Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
siinus
HV Guru

|
15.08.2012 15:11:17
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Nii ongi. Linux ei saa enne elujõudu kui torrentis pole pira rakendusi saada. Keegi pole nii rikas, et osta Linuxile samad rakendused, mida winnil piratakse. |
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2012 15:32:11
|
|
|
siinus kirjutas: |
Nii ongi. Linux ei saa enne elujõudu kui torrentis pole pira rakendusi saada. Keegi pole nii rikas, et osta Linuxile samad rakendused, mida winnil piratakse. |
 |
Kas see üllatab kedagi???? Maailmas leidus üks aus riigipea, Rumeenia president Traian Basescu, kes ütles välja, et tema riigi IT-edu põhineb tarkvara piraatlusel.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=301123
Ega see mujalgi teistmoodi ole. Windowsi tuntus ja edu konkureerivate op-süsteemise ees seisneb piraat rakenduste olemasolus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.08.2012 15:34:41
|
|
|
Huvitav, millal Linuxi-distrod küll eestikeelsest klaverit ja Eesti tähestiku tähti äöüõ tunnistama hakkavad.
Siin teemas on igatahes näha, kuidas Linux täie rauaga USA-kas on ja midagi teada ei ta sellisest pisiriigist, nagu Eesti.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
15.08.2012 15:38:32
|
|
|
 |
Kas see üllatab kedagi???? Maailmas leidus üks aus riigipea, Rumeenia president Traian Basescu, kes ütles välja, et tema riigi IT-edu põhineb tarkvara piraatlusel.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=301123
Ega see mujalgi teistmoodi ole. Windowsi tuntus ja edu konkureerivate op-süsteemise ees seisneb piraat rakenduste olemasolus. |
mida sa ikka pirad seal linuxi peal?
tahanteada kirjutas: |
Huvitav, millal Linuxi-distrod küll eestikeelsest klaverit ja Eesti tähestiku tähti äöüõ tunnistama hakkavad.
Siin teemas on igatahes näha, kuidas Linux täie rauaga USA-kas on ja midagi teada ei ta sellisest pisiriigist, nagu Eesti.  |
Sa oled kas idioot, või pole sa ühtegi linuxi distrot proovinud
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2012 15:41:25
|
|
|
|
Nii kaua kui mina linuxit torkinud olen ei ole sellist probleemi olnud. paigaldamisel valid mis keelt ja mis asetusega klaverit pruugid ja need jäävad kehtima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
15.08.2012 15:44:48
|
|
|
Siin teemas on igatahes näha, kuidas Linux täie rauaga USA-kas on ja midagi teada ei ta sellisest pisiriigist, nagu Eesti.  |
Sa oled kas idioot, või pole sa ühtegi linuxi distrot proovinud |
Vahel tundub ,et mõlemat. Igatahes kunagi aastal 2002 sai proovitud turbolinuxit siis isegi seal oli.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
15.08.2012 15:45:59
|
|
|
Aga miks guest1902-l need puuduvad siis? Tema ju ilge linuksi äss ja üles ei leia.
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
1 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2012 15:48:26
|
|
|
tsitaat: |
|
vot ongi. linuxil ei ole netist leida windowsist tuntud rakendusi (corel, adobe, ug-nx, cakewalk, cubase, autodesk ja paljud teised). kõik pead sa personaalselt tellima. aga windowsil piisab vaid torrentist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 15:56:18
|
|
|
tsitaat: |
|
vot ongi. linuxil ei ole netist leida windowsist tuntud rakendusi (corel, adobe, ug-nx, cakewalk, cubase, autodesk ja paljud teised). kõik pead sa personaalselt tellima. aga windowsil piisab vaid torrentist. |
Kusjuures siit veel üks fenomen, et olen näinud mitmeid teemasid, kus käib arutelu kuidas Windowsile mõeldud tarkvara Linuxis jooksutada. Ma ei ütle, et see pluss ei oleks kui selline võimalus olemas on, aga teisest küljest paneb vahel muigama. Samamoodi olen paljudel tulihingelistel linuximeestel näinud dualboote, kus by default ikka Windows lahti lendab. Põhjused on umbes sellised, et no vahel tahaks mängida ja blahbleh. Samas on Win ikka no nii saast ja Microsoft on ilge rõvedik.
Mis ma öelda tahan, et Linuxi rohkem vabadust on samal ajal ka vähem vabadust ja kõik ei ole nii roosiline kui esialgsest kõvatamisest järeldada võiks.
_________________ No worries!
viimati muutis ArQ 15.08.2012 15:58:35, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
ferry
HV vaatleja
|
15.08.2012 15:56:51
|
|
|
[quote="tahanteada"]Huvitav, millal Linuxi-distrod küll eestikeelsest klaverit ja Eesti tähestiku tähti äöüõ tunnistama hakkavad.
Vähemalt Ubuntu laseb valida keele ja klaveri (k.a. eesti oma). Laseb isegi enne lõplikku paigaldust kontrollida, ega sa purjus peaga suahhiili klaverit ei valinud.
Ja kui hakata meelde tuletama, siis probleeme ei meenugi, ja seda alates 9 aasta tagusest RedHat-ist.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
15.08.2012 16:06:26
|
|
|
ArQ, jajah. igasugused alternatiivid on sama kui pakkuda klaveriõpilasele harjutamiseks Yamaha psr-e423. Nii õpetajal kui õpilasel läheb nina vingu ja teatavad: "See pole päris see"
Linux annab suure vabaduse siis kui sa oled briljantse aju omanik (matemaatika doktor) ja oskad programmeerida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 19:03:29
|
|
|
gan3b kirjutas: |
Aga miks guest1902-l need puuduvad siis? Tema ju ilge linuksi äss ja üles ei leia. |
Ma olen hetkel windowsis uue linuxi p6hit88masina ostan paari n2dala p2rast.
Spoiler 
Jah, ma tean, saaksin taskbarilt keelt valida, aga ei viitsi.
edit:
carlking kirjutas: |
Mis on linuxil parem, et ma peaks windowsist linuxi peale üle minema?" |
Linux on tasuta, avatud l2htekoodiga, viirusevaba, abivalmi kommuuniga (pole sellist "kliendi" suhet nagu seda windowsi puhul), pidevalt uuenev.
Muidugi see yleminek on nagu ta on... Ent tavakasutajale oleks maast madalast linux selge, kui arvuteid windowsiga ei shipitaks nii massiliselt.
carlking kirjutas: |
väga lihtne küsimus millele antakse ümmargusi vastuseid "Conffida saab igatepidi ja üldse välimus on ka äge ju"... |
V2limuse debiilset argumenti ("n2eb kole v2lja") yritasin korrigeerida, ent nüüd sa muud v2lja ei loegi.
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
15.08.2012 21:36:22
|
|
|
guest1902, kas sa ise oskad mõnd linuxi osa oma vajadustele vastavaks ümber kirjutada? millist distrot kasutad?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
15.08.2012 22:01:11
|
|
|
Mina näiteks muutsin oma vanal paaviani läpakal coretemp draiverit nii, et hakkaks õigesti temperatuuri näitama.
Muuta oli vaja küll ainult üks number, aga kuidas ma sellist asja windowsi all teeksin, või kaua ma sellisele asjale paika ootaksin?
_________________ Windows ei ole viirus, viirus teeb midagi...
 |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 22:12:16
|
|
|
Uhuu kirjutas: |
Mina näiteks muutsin oma vanal paaviani läpakal coretemp draiverit nii, et hakkaks õigesti temperatuuri näitama.
Muuta oli vaja küll ainult üks number, aga kuidas ma sellist asja windowsi all teeksin, või kaua ma sellisele asjale paika ootaksin? |
Miks ta valet numbrit näitas üldse?
_________________ No worries! |
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
15.08.2012 22:27:31
|
|
|
Muutus oli toimunud seoses CoreI kasutuselevõtuga, kuna nendel ilmselt teised max temp väärtused kui core2d-l. Kuna see temperatuuri arvutamine toimub kuidagi maxtemp väärtuse järgi, siis ta arvutaski seda valesti.
 |
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 22:29:08
|
|
|
Muutus oli toimunud seoses CoreI kasutuselevõtuga, kuna nendel ilmselt teised max temp väärtused kui core2d-l. Kuna see temperatuuri arvutamine toimub kuidagi maxtemp väärtuse järgi, siis ta arvutaski seda valesti. |
Ühesõnaga polnud sobivat draiverit ja siis "häkkisid" ringi?
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
15.08.2012 22:34:28
|
|
|
Draiver oli sobiv, aga ei töötanud nii nagu vaja millegipärast. Kerneli bugzillast leidsin lahenduse, tirisin alla kerneli lähtekoodi, muutsin draiveri failis vastavat väärtust ja kompileerisin selle ning asendasin originaaliga.
 |
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 22:37:15
|
|
|
Draiver oli sobiv, aga ei töötanud nii nagu vaja millegipärast. Kerneli bugzillast leidsin lahenduse, tirisin alla kerneli lähtekoodi, muutsin draiveri failis vastavat väärtust ja kompileerisin selle ning asendasin originaaliga. |
Imelihtne
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
15.08.2012 22:46:01
|
|
|
Eks see nõudis ka teatud kaevamist tegelikult. Aga asja mõte on ikkagi selles, et see on täiesti teostatav, kui natukenegi huvi ja tahtmist on.
Enamus inimestel seda huvi kindlasti ei ole, aga ei ole ju mõtet ironiseerida teema üle - "a la mitu viga sina parandanud oled ka", see on vähemalt võimalik, mida ms ja õuna toodetega siiski teha ei saa.
 |
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
15.08.2012 23:45:58
|
|
|
londiste kirjutas: |
guest1902, kas sa ise oskad mõnd linuxi osa oma vajadustele vastavaks ümber kirjutada? millist distrot kasutad? |
Nii palju oskan, et ei kasuta desktop environmenti (vaid window manageri) ega gui progesid peaaegu et yldse (chromium, eclipse, vbla lisandub sinna gnu radio ja xilinx ise) -> suurendab produktiivsust (kogu ekraan on kontsentreeritud ainult yhele progele/progede grupile; ekraanipinda pole raisku lastud; t2helepanu hajutavad kellad-viled kinni keeratud). Muidugi pole selline homogenne-yheylbaline setup just igayhele, ent mulle sobib v2gagi.
Viimane distro enne linuxi masina surma oli arch, kuid plaan gentoo peale minna (use flagid ning kerneli kompileerimine on asjad, mis kuuluksid perf'i maksimeerimise ning saasta 2rahoidmise juurde). Kui systeem oma n2o j2rgi 2ra kohandatud, ei pea aastaid midagi uut juurde m6tlema-nipitama, workflow harjub sisse. K6igest tavap2rased tarkvarauuendused (k2surea oneliner).
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottf
HV veteran
|
16.08.2012 09:33:29
|
|
|
Üks hea laks linuxi meestele munadesse ütelge.. kus ma täna saan nt. mint12 või ubuntus touchpadi kiirust muuta? selle youknowwhatimean kiirust ja siis hiire kiirust???
miks kõik ühes koos on? ajuvabalt häiriv...
touchiga sõidad normaalselt siis hiirega on võimatu, hiirega on norm siis touchpad ei liigugi... nii nobrainer asi on ka suudetud keeruliseks teha
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uhuu
HV kasutaja

|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.08.2012 09:52:20
|
|
|
Windowsi all tuleb k6ìgepealt touchpadi tarkvara installida ja alles siis on paljud nipid v6imalikud.
Postitatud Sony Ericsson mobiililt
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |