Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  RAM cl 7 ja 9 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
poro1234
HV vaatleja

sõnum 05.10.2012 19:37:57 RAM cl 7 ja 9 vasta tsitaadiga

Tere)))) Nuub vajab abi:

Igatahes mul on emaplaat g41m-023 . Prose Pentium e5700 @ 3000 GHz. WIN xp sp 3

Mul oli RAM: APACER DDRIII APACER 2 GB PC 10600 1333MHZ CL 9 . Täna ostsin Kingston aint selle vahega et CL 7

Igatahes arvuti näeb millegipärast aint ühte (annab 1.96 gm) . Proovisin nii uut kui vana, erinevatese Dimm slottidesse panna - koos nad ei funksi. Uus RAM on iseseisvalt täiesti töökorras. Emaplaat toetab kuni 8 gb ram. BIOSes ma yldse ei n2e et oleks ram peal.

järsku on keegi selle probleemiga kokkupuutunud?

tänud!
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 06.10.2012 00:19:19 vasta tsitaadiga

Erinev CL ega isegi takt ei tohiks mõjuda, probleem võib olla spetsiifilisem.

Kes on emaplaadi tootja? G41M sisaldavat sümbolite kombinatsiooni võib leida erinevate tootjate emaplaatide hulgast, aga vähemalt Google ei suuda leida ühtegi g41m-023 platet. Mälu tüübi juures oled ka ühe nulli ülearu pannud sinna icon_smile.gif
Muidugi oleks kõige parem, kui ise manuaali sirviksid ja loeksid mälude sobivuse kohta sealt ise, aga kui sa selles osas abi vajad, siis pead emaplaadi nimetamisel täpsem olema.

tagasi üles
poro1234
HV vaatleja

sõnum 06.10.2012 01:08:24 vasta tsitaadiga

Oi sorri http://www.msi.com/product/mb/G41M-P23.html see on msi g41m-p23. igatahes Bioses on n2ha et m6lemal slotil on ram peal. APACER ja KINGSTON . m2lu kohta kirjutab lihtsalt 800 mhz(?)

lihtsalt kirjas et: Supports two unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 800/1066/1333*(OC) DRAM, 8GB Max

Kui huvi on - kirjutasin ka emaplaadi tootja foorumisse.. eks näis mis nad seal vastavad.
http://forum-en.msi.com/index.php?topic=162278.0
tagasi üles
razor
HV Guru

sõnum 06.10.2012 17:29:51 vasta tsitaadiga

32bit windows?
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 120
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 07.10.2012 07:06:19 vasta tsitaadiga

Palju su graafikakaardil mälu on?
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 07.10.2012 08:15:50 vasta tsitaadiga

tsitaat:

See ei muuda midagi, samuti peab ka 32bit Windowsi puhul vähemalt 3GB mälu ära tuntav olema, pealegi ei näe ta ka seda 4GB mälu arvuti BIOSes kus kasutatav OS ei mõjuta midagi.
Need mälud lihtsalt ei sobi kokku, ega asjata ei taheta, et mälud oleksid ühesugused, veel parem kit komplektist, ehk siis tehases koos töötamas testitud.

poro1234
HV vaatleja

sõnum 07.10.2012 10:36:58 vasta tsitaadiga

graafikakaarti ple.. aint intergreeritud msi oma. Huvitav asi on selles et dim 2 n2eb proge(aida 64 extreme) dimm 3 na ja on lihtsalt kirjutatud TRIAL VERSION. Mu emaplaadil pole dimm3 muideks.

nüüd oleks vaja 1e identset RAMi (v6i 2 yhesugust) et olla kindel et probleem on RAMI omavahelises s6pruses või mulle myydi 2a. tagasi sitane emaplaat.

windows - vaevalt
prose - vaevalt

Ja msi omad ei ole midagi vastu kirjutanud. xD

Тип ЦП DualCore Intel Pentium E5700, 3000 MHz (15 x 200)
Системная плата MSI G41M-P23 (MS-7592) (1 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, LAN)
Чипсет системной платы Intel Eaglelake G41
Системная память [ TRIAL VERSION ]
DIMM1: Apacer 78.A1GC6.9K1 2 ГБ DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 МГц) (8-8-8-22 @ 609 МГц) (7-7-7-20 @ 533 МГц) (6-6-6- 17 @ 457 МГц)
DIMM3: Kingston 99U5471-002.A01LF [ TRIAL VERSION ] icon_exclaim.gif
Тип BIOS AMI (04/23/10)
tagasi üles
mike75
HV kasutaja

sõnum 07.10.2012 11:08:19 vasta tsitaadiga

Mis biosi versioon peal on? Vajadusel uuenda seda.

Version 28.7 Fixed system report incorrect memory size during POST.
- Improved memory compatibility.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 07.10.2012 13:16:17 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
tsitaat:

See ei muuda midagi, samuti peab ka 32bit Windowsi puhul vähemalt 3GB mälu ära tuntav olema, pealegi ei näe ta ka seda 4GB mälu arvuti BIOSes kus kasutatav OS ei mõjuta midagi.
Need mälud lihtsalt ei sobi kokku, ega asjata ei taheta, et mälud oleksid ühesugused, veel parem kit komplektist, ehk siis tehases koos töötamas testitud.
Ma seda ei märganud, et BIOS üldse ei näita. Mis puutub 32-bit Windowsi, siis nii palju mõjutaks, et kui oleks masinas näiteks 2GB mäluga graafikakaart, siis 32-bit Windows XP suurt rohkem RAM-i ei saagi nagu näidata kui törts alla kahe GB. Mul näitab 512MB graafikakaardiga Win XP all 3,25GB näiteks.
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 07.10.2012 14:56:58 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Marie kirjutas:
tsitaat:

Ma seda ei märganud, et BIOS üldse ei näita. Mis puutub 32-bit Windowsi, siis nii palju mõjutaks, et kui oleks masinas näiteks 2GB mäluga graafikakaart, siis 32-bit Windows XP suurt rohkem RAM-i ei saagi nagu näidata kui törts alla kahe GB. Mul näitab 512MB graafikakaardiga Win XP all 3,25GB näiteks.
Arvad sa, et kui paneksid näiteks 8G mäluga videkaardi omale, et siis näeksid win-is negatiivset mälusuurust icon_question.gif icon_lol.gif
See videole reserveeritud mälupuhver arvuti opmälus veidi varieerub küll (eri masinatel) aga lausa täpselt võrdne videokaardi mäluga ta pole. Ühismälu suurus on mingi video vahetuspuhvri suurus + muude rauaseadmete puhvrite suurus. Endal ühes lauaarvutis oli põhjust millagi mõni aasta tagasi vahetada videokaarte mäletamisi videomäludega 512M ja 1G ja mõlema puhul 32-bit win näitas samasuurt opsüssi kasutatavat mälumahtu.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 07.10.2012 18:28:26 vasta tsitaadiga

Ei arva, aga tõde peab olema kusagil vahepeal. Ma ei tea, kui palju maksimaalselt 32-bitine Windows XP videole aadressiruumi reserveerib, aga mõned allikad väidavad, et kuni 2GB. MS ise tundub olevat tumm selle koha pealt ja saadavalt on vaid hägused ümarad selgitused. Ma ei suuda leida ühtegi arvestatava väärtusega artiklit, kus seda konkreetselt selgitataks.
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 07.10.2012 18:39:38 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Ei arva, aga tõde peab olema kusagil vahepeal. Ma ei tea, kui palju maksimaalselt 32-bitine Windows XP videole aadressiruumi reserveerib, aga mõned allikad väidavad, et kuni 2GB. MS ise tundub olevat tumm selle koha pealt ja saadavalt on vaid hägused ümarad selgitused. Ma ei suuda leida ühtegi arvestatava väärtusega artiklit, kus seda konkreetselt selgitataks.
Pead arvestama videokaartidega, mis küsivad töö käigus opsüssilt enda käsutusse mälu. See ilmselt sogab sul arusaamist. Aga muidu on kuskil MS materjalides isegi olemas ülamälu jaotus, kus on näidatud videopuhvri aadressruum ja muudele rauaseadmetele reserveeritu. Ja 32-bit win puhul on see kogu kupatus jäigalt reserveeritud 3G ja 4G vahelisele alale.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 07.10.2012 18:43:38 vasta tsitaadiga

Otsisin veel ja paistab sedasi, et Windowsi poolt otse adresseeritava videomälu suuruse määrab konkreetselt BIOS-is aperture size parameeter. Ligipääs tervele videomälule ei ole süsteemile vajalik, sellega tegeleb graafikakaart iseseisvalt.

Ja nüüd selle järjega jõudsin vist üsna hea artikli peale, mis seda selgitab: http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/43
ja veel: http://www.techarp.com/showfreebog.aspx?lang=0&bogno=234

viimati muutis Dogbert 07.10.2012 18:56:32, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 07.10.2012 18:54:36 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Otsisin veel ja paistab sedasi, et Windowsi poolt otse adresseeritava videomälu suuruse määrab konkreetselt BIOS-is aperture size parameeter. Ligipääs tervele videomälule ei ole süsteemile vajalik, sellega tegeleb graafikakaart iseseisvalt.
Jah - see seal ülamälus olev puhver on n.ö. infovahetuslehekülg....
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 07.10.2012 19:00:58 vasta tsitaadiga

Aga kui seal artiklis nüüd see diagramm just ka jälle valesti pole joonistatud, siis seal on ikkagi terve videomälu ära mapitud icon_smile.gif Paistab see ka ühesõnaga vigane artikkel olevat siis.
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 07.10.2012 19:06:35 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Aga kui seal artiklis nüüd see diagramm just ka jälle valesti pole joonistatud, siis seal on ikkagi terve videomälu ära mapitud icon_smile.gif Paistab see ka ühesõnaga vigane artikkel olevat siis.
See tähendaks seda, et näiteks 4GB mäluga masinas 4GB mäluga videokaarti kasutada ei saaks - kogu videomälu kattuks opmäluga ja opsüssil ja rakendusprogrammidel mälu poleksi. Infovahetus minu teada füüsilisel tasemel toimub ikka mingi lehekülje kaupa (virtuaalselt võidakse tea mis kometeid teha....).
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 07.10.2012 19:10:26 vasta tsitaadiga

Nüüd siis selle ala vaieldamatu spetsialisti (Mark Russinovich'i) artikkel: http://blogs.technet.com/b/markrussinovich/archive/2008/07/21/3092070.aspx

tsitaat:
The consumption of memory addresses below 4GB can be drastic on high-end gaming systems with large video cards. For example, I purchased one from a boutique gaming rig company that came with 4GB of RAM and two 1GB video cards. I hadn't specified the OS version and assumed that they'd put 64-bit Vista on it, but it came with the 32-bit version and as a result only 2.2GB of the memory was accessible by Windows.

tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 07.10.2012 19:13:55 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Nüüd siis selle ala vaieldamatu spetsialisti (Mark Russinovich'i) artikkel: http://blogs.technet.com/b/markrussinovich/archive/2008/07/21/3092070.aspx

tsitaat:
The consumption of memory addresses below 4GB can be drastic on high-end gaming systems with large video cards. For example, I purchased one from a boutique gaming rig company that came with 4GB of RAM and two 1GB video cards. I hadn't specified the OS version and assumed that they'd put 64-bit Vista on it, but it came with the 32-bit version and as a result only 2.2GB of the memory was accessible by Windows.
su tsiteeritus on tegemist mitte ühe vaid kahe videokaardiga, kui ma vähegi suudan inglise keelest õigesti aru saada. Aga see omakorda tingib kahe vahetuspuhvri vajaduse...
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 08.10.2012 00:04:15 vasta tsitaadiga

Jah, kaks puhvrit võtsid kumbki endale 256MB (2x aperture) ja siis veel enamuse ülejäänud osast kogu 2GB suurusest "august" hõivas nende kaartide firmware veel lisaks. Ühesõnaga sõltub suuresti seadmete firmwarest, kui palju nad endale aadressiruumi haaravad. Ja võib täiesti tõeks osutuda sinu "jabur" oletus, et suure mäluga riistvarajupp tahab suuremat aadressiruumi, kui 32-bitine XP on võimeline adresseerima. Et kui oleks 8GB graafikakaart masinas, siis Windows XP enda jaoks enam aadressiruumi ei olegi nii palju, et ta käima minna saaks. Mitte et ta negatiivselt mälumahtu näitama hakkaks - see oleks tõesti jabur, aga kui ta veel midagi üldse näitaks, siis näitaks ta vaid seda, et mälu ei ole.

Tulemuseks on süsteemi käivitumisel tõenäoliselt veateade "insufficient memory", kui ta siis üldse "suure ehmatuse" peale midagi öelda suudab icon_smile.gif

tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 08.10.2012 08:16:41 vasta tsitaadiga

See, palju üks või teine videokaart jäigalt reserveeritud ühismälu vajab, võib oleneda tootjastki, sellest kuidas ta BIOS-ile oma vajadused esitab. Pole viitsinud nende nüanssidega piisavalt tegeleda. Mingi ülevaate ma MS oma materjalidest kunagi leidsin ja sellest on siiani piisanud oma tööde ja tegemiste jaoks.
Muuseas, see sinu poolt tsiteeritu - kahel kaardil kokku 2GB ja masina mälu 4GB: kui, nagu sa algselt arvasid, puhtalt videomälu tervikuna oleks opmälus peeglis, siis peaks vabaks jääma täpselt 2GB ja isegi alla selle (teiste riistavaraseadmet tõttu) aga vabaks jäi tal siiski 2,2GB - mis minu jaoks viitas otseselt, et tegemist peab olema puhvritega, lehekülg haaval infovahetusega.
Et veel firmware on samas aadressruumis, seda pole ma seni tähele juhtunud panema, selle suhtes MS oma dokument jäi pealiskaudseks. Igatahes loksutab see nüanss asju lõplikult paika, s.t. ainult nii see olla saabki.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 08.10.2012 13:07:24 vasta tsitaadiga

Kuule nüüd, kulla mees, pea nüüd oma fantaasia ikka vaos, icon_smile.gif ma ei oletanud mitte kusagil kordagi seda, et videomälu oleks tervikuna süsteemi aadressiruumis! Seda ideed üritasid ikka sina ise mulle omistada.
Kui nüüd loed seda minu algset postitust, siis algselt ma oletasin, et kui on masinas 2GB graafikakaart, siis võib aadressiruum olla selle poolt hõivatud. Ma ei toonud välja täpset arvutust ja ei öelnud, et terve 2GB on kaardi poolt hõivatud - just sellel põhjusel, et kaardid ei paista reaalselt nii palju ruumi võtvat. Ma kirjutasin spetsiaalselt selle pärast, et sellest üle jääb vaid törts alla kahe GB ruumi. Ma ei arvanud siis ega öelnud, et graafikakaart terve oma mälumahu ulatuses aadressiruumi hõivab. Kõik need ülejäänud jaburused oli sinu oma fantaasia, mida sa sealt edasi aretasid ja mulle omistada üritasid. icon_smile.gif Anna andeks, aga ma ei võta seda omaks, sest ma ei ole midagi sellist kordagi väitnud.

Kui sa nüüd mu viimast posti ikka lugesid, siis selleni, mida sa nüüd kirjutasid, ma ju lõpuks jõudsingi - nagu ma kirjutasin, sõltub reserveeritud aadressiruumi suurus seadme firmwarest. See ei pea olema ja nähtavasti ka ei ole kogu graafikakaardil oleva mälu maht, aga vähemalt 1GB mäluga graafikakaartidel on ta seda peaaegu.
Minu ainus valeks osutuda võiv oletus oli 1GB graafikakaardi aadressiruumi hõivamise omaduste ekstrapoleerimine ka 2GB kaartidele. Kuni keegi reaalse näite varal vastupidist ei tõesta, ei saa me seda ei tõeseks ega ka valeks lugeda.

See on ikkagi väga suur "auk" aadressiruumis, mida Windows graafikakaardi omaduste tõttu kasutada ei saa ja kui nüüd sisse tuua see sinu hüpoteetiline 8GB mäluga graafikakaart, siis, nagu ma kirjutasin, võib tõeks osutuda... jada-jada-jada. See sõltub seadmest ja selle vajadustest ja sellest, kuidas seadme tootja heaks arvab ja kas üle 1GB mäluga kaartidele laieneb 1GB kaartide omadus peaaegu kogu oma mälu süsteemi aadressiruumi paigutada. (Aga 8GB puhul piisab 32-bitise Windowsi kogu ressursi hõivamiseks ju juba sellestki, kui ta vaid 50% oma mälust op-süsteemi aadressiruumi paigutab) Sellisel kaardil siis muidugi peab ka spetsifikatsioonis kirjas olema, et toetatud on Windowsi puhul vaid 64-bit versioonid, aga selline olukord ei ole üldse välistatud. See ei sõltu Windowsist ega Microsoftist vaid riistvara tootjast ja ei ole see esimene ega viimane kord ajaloos, kui mingi riistvara mingi op-süsteemiga kokku ei sobi. Ja selles ei ole enam midagi imelikku ega jaburat.

PS. Nagu nüüd on selge, ei ole masinas üldse peale int graafika midagi muud.

Aga aitäh sulle selle arutluse alustamise eest, tänu sulle sai see väike uurimine ette võetud ja saime nüüd mõlemad täpselt teada, kuidas tegelikult asi on ja miks Microsoft midagi täpset selle kohta ei kirjuta.

tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 08.10.2012 13:30:37 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Pean sulle su enda teksti meelde tuletama icon_wink.gif
Mina mõistsin seda nii, et sa mingil määral oled valmis sellesse sinu nähtud diagrammi uskuma.

Ja augud aadressruumis tunduvad olema ajaloost tingitud. MS pole piisavalt kiirelt suutnud vanadest standarditest lahti pääseda. Alles 64-bit win puhul suudeti. See oli algne IBM PC standard kus löödi paika mälu algusotsa üht-teist raudvara käsitlus aadresse mõnesaja baidi ulatuses (klaver, bios jms.) ja suurem ports mälu ülaossa (video ja suuremad mälupuhvrid). Üksvahe oli ju lausa segapudru rauareserveering oli jäigalt 640KB ja 1MB vahel ja sealt edasi sai lehekülgedena kasutada opmälu. Lisaks ise mälu hallates võis seal ülaotsas olevaid mäluauke tegelikult rakendusprogrammis kah ära kasutada (omal vastutusel)....

Dogbert kirjutas:
....

Kui sa nüüd mu viimast posti ikka lugesid, siis selleni, mida sa nüüd kirjutasid, ma ju lõpuks jõudsingi - nagu ma kirjutasin, sõltub reserveeritud aadressiruumi suurus seadme firmwarest. See ei pea olema ja nähtavasti ka ei ole kogu graafikakaardil oleva mälu maht, aga vähemalt 1GB mäluga graafikakaartidel on ta seda peaaegu.
....
Ma tõsiselt loodan, et sa ei samasta firmware ja videokaardi mälu!
Need on täiesti eri asjad. Üks istub videokaardil ROM-is ja selle suurust tüüpiliselt parameetrites isegi ei mainita ja teine on RAM videoinfo/pildiinfo enda hoidmiseks. Esimene sisaldab tootjapoolseid alamprogramme korrektseks infovahetuseks arvuti ja kaardi vahel (ja ilmselt sel põhjusel siis kopeeritaksegi masina mällu) + muidugi kaardi enda sisemise töö tarkvara. Teine on puhtalt videoinfo ja masina mälus minu teada lehekügedena.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 09.10.2012 20:11:33 vasta tsitaadiga

Huvitav, kuidas sul just see artikli vigane idee mulle õnnestus omistada. Ma ju kirjutasin, et
Mnator kirjutas:
Dogbert kirjutas:
Pean sulle su enda teksti meelde tuletama icon_wink.gif
Mina mõistsin seda nii, et sa mingil määral oled valmis sellesse sinu nähtud diagrammi uskuma.

See lause, mille sina värviliseks tegid, oli ju artiklis oleva diagrammi sõnaline kirjeldus, mitte minu mõte. Just see oli põhjus, miks ma artiklit vigaseks pidasin. Enda arvates ütlesin selle piisavalt selgesti välja - nii suureks ja värviliseks küll ei märkinud tõesti, ei pidanud seda vajalikuks. Tundub, et said tõesti valesti aru.
tsitaat:

Ja augud aadressruumis tunduvad olema ajaloost tingitud. MS pole piisavalt kiirelt suutnud vanadest standarditest lahti pääseda. Alles 64-bit win puhul suudeti. See oli algne IBM PC standard kus löödi paika mälu algusotsa üht-teist raudvara käsitlus aadresse mõnesaja baidi ulatuses (klaver, bios jms.) ja suurem ports mälu ülaossa (video ja suuremad mälupuhvrid). Üksvahe oli ju lausa segapudru rauareserveering oli jäigalt 640KB ja 1MB vahel ja sealt edasi sai lehekülgedena kasutada opmälu. Lisaks ise mälu hallates võis seal ülaotsas olevaid mäluauke tegelikult rakendusprogrammis kah ära kasutada (omal vastutusel)....

Dogbert kirjutas:
....

....
Ma tõsiselt loodan, et sa ei samasta firmware ja videokaardi mälu!

Ei noh, kuule, lõpetaksid nüüd ehk ikka ükskord oma hiromandi mängimise ja minu mõtete lugemise üritamise ära, ma ei kirjutanud ju mitte midagi, millest seda järeldada võiks! Sa paned selle "telepaatiaga" ikka päris võssa täie hooga... Sihilikult trollid või? Ma pidasin sellega silmas seda, et firmwares määratakse - ehk nagu ma seal väljendusin veidi teisiti öeldes - firmwarest sõltub, kui palju graafikakaardi mälust süsteemi aadressiruumi mapitakse, mitte firmware pole mälu doh.gif. Miks ma midagi sellist eraldi selgitama pean? Teed mulle idiooditesti või?
tsitaat:

Need on täiesti eri asjad. Üks istub videokaardil ROM-is ja selle suurust tüüpiliselt parameetrites isegi ei mainita ja teine on RAM videoinfo/pildiinfo enda hoidmiseks. Esimene sisaldab tootjapoolseid alamprogramme korrektseks infovahetuseks arvuti ja kaardi vahel (ja ilmselt sel põhjusel siis kopeeritaksegi masina mällu) + muidugi kaardi enda sisemise töö tarkvara. Teine on puhtalt videoinfo ja masina mälus minu teada lehekügedena.
No shit? Thank you, Captain Obvious!

Aitab ehk trollimisest nüüd?

PS
Vabandust teema algatajalt ja moderaatoritelt selle offtopicu pärast!

tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 10.10.2012 11:31:38 vasta tsitaadiga

Eks seda omamoodi mõistmist soodusta muugi sõnastus, eraldi välja tõin kõige teravamad kohad.
Ja üks on endiselt tegelikult mitmeti mõistetav - esiletoodud tekstist "...reserveeritud aadressiruumi suurus seadme firmwarest. See ei pea olema ja nähtavasti ka ei ole kogu graafikakaardil oleva mälu maht, aga vähemalt 1GB mäluga graafikakaartidel on ta seda peaaegu." jääb lõpp " .... aga vähemalt 1GB mäluga graafikakaartidel on ta seda peaaegu. " kahtlast muljet jätma!
Saa aru, et kohati otsid sa minu meelest valet seost seal. Firmware enda suurus oleneb tootjast ja konkreetsest kaardist, seda suurust MS otse ei tea ja on saanud vaid mingi umbmäärase ruumi sellele reserveerida muude asjade vahele andes tootjaile ette maksimumsuuruse, mida nad ületada ei tohi. Infovahetus peaks aga toimuma suht samasuurte puhvrimahtude/leheküljemahtude kaupa kõigil videokaartidel. Lõpptulemusena ongi mälureserveering ajalooliselt välja kukkunud üsna kummaline. See ei häirinud/jäi märkamatuks kuni arvutite tüüpiline opmälu oli kuni 2GB.

Aga teema on tõesti ära kaldunud. Võib-olla on modedel põhjust see eraldi tõsta. Ehki samas mul midagi lisada nagu pole, kui just taas mõnda väidet ei tule, mille sõnastus mind kukalt kratsima paneks. Teema võiks ka näiteks lukku minna.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  RAM cl 7 ja 9
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.