Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
ottf
HV veteran
|
13.08.2012 08:02:29
|
|
|
korralikud video driverid puuduvad, mängud ei tööta
heli driveritega sama kala, alati mingi porr.. ei saa sättida seda teist ja kolmandat.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Klm_on
Kreisi kasutaja

|
13.08.2012 08:10:28
|
|
|
Tavaliselt pannakse linux prooviks peale windowsi kõrvale. Tehakse dual boot, et oh proovin siis ka seda linuxit. Enamasti on nii, et inimesed on piisavalt laisad ja kui satutakse esimese raskema probleemi/seadistuse ette, siis mõeldakse, et ah savi kasutan windowsi edasi.
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
13.08.2012 08:55:15
|
|
|
Mina kasutan kodus nii OSX'i, WIN8't kui Linux Mint'i, täpsemalt on OSX lauamasinas ning läpakas on dualboot Win8 ja Minti vahel.
Mulle on tähtis, et esiteks oleks kogu arvutikasutus selline, et ma ei pea mõtlema arvutiga tegelemisele - asjad peavad töötama. Punkt. Lisaks fototöötlus (Lightroom) oleks maksimaalselt mugav ja sujuv pluss veeb/muusika/natuke filmivaatamist. Kui kolme viimase asjaga saab linux (ja Win8) ideaalselt hakkama siis Lightroom lihtsalt ei tööta Linuxis. Wine abil võib-olla saaks tööle mõne vanema versiooni aga nagu ma algul ütlesin - ma ei taha kodus tegeleda asjade tööleajamisega. Töö on teine teema kuid kodus võiks kõik käia pingevabalt. Ning seda suudab mulle pakkuda seni vaid OSX, mis on praeguseks mul 2 aastat vana, elanud läbi kaks suurt op.süs'i uuendust (Snow Leopard -> Lion -> Mountain Lion), lisaks kõvaketta kloonimine ja töötab seni kiirelt ning muretult.
Linuxis on minu jaoks puudu kindlustunde puudumine. Ma olen praeguseks 12-13 aastat linuxit torkinud, kasutanud vahepeal ka pikemalt desktop'il. Aga kunagi ei pruugi teada, kas peale järjekordset uuendust kusagilt nurgast midagi muud katki ei lähe. Lisaks mustmiljon pisikest detaili, mis erinevate nurkade alt imevad - "preferences" avaneb igal programmil erinevast kohast, ei ole läbivat ühtset graafilist stiili, shortcut'id on igal softil erinevad jne.
Linux on kõvasti arenenud ning kui mul rahakott kõvasti pitsitama peaks hakkama siis ma võtaksin probleemideta linuxi kasutusse, fototöötluse jaoks ilmselt Bibble (praeguseks vist küll Coreliks digimuundunud). Samas mis seal salata - Apple oskab softi teha. Samuti selle eest raha küsida - aga see on juba teine teema.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
peacemaki
HV kasutaja
|
13.08.2012 09:05:54
|
|
|
Küsin tagasi.
Miks peaks?
Minu meelest näeb GNU kole välja.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
part24
HV kasutaja

|
13.08.2012 09:20:05
|
|
|
viimati muutis part24 19.09.2013 18:12:51, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
13.08.2012 09:23:34
|
|
|
Miks peaks kasutama linuxit kui windows tasuta kätte tuleb, ei nõua seadistamist ega muud huinjaad, lisaks toimivad kõik lisaseadmed ilma igasuguse sekkumiseta ning kõik ühildub ilusti koduses võrgus (meediapleierid, telekad, kansool jms)
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
13.08.2012 09:50:27
Re: Miks ei kasuta sa veel GNU/Linuxit? |
|
|
Uzerc kirjutas: |
Tuleb välja, et paljud teist ei kasuta veel GNU/Linuxit.
Mis on teie põhjusteks?  |
2003: The Year of the Linux on desktop!
2004: The Year of the Linux on desktop!
2005: The Year of the Linux on desktop!
2006: The Year of the Linux on desktop!
2007: The Year of the Linux on desktop!
2008: The Year of the Linux on desktop!
2009: The Year of the Linux on desktop!
2010: The Year of the Linux on desktop!
2011: The Year of the Linux on desktop!
2012: The Year of the Linux on desktop!
2013: The Year of the Linux on desktop?
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
13.08.2012 10:29:28
|
|
|
Mul muud ka teha kui kasutada idiootseid platvorme, kus iga lihtsa asja tegemise pärast tuleb kirjutada mitu lehte skripte...
ehk.
1) Kehv draiverite pagas
2) Kehv programmide pagas
3) Valdav enamus spetsiifilisi tarkvarasid on ainult Windoosa jaoks loodud
4) Mulle ei meeldi kuidas linuxid välja näevad ning nende ülessehitus.
5) Ma ei ole nii vaene, et peaksin 100€ kokku hoiu pärast mitu kuud vaeva nägema ja mingeid uusi kiikse õppima. Windows juba ammu selge.
Kui kasutaks arvutit ainult netis käimiseks ja sedagi feisbuuki pärast peamiselt, siis vist tõesti vahet poleks mis OP'i kasutada.
Linux on nagu Mozilla appid. Enamikud kiidavad, mulle on nad peavalud. Nt: kui IE ja Outlook'i kiiksud muutuvad kord 2e aasta jooksul ning jõuad harjuda, Mozilla kiiksud muutuvad mitu korda kuus ning kui kord mingi asi töötab, siis järgmine päev ei tööta ning ülejärgmine päev võibolla.... Lollus
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
13.08.2012 10:37:28
|
|
|
peacemaki kirjutas: |
Miks peaks? |
Pmst sekundeerin
Aga usun, et teema algatus pigem on huvist, et mis põhjused need sellised on kui keegi proovind ja pole jäänud kasutama? Või eksin.
Samamoodi võiks küsida miks ma windowsi ei kasuta (seal teemas oskaks kaasa rääkida )
Üldiselt eks ikka harjumused, harjumused paljudel tavakasutajatel- miks kasutama pole jäädud. Nendel kes kasutavad spets-programme nign mängivad palju jäävad ka mängust välja.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Char
HV kasutaja

|
13.08.2012 10:38:03
|
|
|
mulle ei sobinud, sest aku vastupidavus oli windows7st 2 korda väiksem
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
13.08.2012 10:40:22
|
|
|
Mul jääb linux endiselt serveritesse, lauale ei tule seda kunagi. Ennem piran kasvõi.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
13.08.2012 11:21:48
|
|
|
kasutanud ainult BT'i, sedagi "turvalisuse testimiseks". Kõik muud tavainimese lihtsad igappäevased tegevused nõuavad kordades rohkem aega kui Win'iga
+ spetsiifilisi tööprogramme pole Linuxil proovinud, kuid kõigi eelduste kohaselt ei tuleks sealt ka head nahka
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
13.08.2012 11:32:52
|
|
|
Plin500 kirjutas: |
/--/Kõik muud tavainimese lihtsad igappäevased tegevused nõuavad kordades rohkem aega kui Win'iga /--/ |
Näitkes?
Eks oleneb vbla ka mida tavajuuseriks nimetada.
Ise küll pole märgand, et interneti brausimine, chattimine, videode vaatamised jne kauem või rohkem võtaks ... asi on interrneti kiiruses äkki
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
KoldK
HV veteran

|
13.08.2012 11:39:26
|
|
|
- driveritega tihtipeale mingid jamad.
- mängud ei tööta.
- enamus vajaminevad programmid siiski Windowsi jaoks loodud.
Tegelikult on Linux isegi olemas, aga ei ole toda ei tea kui kaua kasutanud. Vahepeal sai ajaviiteks veidi näpitud ja tutvutud, aga "vaimustus" kadus väga kiirelt.
Liiga palju miinuseid Linux´il (ei nimetanud muidugi neid kõiki) selleks, et hakata seda kasutama igapäevaselt.
|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
2ndalpha
HV kasutaja

|
13.08.2012 11:46:11
|
|
|
Enam ei kasuta.
Aastaid kasutasin Gentood, lõpupoole Ubuntut kuna ei viitsinud enam sadismiga tegeleda.
Nüüd kasutan ainult OS X-i, serverites Cent OS ja Debian.
Võib-olla kasutaks veel Linuxit kui KDE ja Gnome poleks nii põhja omadega käinud. Aasta on 2012, mitte enam 2002.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
pohmakas,
käed värisevad

|
13.08.2012 13:15:34
|
|
|
ThedEviL kirjutas: |
Mul muud ka teha kui kasutada idiootseid platvorme, kus iga lihtsa asja tegemise pärast tuleb kirjutada mitu lehte skripte...
ehk.
1) Kehv draiverite pagas
5) Ma ei ole nii vaene, et peaksin 100€ kokku hoiu pärast mitu kuud vaeva nägema ja mingeid uusi kiikse õppima. Windows juba ammu selge.
|
Samal arvamusel Välimus osadel isegj meeldib, aga see pole kindlasti mitte piisav põhjus selle kasutama hakkamiseks.
|
|
Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
136 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
13.08.2012 13:30:39
|
|
|
ThedEviL kirjutas: |
ehk.
1) Kehv draiverite pagas
|
+1
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Uzerc
HV vaatleja

|
13.08.2012 14:28:09
Re: Miks ei kasuta sa veel GNU/Linuxit? |
|
|
Scart kirjutas: |
2003: The Year of the Linux on desktop!
2004: The Year of the Linux on desktop!
2005: The Year of the Linux on desktop!
2006: The Year of the Linux on desktop!
2007: The Year of the Linux on desktop!
2008: The Year of the Linux on desktop!
2009: The Year of the Linux on desktop!
2010: The Year of the Linux on desktop!
2011: The Year of the Linux on desktop!
2012: The Year of the Linux on desktop!
2013: The Year of the Linux on desktop? |
Äkki Steamiga midagi tuleb?
peacemaki kirjutas: |
Küsin tagasi.
Miks peaks?
Minu meelest näeb GNU kole välja. |
No GNU/Linuxiga saab välimust muuta nii palju kui süda ihkab. Kui midagi ei meeldi, muudad ära.
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
13.08.2012 14:30:07
|
|
|
See ei vasta tegelikult küsimusele miks peaks.
Featuurid featuurideks.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
14.08.2012 09:31:33
|
|
|
Tra mis need spetsiifilised programmid on, millele linuxis ekvivalenti ei leidu? Kui tegemist on m2ngudega, siis jamh, selles osas on linuxis ikaldus t6esti ning t6en2oliselt ei muutu see kunagi (kui just mingi ime l2bi linuxi desktop jalad alla saab). Kuid mis ylej22nud "spetsiifilised programmid" oleksid?
WinRAR? Sellele gui ekvivalendid igas t88lauakeskkonnas (kde, gnome, lxde, xfce etc etc).
Photoshop? Mingine 1337 kinnisidee omada profit88riista, et gaussian blur'i p2he m22rida...
Lightroom tundub t6esti olevat selline Adobe'i produkt, mille ui experience kodukasutajale nii hea, et ilma ei saaks...
Kogemus n2itab, et kui ei tegele professionaalse video-pildi-audiot88tluse, sdr v6i loogikasysteemide simuleerimisega (eriti veel, kui backend rauatyki jaoks loodud arendusprogrammid on proprietaarsed winni k2kerdised), siis linuxis saab hakkama küll...
V2limus on naljakas argument, linuxis korralikult v6imalusi endale t2pselt selline kokku keevitada, nagu heaks arvad. Kuigi ma olen v2sinud X'i jooksutamisest, enamus t8id saab cli kaudu teha ning ei pea muretsema, mis v2rvi wallpaperi panen, produktiivsus t6useb
Driverite probleemid on nagu nad on.. Kui pole tegu viimase generatsiooni isenditega, siis peaks k6ik out-of-the-box t88tama.
T6en2oliselt korduvalt k2iatud argumendid, kuid myydid siiski j22vad. Ega linux pole t6esti igayhe jaoks, kuid kui isu on luua oman2oline systeem ning selleks aega ohverdada (mis tuleb teadmistepagasi n2ol tagasi), siis tasuks proovida.
---
P6hjused, miks linuxi desktop pole populaarseks saanud, ei taandu alati mikisoftile ning firmware'i kirjutajatele n2puga n2itamisele. Leidub asju, mida saaks ka opensource kommuun paremaks teha: pakkide killustatus (deb, rpm, tar.gz, tgz jms, iga suur distropere hoiab yhest v6i teisest pakihaldusest kramplikult kinni) -> lahendus teatud standardiseerimine aitaks leevendada; Canonicali, kui linuxi desktopi lipulaeva persekukkunud otsused (unity); gnome'i peppukeeramine; sitt marketing (vaadake ubuntu versioonide nimesid); liiga palju alternatiive, mis t2idavad yhte ja sama ylesannet, kuid windowsi ekvivalendi tasemele ei kyyndi (n2ide: hdsdr, lightroom) -> lahendus oleks mingi ettev6tte raames palgata k2put2is vastava softi arendajaid, kelle t88aeg kinni makstakse; fragmentatsioon -> rohkem suunata noori arendajaid olemasolevatesse projektidesse, mitte hakata ise kirjutama from scratch. L6pptulemuseks oleks v2he valutum yleminek windowsilt linuxile.
_________________ assumption is the mother of all fuck ups
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.08.2012 09:38:49
|
|
|
tsitaat: |
V2limus on naljakas argument, linuxis korralikult v6imalusi endale t2pselt selline kokku keevitada, nagu heaks arvad
|
Miks peaks hakkama kõike modifitseerima ja veel aega kulutama. Windoz installeerub 12 minutiga peale ja asi toimib.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
14.08.2012 09:51:37
|
|
|
Point rohkem selles, et "gnu/linux n2eb kole v2lja" ja "mulle ei meeldi linuxi v2limus" pole argumendid. V6imalus valida dekstop distro, mis meelep2rane igayhele. K6ige l2hedasem ui win7 'ga on nt kubuntul (v6i m6nel muul kde distrol), t2nu oma plasma v2limusele. Installi aja poolest winnile alla ei j22...
,,think before you print and save a ROOT::TTree'' |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.08.2012 10:07:34
|
|
|
guest1902 kirjutas: |
Point rohkem selles, et "gnu/linux n2eb kole v2lja" ja "mulle ei meeldi linuxi v2limus" pole argumendid. V6imalus valida dekstop distro, mis meelep2rane igayhele. K6ige l2hedasem ui win7 'ga on nt kubuntul (v6i m6nel muul kde distrol), t2nu oma plasma v2limusele. Installi aja poolest winnile alla ei j22... |
Kes viitsib jamada mudimise ja valimisega ning kohandamisega, palun väga!
Windowsil on mul "windows classic" theme kasutusel ja olen harjunud kasutama. Mitte miski ei saa mind sundida minema üle linuxile. Mis oleks Linuxi eelised Windowsi ees?
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
guest1902
Kreisi kasutaja

|
14.08.2012 10:25:57
|
|
|
carlking kirjutas: |
Kes viitsib jamada mudimise ja valimisega ning kohandamisega, palun väga! |
Mis krdi mudimine/kohandamine? Saad aru, kui installid Kubuntu/OpenSuse/mis-iganes-desktop-distro ning mingit eksootilist riistvara t88s pole, ei pea mitte midagi mudima. Ajuvaba myyt aastast 2002.
Windowsil on mul "windows classic" theme kasutusel ja olen harjunud kasutama. |
(minu r6hutus) Harjumusel on suur j6ud, tekib m6ttes blokk, et kui linux ei n2e v2lja nagu windows, siis pole ta v6rdv22rne operatsioonisysteem.
Mitte miski ei saa mind sundida minema üle linuxile. Mis oleks Linuxi eelised Windowsi ees? |
Ega keegi ei saagi linuxit kasutama sundida, kuna oled ju windowsi sunnitud kasutama. Enamus PC'eid shipitakse Windowsiga, siia on see koer maetud..
Eelised.. P6hiline eelis on see, et oman t2it ylevaadet ja kontrolli oma systeemi yle. Pole mingeid backdoore ega anomaaliaid, kuna tegu on open source'iga. Produktsiivsus t6useb teatud modifitseerimise/konfigureerimisega (kui tead, mida systeemilt tahta).
edit2: 6htul j2tkan praegu kiire
,,think before you print and save a ROOT::TTree''
viimati muutis guest1902 14.08.2012 10:29:34, muudetud 2 korda |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.08.2012 10:30:27
|
|
|
Kui asi toimib, siis miks hakata oma elu rikkuma linuxiga?
kuna oled ju windowsi sunnitud kasutama. Enamus PC'eid shipitakse Windowsiga, siia on see koer maetud..
|
Mina olen kõik oma arvutid ostnud ilma tarkvarata
Produktsiivsus t6useb teatud modifitseerimise/konfigureerimisega (kui tead, mida systeemilt tahta).
|
Ma ütlen kolmandat korda, et mis kuradi pärast pean ma süsteemi modifitseerima ja konfigureerima. Tahan, et peale installi mp3 kostuks ja videofail paistaks ning lisaseade tuntaks automaatselt ära.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|