Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
JOKKER666
HV veteran

|
11.08.2012 18:06:47
|
|
|
Märt. kirjutas: |
Heh, Lubuntu 12.04 muldvanal HP Compaq 6125nx peal jookseb täiesti käbedalt, uskumatu, uusim opsys vanaraual ja enam ei tundugi see vanaraud olema.
Ubuntu 10.04 Gnomega oli tunduvalt aeglasem. |
Pff
Mul isal Athlon xp 2500, või mis ta oli, baasil arvutil viimane lubuntu. Ja asi 5+.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
hallhunt
Piiratud kasutaja

|
18.08.2012 07:52:35
|
|
|
Märt., JOKKER666, ma ka siin keskmise konfiga masinal lisaks xp´jooksutan linux mint 13 xfce,kusjuures mul masinale ka ubuntu 12.04 oma gnome eriti ei tahtnud sobida,venis.xfce pani asjad paika.Kuigi ka linux mint 13 xfce on pisut kandilise välimusega ja lubuntu deskisk see ei erine suurt esmapilgul,millegi pärast mulle lunubtu desk ei istunud,Ärge küsige miks....lihtsalt ie ja kõik,ise ka ei tea mis.Ju olin siin värskuse tujus et mindi valisin.kui teil tahtmine proovida,võite seda ka omal vanematel masinatel proovida,mul ta jookseb ja pole teamis umbe äge masin
_________________ Ära taha olla see,kes sa ei ole.Ole see,kes sa oled ja peagi märkad et olid see,kes tahtsid olla |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
5 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
18.08.2012 16:33:23
|
|
|
Mina igatahes loobusin tänu uuele Ubuntule windowsi kasutamisest. Väga läbimõeldud ja asjalik. Kiire ka loomulikult. Panin selle isegi ühele vanale Pentium M rondile peale ja väga hästi ja kiiresti töötab
Eelnevalt sai ka proovitud Lubuntu 12.04 kuid proovimiseks st. üritamiseks see jäigi kuna tollel pentium M rondil ei tahtnud asi kuidagi lõpuni installida (vahet pole kas USB-lt või CD-lt, ja iso sai ka mitu korda alla tiritud). Ubuntu seevastu installis ilusti ära ja probleeme ka pole.
E: üks asi ununes siiski sootuks - ID kaardi tarkvara ja selle paigaldamine = ajukepp kuubis! Palun tehke mulle selgeks kuidas selle s1ta tööle saaks?!?
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
18.08.2012 19:40:52
|
|
|
CoiL, Mul läpakale läks kõigepealt Lubuntu 11.10, sest 12.04 ei jõudnud livena buutides kuhugi, 11.10 aga küll ning siis polnud probleemi 12.04 peale uuendada.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Skorzeny
HV kasutaja
|
18.08.2012 20:56:17
|
|
|
CoiL kirjutas: |
Mina igatahes loobusin tänu uuele Ubuntule windowsi kasutamisest. Väga läbimõeldud ja asjalik. Kiire ka loomulikult. Panin selle isegi ühele vanale Pentium M rondile peale ja väga hästi ja kiiresti töötab
Eelnevalt sai ka proovitud Lubuntu 12.04 kuid proovimiseks st. üritamiseks see jäigi kuna tollel pentium M rondil ei tahtnud asi kuidagi lõpuni installida (vahet pole kas USB-lt või CD-lt, ja iso sai ka mitu korda alla tiritud). Ubuntu seevastu installis ilusti ära ja probleeme ka pole.
E: üks asi ununes siiski sootuks - ID kaardi tarkvara ja selle paigaldamine = ajukepp kuubis! Palun tehke mulle selgeks kuidas selle s1ta tööle saaks?!?  |
sudo add-apt-repository ppa:esteid/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install qdigidoc qesteidutil mozilla-esteid thunderbird-esteid qdigidoc-nautilus
e-ee ...
milles see ajukepp seisneb?!
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
18.08.2012 21:37:31
|
|
|
Skorzeny, ega ei olegi tegelikult ajukeppi. Ja Süüdi pole mitte Ubuntu ega apt`i "keerulisus" vaid ID.ee kes on jätnud juhendid uuendamata. Teises alateemas juba kirjutasin, et sai id.ee maverick versiooni juhendite järgi tehtud ja see keeras soft centeri hulluks (viskas package erroreid) ja apt`is andis ka erroreid. Õnneks sain oma ajude ja neti abiga ebasobilikud asjad maha installitud ja uuesti tehtud. Firefoxiga töötab id kaart ilusti aga chromium ei taha tunnistada, et kaartki lugejas on. id-utiliti aken kuvab valget tühja pilti. digidoc ja crypto siiski näitavad andmeid.
Igatahes kui natukene Ubuntuga sina peale saada, siis ei ole vist probleeme millest üle ei saaks ja mulle see uus ubuntu väga meeldib ja töötab hetkel probleemitult
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
Skorzeny
HV kasutaja
|
18.08.2012 22:00:12
|
|
|
Skorzeny, ega ei olegi tegelikult ajukeppi. Ja Süüdi pole mitte Ubuntu ega apt`i "keerulisus" vaid ID.ee kes on jätnud juhendid uuendamata. Teises alateemas juba kirjutasin, et sai id.ee maverick versiooni juhendite järgi tehtud ja see keeras soft centeri hulluks (viskas package erroreid) ja apt`is andis ka erroreid. Õnneks sain oma ajude ja neti abiga ebasobilikud asjad maha installitud ja uuesti tehtud. Firefoxiga töötab id kaart ilusti aga chromium ei taha tunnistada, et kaartki lugejas on. id-utiliti aken kuvab valget tühja pilti. digidoc ja crypto siiski näitavad andmeid.
Igatahes kui natukene Ubuntuga sina peale saada, siis ei ole vist probleeme millest üle ei saaks ja mulle see uus ubuntu väga meeldib ja töötab hetkel probleemitult  |
Chromiumiga ei ole ka mina ID-kaarti tööle saanud.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.08.2012 14:18:26
|
|
|
Igatahes kui natukene Ubuntuga sina peale saada, siis ei ole vist probleeme millest üle ei saaks ja mulle see uus ubuntu väga meeldib ja töötab hetkel probleemitult  |
id.ee tarkvara pole Linuxil kunagi kuigi edukalt paigaldunud ega töötanud - Linuxi jaoks on code.google.com esteid fork parem lahendus (mõnes mõttes turvalisem ka) - ja just see pääses 12.04 Ubuntu versiooniga Ubuntu universe repositooriumisse.
Selle ppa versioon, mille paigalduse juhendi Skorzeny sulle andis, uueneb kiiremini lihtsalt.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
19.08.2012 18:19:01
|
|
|
Selge. Aga teemasse ka. Nimelt ühe vea avastasin siiski sellel uuel ubuntul. Kui tahad arvutit täiesti kinni panna, siis see lihtsalt ei toimi, jääb ubuntu tekst ette ja kõik. Grub`ile tegin update jms. aga miski pole siiani veel aidanud. Netist uurides tundub ainukeseks lahenduseks olevat apt`st käsuga sulgemine. Kui keegi teab kuidas sellest lahti saada, siis oleks tänulik info eest.
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.08.2012 23:22:51
|
|
|
Võid proovida grubi konfi lisada kerneli parameetriks acpi=force
konfifailiks on /etc/default/grub
sisesta terminali:
gksudo gedit /etc/default/grub
lisad muutujale GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT= kusagile teiste parameetrite järele acpi=force
Näiteks kui on
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
siis pärast muutmist oleks
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi=force"
Salvesta fail ja siis uuenda grub:
sudo update-grub
Tee restart ja proovi siis shutdowni.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
20.08.2012 12:34:32
|
|
|
Proovitud ammu juba - ei tööta kahjuks.
E: Uurisin natuke rohkem selle shutdown probleemi kohta ja leidsin selle: http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=12064823&postcount=58
Kui nüüd keegi ütleks kuidas ma file manageri root`ina lahti saaks, siis prooviks järgi aga mul ei toimi need "sudo nautilus or su - c 'nautilus' " käsud.
Igatahes probleem peitub boot splash screenis ja selle resolutsioonis.
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
20.08.2012 13:11:52
|
|
|
Sa ei pea file manageri root õigustes käivitama, käivita root õigustes ainult gedit (või muu editor, mis sulle meeldib ja paigaldatud on) - nagu ma eelmises postis kirjutasin:
gksudo gedit /etc/default/grub
(gksudo on sudo graafiline dialoog, sa ei pea seda kasutama, kui ei taha, sudo gedit teeb sama. Ma ise ei kasuta kunagi gksudot ega ka graafilist editori mitte )
Sel juhul eemalda splash
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
vs
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=""
(quiet eemaldamine võimaldab ühtlasi näha, mis toimub)
Kui sedasi käima saad ta, siis võid edasi proovida quiet splash taastada ja muuta resolutsiooni, nagu seal lingil kirjas on.
Teine asi - kuidas sul väljendub see, et sudo nautilus ei tööta - mis sa käsule vastuseks saad? Proovi korra enda õigustes, st ilma sudota, kui vastust ei ole või see on ebapiisav - siis saad täpsema vastuse.
Oled sa kindel, et su file manager üldse on nautilus ja mitte näiteks thunar? Kas sul on nautilus paigaldatud, ütleb näiteks käsk (ja thunari kohta tee vastav muutus):
sudo dpkg --get-selections | grep nautilus
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
20.08.2012 15:35:18
|
|
|
alt+f2 ja gksu nautilus
muide kas ubuntul polegi siis kausta peal parem klõps ja open as administrator valikut?
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Skorzeny
HV kasutaja
|
20.08.2012 18:28:03
|
|
|
xpander kirjutas: |
alt+f2 ja gksu nautilus
muide kas ubuntul polegi siis kausta peal parem klõps ja open as administrator valikut? |
Ei.
Nii sarnased nüüd Mint ja Ubuntu kah ei ole,
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Adebisi
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
20.08.2012 20:53:26
|
|
|
Nautilus on by default olemas aga terminalis ei ava nende sudo nautilus , su - c 'nautilus' käskudega, igatahes, selle gksudo gedit /etc/default/grub käsuga sain lahti ja muutsin asjad ära nagu siin näidatud: http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=12064823&postcount=58 ja tundub, et asi toimib. Case closed
E: Ahjaa, seda ka, et esimesel korral peale nende asjade muutmist ei toimu shutdown`i... peab nupust restardi tehema või kinni-käima lülitama, peale seda kõik järgmised korrad peaks asi toimima.
viimati muutis CoiL 20.08.2012 22:29:38, muudetud 5 korda |
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
Skorzeny
HV kasutaja
|
20.08.2012 21:16:24
|
|
|
Tore teada saada.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
20.08.2012 22:49:45
|
|
|
Panen siia lihtsa ja kergemini kättesaadava juhendi nendele kes väga linuxiga sinapeal ei ole, sest tundub, et üsna paljudel värske Ubuntu 12.04 LTS installiga selline probleem.
1) Vajuta klaviatuuril klahve Ctrl + Alt + T ja avaneb Terminal.
2) Sisesta käsk gksudo gedit /etc/default/grub , sisesta administraatori parool ja avaneb uus aken tekstiga.
3) Otsi üles rida GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" ja muuda see järgnevaks: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet"
4) Otsi üles rida #GRUB_GFXMODE=640x480 , kustuta selle eest # märk ja asenda 640x480 numbrid vastavalt oma desktop`i resolutsioonile (näiteks GRUB_GFXMODE=1280x1024).
5) Eelneva käsu alla sisesta käsk GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX= kuhu lõppu lisa samuti oma desktop`i resolutioon
( näiteks GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=1280x1024 )
6) Salvesta see muudetud fail ja sulge aken. Kui koos muudetud failiga avanes juhuslikult veel üks new document, siis ei ole seda vaja salvestada.
7) Sisesta Terminali käsk sudo update-grub , sulge aken ja sulge arvuti. NB! Esimesel korral ei pruugi arvuti veel sulgeda. Tuleb nupust välja lülitada või restarti teha. Järgnevad korrad peaks shutdown probleem kadunud olema.
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
hallhunt
Piiratud kasutaja

|
01.09.2012 07:07:51
|
|
|
http://code.google.com/p/esteid/wiki/Ubuntu?wl=en aitab häste idkaarti probleemide puhul.neile kes ikka veel ei saa seda paika...
_________________ Ära taha olla see,kes sa ei ole.Ole see,kes sa oled ja peagi märkad et olid see,kes tahtsid olla |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
01.09.2012 16:46:38
|
|
|
Vana ja halli juhendit lingid siia - mozilla-esteid ja thunderbird-esteid pakki, mida see juhend käsib esteid ppa-lt paigaldada, ei ole enam olemaski, nende asemel on browser-plugin-esteid. Pealkirjas on ju distro versioonid kirjas, millele see juhend kehtib ja need sinu lingi peal on ammune ajalugu.
ppa on sama ja selle paigaldus ka loomulikult, aga mitme tarkvarapaki asemel tuleb nüüd paigaldada vaid metapakk esteid, see võtab automaatselt kõik vajaliku ise kaasa.
Õige juhend on ju leitav avalehelt mõne klõpsuga navigeerides, miks sa sinna tolmanud arhiivi ennast kaevasid?
otselink on siin: http://code.google.com/p/esteid/wiki/Ubuntu?wl=et
Õigel lehel on ka vanadele versioonidele juhend olemas veidi allpool.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
hallhunt
Piiratud kasutaja

|
02.09.2012 04:33:11
|
|
|
Dogbert, olemas ei ole,aga mida näed sain selle järgi paigaldatud:)Ju siis ikka ei ole nii tolmand ja vana....ja pealegi algaja jaoks nö töötav ja muu ei loegi.....vaata mina vaatan asju selle järgi et ma ise ka algaja ja kui ma saan mingid asja paika,siis peaks ka teised algajad saama,olgu siis kasvõi vana ja halleid teid pidi.Ja Sa eksid dogbert,kõik mis seal lingi all on,TÖÖTAS eudkalt mul linux mint 13 peal,seega kas ikka on nii vana ja hall...?
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
02.09.2012 19:45:14
|
|
|
Jah, muidugi töötas, qesteidutil on nüüdsest esteid metapakis ja küllap viitab sellele, nii et kui hakkad seda paigaldama, võetakse vajalik pakk sinna juurde automaatselt. Samuti, kui hakkad mõnd depracated pakki paigaldama (mozilla-esteid, thunderbird-esteid), otsitakse sellele vastavat uuemat automaatselt. Ühesõnaga sai apt sinu vea parandamisega ise hakkama, see ei tähenda, et päris õigeid asju paigaldada üritasid.
Ja jutt esteid paigaldamisest koos lingiga ajakohasele juhendile on siinsamas teemas 11 postitust sinu omast eespool...
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Morrandir
HV vaatleja
|
03.09.2012 14:58:48
|
|
|
Selles suhtes on õigus, et mozilla-esteid ja thunderbird-esteid asemel võetakse automaatselt xul-ext-esteid kasutusele. Aga päris kõike apt ikkagi ei paranda, browser-plugin-esteid on kõigest soovituslik pakk ning seega on ikkagi parem rahulikult kohe 'apt-get install esteid' teha. Olles enne teinud hallhundi juhendi järgi ning pärast esteid lisanud, tekivad veel lisaks juurde sellised pakid Lubuntu all nagu
The following NEW packages will be installed:
browser-plugin-esteid esteid libboost-filesystem1.46.1 libboost-system1.46.1
libboost-thread1.46.1 libgtkmm-2.4-1c2a
|
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
hypikhiir
HV vaatleja

|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
04.09.2012 17:08:59
|
|
|
Kõige lihtsam on kasutada code Google repot, uuendusi tuleb aeg-ajalt ikka, vana see küll ei ole. Ja sinu viidatud link viib Windowsile mõeldud ID-kaardi softile, millega selles teemas midagi peale hakata ei ole. Pealegi, RIA softiuuendus käib vist küll korra aasta või paari jooksul, see on ikka kehv.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |