Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
30.10.2012 09:26:08
Eestis hakatakse sõnavabadust piirama |
|
|
Justiitsministeeriumi poolt ettevalmistatud muudatused karistusseadustikus, niinimetatud vaenu õhutamise kriminaliseerimine, ohustab põhiseaduslikku põhiõigust - sõnavabadust ja õigust vabale eneseväljendusele.
Juku-Kalle Raid äratas oma «Kommarid ahju!»-särgiga palju tähelepanu 2009. aasta kohalike valimiste ajal, kui ta niimoodi riietatuna Keskerakonna valimispidu külastas. Uue korra järgi ootaks Raidi sellise teo eest ilmselt kriminaalvastutus.
Loe edasi Postimehest.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
Hazar
Kreisi kasutaja

|
30.10.2012 10:51:40
|
|
|
Ei meeldi kust selline vajadus seadust muuta tuli?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Desmond5
HV kasutaja
|
30.10.2012 11:48:21
|
|
|
Hazar kirjutas: |
Ei meeldi kust selline vajadus seadust muuta tuli? |
Pronksiööst.
Üldiselt vaenu õhtutamise kriminaliseerimise idee on vägagi OK, kuid ohtlik on lihtsalt kui seda subjektiivsuse piiri hakatakse ära kasutama.
Ehk kui eelnõus on juba selgelt välja toodud, mis on vaenu õhutamise tunnused ning on näha, et seda ei saa ära kasutada a la opositsiooni mahasurumiseks, siis kahe käega poolt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
30.10.2012 12:07:00
|
|
|
Sul ei ole õigust oma arvamust avadalda, mis on valesti ja kui pekkis kõik on.
Elagu meie salliv, ohutu ja innovatiivne ning eelkõige silmakirjalik banaanivabariik
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.10.2012 12:09:18
|
|
|
Desmond5 kirjutas: |
Üldiselt vaenu õhtutamise kriminaliseerimise idee on vägagi OK |
Mida vaenu õhutamise kriminaliseerimine täpsemalt ära hoiaks või mis oleks olnud teisiti kui juba tol ajal oleks see keelatud olnud?
Tahaks näha mis parameetrite järgi suudetakse objektiivselt hinnata mis on vaenu õhutamine ning mis mitte.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
tagasi üles |
|
 |
A-Circus.
Kreisi kasutaja

|
30.10.2012 12:31:24
|
|
|
Eks ta poliitikutele ja rikkuritele jälle kritiseerijate ning oponentide vaikima panemiseks ette nähtud ole.
Näiteks kellegi vara või elu kallale kihutamine on ju praegugi seadusevastane. Uue seadusega muudetakse arvatavasti kriminaalseks ka lihtsalt "tugevamate" kritiseerimine, vastandumine jms.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
30.10.2012 12:50:14
|
|
|
Jälle üks korralik samm taandarengut.
Varsti pole enam suurt vahet 20 aasta taguse perioodiga.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmoZ
HV Guru

|
30.10.2012 13:50:08
|
|
|
Kunagi oli täielik sõnavabadus kõigi suur unistus, mille poole rohkem ja rohkem püüeldi.
Nüüd on pukis olevatel "meestel" vist mõtlemine muutunud - vigadele näpuga näitajatele tuleb hakata päitseid pähe ajama.
Üksi võid ju karjuda ja kritiseerida, aga avalikkuse tähelepanu ei tohi sellele juhtida.
Eks ühtne rahva meel on ohtlik. Kahju, et eestlased sellest ikka veel pole aru saanud või on peale vabariigi loomist unustanud.
Üldiselt on praegune valitsus liiga pikalt võimul püsinud. Turvatunne on neil liiga tugevaks muutunud ja sellest ka järjest suurenev ülbus.
_________________ Tehinguid ei ole võimalik teha vahemikus 3. - 13. juuli.
Amazon - will not buy! |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
30.10.2012 14:23:29
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 11:10:57, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
phleg
HV kasutaja

|
30.10.2012 15:04:17
|
|
|
lugesin mida postimees tasuta pakub,
imho ei juhtu selle jukuga ka edaspidi midagi kui ta oma "kommarid ahju" särgiga ringi patseerib
pealkiri on muidugi ehe delfi tase
_________________ "Things just happen. What the hell." - Didactylos |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
30.10.2012 15:21:22
|
|
|
phleg kirjutas: |
lugesin mida postimees tasuta pakub,
imho ei juhtu selle jukuga ka edaspidi midagi kui ta oma "kommarid ahju" särgiga ringi patseerib
pealkiri on muidugi ehe delfi tase |
Kindel?
"Ahju" viitab vägivallale õhutamisena
|
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
30.10.2012 15:28:48
|
|
|
tsitaat: |
|
Mitte ainult ei viita vaid suisa ÕHUTAB!
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
tagasi üles |
|
 |
pinnawaatluz
HV kasutaja
|
30.10.2012 15:38:38
|
|
|
kas "kommarid ahju" oli vaenu õhutamine? kommarid oleks tulnudki ka tegelikkuses maha lasta ja ahju ajada, nagu tehti kvislingitega mujal riikides. nagu seni olen asjast aru saanud, siis kommarid ju vähemalt sõnade järgi eesti vabariigis au sees pole. või siis nüüd on jälle au sisse tõusmas ja neid jätiseid ei tohi isegi verbaalselt tümitada, varsti hakkame karl vainolegi kullatud ausammast püstitama? ok, meil on kommarid tugevalt võimu kindlustanud ja tõstavad uuute nimede alla (keskerakond, reformierakond jne) varjunult pead. aina ülbemaks lähevad.
või teab keegi nimetada viimasest ajast massilisi juhtumeid vaenu õhutamisest, mis tingiks sellise hädavajaduse seaduse kohandamiseks? mina küll ei tea. pigem on tegu võimuklikile soodsama ja häirimatuma komforti tagamiskatsega, et poleks teravailt kriitikat nende sigatsemiste ja pättuste kohta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.10.2012 16:23:16
|
|
|
pinnawaatluz kirjutas: |
kas "kommarid ahju" oli vaenu õhutamine? kommarid oleks tulnudki ka tegelikkuses maha lasta ja ahju ajada, nagu tehti kvislingitega mujal riikides |
Et hakkame aretama miskit kohalikku eugeenika programmi?
Mitte et oleksin kommarite-valitsuse tulihingeline pooldaja kuid lihtsalt suvalise lolluse genereerimine pole ka just eriliselt mõistlik ettevõtmine. Samas, nuh, eks teema algatanud uudis kuulub samasse rubriiki.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
30.10.2012 16:59:00
|
|
|
kas "kommarid ahju" oli vaenu õhutamine?
|
Aus vastus oleks "jah". Mitte selles suhtes, et kas see oli õige või vale aga vaenu õhutamise alla saaks selle liigitada. Ja palju muud ka (näiteks see, et ma annaks heameelega ansipile, partsile ja eriti ligile lõuga ja soovitan sedasama kõigil teistelgi teha). Sellepärast ongi see sõnavabaduse piiramine, et kui midagi ei meeldi ja selle välja ütled siis lähed vangi.
kuid lihtsalt suvalise lolluse genereerimine pole ka just eriliselt mõistlik ettevõtmine.
|
Ausalt öeldes võiks valitsuses suvalise lolluse genereerimine karistatav olla. Ja valetamine ja vassimine ka.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
tagasi üles |
|
 |
marxveix
HV Guru

|
30.10.2012 18:04:04
|
|
|
UrmoZ kirjutas: |
Eks ühtne rahva meel on ohtlik. Kahju, et eestlased sellest ikka veel pole aru saanud või on peale vabariigi loomist unustanud.
|
Nad seda ühtset rahvast just kardavad ja püüavad sellega seda ka ära hoida. Just hiljuti oli ju meeleavaldus nende suunas. Pukis olijad ei kannata kriitikat, tõde on valus kuulata jah kui oled millegi ebameedivaga hakkama saanud. Niipalju võiks ikka erakonnal ausust olla ja oma vigu tunnistada. Vigadest õppitakse, osadel läheb lihtsalt kauem selle teadmiseni jõudmiseks.
Sõnavabadus peaks jääma.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
30.10.2012 20:17:21
|
|
|
Ei imesta neilt tarkpeadelt midagi enam, nagu targemat teha poleks, igaljuhul varsti toimub venestus ka Eestis, kui Keskerakond võimule saab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sahasrahla
HV kasutaja
|
30.10.2012 20:41:48
|
|
|
Ega siin miskit imestada polegi, kui viimaks ERR küsis otse eetris londolt haavavaid küsimusi, siis sanktsioonid saavadki olema karmid, tal ju oma klemm jussis, kes paneb "meid" lõpuks vait...
"Kes julgeb lõuata mu akna all?".
|
|
tagasi üles |
|
 |
sant
HV veteran

|
30.10.2012 23:51:27
|
|
|
korsten kirjutas: |
|
Mitte ainult ei viita vaid suisa ÕHUTAB! |
Ei viita ega õhuta vägivallale muideks; kui meil tööjuures läheb korralikult p*rse midagi, siis põhiväljend on 'kuul pähe' ja see ei vihja vägivallale vaid viitab hetke meeleseisundile.
Kommarid ahju väljend on liiga lahti seletama väljend. Mina vaidlustaks asja kohtus nii: ma ei pidand kunagi silmas seda et kommarid tuleks elusalt või surnult ahju panna ja ära põletada. Ma pidasin silmas seda, et kommarid tuleks panna suurde ahju, kus mul oli mõttes neile väike istumine korraldada, veits viina võtta, arutleda kommunismi ideoloogia üle ja siis saata iga mees oma koju. Mitte kusagil ja mitte kunagi pole minu isik väljendanud mõtet (ei kirjas ega kõnes) panna kommarid ahju et neid siis seal põletada. Lisaks sellele ei poolda ma sellist tegevust ja taunin sellisest tegevusest avalikult kõnelemist.
Ja kui süüdistaja ei ole võimeline vastupidist tõestama, või leidma tunnistajaid kes tunnistavad vastupidiselt minu ütlusele, siis jään mina puhtaks poisiks.
_________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity... |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
31.10.2012 00:11:57
|
|
|
Väljendite valik ja neist aru saamine/tõlgendamine on muidugi vastavalt igaühe valulävele. Me ei saa siin äärmusi näidetena kasutada (nt vasja annab mašale stabiilselt iga päev peksa ja maša meelst pole ainult üks löök rusikaga näkku midagi eriti mainimisväärset) ja kohtus üldiselt demagoogia ei tööta kui sa just mingi "suur võll" ei ole.
God Hates Us All |
|
tagasi üles |
|
 |
Karlsson
Kreisi kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
31.10.2012 12:42:41
|
|
|
Tarand on paras kahe persega populist. Ajakirjanduses võtab küll õigete kohtade pealt (ilmselt häälte püüdmiseks) aga reaalselt liigivad asjad ikkagi nii nagu suured onud tahavad. Tarand kas ei saa või ei taha (pigem ikka ei taha) selle vastu midagi ette võtta.
God Hates Us All |
|
tagasi üles |
|
 |
sektor1
Kreisi kasutaja
|
01.11.2012 11:26:13
|
|
|
Ei tea kas tõesti jälle eestlased lasevads molu norus sellel saastal läbi minna ?
Advokatuur on ka asja naeruvääristanud, et reaalse teo eest saaksid sa vähem kui siis selle mitmeti mõistva õhutamise eest.
Reaalselt saaks pähe ikkagi inimesed kes ei suuda endale kallist kaitsjat hankida ladvikut see konkreetne seadus ei puuduta kuidagi. Hea näide oli Jõks ja kapo aasta raamatu case, kus vaieldi lihtsalt eesti keele sõnastuse üle.
Ja mis hale üritus seal tallinnas Reformarite maja ees toimus - ma eiolnud sellest teadliki - kas tõesti jälle mingi kinnise kommuuni üritus, et oleme ägedad ja teeme nalja :O !?
Kahjuks pean ma Rauaga üha rohkem nõustuma...
_________________ AMD VS INTEL |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
01.11.2012 13:30:53
|
|
|
Desmond5 kirjutas: |
Hazar kirjutas: |
Ei meeldi kust selline vajadus seadust muuta tuli? |
Pronksiööst.
Üldiselt vaenu õhtutamise kriminaliseerimise idee on vägagi OK, kuid ohtlik on lihtsalt kui seda subjektiivsuse piiri hakatakse ära kasutama.
Ehk kui eelnõus on juba selgelt välja toodud, mis on vaenu õhutamise tunnused ning on näha, et seda ei saa ära kasutada a la opositsiooni mahasurumiseks, siis kahe käega poolt. |
Paku välja, mis on vaenu väljendamine (mis peaks arvamuste vabaduse alla käima, sest kui mingi asi peab kohustuslikus korras meeldima, siis on pealkiri ju paigas) ja mis on vaenu õhutamine? Suht raske - lihtsalt tekib "õige" arvamus ja "vale" arvamus ning vale arvamuse eest võib karistada?
Muide eelnõu on huvitav lugemine. Üks vaenuõhutamise viise on kellegi kohta arvamuse avaldamine parteilise kuuluvuse alusel. Teadagi kuhu see "OK" liigub.
Ja tuhajuhanitele, kes "õigeid ja valesid mõtteid" pooldavad. On olemas ka väljend MUUL VIISIL, seega lahmaka võib panna ükskõik kellele ükskõik mille eest. Rääkimata kihvtist põhimõttest - kannatanut ei olegi vaja. Piisab kui keegi kolmas tunneb, et kedagi neljandat on solvatud. Ühesõnaga - ükskõik kellele ükskõik mille eest.
Ainus võimalus mitte karistada saada - kõik on hea ja nunnu, välja arvatud asjad mille kohta peab avaldama teistsugust arvamust. Lambad lauta, pügamise aeg on käes.
_________________ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference. |
|
tagasi üles |
|
 |
phleg
HV kasutaja

|
02.11.2012 16:35:38
|
|
|
lihtsalt lähenedes
vaenu väljendamine - tegevus (v isegi tegevusetus)
vaenu õhutamine - jou jou meie pronksjunn viiakse minema, seltsimehed, võtkem labidad jne ja õpetagem neid fashiste (leivtades seda s*tta foorumites, sms jne.)
_________________ "Things just happen. What the hell." - Didactylos |
|
tagasi üles |
|
 |
|