Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
26.09.2012 17:06:53
|
|
|
aap14, käsitlustasu on 50€. See lisandub allesjäänud arvele.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
27.09.2012 00:15:50
|
|
|
aap14 kirjutas: |
ewur kirjutas: |
LiivaneLord kirjutas: |
aap14, lõpetan Elisaga tähtajalise lepingu ära ... |
Samad sõnad, täna sai Tele2-ga leping juba sõlmitud, küsisin "parimat pakkumist" ning sain ka püsiva 33% soodustuse kuumaksult. Seda 33% pakuti kõikidele pakettidele, olenemata sellest, millise ma oleksin valinud. Leping on tähtajatu, mingeid kohustusi pole. Sõlmides lepingu läbi "parima pakkumise", pole ka mingeid liitumistasusid. Kuller toob sim-i ära (ka tasuta!) ning siis ka kohe lepingu lõpetamine Elisaga... |
Ja palju sa maksid lepingu lõpetamise eest Elisaga? |
Midagi ei maksnud, põhimõtteliselt ei tee kunagi tähtajalisi lepinguid...
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
27.09.2012 00:31:57
|
|
|
ewur, ka elektrituru avanemisel?
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
27.09.2012 00:42:07
|
|
|
ewur, ka elektrituru avanemisel? |
OT...
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
27.09.2012 10:34:58
|
|
|
Spoiler 
Samad sõnad, täna sai Tele2-ga leping juba sõlmitud, küsisin "parimat pakkumist" ning sain ka püsiva 33% soodustuse kuumaksult. Seda 33% pakuti kõikidele pakettidele, olenemata sellest, millise ma oleksin valinud. Leping on tähtajatu, mingeid kohustusi pole. Sõlmides lepingu läbi "parima pakkumise", pole ka mingeid liitumistasusid. Kuller toob sim-i ära (ka tasuta!) ning siis ka kohe lepingu lõpetamine Elisaga... |
Midagi ei maksnud, põhimõtteliselt ei tee kunagi tähtajalisi lepinguid... |
Väga hea põhimõte!
Olen ise ka tajunud, et kahe aastaga juhtub nii mõndagi ning orjaleping on pigem nuhtlus, kui teenus. Need soodustused, mis sellega kaasnevad võivad olla nii lühiajalised ja teenus võib osutuda poole aasta pärast päris kehvaks. Siis tekib tahtmine mujale minna, aga orjaleping hoiab kinni.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
27.09.2012 11:52:45
|
|
|
LKits kirjutas: |
Spoiler 
Midagi ei maksnud, põhimõtteliselt ei tee kunagi tähtajalisi lepinguid... |
Väga hea põhimõte!
Olen ise ka tajunud, et kahe aastaga juhtub nii mõndagi ning orjaleping on pigem nuhtlus, kui teenus. Need soodustused, mis sellega kaasnevad võivad olla nii lühiajalised ja teenus võib osutuda poole aasta pärast päris kehvaks. Siis tekib tahtmine mujale minna, aga orjaleping hoiab kinni. |
Põhimõtted on toredad, kuid pole alati ratsionaalsed - miks vaikimisi oma võimalusi piirata? Iga võimaliku lepingu puhul tuleks asjale otsa vaadata ja ratsionaalselt hinnata saadavat kasu ning võimalikku kahju. 90% juhtudest võivad olla kahjulikud, kuid mitte kõik.
Näiteks Starmani puhul aastane leping annab tasuta seadmete kasutamise, ka peale seda aastat. Kuna kuutasu iseenesest pole suur siis tundus mõistlik see teha.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
27.09.2012 12:32:20
|
|
|
ot: |
Peab aru saama, et orjaleping on välja mõeldud põhjusega. Tuleb analüüsida ettevõtte tegevust ja kasumlikkust taolise lepingu korral. Isiklikult olen aru saanud, et lojaalsus ei tohi olla ühepoolne ja orjalepingu alusel.
Elan enda elu vähegi nii, et ei peaks ühtegi asja ei liisingusse, järelmaksuga või misiganes "võlgu" ostma. |
|
Tähtajalised või miinimum-mahulised lepingud on ideeliselt võimalus ettevõttele, maandada teatud riski seoses vähese tarbimisega (julgen teha investeeringu, kuna vähemalt teatud mahus on käive garanteeritud).
Kuidas miski ettevõtte seda kasutab on iseasi. Ideeliselt peaks saama ettevõtte täiendava kindluse ja klient täiendava kohustuse, koos võimaluse nautida täiendavat soodustust võrreldes tavapärase tähtaegadeta ja piiramata määradega lepinguga.
Turumajanduslikus maailmas, kus me elame on tarbija asi turgu reguleerida - tarbija on nõus sõlmima lepingu, kus soodustused ja kohustused on tasakaalus ning lükkab tagasi lepingud mis seavad ebamõistlikke koormiseid.
Ehk siis normaalseid lepinguid pakkuvad firmad peaks saavutama edu ning jama pähe määrijad peaks kaotama turuosa.
Kahjuks on tarbija teadlikkus tihti väga madal ning nähakse maailma tüüpiliselt kas:
- Mustana, "teenusepakkuja üritab mulle raudselt kotti pähe tõmmata, klient ei saa võita"
- Valgena, "see leping on nii soodne, asi antakse täitsa tasuta" ning jäetakse tähelepanuta piirangud, mis rakenduvad, hiljem neid avastades ollakse üllatunud ja pahased
Normaalne oleks halltoonides vaade:
- Kaalun plusse ja miinuseid
- Teen selgeks võidud ja ohud
- Otsustan sellest lähtuvalt, kas see leping on kokkuvõttes mulle kasulik
|
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
27.09.2012 13:11:58
|
|
|
LKits, see suhtumine ei peaks nii absoluutne olema, selliselt käitudes ei saa sa ilmselt osta ei uut autot, telefoni, rääkimata elupinnast.
Nimetatud tegevusi (liising, laen, järelmaks) võib vabalt kaaluda, aga järgides mõistlikkuse printsiipi.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
27.09.2012 16:33:05
|
|
|
Autot mul veel pole, jah, aga ostan kasutatud - kuni 5000€ suudan ikka kokku saada.
Telefon on olemas - ostsin välja 250€
Sülearvutiga samuti - 450€
Elupind - üürikorterid kuniks nii hea sissetulek, et saab maja peale mõelda. See on tõesti ainukene erand, kus võib võtta laenu, aga see otsus peab olema VÄGA läbi mõeldud. |
|
nii ta on...
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
28.09.2012 22:35:04
|
|
|
Olen ka viimasel ajal päris pettunud teenusega, kuna asi pidevalt hangub ning kiirused kõiguvad. Elisa samal ajal ajab samat joru, et mast on korras jne.
Pidev paketikadu on ka olenemata kellaajast.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
28.09.2012 22:55:16
|
|
|
hendrik32, raadiot kuulata ei anna. Mängimisest väga ei tasu unistada. Viskab poole mängu pealt välja. Multiplayerit pean silmas, eks sõltub ka mängust.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
29.09.2012 15:36:00
|
|
|
hendrik32, raadiot kuulata ei anna. Mängimisest väga ei tasu unistada. Viskab poole mängu pealt välja. Multiplayerit pean silmas, eks sõltub ka mängust. |
Endal seda probleemi pidevalt ei ole, aga vahel tekib pommiauk, kui kõik asjad kinni viskab ning siis mingi aja pärast taastab oma normaaloleku.
Asi võib väga vabalt ka mastis endas olla, kuna mul siin kandis mitu masti ning just selle Mustjõe masti peal võivad esineda need probleemid.
EDIT: Tegin siis pulgale Firmware uuenduse ja sättisin väliantenni veidi:
Spoiler 
Pole paha!
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
omang
HV kasutaja

|
29.09.2012 18:25:13
|
|
|
Oskab keegi öelda mis viga võib olla ,et Mint kõikides läpakates toimib aga nii kui lauaarvutile külge panen ei connecti enam võrku ära?
Näitab et 3g on olema, levi põhjas aga connectides ütleb sellise teate: Ühenduse loomine ebaõnnestus. Kontrolli seadeid. Pulgaks ZTE
win 7
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
29.09.2012 18:53:46
|
|
|
omang, arvuti on üldiselt esiteks laua all ning teiseks on segajaid seal taga liiga palju. Minul ei ühendanud ka lauaarvuti taga ära.
Proovi mingit meetri-paari pikkust USB kaablit ning too netipulk laua peale või kohta, kus läpakas leidis sul levi.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
endrick
HV vaatleja
|
30.09.2012 14:40:09
|
|
|
Niisis olen ka liitunud rõõmsa Elisa M-internetiga.
Tegemist siis 7mb paketiga millest sain esimesed kuu aega kätte ilusti 5-6 mb. Olin ka siiani põhimõtteliselt tähtaja vastu aga kui pakuti 6 kuud tasuta ja edaspidi hinnakirjast -30% siis olin selle 50 € trahviga nõus lõpetamise puhul. esimesed 14 päeava kasutamist olid lihtsat nii rõõmsad et uskusingi Elisa headust.
Net tuleb siis Huaewi b260a ruuterist millel ext antenn Iskra P54. Saades siis kogu komplekti kätte, sättisin paika ja net olemas, ise väga rahul.
Kuid nüüd mure. Alates nädala algusest paketikaod meeletud (1 pakett kolmest kaob ära, ühtlaselt). Neti kiirus alla 1 mb. Levi täiesti puudub.
Helistasin Klienditeenindusse kus mainiti, et mul ühendust plõksib kahe masti vahet, sellest ka probleem. Keeraksin oma antenni teise suunda. Mõeldud -tehtud.
Seis ei muutunud, helistasin uuesti ja võttis vastu teine klienditeenindaja kes ei saanud aru kes käskis antenni sinna suunda keerata, see ei ulatugi minuni. Käskis keerata hoopis vastassuunda. Ja lukstada modem 2100 mhz peale. Lukustatus oligi 3g+2100 mhz olemas enne seda. Seis ei muutunud endiselt.
Kui antenni viimast korda keerasin siis lukustasin hoopis 900mhz peale ja levi tuli. Kuid paketikadu endine ja neti kiirus 0,1 mb ja 1 mb vahel.
Kuidas ma saan ilma Elisasse helistamata (pole mõtet, teevad asha veel keerulisemaks) teada kuhu suunda pean antenni keerama ? kas selle modemiga ma levitugevust kuidagi mõõta ei saagi ? ainult näen "pulki", tahaks db.
Nüüd siis mure jagatud...
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scuall
Kreisi kasutaja

|
30.09.2012 14:54:24
|
|
|
Test periood möödas, ennem kannatasid tänu sinu test perioodile teised, nüüd aga oled sa ise ,,teised,,.
See nagu uute narkarite värbamine. Alul anname nodi tasuta, siis aga maksa hinge hinda!
Klienditeenindusega võidki jääda demogootisema. Lukusta 3g´sse jne.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
30.09.2012 15:54:11
|
|
|
endrick, Keilas Elioni, Starmani ei ole?
Samas kui leping ära lõpetada, siis saab ju seadme maha müüa, saab osa rahast tagasi.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
GinPenGuin
HV kasutaja

|
30.09.2012 21:26:09
|
|
|
Kas keegi teab kust saada Huawei E1820 Firmware uuendust? Tahaks proovida, äkki aitab, mega jama nii, kui nett aeglane Elisaga...
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
30.09.2012 22:35:53
|
|
|
GinPenGuin kirjutas: |
Kas keegi teab kust saada Huawei E1820 Firmware uuendust? Tahaks proovida, äkki aitab, mega jama nii, kui nett aeglane Elisaga... |
Kahtlen, et aitab, pigem on su ühendus aeglane koomas masti tõttu, mida saab ainult Elisa ise parandada.
See Firmware uuendamine on pigem mõeldud neile, kellel on lukustatud pulk ning kes soovivad seda "avada".
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
GinPenGuin
HV kasutaja

|
01.10.2012 00:41:20
|
|
|
Hakkasin siis kaardistama signaali tugevust ruumides, olin üsnagi üllatunud... Seal kus mul netipulk+ruuter olid, sain tugevuseks 75dBm... Käisin siis ringi, leidsin koha kus oli 68, 84 ja lõpuks viimane tuba, seal oli 51dBm, ei tea kas siis nüüd peaks hea olema, kui ruuteri+netipulga sinna ümber tõstan?
Lugesin kuskilt EMT foorumist http://foorum.emt.ee/home/-/message_boards/view_message/27833:
Spoiler 
Signaali tugevust näeb ka tasuta ning installeerimist mitte vajava programmiga (ülal vasakus nurgas lahter "RSSI:"): http://www.nerve.org.za/mdma/
•-90 .. -85 dBm on ikkagi sedavõrd vilets signaal, et kindlasti tuleks kasutada lisaantenni.
•-85 .. -75 dBm on talutav kuigi võiks olla parem.
•-75 .. dBm on suhteliselt hea, levi ei katke, kiirused on mõistlikud.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
01.10.2012 00:58:52
|
|
|
GinPenGuin kirjutas: |
Hakkasin siis kaardistama signaali tugevust ruumides, olin üsnagi üllatunud... Seal kus mul netipulk+ruuter olid, sain tugevuseks 75dBm... Käisin siis ringi, leidsin koha kus oli 68, 84 ja lõpuks viimane tuba, seal oli 51dBm, ei tea kas siis nüüd peaks hea olema, kui ruuteri+netipulga sinna ümber tõstan?
Lugesin kuskilt EMT foorumist http://foorum.emt.ee/home/-/message_boards/view_message/27833:
Spoiler 
Signaali tugevust näeb ka tasuta ning installeerimist mitte vajava programmiga (ülal vasakus nurgas lahter "RSSI:"): http://www.nerve.org.za/mdma/
•-90 .. -85 dBm on ikkagi sedavõrd vilets signaal, et kindlasti tuleks kasutada lisaantenni.
•-85 .. -75 dBm on talutav kuigi võiks olla parem.
•-75 .. dBm on suhteliselt hea, levi ei katke, kiirused on mõistlikud.
|
Alla -70dBm on levi tugevus juba päris hea ning see, et sa -51 said on suurepärane.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
masmre
Kreisi kasutaja

|
01.10.2012 01:02:43
|
|
|
mul on maal signaali tugevus 90 kandis ja kehvem, seda siis suundantenniga ja ka ei katke, kui masti peal veel vabu kohti on...
|
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
NeroEST
Kreisi kasutaja

|
01.10.2012 09:47:15
|
|
|
Tere
Kas "pommiauku" on võimalik mingi nipiga püsiühendust saada? ( ühendus, mille ping ei kõiguks sõltuvalt ilmast või kasutajaskonnast)
näiteks luua omapoolse antenni paigaldamisega silmside lähedaloleva mastiga ja tellida teenust mõnelt muult ettevõttelt kui telefonioperaator?
Hetkel on kasutusel ühendus Mint, mis kahjuks kipub tihti õhtusel ajal ära unustama, et interneti ühenduseks on vajalik ka ping. (2000ms on suhteliselt naljakas juba)
Radionet on küll aeglasem, kuid kas nende ühendused on kindlamad?
Tänud!
_________________ Winter is coming... |
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |