Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
googolplex
HV vaatleja
|
31.10.2012 03:21:41
Wifi paneb näkku, kuid ei leia viga. |
|
|
Nonii, kahjuks ma ei leidnud ühtegi alafoorumit nimega "abi" või midagi taolist, siis kavatsen siia kirjutada, ehk mõni targem moderaator tõstab postituse õigesse kohta kui see siia ei sobi.
Probleem on lihtne... lahendus vb. mitte nii väga.
Mu toas on kaks sülearvutit ja Wifi ruuter. Ühe läpakaga pole probleemi, teisega viskab perioodiliselt interneti ühenduse vahepeal ära ja siis uuesti ühendab ( nii umber iga 5 minuti kuni tunni kuni viie tunni tagant, täiesti huupi ). Mõlemad laptopid korraga mul sisse pole lülitatud kui see probleem tekib. Samuti, laptop millega on probleem näiteks kooli võrgus mul samasugust asja ei juhtu. Koolis login sisse ja püsib ühenduses, aga kodus mitte. Ruuter on heal juhul meeter - kaks laptopist.
Ilmselgelt ei saa see netikaardi viga olla kui ta mujal töötab normaalselt aga kodus mitte, samuti ei saa ka olla viga ruuteris sest teise laptopiga pole mingit probleemi.
Niiet asi peab olema mingitsugustes seadistustes. Millistes vot seda ma ei kujuta ette...
Ehk oskab keegi nõu anda, oleksin väga tänulik.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
31.10.2012 10:25:35
|
|
|
WPA(2) krüpteering võib osutuda nii mõnelegi kaardile pähkliks. Ehk siis ühendus visatakse maha, kui kokkuleppe aeg liiga pikaks venib. Mõnel puhul aitab driverite vahetus, mõnel puhul ei hakkagi ruuter+ kaart normaalselt läbi saama muidu, kui WPA eemaldada
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
31.10.2012 21:22:07
|
|
|
Täiesti vabalt võib juhtuda ka selline asi, et kaks erineva SSID (võrgunimega) AP-d (Access Point) pakuvad traadita võrku samal kanalil ning sellest võivad tuleneda häired. Kasuta programmi Netstumbler ning analüüsi häire asukohas, millistel kanalitel milliseid Wifi pääsupunkte näha on.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
31.10.2012 21:47:27
|
|
|
Rasmus kirjutas: |
Täiesti vabalt võib juhtuda ka selline asi, et kaks erineva SSID (võrgunimega) AP-d (Access Point) pakuvad traadita võrku samal kanalil ning sellest võivad tuleneda häired. Kasuta programmi Netstumbler ning analüüsi häire asukohas, millistel kanalitel milliseid Wifi pääsupunkte näha on. |
selle välistaks see, et teise masinaga problemse pole.
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
01.11.2012 09:06:34
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
Rasmus kirjutas: |
Täiesti vabalt võib juhtuda ka selline asi, et kaks erineva SSID (võrgunimega) AP-d (Access Point) pakuvad traadita võrku samal kanalil ning sellest võivad tuleneda häired. Kasuta programmi Netstumbler ning analüüsi häire asukohas, millistel kanalitel milliseid Wifi pääsupunkte näha on. |
selle välistaks see, et teise masinaga problemse pole. |
Ei pruugi. Probleem ei pruugi ju esineda mitte saatja piirkonnas, vaid vastuvõtja omas.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
googolplex
HV vaatleja
|
01.11.2012 17:04:32
|
|
|
Aitäh vastuste eest.
Kanaleid olen ma juba üritanud muuta, probleem tundub ilmuvat kanalist sõltumata.
Samuti olen ka võrgukaardi driveri totaalselt uninstallinud ja uuesti peale pannud koos uusima versiooniga.
Edutult...
Paras pähkel on ta tõesti, aga mingisugune lahendus peaks ikka olema loodetavasti.
Aga võibolla tõesti on asi kanalites, äkki teise laptopi võrgukaart on lihtsalt parema kvaliteediga ning seda nii palju teised signaalid ei sega?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kussu
HV veteran

|
01.11.2012 19:27:07
|
|
|
Ja ruuteriks on? ....
Mul oli üks odav Trendnet 150Megane, mis kõik kliendid tagant ära viskas kui mingi seade lisaks ühendus. Aitas ruuteri Firmware update, ning nüüd juba pea nädal stabiilne püsinud.
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
googolplex
HV vaatleja
|
02.11.2012 12:20:46
|
|
|
Ruuter on Level One kah vist mingi odavam asi, polegi kusjuures varem uuendanud seda, uuendan ära ja annan teada kas aitas!
EDIT:
Uuendasin ära... näitab ikka ruuteri leheküljel, et sama versioon. Mingit muutust ei toimunud.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
02.11.2012 19:09:10
|
|
|
googolplex kirjutas: |
Ruuter on Level One |
Tõupuhaste wifiseadmete nimekirjast seda ei leia. Mis tähendab, et ta võib, aga ei pruugi "aadlikega" koos töötada.
WPA asemel WEPi proovisid?
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
googolplex
HV vaatleja
|
03.11.2012 15:16:08
|
|
|
p2ep , tundub, et peale WEP-iks vahetamist ei ole probleeme enam ilmnenud. Imelik on ikkagi see, et teisel läpparil polnud mingisugust muret, ka WPA-ga.
Sellegipoolest, suured tänud lahenduse eest. Tahaks loota, et see nüüd töökorras püsib
EDIT:
Valehäire, taaskord viskas internetiühenduse ära, niiet asi ei ole WPA-s ega WEP-is.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
03.11.2012 15:23:54
|
|
|
Proovi siis probleemset läpparit näppida:
- kui wifiga majandab adapteri tootja oma rakendus, keela see ära ja lase windowsil sellega tegelda / või vastupidi
- vaata, kas on wifi adapterile uuemaid draivereid
- kui Sul on mingi aeglasem ühendus (Elioni ADSL näiteks), piira ruuteris kiirust, ära lase tal 54 Mbps toimetada
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
03.11.2012 15:25:48
|
|
|
Mul oli sama teema yhe linksysiga mis lubas miskit laia kanalit kasutusele võtta kuid osad seadmed sellega kokkuvõttes toime ei tulnud
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|