|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
| Linux |
|
30% |
[ 213 ] |
| Windows |
|
62% |
[ 435 ] |
| muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 698 |
|
| autor |
|
neros
HV Guru

|
14.08.2012 10:38:50
|
|
|
Linux vs Windows teema on lõpmatu arv kordi läbi nämmutatud, aga ei, ikka peab tulema keegi kes lihtsalt peab tingimata üle küsima "aga miks ei kasuta?" Mis mõte sel on? Piisavalt arutatud, et senikaua kuni tarkvaratootjad Linuxile tuge ei paku, ei tule sealt mingit laialt kasutatavat kodulauasüsteemi. Jah, "kodukasutajale", kes mängib solitaire'i, loeb meili ja ajalehti "käib ka", aga seal ei arvestata muude asjadega, näiteks lapsed kes tahavad natuke asisemaid mänge mängida (miks muidu uusi arvuteid osta), pilditöötlusega tegelda (vaidlen vastu, et gimpiga saab kõike teha) ja muid asju teha. Linuxi adekvaatsus ei ole hetkel isegi ligilähedaselt võimeline Windowsiga võistlema. Jah, sul on sealt tonnide viisi tasuta tarkvara... 90% ei kasuta sa aga ilmselt kunagi.
Minu jaoks isiklikult on hetkel .NET mis Windowsi peal kinni hoiab. Kuna see on läbi aastate peamine sissetulekuallikas siis seda käest panema juba naljalt ei hakka. Mono pole lihtsalt suuteline .NETiga võistlema ning korralikud IDE'd mis suudaks VSiga (ja tema pluginatega) kokku minna lihtsalt puuduvad Linuxil.
Eks näis mida Valve suudab AMD'ga koos teha. Palju lootusi peale möödunud aastaid väga nende peale ei pane.
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
| Kommentaarid: 48 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
40 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
14.08.2012 13:28:28
|
|
|
... pole mõtet jalgratast leiutada, tõstsin teemad kokku ...
... võib teatud mööndustega öelda, et kasutan igapäevaselt praktiliselt mida iganes ja ei näe selles probleemi minu personaalne valik on linux sest aastaid erinevate süsteemide kasutamiskogemust on mulle jätnud linuxist mulje, kui kõige kodusemast süsteemist, mida saab kõige rohkem pidada enda omaks. Jah, teiste süsteemide puhul tulevad ehk mingid lahendused kergemini kätte, kuid teisalt on sellel kah oma hind ja seejuures ei pea ma silmas toote rahalist väärtust vaid pigem sõltuvust ja abitust, mida nad tekitavad. Väga ilmekas näide on keskmine Windowsi kasutaja, kes juba elementaarsetes nüanssides linuxi all hätta jääb ja seda mitte sellepärast, et protseduur oleks hirmus keeruline või abi ülemäära raske leida vaid sellepärast, et midagi tuleb harjumuspärasest rutiinist erinevalt teha. Mugavus on väidetavalt edasi viiv jõud aga ei tohi seejuures ära unustada, et antud kontekstis viib see edasi peamiselt mugavuse loojat, mitte tarbijat. Ma olen kah hirmus mugav inimene aga mulle siiski ei meeldi, kui minu eest liiga palju ära tehakse sest kõige selle varjus kaob oskus ise teha. Tõenäoliselt sõltub antud juhul minu eelsitus ka sellest, et minu jaoks on süsteem osa mu elust ehk ökosüsteem, kus toimub väga palju ja mul peab valitsema selle üle alguset kuni lõpuni kontroll. Kommertssüsteemide puhul on säärase kontrolli saavutamine üsna konfliktne tegevus sest süsteemi ideoloogia ei toeta seda. Kontrolli all ei pea ma silmas mingit paranoilist maaniat vaid võimalust igal sammul otsustada, mis on minu jaoks hea, mis mitte. Loomulikult nõuab see teatud osas minult rohkemat, kuid see on see hind, mida olen valmis oma valiku eest meeleldi maksma ...
   |
2 :: |
5 :: |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
14.08.2012 13:34:46
|
|
|
Peaks kunagi ka apple toodangut kasutama mõned aastad- siis saaks seda ka võrrelda. Hetkel win < linux
Aga mul pole eriti usku apple asjasse.
|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.08.2012 14:31:20
|
|
|
DigeBeni, see rutiini kinnijäämine või õpitud abitus toimib ka linuxi kasutajatel väga edukalt
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 14.08.2012 14:33:55, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.08.2012 14:33:53
|
|
|
No aga öelge siis mis on see mis peaks mind sundima Windowsi pealt linuxile üle minema? Oma turvalisuse ja konffimise jutu võite endale sisse istuda, pole ma viimased 10 aastat ühtegi viirusetõrjet kasutanud windowsil ( ja näed, ei ole ka ühtegi viirust saanud) ega ka midagi hullumoodi konfinud... ma ei tea mis vigastus peaks mul mingi päev tekkima, et formaadin ketta, lasen linuxi peale ja taon vastu rinda kui rebel tegu see nüüd oli
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
14.08.2012 14:36:14
|
|
|
| carlking kirjutas: |
| No aga öelge siis mis on see mis peaks mind sundima Windowsi pealt linuxile üle minema? Oma turvalisuse ja konffimise jutu võite endale sisse istuda, pole ma viimased 10 aastat ühtegi viirusetõrjet kasutanud windowsil ( ja näed, ei ole ka ühtegi viirust saanud) ega ka midagi hullumoodi konfinud... ma ei tea mis vigastus peaks mul mingi päev tekkima, et formaadin ketta, lasen linuxi peale ja taon vastu rinda kui rebel tegu see nüüd oli |
Mida sa selle arvutiga siis üldse teed kui sa seda ei konfi Tööd või?
Järgmisena ütled, et nutitelefoniga ka helistad mitte ei installi eri sandwiche peale?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.08.2012 14:39:11
|
|
|
| Renka kirjutas: |
| No aga öelge siis mis on see mis peaks mind sundima Windowsi pealt linuxile üle minema? Oma turvalisuse ja konffimise jutu võite endale sisse istuda, pole ma viimased 10 aastat ühtegi viirusetõrjet kasutanud windowsil ( ja näed, ei ole ka ühtegi viirust saanud) ega ka midagi hullumoodi konfinud... ma ei tea mis vigastus peaks mul mingi päev tekkima, et formaadin ketta, lasen linuxi peale ja taon vastu rinda kui rebel tegu see nüüd oli |
Mida sa selle arvutiga siis üldse teed kui sa seda ei konfi Tööd või?
Järgmisena ütled, et nutitelefoniga ka helistad mitte ei installi eri sandwiche peale? |
Just, iga päev proovin kolme sandwichi
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
14.08.2012 15:00:48
|
|
|
Noh, kaua sa ikka lihtsalt konfimise pärast konfid. Päeva lõpuks konfitakse ikkagi selleks, et tekitada endale sobiv workflow. Tööriistad peavad olema asetatud käe järgi ja käituma nii nagu vaja - see ei kehti ainult garaažis, vaid ka arvutis. Kes ei mõtle kunagi workflow parandamise peale, kes kardab konfida või uusi tööriistu proovida, see piirab enda töö efektiivsust ja viljakust. Ükskõik millisel erialal jääb niimoodi alatiseks amatööriks - professionaal teab alati, millised on võimalused ja miks on seadistused.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.08.2012 15:04:26
|
|
|
No mul on lihtne, arvuti käima, brauser lahti, sealt "Keeping up with the Kardashians" uued episoodid alla laadima ja pärast meediapleieris mängima. Mis workflowd mul vaja on.
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
14.08.2012 15:46:54
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 11:11:33, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.08.2012 15:50:19
|
|
|
| ot: |
carlking `i pangaparoolid on ammu juba kõikidele haxxoritele teada, aga kontolt pole lihtsalt paraku suurt midagi võtta...
Metallikunnid aveldavad ju ainult sulas... |
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| Kommentaarid: 236 loe/lisa |
   |
196 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.08.2012 15:53:04
|
|
|
| dpz kirjutas: |
| Oma turvalisuse ja konffimise jutu võite endale sisse istuda, pole ma viimased 10 aastat ühtegi viirusetõrjet kasutanud windowsil ( ja näed, ei ole ka ühtegi viirust saanud) |
Kuidas sa tead seda kui sul ühtegi viirusetõrjet ei ole?  |
Iga paari aasta tagant korra ikka saab scannitud
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
14.08.2012 15:54:19
|
|
|
Mina neist inimestest aru ei saa, kes Microsoft Security Essentials sisse ei lülita... tasuta lihtne sisseehitatud süsteem, confima ei pea.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.08.2012 15:59:50
|
|
|
Ei näe viirustes probleemi, kellegagi faile ei jaga ega kahtlast sodi ei kasuta ning "Sa oled 10000000 külastaja ja võitsid iphone" bannereid ei kliki, viimati sain viiruse 1997 aastal kui kogu tavaar liikus veel diskettide vahendusel.
| tsitaat: |
Microsoft Security Essentials
|
Läpakas vist isegi see jookseb praegu, sai just kõvaketas vahetatud ja värske windowsi install tehtud... aga kui ta mul paari aasta jooksul kordagi kisama ei hakka, siis ei näe ka põhjust miks peaks teda jooksutama? Pigem kord kuus jetclean, mbam ja ccleaneriga masinast üle ning asi vask
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
14.08.2012 20:04:09
|
|
|
| Kui asi toimib, siis miks hakata oma elu rikkuma linuxiga? |
Mis asi toimib? Minu jaoks windows ei toimi. Vbla maailmavaateline kiiks v6i asi lihtsalt selles, et olen linuxiga juba 2ra harjunud ning winni tagasi enam ei taha.
| Mina olen kõik oma arvutid ostnud ilma tarkvarata |
Aga milleks siis tarkvara osta?
Valearvamus, et sellega ostad technical support'i. Paljud seda reaalselt kasutanud on?
Linuxis lihtne, bugtracker v mailing list lahti, kirjutad oma probleemi ja systeemikonfi (/var/log), kui seda n6utakse, ning probleemiga asutakse tegelema. Parimal juhul on paari n2dalaga fix j2rgmise uuendusega olemas.
| Ma ütlen kolmandat korda, et mis kuradi pärast pean ma süsteemi modifitseerima ja konfigureerima. Tahan, et peale installi mp3 kostuks ja videofail paistaks ning lisaseade tuntaks automaatselt ära. |
Yldiselt selline tekst n2itab, et pole sa linuxit proovinud ja ei tea, millest sa r22gid. Tuntumad distrod funkavad video ja audioga out-of-the-box. Kui hakkad spetsomm koodekeid windowsis installima (nagu k-lite), siis sama tuleb teha ka linuxis.
Modimise ja konfimise all pidasin silmas seda, mis eelpool v2lja toodi - et luua workflow oma k2e j2rgi. Kui iga kord teed wini installi ning essential programmid laed alla, siis tegu on ju workflow seadistamisega, ja linux ei erine selles m6ttes v2ga palju.
Viiruste peale pole ma viimased 7 aastat m6elnud, kui linuxit kasutama asusin.
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
15.08.2012 03:03:11
|
|
|
carlking, olen sinuga igati nõus.
Endal tegelikult ka igasugused firewallid ja viirusetõrjed maas mida DELL arvutiga kaasa tulid. Käin windowsis vaid äärmisel vajadusel dualboodiga.
guest1902, viirustega tõesti- ma tõsiselt tunnen paranoiat võõras arvutis (loe: windowsiga arvutis) logida kuskile sisse- tundub, et kohe annangi avalikult oma fb ja gmaili parooli välja.
;idagi pole teha, tõsine paranoia.
|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
15.08.2012 08:43:23
|
|
|
Yldiselt selline tekst n2itab, et pole sa linuxit proovinud ja ei tea, millest sa r22gid. Tuntumad distrod funkavad video ja audioga out-of-the-box. Kui hakkad spetsomm koodekeid windowsis installima (nagu k-lite), siis sama tuleb teha ka linuxis.
|
Aga miks ma pean hakkama proovima, kas kuskil euroopa parlamendis on antud vastav direktiiv, et iga windowsi kasutaja peab nüüd hakkama linuxit proovima. Windows toimib ja mina olen rahul. Milleks torkida?
See "oma käe järgi seadmine" tundub mingi perverssuse moodi asi olevat.
Aga milleks siis tarkvara osta?
|
Ei ostagi, niikaua kuni mul on tasuta ligipääs legaalsele windowsile. Mind kui kodukasutajat väga ei tiri kas tegu on corporate või educational litsensiga. technet vs dreamspark jne,..
lafferrain, cool story, bro!
Üleüldse võib selle teema samamoodi kokku võtta juba legendaarse HV seaduspärasusega: "Windowsi kasutajad on windowsigarahul. Linuxi kasutajad on linuxiga rahul. Aga linuximehed ei ole rahul, et windowsimehed rahul on"
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
15.08.2012 08:49:52
|
|
|
| guest1902 kirjutas: |
Linuxis lihtne, bugtracker v mailing list lahti, kirjutad oma probleemi ja systeemikonfi (/var/log), kui seda n6utakse, ning probleemiga asutakse tegelema. Parimal juhul on paari n2dalaga fix j2rgmise uuendusega olemas |
Proovi mingi vigase või pooliku funktsionaalsusega andmebaasidriveriga sama asja teha. Õnn kaasa!
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 10:30:02
|
|
|
| Aga miks ma pean hakkama proovima, kas kuskil euroopa parlamendis on antud vastav direktiiv, et iga windowsi kasutaja peab nüüd hakkama linuxit proovima. Windows toimib ja mina olen rahul. Milleks torkida? |
Mida sa soiud? Keegi pole kedagi sundinud (nagu ennist m2rkisin - linux pole igayhele). Lihtsalt yritan seda demoniseerimist 2ra hoida, mida sa poolikute teadmistega yritad teostada. Nagu katkine plaat ketrab pealesundimise-modifitseerimise loop'i, millestki muust kinni v6tta pole. Oled ju ette 2ra otsustanud, et linuxit kunagi ei kasuta, mis seal enam...
| See "oma käe järgi seadmine" tundub mingi perverssuse moodi asi olevat. |
Oot, sa siis ei installi yhtegi programmi p2rast winni installi?
Kui sul juhuslikult on ikka mingid harjumused sisse kulunud ning p2rast iga clean installi hakkad teatud seadistamist teostama, siis see on samamoodi perverssus.
| Üleüldse võib selle teema samamoodi kokku võtta juba legendaarse HV seaduspärasusega: "Windowsi kasutajad on windowsigarahul. Linuxi kasutajad on linuxiga rahul. Aga linuximehed ei ole rahul, et windowsimehed rahul on" |
Yldiselt tundub, et praegu kehtib sama lause ka juhul, kui vahetada linux ja windows antud lauses.
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
15.08.2012 10:58:33
|
|
|
Yldiselt tundub, et praegu kehtib sama lause ka juhul, kui vahetada linux ja windows antud lauses.
|
Minu osalemine siin teemas sai alguse teemast "Miks sa ei kasuta Linuxit?" mille postid liideti siia teemale otsa. Sellepärast ka selline suhtumine... "Miks peaks? Mis on linuxil parem, et ma peaks windowsist linuxi peale üle minema?" väga lihtne küsimus millele antakse ümmargusi vastuseid "Conffida saab igatepidi ja üldse välimus on ka äge ju"...
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
15.08.2012 11:20:39
|
|
|
Välimuse konfimine on kasulik. Pean just silmas detailide paigutamist, mitte taustapiltide ja läbipaistvuse muutmist.
Häirib windowsi kinnine süsteem. Mõnikord lendab mingeid lambi erroreid ja glitche sisse, mille põhjuste teadasaamisest võin und näha. Veelvähem jääb võimalust mul antud probleem kõrvaldada.
_________________ suck less | no slop grenade
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
15.08.2012 11:25:42
|
|
|
lambi erroreid ja glitche? tohoo tonti, ma pole neid ikka tükk aega näinud. kõigil nähtud erroritel ja glitchidel on ikka põhjus olnud.
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
15.08.2012 11:25:53
|
|
|
Mind ei häiri miski, peaasi, et saab foorumis käia ja facebookis
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 12:31:23
|
|
|
Kunagi oli ka hirmus modimisperiood ja oli ülilahe kui kõike sai muuta, liigutada ja konfida. Hetkel on siiski olulised vastavad rakendused kui töö ja meelelahutusvahendid ning võidab OS, mis pakub seda kõike võimalikult kiirelt, valutult ja mugavalt. Ei ole Windowsile siinkohal seni alternatiivi leidnud. Viirused ja pahavara seonduvad kasutamisharjumustega ning lambierror on reeglina ikkagi usererror.
_________________ No worries! |
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2012 13:26:27
|
|
|
võidab OS, mis pakub seda kõike võimalikult kiirelt, valutult ja mugavalt. Ei ole Windowsile siinkohal seni alternatiivi leidnud.
|
Nii ongi. Linux ei saa enne elujõudu kui torrentis pole pira rakendusi saada. Keegi pole nii rikas, et osta Linuxile samad rakendused, mida winnil piratakse.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
15.08.2012 15:11:17
|
|
|
| olavsu1 kirjutas: |
| Nii ongi. Linux ei saa enne elujõudu kui torrentis pole pira rakendusi saada. Keegi pole nii rikas, et osta Linuxile samad rakendused, mida winnil piratakse. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2012 15:32:11
|
|
|
| siinus kirjutas: |
| Nii ongi. Linux ei saa enne elujõudu kui torrentis pole pira rakendusi saada. Keegi pole nii rikas, et osta Linuxile samad rakendused, mida winnil piratakse. |
 |
Kas see üllatab kedagi???? Maailmas leidus üks aus riigipea, Rumeenia president Traian Basescu, kes ütles välja, et tema riigi IT-edu põhineb tarkvara piraatlusel.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=301123
Ega see mujalgi teistmoodi ole. Windowsi tuntus ja edu konkureerivate op-süsteemise ees seisneb piraat rakenduste olemasolus.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.08.2012 15:34:41
|
|
|
Huvitav, millal Linuxi-distrod küll eestikeelsest klaverit ja Eesti tähestiku tähti äöüõ tunnistama hakkavad.
Siin teemas on igatahes näha, kuidas Linux täie rauaga USA-kas on ja midagi teada ei ta sellisest pisiriigist, nagu Eesti.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
15.08.2012 15:38:32
|
|
|
 |
Kas see üllatab kedagi???? Maailmas leidus üks aus riigipea, Rumeenia president Traian Basescu, kes ütles välja, et tema riigi IT-edu põhineb tarkvara piraatlusel.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=301123
Ega see mujalgi teistmoodi ole. Windowsi tuntus ja edu konkureerivate op-süsteemise ees seisneb piraat rakenduste olemasolus. |
mida sa ikka pirad seal linuxi peal?
| tahanteada kirjutas: |
Huvitav, millal Linuxi-distrod küll eestikeelsest klaverit ja Eesti tähestiku tähti äöüõ tunnistama hakkavad.
Siin teemas on igatahes näha, kuidas Linux täie rauaga USA-kas on ja midagi teada ei ta sellisest pisiriigist, nagu Eesti.  |
Sa oled kas idioot, või pole sa ühtegi linuxi distrot proovinud
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2012 15:41:25
|
|
|
|
Nii kaua kui mina linuxit torkinud olen ei ole sellist probleemi olnud. paigaldamisel valid mis keelt ja mis asetusega klaverit pruugid ja need jäävad kehtima.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
15.08.2012 15:44:48
|
|
|
Siin teemas on igatahes näha, kuidas Linux täie rauaga USA-kas on ja midagi teada ei ta sellisest pisiriigist, nagu Eesti.  |
Sa oled kas idioot, või pole sa ühtegi linuxi distrot proovinud |
Vahel tundub ,et mõlemat. Igatahes kunagi aastal 2002 sai proovitud turbolinuxit siis isegi seal oli.
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
15.08.2012 15:45:59
|
|
|
Aga miks guest1902-l need puuduvad siis? Tema ju ilge linuksi äss ja üles ei leia.
_________________ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2012 15:48:26
|
|
|
|
vot ongi. linuxil ei ole netist leida windowsist tuntud rakendusi (corel, adobe, ug-nx, cakewalk, cubase, autodesk ja paljud teised). kõik pead sa personaalselt tellima. aga windowsil piisab vaid torrentist.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 15:56:18
|
|
|
|
vot ongi. linuxil ei ole netist leida windowsist tuntud rakendusi (corel, adobe, ug-nx, cakewalk, cubase, autodesk ja paljud teised). kõik pead sa personaalselt tellima. aga windowsil piisab vaid torrentist. |
Kusjuures siit veel üks fenomen, et olen näinud mitmeid teemasid, kus käib arutelu kuidas Windowsile mõeldud tarkvara Linuxis jooksutada. Ma ei ütle, et see pluss ei oleks kui selline võimalus olemas on, aga teisest küljest paneb vahel muigama. Samamoodi olen paljudel tulihingelistel linuximeestel näinud dualboote, kus by default ikka Windows lahti lendab. Põhjused on umbes sellised, et no vahel tahaks mängida ja blahbleh. Samas on Win ikka no nii saast ja Microsoft on ilge rõvedik.
Mis ma öelda tahan, et Linuxi rohkem vabadust on samal ajal ka vähem vabadust ja kõik ei ole nii roosiline kui esialgsest kõvatamisest järeldada võiks.
_________________ No worries!
viimati muutis ArQ 15.08.2012 15:58:35, muudetud 1 kord |
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ferry
HV vaatleja
|
15.08.2012 15:56:51
|
|
|
[quote="tahanteada"]Huvitav, millal Linuxi-distrod küll eestikeelsest klaverit ja Eesti tähestiku tähti äöüõ tunnistama hakkavad.
Vähemalt Ubuntu laseb valida keele ja klaveri (k.a. eesti oma). Laseb isegi enne lõplikku paigaldust kontrollida, ega sa purjus peaga suahhiili klaverit ei valinud.
Ja kui hakata meelde tuletama, siis probleeme ei meenugi, ja seda alates 9 aasta tagusest RedHat-ist.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2012 16:06:26
|
|
|
ArQ, jajah. igasugused alternatiivid on sama kui pakkuda klaveriõpilasele harjutamiseks Yamaha psr-e423. Nii õpetajal kui õpilasel läheb nina vingu ja teatavad: "See pole päris see"
Linux annab suure vabaduse siis kui sa oled briljantse aju omanik (matemaatika doktor) ja oskad programmeerida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 19:03:29
|
|
|
| gan3b kirjutas: |
| Aga miks guest1902-l need puuduvad siis? Tema ju ilge linuksi äss ja üles ei leia. |
Ma olen hetkel windowsis uue linuxi p6hit88masina ostan paari n2dala p2rast.
Spoiler 
Jah, ma tean, saaksin taskbarilt keelt valida, aga ei viitsi.
edit:
| Mis on linuxil parem, et ma peaks windowsist linuxi peale üle minema?" |
Linux on tasuta, avatud l2htekoodiga, viirusevaba, abivalmi kommuuniga (pole sellist "kliendi" suhet nagu seda windowsi puhul), pidevalt uuenev.
Muidugi see yleminek on nagu ta on... Ent tavakasutajale oleks maast madalast linux selge, kui arvuteid windowsiga ei shipitaks nii massiliselt.
| väga lihtne küsimus millele antakse ümmargusi vastuseid "Conffida saab igatepidi ja üldse välimus on ka äge ju"... |
V2limuse debiilset argumenti ("n2eb kole v2lja") yritasin korrigeerida, ent nüüd sa muud v2lja ei loegi.
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
15.08.2012 21:36:22
|
|
|
guest1902, kas sa ise oskad mõnd linuxi osa oma vajadustele vastavaks ümber kirjutada? millist distrot kasutad?
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
15.08.2012 22:01:11
|
|
|
Mina näiteks muutsin oma vanal paaviani läpakal coretemp draiverit nii, et hakkaks õigesti temperatuuri näitama.
Muuta oli vaja küll ainult üks number, aga kuidas ma sellist asja windowsi all teeksin, või kaua ma sellisele asjale paika ootaksin?
_________________ Windows ei ole viirus, viirus teeb midagi... |
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 22:12:16
|
|
|
| Uhuu kirjutas: |
Mina näiteks muutsin oma vanal paaviani läpakal coretemp draiverit nii, et hakkaks õigesti temperatuuri näitama.
Muuta oli vaja küll ainult üks number, aga kuidas ma sellist asja windowsi all teeksin, või kaua ma sellisele asjale paika ootaksin? |
Miks ta valet numbrit näitas üldse?
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
15.08.2012 22:27:31
|
|
|
Muutus oli toimunud seoses CoreI kasutuselevõtuga, kuna nendel ilmselt teised max temp väärtused kui core2d-l. Kuna see temperatuuri arvutamine toimub kuidagi maxtemp väärtuse järgi, siis ta arvutaski seda valesti.
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 22:29:08
|
|
|
| Muutus oli toimunud seoses CoreI kasutuselevõtuga, kuna nendel ilmselt teised max temp väärtused kui core2d-l. Kuna see temperatuuri arvutamine toimub kuidagi maxtemp väärtuse järgi, siis ta arvutaski seda valesti. |
Ühesõnaga polnud sobivat draiverit ja siis "häkkisid" ringi?
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
15.08.2012 22:34:28
|
|
|
Draiver oli sobiv, aga ei töötanud nii nagu vaja millegipärast. Kerneli bugzillast leidsin lahenduse, tirisin alla kerneli lähtekoodi, muutsin draiveri failis vastavat väärtust ja kompileerisin selle ning asendasin originaaliga.
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 22:37:15
|
|
|
| Draiver oli sobiv, aga ei töötanud nii nagu vaja millegipärast. Kerneli bugzillast leidsin lahenduse, tirisin alla kerneli lähtekoodi, muutsin draiveri failis vastavat väärtust ja kompileerisin selle ning asendasin originaaliga. |
Imelihtne
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
15.08.2012 22:46:01
|
|
|
Eks see nõudis ka teatud kaevamist tegelikult. Aga asja mõte on ikkagi selles, et see on täiesti teostatav, kui natukenegi huvi ja tahtmist on.
Enamus inimestel seda huvi kindlasti ei ole, aga ei ole ju mõtet ironiseerida teema üle - "a la mitu viga sina parandanud oled ka", see on vähemalt võimalik, mida ms ja õuna toodetega siiski teha ei saa.
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 23:45:58
|
|
|
| londiste kirjutas: |
| guest1902, kas sa ise oskad mõnd linuxi osa oma vajadustele vastavaks ümber kirjutada? millist distrot kasutad? |
Nii palju oskan, et ei kasuta desktop environmenti (vaid window manageri) ega gui progesid peaaegu et yldse (chromium, eclipse, vbla lisandub sinna gnu radio ja xilinx ise) -> suurendab produktiivsust (kogu ekraan on kontsentreeritud ainult yhele progele/progede grupile; ekraanipinda pole raisku lastud; t2helepanu hajutavad kellad-viled kinni keeratud). Muidugi pole selline homogenne-yheylbaline setup just igayhele, ent mulle sobib v2gagi.
Viimane distro enne linuxi masina surma oli arch, kuid plaan gentoo peale minna (use flagid ning kerneli kompileerimine on asjad, mis kuuluksid perf'i maksimeerimise ning saasta 2rahoidmise juurde). Kui systeem oma n2o j2rgi 2ra kohandatud, ei pea aastaid midagi uut juurde m6tlema-nipitama, workflow harjub sisse. K6igest tavap2rased tarkvarauuendused (k2surea oneliner).
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
16.08.2012 09:33:29
|
|
|
Üks hea laks linuxi meestele munadesse ütelge.. kus ma täna saan nt. mint12 või ubuntus touchpadi kiirust muuta? selle youknowwhatimean kiirust ja siis hiire kiirust???
miks kõik ühes koos on? ajuvabalt häiriv...
touchiga sõidad normaalselt siis hiirega on võimatu, hiirega on norm siis touchpad ei liigugi... nii nobrainer asi on ka suudetud keeruliseks teha
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.08.2012 09:52:20
|
|
|
Windowsi all tuleb k6ìgepealt touchpadi tarkvara installida ja alles siis on paljud nipid v6imalikud.
Postitatud Sony Ericsson mobiililt
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |