Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Juko-Mart Kõlar: kuidas kümne aasta pärast teenida salvestatud muusika müügiga? (lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kuulad veel CD-plaate?
Jah, aktiivselt (vähemalt korra nädalas)
10%
 10%  [ 21 ]
Jah, aga harva (paar korda kuus)
13%
 13%  [ 27 ]
CD-mängija ja plaadid olemas, aga ei kuula peaaegu üldse (ehk paar korda aastas).
26%
 26%  [ 52 ]
Ei, kuulan alternatiivseid allikaid (FLAC, MP3, streaming vms.)
45%
 45%  [ 91 ]
Ei kuula üldse muusikat
3%
 3%  [ 7 ]
hääli kokku : 198

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.10.2012 09:49:41 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
inca kirjutas:
Klassikat kuulan ikka plaadilt. Tõsisel melomaanil pole nende pakitud asjadega midagi teha. Kui vähegi tehnikat ka veel omad...
Kuna stuudiovarustus on kõigil sama siis on ka su vinüülil täpselt samasugune pakutud jura kui cd'l. Ainus vahe on, et su analoogsalvestus veel ka kahjustub iga kuulamisega icon_smile.gif

Ega ikka pole sugugi stuudiotehnika kõik ühesugune, digitaalne icon_razz1.gif . Täiesti on olemas proffstuudiod, kus salvestus toimub endiselt analoogis ja kui hiljem on tarvis, siis see alles digitaliseeritakse.

PS: Tean küll, et digi on super-hüpermoodne asi, aga kes n-ö puhast nooti vajab, see võtab tavalise klaveri ja salvestab selle heli analoogis. icon_cool.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Raidomf555
HV vaatleja

sõnum 22.10.2012 10:04:23 vasta tsitaadiga

Arvestades, et CD plaadi saab peaaegu samaväärse hinnaga kätte, kui MP3-d (vähemalt USAst vms tellides, kui Eestis ei leidu või on ülehinnatud), siis olen alati eelistanud märksa kvaliteetsemat CD-formaati. Lisaks on võimalus kaasas kandmiseks teha varukoopiaid MP3, FLAC vms kujul, seega ei pea igale poole CD-pleierit kaasa vedama (kuigi antud seadme tiheda kasutuse tõttu pidin ikka vastama, et CD-sid füüsilisel kujul kuulan vähemalt korra nädalas). Ja pidevalt muutlik arvutitehnika nõuab niikuinii varukoopiate tegemist ka välistele andmekandjatele, pigem siis maksan juba originaalplaadi eest väikse kopika (muidugi alati sõltub ka esitajast, kui suurt kopikat olen nõus välja käima, aga see juba teine teema).
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
serxx
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.10.2012 11:51:24 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
salatoimik, no igaljuhul pean ma mõistlikumaks maksmist füüsilise meedia eest, kui raha loopimist õhku, midagi vastu saamata... :roll:

See on muidugi maitse asi jällegi...

Toetan ka seda mõtet, et tahaks midagi vastu saada.

Pealegi ei ole ma leidnud veel ühtegi digi-muusikapoodi, millel tingimused oleks vastuvõetavad. Ehk siis ootan samasuguseid tingimusi, nagu plaadilt: Kui papp on välja käidud, on plaat minu oma ja teen mis tahan! (va. muidugi koopiate edasimüümine). Hetkel on enamikes poodides tingimused sellised, et peale papi maksmist ei pea pood isegi garanteerima seda, et saad vastava loo/plaadi alla laadida.
Minu jaoks on ka selgusetu, mismoodi toimub tõestamine, et ma olen konkreetse faili ostnud, kui arve ära kaotan? Kui olen ID3 tagi muutnud ja checksum muutub, kas siis on tegemist ikka sama failiga või mitte? Ja neid väikseid nüansse on veel. Nagu näiteks mis saab, kui fail kaotsi läheb? Enamikes kohtades sa seda uuesti alla laadida ei saa. Kui nüüd sikutan sama loo torrentist, kas ma siis olen piraat? Ühest küljest nagu ei oleks, olen ju loo eest maksnud, teisest küljest jällegi originaalfaili mul enam pole... võta nüüd kinni.

Plaadiga on hetkel veel asi kindel. Kui plaat on füüsiliselt olemas, ei teki küsimustki, kas on legaalne või mitte.
Ostan plaadi, tõmban flac failiks ja kuulan arvutis/telefonis/kus iganes. Plaat seisab turvalises kohas ja kui vaja, saan uuesti rippida. Kui tekib küsimus, saab alati näidada originaalplaadi ette. Elektrooniliselt ostetud muusikaga ei kujuta ettegi, mismoodi see käiks... eriti kui paari aasta pärast on ka pood kadunud.
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 139
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 22.10.2012 11:53:53 vasta tsitaadiga

Ja Applega on veel see keiss, et sa ei saa oma ostetud muusikakogu oma lapsele edasi pärandada.
Bruce Willis käib Applega kohut praegu seepärast.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
UrmoZ
HV Guru
UrmoZ

sõnum 22.10.2012 12:37:06 vasta tsitaadiga

Eks kunagi näeb, kas John McClane saab nende vastu või mitte.
Apple üldise idee järgi ollakse rohkem nende toodete hooldaja, mitte omanik.

vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 22.10.2012 12:59:11 vasta tsitaadiga

Kõik ei lasegi CD'si välja (vinüüle ka), vaid müüvad otse internetis lugude kaupa (1 eur lugu) ja ikka korraliku kvaliteediga (320 mp3 või wav): http://www.beatport.com http://www.audiojelly.com
Igasugu striimid ja torrentid on pask kvaliteet.

-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 22.10.2012 17:43:03 vasta tsitaadiga

Naljakas kuulda kuidas kvaliteedi küsimus jälle ette võetakse. Enamus inimesi ei tee pimetestis 128kbps MP3-el ja originaalil vahet. Rääkimata CD ja vinüüli erinevustest. (dünaamiline kompressioon on teine teema)
Pole siis ime, et CD müük langeb kui nendega opereerimine on kordades tülikam ning kvaliteedivahest vaid erilised juuksekarva lõhkiajajad aru saavad.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
SSD
HV Guru
SSD

sõnum 22.10.2012 18:06:41 vasta tsitaadiga

to -Koppel-, just! suur raha tuleb suurelt käibelt. jube mõnus oli toota odavat saasta ja seda suures koguses müüa. aga enam ei taha keegi seda kräppi osta. friigid ei taha ka kräppi ja ulmelise hinna korral jääb äri ära. tootjatel muidugi närvid läbi ja vihast silmad punased. aga võitlus torrentitega pole kuhugi õieti viinud, lisaks on juutuub ja miljon erinevele muusikamaitsele mõeldud raadiojaama. olgem ausad, massid kuulavad ikka väga ebakvaliteetset muusikat ja nad on sellega väga rahul. vanasti kõrvetati plaate, nüüd läheb kõik pulgale. mugavus maksab! enamus inimesi ei huvitu tolmu koguvast plaadivirnast. tegelikult on protsess ju üsnagi loodust säästev! palju sodi jääb tootmata. thumbs_up.gif aga niššitooted jäävad, näit. vinüülid, ainult et selle pealt ei pista enam miljoneid daalasi "tasku" icon_cool.gif
Kommentaarid: 312 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 266
tagasi üles
inca
HV Guru
inca

sõnum 22.10.2012 18:28:08 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
inca kirjutas:
Klassikat kuulan ikka plaadilt. Tõsisel melomaanil pole nende pakitud asjadega midagi teha. Kui vähegi tehnikat ka veel omad...
Kuna stuudiovarustus on kõigil sama siis on ka su vinüülil täpselt samasugune pakutud jura kui cd'l. Ainus vahe on, et su analoogsalvestus veel ka kahjustub iga kuulamisega icon_smile.gif

Stuudiote kvaliteet on väga erinev. Ma olen küll enam-vähem hüüdja hääl kõrbes, aga CD-l ja CD-l on väga suur vahe.

suur13
HV veteran
suur13

sõnum 22.10.2012 22:22:37 vasta tsitaadiga

to Ho Ho:

Digitaalne stuudio ei tähenda automaatselt pakkimist. Ei dünaamiliselt ega ka kompresiooniliselt (mõtlesin praegu uue sõna välja)...

to tahanteada:

Täis analoogstuudioid on vähe alles. VÄGA vähe.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 176
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 23.10.2012 04:05:53 vasta tsitaadiga

-Koppel- kirjutas:
Naljakas kuulda kuidas kvaliteedi küsimus jälle ette võetakse. Enamus inimesi ei tee pimetestis 128kbps MP3-el ja originaalil vahet. Rääkimata CD ja vinüüli erinevustest. (dünaamiline kompressioon on teine teema)
Pole siis ime, et CD müük langeb kui nendega opereerimine on kordades tülikam ning kvaliteedivahest vaid erilised juuksekarva lõhkiajajad aru saavad.

See polegi peamine vaidlusalune nüanss, et kas esialgu kohe kuuled mingit erinevust või mitte. Väga võimalik, et hakkad seda alles hiljem kuulma, siis kui oled oma ostetud MP3 vastavalt tarbimise moe arengule 5 korda ümber konvertinud järjekordse uue pleieri jaoks järjekordsesse uude poppi formaati.
Kui aga hangid algul kohe originaali pakkimata kujul ehk siis ostad justnimelt näiteks CD, siis sellelt saad aastate jooksul ka endale uusi mistahes formaate rippida, kuid igal juhul on algallikas maksimaalselt võimalikult autentsena alles ja sealt edasirippimise puudujäägid ei tule eriti esile.
(see oli lihtsustatud skeem, illustreerimaks selgitusena põhjust, miks peaks arhiveeritava originaaleksemplari hankima ikkagi CD või WAV või FLAC kujul - kuulamiseks võib muidugi muid formaate kasutada).

Lisaks on CD kasuks veel mõned erilised lisaväärtused nagu (sageli) bukletiga kaasaantav mahukas lisainfo (ajalooline ülevaade, sessioonide andmed, tegijate nimistud, laulude sõnad, pildid jne). Kollektsionääridele ja muusikahuvilistele suunatud (aga mõnede plaadifirmade puhul lausa traditsiooniliselt iga väljaandega) CD plaatidega tuleb sageli kaasa 12...24...48...96 leheküljeline buklett, mis tihedalt peenes kirjas infot täis trükitud. Miskipärast failide kujul muusikat müüvad e-poed (valdavas enamuses) jätavad selle osa koguteosest üldse ära ning isegi internetist ei õnnestu tavaliselt selle bukleti sisu mitte kusagilt leida -- kurioosne näide, nimelt olen ka mõned albumid digitaalselt ostnud ja seejärel selle bukleti reprod on tulnud tõmmata (ainsa võimalusena) vastava albumi piraat-torrentist tagantjärgi! Näh sulle, mõnigi piraat on olnud põhjalikum ja pühendunum kui ametlik e-muusika edasimüüja!
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Juko-Mart Kõlar: kuidas kümne aasta pärast teenida salvestatud muusika müügiga? (lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.