Hetkel omandatud PE4H + smartcard reader. Suht kvaliteetne jubin paistab olevat.
Kohale jõudis ka kiirelt ning pakitud oli hästi.
Pakis oli: PE4H adapter, ATX power switch adapter, Expresscard adapter, mini HDMI juhe ning lisatoite juhe.
eGPU'ks sai valitud AMD HD 6870 1GB kaart.
Sisuliselt nõrgemate kaartide toitmiseks on PE4H'l olemas adapteri auk. HD 6800 vajab siiski juba eraldi toidet.
AK's oli parasjagu Enermax Lepa W-seeria 500 watine toide hea hinnaga, seega saigi antud toide muretsetud.
1. Katse, kõik ühendatud... PE4H'l hakkas paar LED'igi põlema. Vidikas seisab, ei tee midagi, device manager ei näita midagi.
Sai mõnda aega uuritud ja mõeldud. Siis jäi idee ühele väiksele juhtmele, mis veel kaasa tuli ja ühendamata oli.
2. Katse. Juhtmeke sai ühendatud PE4H'ga ning teine pool sellest toitega. Toide sisse ja uuesti. Seekord võttis vidikas tuurid üles, win leidis juba seadme ka ilusti üles.
Driverid peale ning iseenesest oleks asi nagu korras, kui poleks üht korralikku probleemi. Nimelt tekib süsteemil suured raskused PCI busi ja mälu organiseerimisega, kui süsteem on 64bitine (rami rohkem kui 3,5GB) .... minu kahjuks siis sees 12GB rammi. Idee järgi peaks 2GB'ga süsteem toimima juba selles faasis.
Siin kohal peatub asi mõneks ajaks kuni lahendus leitud.
3. katse seeria. Probleem siis selles, et Läpparite tootjad ei ole arvestanud selliste seadmetega PCI busi küljes. Seega BIOS sätib TOLUD'i liiga väikseks, ehk sisuliselt 32bit ribale. Nagu ma aru saan, tuleks kasutusele võtta veel 4 bitti, et asi töötaks korrektselt 64bit süsteemidega. Siinkohal olgu tänatud see aeg, kus veel kõlgume 32bit / 64 bit otsas

. Lenovo tuli klientidele vastu ja redigeeris BIOSi kaasaegsemaks. Seega sisuliselt Sandy Bridge lenovo läpparitel on eGPU plug and play feature.
Oma HP jaoks peab tegema selle käsitsi ise DSDT Override näol. "Veidike" koodi ja kompileerimist aga eks ole näha kas saab tööle.
Tulemus... Windows 7 pistis koivad kõhu alla. Kahjuks mu HP jääb antud süsteemi jaoks kehvaks platvormiks ning tuleb teist teed minna. Seega adapter otsib uut omanikku