... 321, 322, 323  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Alvaaro
HV Guru
Alvaaro

sõnum 08.11.2012 02:15:03 vasta tsitaadiga

Mul selline küsimus,et ostsin hiljuti just M14x ja sellel on ka see võimalus 7melt upgradeda 8 peale.
Aga kas on võimalik ka nii,et jääks ka 7 peale.Ehk siis mõlemad oleks masinas.
Või ainuke võimalus retail 8 osta poest?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
.:MDK:.
HV veteran

sõnum 08.11.2012 02:16:51 vasta tsitaadiga

ivar80 kirjutas:
Täna siis sain praktikas näha sellist asja, et mitte iga masin, mis kenasti Windows 7 jooksutab ei kõlba Win 8'le. Ära lasi osta ja kõik, hakkas installimagi juba pisut ja siis kargas error ette.
Tuli välja, et protsessor peab toetama selliseid funktsioone nagu PAE, NX ja SSE2, kui mõnda pole siis kööga. Hea on, et mul on teine masin ka olemas kuhu see ostetud Windows panna, muidu oleksin küll päris kuri, et Upgrade assistant midagi kahtlast ennem ostmist ei märganud icon_razz.gif

Kõik vähegi kaasaegsed cpu-d peaks neid funktsioone toetama.
Proovisin kolmel erineva põlvkonna rauaga Ordi sülearvutil:
Intel T2310 + 4GB DDR2 = error thumbs_down.gif
Core i5-520M + 4GB DDR3 = error thumbs_down.gif
Pentium M + 1,25GB DDR1 = success thumbs_up.gif

naljakas, kas pole?

Raines
Kreisi kasutaja
Raines

sõnum 08.11.2012 05:16:47 vasta tsitaadiga

danny kirjutas:
d3t kirjutas:
danny, metros seda teha ei saa praeguses versioonis.

Selge thumbs_up.gif Niikauaks siis desktop skype, nii igaks juhuks icon_biggrin.gif

Saab ikka... avastasid liiga vähe ringi sel juhul! icon_smile.gif
1: Navigeeri skype'i esilehele.
2: Ekraani paremal ääres oleval pop-out ribal on settings
3: ja settings all on eraldi veel seaded.
4: ja seal seadete all juba näha nupuke - kustuta kogu ajalugu.

Kui natuke ringi vaatad, saad aru, et paremal olev settings vastab hetkel ees olevale programmile. beer_yum.gif icon_smile.gif

Ja Windows 8. ja Metrost üleüldiselt: Siiani meeldib väga. Hetkel on dual bootina peale lastud testimiseks.
Oleksin juba täna iso legaalselt alla tirinud ja neile raha andnud, kuid kahjuks nõudsid nad selleks paypali kontot või krediitkaarti. Seda mul aga pole.
Panin siis deebetkaart plussile tellimuse sisse ja legaalse variandi hankimine peab natukene ootama.
Windows 8 bootimiskiirus on meeletult hea. Naksti ja olen sees. Windows 7 uimerdab selle kõrval ikka korralikult. Üleüldiselt on kõik palju kiirem ja sujuvam.
Sisse ehitatud postkasti rakendus on ka väga mõnus.
Syncisin kohe gmaili konto hulka ja väga mugav. Peab tõdema, et kogu kupatus näeb kuradima kena välja ka. Ringi navigeerimisega harjumine võtab natukene aega aga kui on avastamishuvi, harjub päris kiiresti ja start nupu puudumine pole mitte mingisugunegi probleem.
Mälupulgalt installeerimisega polnud ka mingeid probleeme. Ei eemaldanud seda usb pesast pärast esimest taaskäivitust ja mingeid jamasid ei tekkinud. Kõik sujus kenasti.

Minu nädalake testimist on möödunud positiivselt ja olen väga rahul! icon_smile.gif
tagasi üles
HZo
HV kasutaja
HZo

sõnum 08.11.2012 07:27:28 vasta tsitaadiga

Kas selline variant sobib ka Microsofti Eesti lehelt ostetud Windows 8 clean installiga?

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Raines
Kreisi kasutaja
Raines

sõnum 08.11.2012 08:15:22 vasta tsitaadiga

HZo kirjutas:
Kas selline variant sobib ka Microsofti Eesti lehelt ostetud Windows 8 clean installiga?

Spoiler Spoiler Spoiler

Täiesti tavapärane installeerimise käik imho.
tagasi üles
ivar80
HV kasutaja
ivar80

sõnum 08.11.2012 09:43:53 vasta tsitaadiga

.:MDK:. kirjutas:
ivar80 kirjutas:
Täna siis sain praktikas näha sellist asja, et mitte iga masin, mis kenasti Windows 7 jooksutab ei kõlba Win 8'le. Ära lasi osta ja kõik, hakkas installimagi juba pisut ja siis kargas error ette.
Tuli välja, et protsessor peab toetama selliseid funktsioone nagu PAE, NX ja SSE2, kui mõnda pole siis kööga. Hea on, et mul on teine masin ka olemas kuhu see ostetud Windows panna, muidu oleksin küll päris kuri, et Upgrade assistant midagi kahtlast ennem ostmist ei märganud icon_razz.gif

Kõik vähegi kaasaegsed cpu-d peaks neid funktsioone toetama.
Proovisin kolmel erineva põlvkonna rauaga Ordi sülearvutil:
Intel T2310 + 4GB DDR2 = error thumbs_down.gif
Core i5-520M + 4GB DDR3 = error thumbs_down.gif
Pentium M + 1,25GB DDR1 = success thumbs_up.gif

naljakas, kas pole?

Kui tegu oli Pentium M Dothaniga siis pole see ime. Nendel oli lisaks SSE2 olemas ka NX (Inteli keeles XD) ja PAE. T2310 prosel on vist PAE puudu. Äkki i5 masinale tuli error seepärast ette, et tahtsid 32bit Windowsi installida 4GB mäluga masinasse?

EDIT: Probleem võib tekkida ka lihtsalt sellest, kui NX on BIOSist keelatud.

viimati muutis ivar80 08.11.2012 10:35:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.11.2012 09:51:25 vasta tsitaadiga

Alvaaro kirjutas:
Mul selline küsimus,et ostsin hiljuti just M14x ja sellel on ka see võimalus 7melt upgradeda 8 peale.

Kui upgrade'id, siis ei tohi mõlemat korraga kasutada.
tagasi üles
ivar80
HV kasutaja
ivar80

sõnum 08.11.2012 11:58:00 vasta tsitaadiga

Avastasin just, et Paypal on minu kontolt teinud Microsoftile 2 sellist väljamakset, mida mina pole tellinud icon_eek.gif
Kokku olen ostnud 3 windowsi upgradet aga makseid on läinud viie eest. Kellelgi veel sellist jama on?
tagasi üles
HV veteran

sõnum 08.11.2012 12:01:41 vasta tsitaadiga

ivar80 kirjutas:
Kui tegu oli Pentium M Dothaniga siis pole see ime. Nendel oli lisaks SSE2 olemas ka NX (Inteli keeles XD) ja PAE. T2310 prosel on vist PAE puudu. Äkki i5 masinale tuli error seepärast ette, et tahtsid 32bit Windowsi installida 4GB mäluga masinasse?

EDIT: Probleem võib tekkida ka lihtsalt sellest, kui NX on BIOSist keelatud.

Biosis pole ühelgi masinal seda valikut. 4GB mälu ei tohiks kuidagi põhjustada seda, et 32bit tarkvara ei ole võimalik arvutisse paigaldada. Installimisel kasutasin 64bit plaati (välja arvatud Pentiumiga masina puhul).

kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 08.11.2012 12:04:22 vasta tsitaadiga

NX on inteli masinatel Execute disable (XD) nime all. Ja seda on biossides olemas küll. Vähemalt peaks olema.
tagasi üles
danny
Kreisi kasutaja
danny

sõnum 08.11.2012 12:11:00 vasta tsitaadiga

Raines kirjutas:
danny kirjutas:
d3t kirjutas:
danny, metros seda teha ei saa praeguses versioonis.

Selge thumbs_up.gif Niikauaks siis desktop skype, nii igaks juhuks icon_biggrin.gif

Saab ikka... avastasid liiga vähe ringi sel juhul! icon_smile.gif
1: Navigeeri skype'i esilehele.
2: Ekraani paremal ääres oleval pop-out ribal on settings
3: ja settings all on eraldi veel seaded.
4: ja seal seadete all juba näha nupuke - kustuta kogu ajalugu.

Kui natuke ringi vaatad, saad aru, et paremal olev settings vastab hetkel ees olevale programmile. beer_yum.gif icon_smile.gif

Ongi täitsa olemas, aga ei toimi. Ajalugu jääb endiselt alles. icon_smile.gif
tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 08.11.2012 12:23:52 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Alvaaro kirjutas:

Kui upgrade'id, siis ei tohi mõlemat korraga kasutada.

Korraga jah kasutada ei tohi, aga DUAL BOOT masinat nagu soovitakse (et mõlemad oleks masinas) võib täitsa teha.
tagasi üles
HV veteran

sõnum 08.11.2012 13:25:51 vasta tsitaadiga

kusti85 kirjutas:
NX on inteli masinatel Execute disable (XD) nime all. Ja seda on biossides olemas küll. Vähemalt peaks olema.

Lauaarvutitel võib olla, aga läpparitel reeglina mitte.

ivar80
HV kasutaja
ivar80

sõnum 08.11.2012 13:44:13 vasta tsitaadiga

.:MDK:. kirjutas:
kusti85 kirjutas:

Lauaarvutitel võib olla, aga läpparitel reeglina mitte.

See NX võib vist ka mingi viirusetõrje kirjana esineda BIOSis http://en.wikipedia.org/wiki/NX_bit
tagasi üles
kusti85
Tavaline kasutaja

sõnum 08.11.2012 13:53:05 vasta tsitaadiga

Ja reeglina on vist sekjuuriti või memori protektsiooni vms all, mitte miskiste tseepeeuu settingute hulgas? A mo meelest olen ma seda ikka läpakatel ka kohanud (ses suhtes, et teiste omadel, enda omal on küll olemas).
Ja teemasse ka: win8 täitsa meeldib. Siuke sümpaatne sotsiaalne käkk on. Kahju, et tahvlit pole.
http://www.shortcutworld.com/en/win/Windows_8.html <--lingil loetletud palju keyboars shortcutte, nendeta on ebamugavam. EDIT: pannkook, vale link sai.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 08.11.2012 14:11:03 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler
Paljud teist siin üldse kasutavad Libraries funktsiooni?
http://en.wikipedia.org/wiki/Features_new_to_windows_7#Libraries

Etz kirjutas:
Tomorrow, kusjuures ma isiklikult näiteks kasutan... icon_rolleyes.gif

Sama siin.

brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 08.11.2012 14:26:00 vasta tsitaadiga

Viimaseid kolme lehte lugedes, tundub, et päris palju probleeme tekitab Delli arvutitele Windows 8 Upergate peale saada, kas see on tõsi.

Keegi väitis siin, et metrot kasutab meelelahutuseks ja desktopi töö tegemiseks, olen nõus selle arvamusega, ainult kahe erandiga. Kergemini võiks siiski olla ligipääsetav Control Panelile, hetkel kasutan ise Ctrl+r ning kirjutan sinna Control Panel ja My Computerisse võiks kergemini ligipääsetav olla ka, ise kasutan küll Win+e.
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 08.11.2012 14:29:39 vasta tsitaadiga

brixxx kirjutas:
Kergemini võiks siiski olla ligipääsetav Control Panelile, hetkel kasutan ise Ctrl+r ning kirjutan sinna Control Panel ja My Computerisse võiks kergemini ligipääsetav olla ka, ise kasutan küll Win+e.

Control Paneli jaoks tee vasakus all nurgas parem klikk.
tagasi üles
krist2an
HV veteran
krist2an

sõnum 08.11.2012 14:32:28 vasta tsitaadiga

brixxx kirjutas:
Viimaseid kolme lehte lugedes, tundub, et päris palju probleeme tekitab Delli arvutitele Windows 8 Upergate peale saada, kas see on tõsi.

Keegi väitis siin, et metrot kasutab meelelahutuseks ja desktopi töö tegemiseks, olen nõus selle arvamusega, ainult kahe erandiga. Kergemini võiks siiski olla ligipääsetav Control Panelile, hetkel kasutan ise Ctrl+r ning kirjutan sinna Control Panel ja My Computerisse võiks kergemini ligipääsetav olla ka, ise kasutan küll Win+e.

Millal sa ükskord aru saad, et see on UPGRADE icon_biggrin.gif U P G R A D E
My Computeri saad ju Desktopile panna, nagu 7's. Või tahad mingit kolmandat moodust sinna pääsemiseks?
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 08.11.2012 14:42:20 vasta tsitaadiga

Lülita taskbar'i seadetes Desktop toolbar sisse ja paremale tekib toolbar, kust saab control panel'i, my computer'i ja üht-teist veel kätte. Custom toolbari lisamisega sai sinna lisaks tekitada ka start menüü laadse valiku.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 08.11.2012 14:52:58 vasta tsitaadiga

pois11 kirjutas:
ottf kirjutas:
pois11 kirjutas:
Huvitav kuidas siis nüüd uutele poest ostetud arvutitel see aktiveerimine tulevikus käima hakkab? Ostsin eile uue samsungi läpaka millel kenasti windows 8 peale. Aga arvuti taga ja aku pesas ei ole kleepsu KEY koodiga nagu vanasti. Põhja all on küll väike kleeps mis näitab, et litsentsiga win8 aga koodi pole. Ise küll vaatasin keyfingeriga key järgi ja kirjutasin mitmesse kohta ülesse aga siiski. Teen formati ja kust ma selle key pean saama? Arvutiga polnud kaasas ka mitte ühtegi plaati ega koodi. Kui see nii hakkab olema siis tulevikus hakkavad küll inimesed külma saama.

minuarust oem-dega praktiseeriti juba ammu seda, et mingi riistvara jupi vahetuse või formatiga ongi byebye... mine poodi ja osta uus win.

Ei formateid ma olen küll ja küll teinud. vahest registreerib automaatselt ära. Vahest tuleb helistada. Nüüd on küsimus selles, et pole läpaka põhja all seda KEY koodi kui peaks lambist kõvaketas katki minema või viirus hõivab arvuti. Mis siis saab?

Sul pole võtit vaja, see võetakse EFI'st või BIOS'est automaatselt. Ning mis puutub riistvara vahetusse, siis OEM litsentsi puhul on system builderil (olgu selleks nt. Arvutikeskus) sulle kohustus vajadusel (milleks on emaplaadi vahetus) tarnida tasuta ka uus litsens omakuludega.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
brixxx
Lõuapoolik
Lõuapoolik
brixxx

sõnum 08.11.2012 14:54:41 vasta tsitaadiga

OKEI, My Computeri saab jah panna desktopile panna, aga Control Paneliga on keerulisem lugu juba, aga vasakus all nurgas parem klikki proovin ning kindlasti proovin seda toolbari asja ka.
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 08.11.2012 14:59:37 vasta tsitaadiga

Nii kaua, kuni Windows 8 normaalseks tagasi ei saa muuta, ei kavatsegi mina teda kasutusele võtta. Selline haige tableti desktop mulle lihtsalt ei sobi.
renhoelder
HV veteran
renhoelder

sõnum 08.11.2012 15:46:29 vasta tsitaadiga

Traf kirjutas:
brixxx kirjutas:
Kergemini võiks siiski olla ligipääsetav Control Panelile, hetkel kasutan ise Ctrl+r ning kirjutan sinna Control Panel ja My Computerisse võiks kergemini ligipääsetav olla ka, ise kasutan küll Win+e.

Control Paneli jaoks tee vasakus all nurgas parem klikk.

Või siis Win + X, sama tulemus.

LKits kirjutas:
Nii kaua, kuni Windows 8 normaalseks tagasi ei saa muuta, ei kavatsegi mina teda kasutusele võtta. Selline haige tableti desktop mulle lihtsalt ei sobi.

Mis mõttes ei saa muuta? Sa tead ju, et sa ei pea kasutama Metro UI'd vaid võid sama edukalt oldschool desktopis möllata?
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 08.11.2012 16:17:49 vasta tsitaadiga

LKits kirjutas:

Who cares?!

Windows 8 on sellisena juba ehitatud. Tagasi muuta pole seda juba seetõttu võimalik.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 8 ja 8.1 (arutelu ja probleemid) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 135, 136, 137 ... 321, 322, 323  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.