Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
n3mesis
HV kasutaja

|
10.10.2012 17:38:05
PHP ja JAVA software developerid/engineerid! |
|
|
Tere
Olen tegemas äriplaani ühele korralikule välisettevõttele, kes tahaks oma IT osakonna Eestisse tuua. Juhtuda võiks see aasta lõpus, aga eelnevalt vaja natukene turgu kaardistada.
Räägitakse, et Eesti on IT riik, aga samas räägitakse ka, et IT inimesi on raske leida.
Ma paluksin natukene infot, kui keegi juhtub oskama vastata nendele küsimustele.
Kas Java ja PHP software developerid ja engineerid on IT maastikul haruldased "liigid" või on need pigem "laialt" levinud?
Kui tahaks leida kuu-paariga näiteks 40 korralikku ülalnimetatud oskustega töötajat, kas see on pigem utoopia või mitte?
Kas 2000 eur netopalk nimetatud postisioonil on enamvähem õigesse auku, või totaalselt mööda?
Hindan igausuguseid asjakohaseid kommentaare ja kindlasti võib olla see ka abiks Eestisse veel ühe "rahasüsti" toomisel.
Tänan!!!
N3m.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
10.10.2012 18:33:57
|
|
|
Tehnoloogiate mõttes on Java ja PHP mõlemad ilmselt Eesti turul pigem levinud. Vähemalt enterprise rakenduste tasemel on Java Eestis rohkem levinud, kui MS tehnoloogiad. Suured pangad, suured telkod, Eesti Energia ja mitmed suured riigi infosüsteemid on rohkemal või vähemal määral tehtud Java + Oracle platvormile, seega see kompetents on meil turul olemas.
Aga nii lühikeses ajaraamis 40 korraliku tegija kokkuostmine on aga ilmselt üsna keeruline ülesanne ja selleks, et inimesi soojade kohtade pealt ära meelitada, võib olla vaja suuremaid numbreid kui 2000 puhtalt kätte või siis väga ägedat projekti, mis inimesi huvituma paneb.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
n3mesis
HV kasutaja

|
10.10.2012 19:19:02
|
|
|
Fukiku kirjutas: |
Tehnoloogiate mõttes on Java ja PHP mõlemad ilmselt Eesti turul pigem levinud. Vähemalt enterprise rakenduste tasemel on Java Eestis rohkem levinud, kui MS tehnoloogiad. Suured pangad, suured telkod, Eesti Energia ja mitmed suured riigi infosüsteemid on rohkemal või vähemal määral tehtud Java + Oracle platvormile, seega see kompetents on meil turul olemas.
Aga nii lühikeses ajaraamis 40 korraliku tegija kokkuostmine on aga ilmselt üsna keeruline ülesanne ja selleks, et inimesi soojade kohtade pealt ära meelitada, võib olla vaja suuremaid numbreid kui 2000 puhtalt kätte või siis väga ägedat projekti, mis inimesi huvituma paneb. |
ma tänan. sellest on juba palju abi ja esimene infokild on olemas.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
2ndalpha
HV kasutaja

|
10.10.2012 19:30:17
|
|
|
2000 kätte on PHP puhul ikka väga hea palk, seega palga mõttes 40 inimest palgata ei tundu utoopia.
Samas arendajate tase kõigub kõvasti - heade inimeste leidmine võib aega võtta.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
n3mesis
HV kasutaja

|
10.10.2012 21:03:10
|
|
|
2ndalpha kirjutas: |
2000 kätte on PHP puhul ikka väga hea palk, seega palga mõttes 40 inimest palgata ei tundu utoopia.
Samas arendajate tase kõigub kõvasti - heade inimeste leidmine võib aega võtta. |
tänan info eest. aga mis sa arvad, mis on PHP eest "normaalne" palk? selline, veidi üle keskmise... 1500-1800 näiteks?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
2ndalpha
HV kasutaja

|
10.10.2012 21:48:53
|
|
|
n3mesis kirjutas: |
tänan info eest. aga mis sa arvad, mis on PHP eest "normaalne" palk? selline, veidi üle keskmise... 1500-1800 näiteks? |
Ma nii täpselt kursis kahjuks ei ole, eks see sõltub ikka sellest mis väärtust inimene pakkuda suudab.
Progejal ja progejal on vahe, mingi algaja PHP progeja võid saada 600 euri eest ka.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
10.10.2012 23:49:48
|
|
|
600€ eest algaja peaks ise välja õpetama ja siis läheb ta minema kui palka ei tõsteta;)
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
11.10.2012 08:50:58
|
|
|
See palgaküsimus ongi väga palju selles kinni, et millised on ootused värvatavatele. Tegelikult peaks ka arvestama sellega, et kui värvatakse 40 inimest korraga ja üritatakse neist toimivat meeskond teha, siis peab mingit laadi püramiidi ikkagi tekitama, sest ilmselt 40 geeniuse jaoks huvitavat tööd ei jagu ja 40 algajaga ka midagi ei tee. Seega oleks tippu paari superstaari vaja ja siis allapoole ka erinevate tasemetega inimesi, et kõigile midagi jõukohast oleks. Selle valemiga võib ka kogu tiimi peale keskmine palk äkki sinna 2000 neto juurde jääda või isegi tiba alla selle. Superstaarid tahavad aga kindlasti oluliselt rohkem.
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
n3mesis
HV kasutaja

|
11.10.2012 09:17:10
|
|
|
See palgaküsimus ongi väga palju selles kinni, et millised on ootused värvatavatele. Tegelikult peaks ka arvestama sellega, et kui värvatakse 40 inimest korraga ja üritatakse neist toimivat meeskond teha, siis peab mingit laadi püramiidi ikkagi tekitama, sest ilmselt 40 geeniuse jaoks huvitavat tööd ei jagu ja 40 algajaga ka midagi ei tee. Seega oleks tippu paari superstaari vaja ja siis allapoole ka erinevate tasemetega inimesi, et kõigile midagi jõukohast oleks. Selle valemiga võib ka kogu tiimi peale keskmine palk äkki sinna 2000 neto juurde jääda või isegi tiba alla selle. Superstaarid tahavad aga kindlasti oluliselt rohkem. |
Tänan sisuka vastuse eest. See on loomulikult õige, et püramiid peab olema. Kuid vastasid ka tegelikult minu põhimõttelisele küsimusele selles vastuses ära, et 2000 neto ei ole väga mööda pandud.
Nagu ma aru saan, räägid sa rohkem PHP omadest? Kas Java omad on teiste nõudmistega või enamvähem samasse auku?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
11.10.2012 09:34:23
|
|
|
Ma küll täpselt kursis ei ole, aga tundub et Java arendajad saavad rohkem palka. Põhjus on tegelikult väga lihtne ja keelde sisse kirjutatud. Nimelt Java kirjutamine nõuab oluliselt teadmust ja kogeumust. Jah PHP's saab ka vägevaid ja ilusaid asju kirjutada, aga see nõuab tugevat enesekontrolli. Väga lihtne on PHP's kirjutada kokku mingi käkk, mis põhimõtteliselt töötab, aga hiljem toob endaga kaasa olulisi probleeme. Nii edasiarenduse, kui ka skaleeritavuse seisukohast. Seega Java kirjutamiseks peab pisut rohkem õppima. Ma muidugi siinkohal ei väida, et Javas käkki kokku keerata võimalik ei ole.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
1 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
11.10.2012 09:58:45
|
|
|
See palgaküsimus ongi väga palju selles kinni, et millised on ootused värvatavatele. Tegelikult peaks ka arvestama sellega, et kui värvatakse 40 inimest korraga ja üritatakse neist toimivat meeskond teha, siis peab mingit laadi püramiidi ikkagi tekitama, sest ilmselt 40 geeniuse jaoks huvitavat tööd ei jagu ja 40 algajaga ka midagi ei tee. Seega oleks tippu paari superstaari vaja ja siis allapoole ka erinevate tasemetega inimesi, et kõigile midagi jõukohast oleks. Selle valemiga võib ka kogu tiimi peale keskmine palk äkki sinna 2000 neto juurde jääda või isegi tiba alla selle. Superstaarid tahavad aga kindlasti oluliselt rohkem. |
Tänan sisuka vastuse eest. See on loomulikult õige, et püramiid peab olema. Kuid vastasid ka tegelikult minu põhimõttelisele küsimusele selles vastuses ära, et 2000 neto ei ole väga mööda pandud.
Nagu ma aru saan, räägid sa rohkem PHP omadest? Kas Java omad on teiste nõudmistega või enamvähem samasse auku? |
Pigem räägin Java poolest, ise olen Java progejana ühes suuremas Eesti IT-firmas töötanud ja seda elu natuke seestpoolt näinud. (Ei, hetkel ei ole huvitatud uuesti progemisest, keerasin teise suunda elu. )
Samas tegelikult ma nii palju ja täpselt neist numbritest ei tea ka .. ega Eesti inimene kolleegidega ju palgast ei räägi väga.
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist.
viimati muutis Fukiku 11.10.2012 10:02:01, muudetud 1 kord |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
n3mesis
HV kasutaja

|
11.10.2012 10:03:49
|
|
|
kpihus kirjutas: |
Ma küll täpselt kursis ei ole, aga tundub et Java arendajad saavad rohkem palka. Põhjus on tegelikult väga lihtne ja keelde sisse kirjutatud. Nimelt Java kirjutamine nõuab oluliselt teadmust ja kogeumust. Jah PHP's saab ka vägevaid ja ilusaid asju kirjutada, aga see nõuab tugevat enesekontrolli. Väga lihtne on PHP's kirjutada kokku mingi käkk, mis põhimõtteliselt töötab, aga hiljem toob endaga kaasa olulisi probleeme. Nii edasiarenduse, kui ka skaleeritavuse seisukohast. Seega Java kirjutamiseks peab pisut rohkem õppima. Ma muidugi siinkohal ei väida, et Javas käkki kokku keerata võimalik ei ole. |
okei. see paneb mind eeldama, et java meeskonda 2000 keskmise netopalgaga tõenäoliselt ei komplekteeri.
asjaosalised - rääkige veel. ma vägisi tahaks selle investeeringu eestisse tuua
fukiku-
vohh!! tänan. kogemustega mehe seisukohta võtan täie tõsidusega ja ei pea ainult "filosofeerimiseks".
mul pole täna veel midagi pakkuda ka, hetkel koostame turu analüüsi, kas ja milliste tingimustega neile sobilik meeskond üldse kokku tuleks. sealt edasi hakkavad nemad juba otsustama, aga nende soov on päris tõsine ja tegu ei ole niisama "referaadi" kirjutamisega.
kui jõuame mõned kuud edasi, küll ma sulle vähemalt tööpakkumise saadan
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
11.10.2012 10:07:07
|
|
|
Puusalt tulistades pakun ka, et see võib raskeks minna ja seda eelkõige selle pärast, et kõik head tegijad on juba ära korjatud, seega sul ei ole muud teed kui üleostmine teiste juurest, mis on kindlasti kallim, kui ise tööd otsiva progeja turuhind oleks. Ega ilmselt algajate värbamine ka tegelikult kerge pole - kõik näevad vaeva, et neid endale saada, vaata kasvõi WM/Nortali suveülikoolide projekti, kuhu igal suvel koolipingist paarkümmend tüüpi tõmmatakse ja kõigile, kes vähegi ujuda suudavad sügavas vees, leitakse firmas koht ja rakendus ja koguaeg on ikka puudu inimesi.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
n3mesis
HV kasutaja

|
11.10.2012 10:13:22
|
|
|
Puusalt tulistades pakun ka, et see võib raskeks minna ja seda eelkõige selle pärast, et kõik head tegijad on juba ära korjatud, seega sul ei ole muud teed kui üleostmine teiste juurest, mis on kindlasti kallim, kui ise tööd otsiva progeja turuhind oleks. Ega ilmselt algajate värbamine ka tegelikult kerge pole - kõik näevad vaeva, et neid endale saada, vaata kasvõi WM/Nortali suveülikoolide projekti, kuhu igal suvel koolipingist paarkümmend tüüpi tõmmatakse ja kõigile, kes vähegi ujuda suudavad sügavas vees, leitakse firmas koht ja rakendus ja koguaeg on ikka puudu inimesi. |
Selle võimaluse olen juba mitmekordselt läbi kriipsutanud, et see meeskond kuuga kokku saada.
Aga püramiidi tipust vaikselt tulema hakata ja 3-4 kuuga tundub juba reaalsem.
Ilmselge on ka see, et töötingimused ja projekt tuleb "söödavaks" teha. Niisama Lasnamäe taha otsa pimedasse tuppa ei tuldaks ilmselt ka 3000 eest mitte
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
11.10.2012 10:39:30
|
|
|
40 töötajat on võimalik sul kokku saada aasta lõpuks siis, kui need praktiliselt otse ülikoolipingist värbad. Kvaliteet ja kaadrivoolavus on siis samuti vastav. Kui soovid kogemustega tegelasi pead paratamatult neid üle ostma hakkama ning, nagu öeldud, 2k neto ei pruugi siis enam piisav summa olla, vähemalt mitte Java arendajatele. Ise töötan ~100 progejaga ettevõttes ning laienemine läheb üsnagi vaevaliselt kuna häid juba mitte kusagil töötavaid tegijaid on turul äärmiselt vähe.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
11.10.2012 10:42:33
|
|
|
okei. see paneb mind eeldama, et java meeskonda 2000 keskmise netopalgaga tõenäoliselt ei komplekteeri.
asjaosalised - rääkige veel. ma vägisi tahaks selle investeeringu eestisse tuua
|
Tegelikult ei ole see päris nii. Vihjasin pigem, et PHP progejate hinnakäärid on IMHO oluliselt suuremad ja asjaliku PHP kirjutajat on raskem leida. Seda tegelikult siin ka ennist mainiti. Kui ma enda tutvusringkonda vaatan, siis enamus inimesi, kes kunagi ka on PHP'd kirjutanud, on sealt varem või hiljem Java peale edasi läinud. (Ning see tähendab et oma PHP muredega olen üksi )
Tegelikult muidugi konreetses keeles ei olegi nii suur roll. Kui saad mõtleva inimese, kes juba ühte keelt valdab, ei ole tal probleem ka teisi keeli selgeks saada. Nagu tavalise keeleõppega, on ka programeerimises, Kui esimene keel on selge tulevad teised juba lihtsamalt.
If you pay beanuts, you get moneys
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
11.10.2012 10:42:51
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
40 töötajat on võimalik sul kokku saada aasta lõpuks siis, kui need praktiliselt otse ülikoolipingist värbad. Kvaliteet ja kaadrivoolavus on siis samuti vastav. Kui soovid kogemustega tegelasi pead paratamatult neid üle ostma hakkama ning, nagu öeldud, 2k neto ei pruugi siis enam piisav summa olla, vähemalt mitte Java arendajatele. Ise töötan ~100 progejaga ettevõttes ning laienemine läheb üsnagi vaevaliselt kuna häid juba mitte kusagil töötavaid tegijaid on turul äärmiselt vähe. |
Kui piisavalt kohe täiendkoolitustega tegelema kah hakkavad, siis otse koolipingist polegi nii vale mõte.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
n3mesis
HV kasutaja

|
11.10.2012 10:52:01
|
|
|
tänan asjaliku info eest.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
11.10.2012 10:52:55
|
|
|
Mnator kirjutas: |
40 töötajat on võimalik sul kokku saada aasta lõpuks siis, kui need praktiliselt otse ülikoolipingist värbad. Kvaliteet ja kaadrivoolavus on siis samuti vastav. Kui soovid kogemustega tegelasi pead paratamatult neid üle ostma hakkama ning, nagu öeldud, 2k neto ei pruugi siis enam piisav summa olla, vähemalt mitte Java arendajatele. Ise töötan ~100 progejaga ettevõttes ning laienemine läheb üsnagi vaevaliselt kuna häid juba mitte kusagil töötavaid tegijaid on turul äärmiselt vähe. |
Kui piisavalt kohe täiendkoolitustega tegelema kah hakkavad, siis otse koolipingist polegi nii vale mõte. |
Oleneb jälle eesmärkidest. Kui on vaja kohe tootma hakata, siis see valem ei tööta. Esimesed pool aastat toodavad otse koolipingist tulnud tegelased raudselt kahjumit. Lisaks on vaja sel juhul ikkagi kuskilt superstaarid leida, kes selle noortemassi enda käe järgi ära vormivad. See tähendaks mingit umbes 2-3 tipptasemel arhitekti pluss kümmekond umbes 5 aasta kogemusega võimekat progejat, kes neid noori igapäevatöös karjataks, suunaks ja nende lollusi lapiks. Seega jääks ruumi 25-le rohelisele tegelasele, kui me lähtume 40 arendaja numbrist.
Siinkohal tekkis mul tegelikult küsimus, et kas teemaalgataja otsib ainult arendajaid? Kas analüüs, testimine, projektijuhtimine tulevad väljast või pead neid ülesandeid lihtsamaks ja siin ei püstitanud? Või peab see ka 40 sisse mahtuma? Sel juhul läheb ehk ülesanne kergemaks, kui reaalne progejate arv väiksem selle arvelt on.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
11.10.2012 10:53:10
|
|
|
Kui piisavalt kohe täiendkoolitustega tegelema kah hakkavad, siis otse koolipingist polegi nii vale mõte. |
Jällegi kahe otsaga asi. Koolipingi inimestel ei ole tavaliselt töökogemust. See tähendab oluliselt pikemat "sisse elamise" perioodi. Teiseks on koolipingi inimestel tugev ambitsioon (enamasti), kuid pole tavaliselt veel väga selget tuleviku visiooni. See tähendab seda, et kui sa usinasti puid lõkkesse ei loobi, siis varem või hiljem nad jalutavad minema, sest teises kohas oli "ägedam" projekt. Samas on muidugi koolipingi inimesi palju lihtsam vormida just selliseks nagu sa soovid.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
11.10.2012 10:53:29
|
|
|
Kah idee kuid mitme kordse varuga neid siis sealt võtma peaks? Ise oletan, et hea kui üks kolmest õppurist midagi väärt on.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
11.10.2012 10:57:03
|
|
|
Minu soovitus arvestas väljaöeldud numbrit - 40. Ja loomulikult peab hulgas olema n.ö. eestvedajaid.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
11.10.2012 11:05:32
|
|
|
40 programmeerijat eestis paari kuuga on minu arust ikka väga ülim utoopia ja seda ei saavuta ka 3500€ netoga. Ma kardan, et isegi hea loogikavõimega algajaid ei saa 40 kokku selle ajaga.
On olemas kogemus, kus tööpakkumine programmeerijale oli mitu kuud üleval. Töötingimused väga head, palk väga hea ning nõudmised ei olnud eriti kõrged.
Kõikidest kandideerijatest olid rohkem kui pooled sellised, kellel puudus varem igasugune töökogemus IT vallas. Osa oli ka neid, kelle varasem töökogemus oli sõna otseses mõttes "olin soomes ehitusel abitööline"... WTF? Oli ka neid, kes tingimustele üldse ei vastanud, aga ütlesid, et võivad nõutava programmeerimiskeele katseajal ära õppida.
Igatahes peale CV-de ja esimeste kontaktide meili/skype teel küsitlemise jäi pinnale kõigest mõni üksik, kes käisid intervjuul aga ka nendest üksikutest osutusid kõik ikka väga algajateks ja kõige elementaarsematele asjadele ei osatud ka vastata. Vabanduseks tuues, et kui nad tööd teeksid, oleks ju võimalik googeldada. (Või äkki olen mina liiga oldschool, kes on pidanud ilma interneti ja igasuguse muu abita programmeerima).
Kokkuvõtlikult läks palju aega ja vaeva, et saada ÜKS pädev programmeerija ja ka see tuli läbi tutvuste-soovituste, mitte kandideerijate hulgast. Tahaksin näha 40 leidmise strateegiat täitsa pealt.
Edit: täpsustan veel, et otse koolipingist (varasem töökogemus null) tüüpidele sai ka lihtne testtöö antud, ükski neist sellega hakkama ei saanud. St. ei olnud täielikku ignoreerimist ilma töökogemuseta inimeste suhtes. (Kuidagi peab ju alustama ja isiklikult arvan, et selliste hulgas võibki just häid geeniuseid olla. Paraku nende hulgas neid ei olnud).
|
|
Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
n3mesis
HV kasutaja

|
11.10.2012 11:07:59
|
|
|
Siinkohal tekkis mul tegelikult küsimus, et kas teemaalgataja otsib ainult arendajaid? Kas analüüs, testimine, projektijuhtimine tulevad väljast või pead neid ülesandeid lihtsamaks ja siin ei püstitanud? Või peab see ka 40 sisse mahtuma? Sel juhul läheb ehk ülesanne kergemaks, kui reaalne progejate arv väiksem selle arvelt on. |
kindlasti on nende soov laiendada ja tekitada algusest lõpuni toimiv üksus.
kui ma vastan neile ära, et nendel ja nendel tingimustel, sellise ja sellise ajaga saaks arendajad/engineerid kokku siis selle vastuse põhjal suudavad nad ise omale suurema pildi maalida, kuidas muid organeid on võimalik mehitada. oktoobri lõpus tulevad eestisse ja siis räägingi nendega esmalt ainult developeridest ja engineeridest.
lisaks oma jutule peavad nemad hakkama ka mulle infot konkreetsemalt jagama ja kui ma täpsema infoga siia peale lendan, küll siis "filosofeerimine" muutub konkreetseks.
edit:
põhimõtteliselt pean neile lihtsalt engineeride ja developeride najal tõestama, et inimesi on saada ja nad võivad siia investeerida küll.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
11.10.2012 11:14:14
|
|
|
Olen seda algajate värbamist püramiidi alumistesse osadesse nii mõnigi kord kõrvalt näinud. Kui kohe oskajat võtta pole või see oskaja soovib palka, mida firma pole valmis pakkuma, siis on see ainuvõimalik valik, mis ei pruugi üldse kehv olla. Paraku kipub sellega pahatihti nii olema, et värbama hakatakse alles siis, kui "superstaarid" on juba töösse uppunud ja tekib dilemma, et kui superstaar peab hakkama algajaid koolitama, siis lühemas pespektiivis hakkavad asjad veel lootusetumalt venima. Ehk kui plaan on palgata mõni "superstaar" ja kamp algajaid, siis peaks valem olema umbes selline, et kõigepealt anda "superstaaridele" aega pisut sisse elada, et tekiks ettekujutus millega ta üldse tegelema hakkab ning seejärel planeerida hea mitu kuud periood, kus kamba produktiivsus on suht kesine, kuna "superstaaride" aeg kulub algajate karjatamisele ja algajad ei ole veel väga produktiivsed.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|