Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Programmeerimine »  PHP ja JAVA software developerid/engineerid! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
konn123
HV vaatleja

sõnum 11.10.2012 12:29:46 vasta tsitaadiga

üks võimalus enda ettevõtmisesse korralikke tegijaid kaasata, on pakkuda neile osalust omas ettevõttes. Olen täheldanud, et ega neil tegijatel raha probleemi pole, st üle sa neid ei osta. Aga kui sa suudad veenda neid asja mõtekuses, siis osaluse korral on nad nõus pea tasuta kaasa lööma (teise töö kõrvalt). See jutt käis siis püramiidi tipust.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
n3mesis
HV kasutaja
n3mesis

sõnum 11.10.2012 12:36:09 vasta tsitaadiga

konn123 kirjutas:
üks võimalus enda ettevõtmisesse korralikke tegijaid kaasata, on pakkuda neile osalust omas ettevõttes. Olen täheldanud, et ega neil tegijatel raha probleemi pole, st üle sa neid ei osta. Aga kui sa suudad veenda neid asja mõtekuses, siis osaluse korral on nad nõus pea tasuta kaasa lööma (teise töö kõrvalt). See jutt käis siis püramiidi tipust.

jutt on õige ja kui ma ise peaksin omale midagi sarnast kokku panema siis nii ka käituks.
aga...
kuna antud hetkel on tegu välismaise korporatsiooniga siis paraku see kõne alla ei tule. eesti üksus ei hakka iseseisvalt toodet müüma, vaid teeb seda allhankena "emale".
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
serk
HV kasutaja

sõnum 11.10.2012 21:37:03 vasta tsitaadiga

Te lähenete asjale valest küljest. Palk ei määra mitte kuidagi inimeste võimekust ega oskusi. Üldiselt 20-30a inimesed otsivad palka, vanemad kes on juba ennast materiaalselt kindlustanud väljakutseid, juhtimist ja rohkem tarka tööd.

See, et keegi plaanib siin maal 40 inimest palgata, on minu kõrva jõudnud juba ühe päris suure IT juhi suust. Huvitav kas tegemist kokkusattumusega? icon_smile.gif

Palgad varieeruvad väga palju. Fakt on aga see, et tasemel tegijad on Eestis headel ja kindlatel kohtadel ja teenivad hästi. Ma hästi ei kujuta ette, et sa leiaksid Java meeskonna team leade alla 3000 bruto. Väga väga raske. Kuidagi pead ju oma meeskonna tükeldama ja neile juhid leidma. Ehk 4-5 vanemarendajat sa turult üleostma pead. See mis mehed sa nende alla võtad, polegi enam nii tähtis. Anna neile võimalus oma meeskond ise komplekteerida ja kõik on rahul.

Aga üldiselt ma ei ütleks, et tegemist võimatu missiooniga. Suuremates korporatsioonides on viimasel ajal elu üsna pea peale keeratud ja kaadrivoolavus on üsna suur. Lisada korralik kuulutus, pakkuda inimestele VASTUTUST ja OTSUSTUSVÕIMALUST ning kõik peaks sujuma.

Edu.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
randomize
HV vaatleja
randomize

sõnum 16.10.2012 10:43:04 vasta tsitaadiga

Mulle tundub, et nii suure meeskonna värbamise häda on selles, et programmeerija on vaikne ja kartlik loomake. Kui ta endale kuhugi on juba pesa teinud, siis niisama heast peast ta sealt mööda ilma uudistama ei lähe. Kuna olemasolevad isendid on punases raamatus, siis üldjuhul on töötingimused igal pool väga head, toimuvad tiimiüritused, kanuumatkad, kontserdid, aastaballid, laste jõulupeod jms. Tavalise töökuulutusega selliseid ei püüa, kõik sellised liikumised käivad tutvuste kaudu.

Kui sa nüüd 40 inimest kiiresti kokku ostad, siis tõenäoliselt saad sa enamikus sellise rahva, kes on keskmisest programmeerijast veidi iseteadvam ja liikuvam. Iseloomuomadustelt jälle need tüübid ei ole parim valik - koostöö teistega ei ole parimate killast. Parem oleks ikka orgaaniliselt kasvada - alguses teha viiene tiim ja siis hakata värbama juurde tempoga 2-3 inimest kuus ja valida sellised inimesed, kes iseloomuomadustelt ka sobivad. Siis on pikas perspektiivis ka lootust, et saab sellest asja. Aga jah, see muidugi võtab ilmatuma kaua aega, enne kui 40 täis saab.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
kpihus
Kreisi kasutaja
kpihus

sõnum 16.10.2012 18:35:04 vasta tsitaadiga

randomize kirjutas:
Mulle tundub, et nii suure meeskonna värbamise häda on selles, et programmeerija on vaikne ja kartlik loomake. Kui ta endale kuhugi on juba pesa teinud, siis niisama heast peast ta sealt mööda ilma uudistama ei lähe.

Oma erialast lähtuvalt oman tutvusrinkonnas nii mõndagi progejat ja või kinnitada, et ega nad üldjuhul nii väga vaiksed ja kartlikud loomakesed ei olegi. Küll aga lahkuvad nad pesast mitte niivõrd rahapärast, kui just huvitavate ülesannete pärast. Progeja loomuses on soov lahendada mõtteülesannet ja kui olemasolev töö ei paku piisavalt mõtlemisainet, siis otsitakse selline mis pakub. Progeja töö peab olema ennekõike huvitav.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.10.2012 19:10:38 vasta tsitaadiga

Tõsi ta on, et kui huvitav töö ees on, siis pidevalt ringi ei vaata, et võibolla makstakse kusagil rohkem. Samas ega need Eesti palgad nüüd nii kõrged ka pole, et raha üldse argument ei oleks.... kui keegi ikka 30+% rohkem pakuks, siis paneks mõtlema küll.

PS. nii igaks juhuks olgu öeldud, et eelnevaga ei üritanud ma endale varjatud kujul reklaami teha, Javat ma ei oska ja põhitööna PHP-d progeda ei viitsiks.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
randomize
HV vaatleja
randomize

sõnum 21.10.2012 22:45:30 vasta tsitaadiga

kpihus kirjutas:
Oma erialast lähtuvalt oman tutvusrinkonnas nii mõndagi progejat ja või kinnitada, et ega nad üldjuhul nii väga vaiksed ja kartlikud loomakesed ei olegi. Küll aga lahkuvad nad pesast mitte niivõrd rahapärast, kui just huvitavate ülesannete pärast. Progeja loomuses on soov lahendada mõtteülesannet ja kui olemasolev töö ei paku piisavalt mõtlemisainet, siis otsitakse selline mis pakub. Progeja töö peab olema ennekõike huvitav.

Olen täiesti nõus, programmeerija töö peab olema huvitav ja vaheldust peab ka olema aeg-ajalt.

Teema algatajale kusjuures hea uudis, valitsus otsustas just selliseid arenduskeskuse ületoomise projekte toetama hakata
http://majandus.delfi.ee/news/uudised/uus-programm-kutsub-valisettevotteid-eestisse-tookohti-looma.d?id=65140718
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Brigadir
HV vaatleja
Brigadir

sõnum 24.10.2012 01:20:29 vasta tsitaadiga

Esimese aastaga 40 leida on täiesti utoopiline, kuid näiteks 5 aasta plaanis ju saavutatav eesmärk, kui pappi on, töökeskond ning seltskond sobiv, teemad motiveerivad ja juhtidel arukust/empaatiat talente poputada.

Seda liikumist siin eesti turul pisut isegi on - Eesti Energia on ju oma IT punti meeletult kasvatanud viimase 1-2 aastaga. Muidugi seal on arendajate osakaal lähedane nullile, kuid see räägib pisut siiski maastikust. Suurte koodifarmide tegemistest tean niipalju, et Nortali Tallinna kontor jookseb/on jooksnud vanematest tegijatest tühjaks.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Programmeerimine »  PHP ja JAVA software developerid/engineerid! mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.