praegune kellaaeg 26.06.2025 14:52:32
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dogbert
HV Guru

|
14.10.2012 14:10:38
|
|
|
Kui sul ketas on nii umbes, siis on üsna suvalised vead suht garanteeritud. Täis ketta puhul võib "disk full" vm asjakohasema teate asemel üsna tihti "access denied" teateid saada. Kui ei saa kirjutada, siis järelikult on ligipääs piiratud/takistatud, pole tema asi selle põhjust uurida
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
einu.
HV vaatleja
|
14.10.2012 15:11:06
|
|
|
Tuli ka see meelde,et mul esialgu windowsit peale lastes ei olnud miskipärast c-kettal kasutaja õigust,mille ma hiljem lisasin,äkki jäi kuskile midagi lisamata ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
16.10.2012 01:24:50
mälu kasutusx86 systemis |
|
|
x86 systemis on mälukasutus~2600MB ja rohkem.Kui avad programme siis jookseb kinni "low memory".vaadates aga x64 systemi kui firefox avatud ja muud taustaproged mälu on kasutuses ~2700MB ja rohkem.Kas on mõnda utiliiti mis näitaks systemi komponentidel mälukasutust MB-des? RAM Saver Pro näitab programmide mälukasutust,systemi komponentidel mitte.Tegin igaks-juhuks ka MemTest86 ja delli oma utiliidiga kontrolli.Kõik on OK,riistvaras viga pole.
Arvuti on dell M90,mälu DDR2 667 4GB x86 systemi peaks piisama.Lenovo T60 on samuti win7x86 ja enam-vähem samad programmid,tuleb 2GB mäluga normaalselt välja,alati on üle 500MB vaba.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
16.10.2012 11:43:36
|
|
|
taskmgr, process manager.
sama123, oled sa süsteemi konfis midagi optimeerinud? pagefile on mõistlikus suuruses olemas?
kui on avatud firefox ja muud taustaproged siis on süsteemi mälutarbest suhteliselt mõttetu rääkida. ennegi nähtud tegelasi, kellel on 20 tabi brauseris kogu aeg lahti ja siis kiruvad, et windows sööb palju mälu. igasugused taustaproged söövad samamoodi kümneid kuni sadu megasid mälu nii et pole asigi.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
16.10.2012 11:44:05
|
|
|
Ma tahan hoida pidevas kasutuses neid porte:
tsitaat: |
80 (TCP)
14155 (TCP)
14156 (TCP)
1000 (UDP & TCP)
3074 (UDP)
9103 (UDP)
|
http://ubisoft-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/15414
Põhjus, miks ma seda tahan, on naljakalt kummaline - mul on pordid suunatud, aga sellegipoolest kui mängin Driver San Franciscot, siis ei leia mängijaid. Teised ütlevad, et mängijaid on piisavalt, aga mina nende mängule ei pääse. Blokeeritud ma nende poolt ei ole.
Avastasin, et kui mul on mingi torrent tõmbamas, siis ma leian rohkem mängijaid, praegu jooksutan utorrentit ja Vuzet nende portide peal, aga oleks vaja veel mingit programmi, et kõik pordid oleksid pidevas kasutuses.
Teab keegi mingit programmi, millega saaks seda eriskummalist asja teha?
|
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
16.10.2012 16:52:04
|
|
|
londiste kirjutas: |
taskmgr, process manager.
sama123, oled sa süsteemi konfis midagi optimeerinud? pagefile on mõistlikus suuruses olemas?
kui on avatud firefox ja muud taustaproged siis on süsteemi mälutarbest suhteliselt mõttetu rääkida. ennegi nähtud tegelasi, kellel on 20 tabi brauseris kogu aeg lahti ja siis kiruvad, et windows sööb palju mälu. igasugused taustaproged söövad samamoodi kümneid kuni sadu megasid mälu nii et pole asigi. |
Pagefile suurendasin 4GB-ni.Firefox sööb 300-400.Kui arvuti avada on kohe juba 60% kasutusel,ainult taustaprogedega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ciprich
HV vaatleja
|
16.10.2012 17:53:40
Windows 7 install |
|
|
Ma nüüd ei tea, kas sattusin õigesse kohta, kuid teen proovi.
Peaksin kohe ära mainima, et hetkel probleemi ei ole, kuid tahaksin asjast selgust saada, et teaksin vajadusel reageerida.
Osteti uus sülearvuti. Sellele installiti peale windows 7 pro.
Küsimus on selles, et kui ma soovitakse format c: teha ning arvuti kõigest tühjaks kustutada, kas siis on vaja plaati või mitte. Kas arvutis võib kusagil peidetud partstiooni all olla windows, et saaks selle peale lasta. Kui selline võimalus on olemas, kuidas selle siis üles leida ja installima panna?''
Arvuti põhja alla on lisatud ka windowsi kood.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
16.10.2012 18:03:13
|
|
|
Teed restardi ja toksid F8 , siis on näha mis valikud sealt välja ilmuvad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
nmk
Kreisi kasutaja
|
16.10.2012 21:31:39
|
|
|
nmk kirjutas: |
tüdruku läpakal windows update ei tööta enam. win7 ultimate x64. mingi 23 important update annab, ükskõik mis järjekorras neid tegema hakata ükshaaval või korraga siis on kaks versiooni. kas downloading updates jääbki 0% peale pidama või siis tõmbab ja installib ära, teed restardi ja tuleb configuring windows ja jääbki 15% peale. igasugu automatic checkid ja repair toolid jms mis googeldades leidsin on läbi proovitud, ei aidanud. nüüd vaatasin update historyst, et alates 16.08 on hakanud tulema failed update ja viimased kõik failed canceled või pending. system restore kõige varasem ka võimalik teha selle kuupäevaga eks proovib ära ja vaatab mis edasi saab
nüüd vaatasin enda arvuti update history,3.10 sai kokku laotud ja värske install sama kuupäevaga ja selle kuupäeval enamus update tehtud, 20tk nendest on failed. peale seda järgmised hilisematel kuupäevadel tehtud on ok. kas maksab neid torkima hakata või lasta olla? saab üldse midagi teha tagantjärgi kui ta seal historys failed on peale selle et ühekaupa errori koode googeldada jne? |
nelipakk sellele, kelle abiga asja korda saan... ei viitsi uuesti win peale panna. system restore ei aidanud ja hetkel siis üldse välja lülitatud update.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
16.10.2012 21:43:23
Re: Windows 7 install |
|
|
ciprich kirjutas: |
Ma nüüd ei tea, kas sattusin õigesse kohta, kuid teen proovi.
Peaksin kohe ära mainima, et hetkel probleemi ei ole, kuid tahaksin asjast selgust saada, et teaksin vajadusel reageerida.
Osteti uus sülearvuti. Sellele installiti peale windows 7 pro.
Küsimus on selles, et kui ma soovitakse format c: teha ning arvuti kõigest tühjaks kustutada, kas siis on vaja plaati või mitte. Kas arvutis võib kusagil peidetud partstiooni all olla windows, et saaks selle peale lasta. Kui selline võimalus on olemas, kuidas selle siis üles leida ja installima panna?''
Arvuti põhja alla on lisatud ka windowsi kood. |
Kui sul on "tehaseinstall" siis paljud tootjad tekitavad peidetud partitsiooni, kus siis olemas restore. Kujutab see ennast windowsi koos igasuguse kräpiga. Isiklikult soovitan alati peale sülearvuti ostu teha "kliin" installi. Selleks sul on aga vaja operatsiooni süsteemi. Kuna sul win kood olemas, siis probleemi pole. Tõmbad windowsi, seda sheeritakse ametlikult. Pärast kõrvetad plaadile või kasutad installi jaoks mälukaarti/pulka. Formatit saad teha, kasutades kas win plaati või siis kolmanda osapoole utiliiti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
16.10.2012 21:55:10
|
|
|
tüdruku läpakal windows update ei tööta enam. win7 ultimate x64. mingi 23 important update annab, ükskõik mis järjekorras neid tegema hakata ükshaaval või korraga siis on kaks versiooni. kas downloading updates jääbki 0% peale pidama või siis tõmbab ja installib ära, teed restardi ja tuleb configuring windows ja jääbki 15% peale. igasugu automatic checkid ja repair toolid jms mis googeldades leidsin on läbi proovitud, ei aidanud. nüüd vaatasin update historyst, et alates 16.08 on hakanud tulema failed update ja viimased kõik failed canceled või pending. system restore kõige varasem ka võimalik teha selle kuupäevaga eks proovib ära ja vaatab mis edasi saab
nüüd vaatasin enda arvuti update history,3.10 sai kokku laotud ja värske install sama kuupäevaga ja selle kuupäeval enamus update tehtud, 20tk nendest on failed. peale seda järgmised hilisematel kuupäevadel tehtud on ok. kas maksab neid torkima hakata või lasta olla? saab üldse midagi teha tagantjärgi kui ta seal historys failed on peale selle et ühekaupa errori koode googeldada jne? |
nelipakk sellele, kelle abiga asja korda saan... ei viitsi uuesti win peale panna. system restore ei aidanud ja hetkel siis üldse välja lülitatud update. |
Löö C:\Windows\SoftwareDistribution\Download kaust puhtaks ja tee arvutile taaskäivitus. Kui ei aita loo ajutiselt uus administraatori õigustega konto ja ürita selle all WU jooksutada.
Kui neist kasu pole, siis vaatab edasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
17.10.2012 17:23:18
|
|
|
Windows pandi peale poes.
Põhja all on olemas järgmine info: Windows 7 Pro OA ning siis kood.
Minu küsimus ongi kahtlusest, et kas selle arvuti puhul võib olla tegemist peidetud partitsiooniga ning kuidas sellest aru saada?
Mida pead silmas kliin installi all? Ma üldjuhul saan installimisega hakkama, kuid täpseid termineid ei tea:) Ja viimati sai installeerimisega tegeldud väga ammu. Peidetud partitsioonidest pole aimugi.
Ning ehk oskad anda mulle lingi, kus kohast võiksin alla tõmmata Windows 7, mis võiks minu win versiooni paroolidega klappida? |
Kui win pandi poes, siis peaks see üsna "puhas" ("kliin/clean") install olema - ainult windows. Delli lisasid kaasas arvatavasti pole ning ei tohiks ka peidetud partitsiooni olla - lisad ja peidetud partitsioon on siis, kui läpakale pannakse operatsioonisüsteem peale Delli "tehases".
Peidetud partitsiooni (mis sisaldab probleemide puhul korrasoleku taastamiseks operatsioonisüsteemi ja Delli kaasapandud lisaprogramme) niisiis pole (99,99%), aga arvatavasti on peidetud partitsioon (100MB), mis sisaldab peidetud süsteemifaile. Rohkem informeeritud inimesed oskavad täpsustada.
Aga igaks juhuks veendumaks, kas sul on peidetud part ja kui suur see on, vaata "Start" nupu alt "Administrative Tools" ning sealt "Computer Management". Tuleb lahti aken ja seal vaata "Disk Management". Selle alt näed ilusti ära, palju sul partitsioone on, palju need mahtu võtavad. Minul näiteks on peidetud 100MB-ne partitsioon olemas, nimetusega "System Reserved". See on OK. Igaks juhuks võid liita näiteks need nähtavad mahunumbrid kokku ja vaadata, kas klapivad sinu kõvaketta suurusega. Ei kujuta ette, kui suur sul kõvaketas läpakas on, aga minu väline "320GB" ketas näitab 298.09GB. Ehk siis kõvaketta tegelik maht on alati väiksem kui poes reklaamitav suurus. Kui sul on suurem ketas, siis tegeliku mahu saad teada, googeldades. Või paned numbri siia ja siis rohkem informeerituvad annavad teada, kas kõik klapib või on sul midagi "peidetud".
Operatsioonisüsteeme saab ametlikult tõmmata, kõik on legaalne, kuna sul kood olemas:
http://landfield.pri.ee/Windows_7/Win7_allalaadimine.html
Või siis see Delliga seotud lehelt:
http://en.community.dell.com/support-forums/software-os/w/microsoft_os/3316.2-1-microsoft-windows-7-official-iso-download-links-digital-river.aspx
|
|
tagasi üles |
|
 |
ciprich
HV vaatleja
|
17.10.2012 17:59:10
|
|
|
ewur kirjutas: |
Windows pandi peale poes.
Põhja all on olemas järgmine info: Windows 7 Pro OA ning siis kood.
Minu küsimus ongi kahtlusest, et kas selle arvuti puhul võib olla tegemist peidetud partitsiooniga ning kuidas sellest aru saada?
Mida pead silmas kliin installi all? Ma üldjuhul saan installimisega hakkama, kuid täpseid termineid ei tea:) Ja viimati sai installeerimisega tegeldud väga ammu. Peidetud partitsioonidest pole aimugi.
Ning ehk oskad anda mulle lingi, kus kohast võiksin alla tõmmata Windows 7, mis võiks minu win versiooni paroolidega klappida? |
Kui win pandi poes, siis peaks see üsna "puhas" ("kliin/clean") install olema - ainult windows. Delli lisasid kaasas arvatavasti pole ning ei tohiks ka peidetud partitsiooni olla - lisad ja peidetud partitsioon on siis, kui läpakale pannakse operatsioonisüsteem peale Delli "tehases".
Peidetud partitsiooni (mis sisaldab probleemide puhul korrasoleku taastamiseks operatsioonisüsteemi ja Delli kaasapandud lisaprogramme) niisiis pole (99,99%), aga arvatavasti on peidetud partitsioon (100MB), mis sisaldab peidetud süsteemifaile. Rohkem informeeritud inimesed oskavad täpsustada.
Aga igaks juhuks veendumaks, kas sul on peidetud part ja kui suur see on, vaata "Start" nupu alt "Administrative Tools" ning sealt "Computer Management". Tuleb lahti aken ja seal vaata "Disk Management". Selle alt näed ilusti ära, palju sul partitsioone on, palju need mahtu võtavad. Minul näiteks on peidetud 100MB-ne partitsioon olemas, nimetusega "System Reserved". See on OK. Igaks juhuks võid liita näiteks need nähtavad mahunumbrid kokku ja vaadata, kas klapivad sinu kõvaketta suurusega. Ei kujuta ette, kui suur sul kõvaketas läpakas on, aga minu väline "320GB" ketas näitab 298.09GB. Ehk siis kõvaketta tegelik maht on alati väiksem kui poes reklaamitav suurus. Kui sul on suurem ketas, siis tegeliku mahu saad teada, googeldades. Või paned numbri siia ja siis rohkem informeerituvad annavad teada, kas kõik klapib või on sul midagi "peidetud".
Operatsioonisüsteeme saab ametlikult tõmmata, kõik on legaalne, kuna sul kood olemas:
http://landfield.pri.ee/Windows_7/Win7_allalaadimine.html
Või siis see Delliga seotud lehelt:
http://en.community.dell.com/support-forums/software-os/w/microsoft_os/3316.2-1-microsoft-windows-7-official-iso-download-links-digital-river.aspx |
Väga hea. Sain palju targemaks.
Igaljuhul nende kirjelduste põhjal tundub, et arvutile on siiski peidetud partitsioon tehtud ning sinna win koos Delli värgiga lisatud. Ka arvutil on Delli failid kaasas.
Aga lisan siia paar pilti, mis peaks mu kahtlusi kinnitama:
Aga siit siis lisaküsimus, et kuidas seee peidetud partitsioon üles leida juhuks, kui selleks peaks vajadus olema?''
Tänan!
|
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
17.10.2012 18:18:26
|
|
|
Kui sa nüüd Windows Exploreri lahti teed, siis mis ta sul näitab "Hard Disk Drives" all? Tee sellest screenshot. Ja sul on üks ketas läpakas? Aga nagu aru saan, siis Windows Exploreris sa seda "HD-PCU2" osa ei näe?
|
|
tagasi üles |
|
 |
DJope
HV veteran

|
17.10.2012 18:29:17
|
|
|
Mingit Delli peidetud partitsiooni seal küll ei ole. HD-PCU2 on väline kõvaketas FAT32 Kas oled üritanud sinna kopeerida suuremaid faile kui 4GB ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ciprich
HV vaatleja
|
17.10.2012 18:38:07
|
|
|
Kui sa nüüd Windows Exploreri lahti teed, siis mis ta sul näitab "Hard Disk Drives" all? Tee sellest screenshot. Ja sul on üks ketas läpakas? Aga nagu aru saan, siis Windows Exploreris sa seda "HD-PCU2" osa ei näe? |
Hea küll, seletan veidi lahti selle management pildi:)
Disc 1 (HD-PCU2) = on väline kõvaketas
CD-ROM 1= netipulk
Kuid oluline on just DISC 0 mis oleks nagu kaheks tehtud.
1 osa on 100 MB (System Reserved)
2 osa on 465.66 GB (C ehk arvuti C: ketas
Aga lisan foto.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
17.10.2012 18:45:42
|
|
|
Kui sa nüüd Windows Exploreri lahti teed, siis mis ta sul näitab "Hard Disk Drives" all? Tee sellest screenshot. Ja sul on üks ketas läpakas? Aga nagu aru saan, siis Windows Exploreris sa seda "HD-PCU2" osa ei näe? |
Hea küll, seletan veidi lahti selle management pildi:)
Disc 1 (HD-PCU2) = on väline kõvaketas
CD-ROM 1= netipulk
Kuid oluline on just DISC 0 mis oleks nagu kaheks tehtud.
1 osa on 100 MB (System Reserved)
2 osa on 465.66 GB (C ehk arvuti C: ketas
Aga lisan foto.
 |
Siis on kõik õige. See 100MB peabki olema (ei ole Delliga seotud, windows ise tekitab selle by default alati), nagu oma postis kirjutasin. Ja 512GB ketas ongi reaalselt 465GB kanti. Pluss siis veel pagefile ja ka hibernation-i jaoks eraldatud osa.
viimati muutis ewur 17.10.2012 18:47:29, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
ciprich
HV vaatleja
|
17.10.2012 18:46:31
|
|
|
DJope kirjutas: |
Mingit Delli peidetud partitsiooni seal küll ei ole. HD-PCU2 on väline kõvaketas FAT32 Kas oled üritanud sinna kopeerida suuremaid faile kui 4GB ? |
Ok. Jah HD-PCU2 on väline kõvaketas. Aga ma ei ole kahjuks teadlik, kas sellele on püütud suuremat faili lisada kui 4GB, sest tegu ei ole minu aparaadiga. Kuid ehk õpetad, mida sellega seoses peaks teadma?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
17.10.2012 18:56:21
|
|
|
Sa siis välisel kettal paiknevaid andmeid ei näe? Või näed? Aga tahad ümber teha failisüsteemi NTFS-ks?
Veelkord - läpaka sees oleva kettaga on kõik korras, 100MB peab olema ja peab olema peidetud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ciprich
HV vaatleja
|
17.10.2012 18:58:07
|
|
|
Nu näen ikka. See väline kõvaketas on hetkel sülearvutiga ühenduses.
Enne sülearvuti ostmist, kasutati välist kõvaketast lauaarvuti juures.
Et väline kõvaketas ei ole Delliga kuidagi muudmoodi seotud, kui seda silmas pead.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
17.10.2012 19:00:56
|
|
|
Pikk jutt kokku võetuna - arvuti kettal tootja Recovery partitsiooni pole ja Windowsi uuesti installimiseks pärast formatit on sul vaja puhast Windows 7 Pro OEM installikat.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
17.10.2012 19:01:02
|
|
|
Kui sa nüüd failisüsteemi NTFS-ks ei taha muuta välisel kettal, siis on mõlema kettaga (nii sisemise kui ka välisega) kõik OK . Mis sisemisel kettal peidetud, peab olema peidetud, muud mahud on nähtaval ja on õiges suuruses nähtaval mõlemal kettal.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ciprich
HV vaatleja
|
17.10.2012 19:08:20
|
|
|
Sa siis välisel kettal paiknevaid andmeid ei näe? Või näed? Aga tahad ümber teha failisüsteemi NTFS-ks?
Veelkord - läpaka sees oleva kettaga on kõik korras, 100MB peab olema ja peab olema peidetud. |
Nu kui ma tahan välise kõvaketta NTFS-ks teha, siis kaotan kõik praegused andmed sealt. Aga selle formaatimisega peaksin ma hakkama saama ja olen vist sellest ka teadlik.
Kui läpakal peidetud partitsiooni ei ole, siis on asi selge. Arvutil puudub kaasa antud win ning kui sellele arvutile on vaja teha format :C ning uus win peale lasta, tuleb neid linke kasutada, mida soovitasid.''
Kas olen asjast õigesti aru saanud?
edit:'
Betamax kirjutas: |
Pikk jutt kokku võetuna - arvuti kettal tootja Recovery partitsiooni pole ja Windowsi uuesti installimiseks pärast formatit on sul vaja puhast Windows 7 Pro OEM installikat. |
Suurepärane.
Asi selge.
Tänan kõiki abi eest:)
|
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
17.10.2012 19:09:39
|
|
|
Nu kui ma tahan välise kõvaketta NTFS-ks teha, siis kaotan kõik praegused andmed sealt. Aga selle formaatimisega peaksin ma hakkama saama ja olen vist sellest ka teadlik.
Kui läpakal peidetud partitsiooni ei ole, siis on asi selge. Arvutil puudub kaasa antud win ning kui sellele arvutile on vaja teha format :C ning uus win peale lasta, tuleb neid linke kasutada, mida soovitasid.''
Kas olen asjast õigesti aru saanud? |
Ei mäleta enam, aga mingi käsureaga sai vist FAT süsteemi NTFS-ks ilma, et sa peaksid ketast formaatima (ja andmeid ajutiselt mujale transportima selleks ajaks). See versioon just kettaga, millel ainult andmed.
Aga muus osas nii nagu kirjutasid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
17.10.2012 19:11:22
|
|
|
Kas olen asjast õigesti aru saanud? |
Ei mäleta enam, aga mingi käsureaga sai vist FAT süsteemi NTFS-ks ilma, et sa peaksid ketast formaatima (ja andmeid ajutiselt mujale transportima selleks ajaks). See versioon just kettaga, millel ainult andmed.
Aga muus osas nii nagu kirjutasid. |
http://support.microsoft.com/kb/307881
Toimib ainult suunal FAT/FAT32 > NTFS. Kui tahad NTFS > FAT/FAT32, siis pead kettale formati tegema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|