praegune kellaaeg 19.06.2025 21:44:33
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
El3kTriK
HV vaatleja

|
19.08.2012 16:00:29
Radeon HD4870 x2 temp jm. |
|
|
Tervist!
Nimelt tahaks nõu saada selle videokaardi kohta(Radeon HD4870 x2 Club3D) kohta.
Probleem seisneb selles, et selle kaardi idle temp on mul 80C(termopasta just vahetatud ja puhastatud). Kas see ei ole kõrge? (Vent on 27% peal)
Peale selle kui temp tõuseb üle 75C hakkab mul monitor nagu virvendama(päästab ainult temp alandamine, et normi tagasi saada).
Kuvar on Asus VW193D-B(http://www.asus.com/Display/LCD_Monitors/VW193DB/#specifications), mis originaalis on 1440*900 resolutsiooniga(kasutan seda ja virvendab kui temp tõuseb üle 75C) aga samas kui resoks panna 1280*1024 siis pilt ei virvenda kõrge temp. juures(kuid asjad on vales mõõdus ehk reso. vale). Eriliselt ei mõjuta ka Hz muutmine(75Hz virvendab vähem kui 60hz peal)..
Mida ma peaks tegema, et pilt ei virvendaks ja kaart ei oleks nii tuline? Kas tõesti pean hakkama sättima ise fan speed´i kui tahan mängida ja kaardi temp ei tõuseks üle virvenduspunkti? Miks draiveri programm ise ventilaatori kiirust ei tõsta, kui näeb et asi läheb tuliseks(tõstab ise kuni 40%, rohkem pole näinud, aga siis on ka kaart juba hirmus tuline ja pilt virvendab)?
Stockis(ehk idle) hoiab ta ühte GPU clock´i 507MHz peal samas aga teist 750MHz peal. Ja memory clock´i 500MHz ja teist 900MHz peal.. Kas need ei peaks ühed olema?? Ja mille peale peaks ma tõmbama esimesed kaks riba, kui hakkan mängima(ehk high peformance clock settings)?

Arvuti kast on muidu hästi ventileeritud ja muud temperatuurid on korras..
Lisan kaasa ka Dxdiag.txt faili, juhul kui peaks vaja olema..
Appi?!?!
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
19.08.2012 22:40:08
|
|
|
Miks vendi kiirus manuaalselt piiratud on?
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
1 :: |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
19.08.2012 22:53:05
|
|
|
virks kirjutas: |
Miks vendi kiirus manuaalselt piiratud on? |
Et ei undaks Kuid ilmselt ei jahuta ära.
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
El3kTriK
HV vaatleja

|
20.08.2012 10:34:39
|
|
|
olc kirjutas: |
virks kirjutas: |
Miks vendi kiirus manuaalselt piiratud on? |
Et ei undaks Kuid ilmselt ei jahuta ära. |
Kui ma jätan ta automaatse peale on vendi kiirus 27% ja temp 80C(idle peal)
Mängides laseb temperatuuri nii kõrgele, et hoia pead kinni.. Samas ise ta vendi kiirust ei taha eriti tõsta(tõstab kusagil 40%ńi, aga mitte rohkem)..
Ma saan aru, et see on tuline kaart, kuid kas tõesti 80C-100+C on normaalne?
Kas keegi teab ka mõnda programmi, millega saan ma muude ventilaatorite kiiruse maha võtta? (mul emaplaadi külles on haruna 3 venti, seega just neid tahaks näppida)
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
1 :: |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
El3kTriK
HV vaatleja

|
20.08.2012 11:43:14
Re: Radeon HD4870 x2 temp jm. |
|
|
traks kirjutas: |
El3kTriK kirjutas: |
.
Probleem seisneb selles, et selle kaardi idle temp on mul 80C(termopasta just vahetatud ja puhastatud).
|
'siin ongi su probleem. mis sitasti, see uuesti. pane paksemalt pastat, ei anna hästi kontakti praegu. |
Jah, aga see nähtus oli enne ka..
Termopastat sai parajalt pandud, seega ma ei usu, et seal nüüd probleem on...
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|