Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SSD versus HDD märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 102, 103, 104 ... 264, 265, 266  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Mnator
HV Guru

sõnum 06.08.2012 11:33:54 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
6000 tundi. 550 käivitust ja wear leveling näitab, et ma olen 2% kirjutatavatest blokkidest looja karja saatnud. Ehk siis health on 98%. Threshold on 10%. Selle peale kukub, siis pmst kutu.
Praeguse kulumise kiiruse järgi (4.5 kuuga 1%) juhtuks see aastal ~2045 icon_lol.gif
Huvitav, kui sul HDD peal on 2% bad-sektoreid, kas siis tolle kettaga sama rahul oleksid nagu praegu SSD-ga?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.08.2012 11:42:25 vasta tsitaadiga

Mnator, kas hdd bad blockid on võrreldavad ssd omadega? eriti viimase sisemist sellega tegelevat loogikat arvestades?
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 06.08.2012 11:56:00 vasta tsitaadiga

Minu silmis jah. Neid ju enam kasutada ei saa ... Ja loogika ---- HDD peal käib ka mingi aja jooksul algul remapping varuradadele....
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.08.2012 12:00:50 vasta tsitaadiga

Mnator, pigem mida ma silmas pidasin on, et hdd-l on bad sector enamasti leviv nähtus. kas alust on arvata, et kasutuskõlbmatu sektor ka flashis levib?
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 06.08.2012 12:05:19 vasta tsitaadiga

Jah, koos kirjutuskordade arvuga ju........
tagasi üles
19Mart94
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 06.08.2012 12:41:43 vasta tsitaadiga

Hetkel selliene arvuti:
Dell 17R, i5-2410M, 8Gb RAM, 500Gb HDD (5400RMP icon_neutral.gif).

Kuna selline kooslus on masnedavalt aeglane, näiteks arvuti läheb käima kuskil 10 minutit (päriselt...), siis olen otsustanud osta 256GB SSD ketta, kuhu paigaldan OS, kogu tarkvara ning mõned mängud. Et arvutis oleks rohkem ruumi, on kavas osta 2.5" Laptop SATA HDD to ODD CD DVD RW BOX Caddy 12.7mm (pean natukene uurima, milline mulle sobib. Olen enda arvuti DVD Romi 2 korda kasutanud, 1. kord Windowsi paigaldamiseks ning 2. kord ühe plaadi testimiseks) millesse paigaldan praeguse aeglase HDD ketta, millele lähevad valmis projektid jms. mida võib tööl/koolis vaja minna.

Millist SSD ketast soovitaksite (hind kuni 250€)?
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 06.08.2012 12:46:44 vasta tsitaadiga

19Mart94, http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/akasa/Akasa-SATA-ODD-Adapter-for-25-SATA-HDD-and-SSD-130206

Eestis ka asi olemas.

Ise võtaks kas Vertex 4 või Crucial M4.

https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/K%C3%B5vakettad+-+sisemised/178651/
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/K%C3%B5vakettad+-+sisemised/208273/
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 120
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 06.08.2012 12:52:32 vasta tsitaadiga

See 10 minutit ei ole küll ainult ketta taga kinni, ilmselt peaksid veidi analüüsima, mille peale aeg kulub - kogu startupis käima tõmmatava üle vaatama, draiverid vajadusel uuendama jne jne. SSD annab küll korraliku kiirusekasvu aga isegi minut on normaalse masina käima minekuks liiga palju.

Ketast valides ei tasu ka unustada, et see läpakas toetab Sata II ja enamvähem kõigi tänapäevaste SSD-de puhul jääb liidese kiirus piduriks, mitte ketas. Seega pole mõtet kiiruse osas viimast taga ajada.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 06.08.2012 13:02:54 vasta tsitaadiga

soovitan yhe programmi tirida ja vaadata, mida seal 10 minutit käivitatakse icon_biggrin.gif
ei mäleta selle nime, aga kindlasti keegi teab, neid boottime on palju yles lastud

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 06.08.2012 13:09:47 vasta tsitaadiga

Soluto
sakinaga
HV Guru

sõnum 06.08.2012 13:14:48 vasta tsitaadiga

Miki-Hiir kirjutas:
Ketast valides ei tasu ka unustada, et see läpakas toetab Sata II ja enamvähem kõigi tänapäevaste SSD-de puhul jääb liidese kiirus piduriks, mitte ketas. Seega pole mõtet kiiruse osas viimast taga ajada.
See jutt kehtib sequential readi kohta. Random 4k read on kiiremal kettal ikkagi parem.
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 06.08.2012 13:17:25 vasta tsitaadiga

ufo56 kirjutas:
Soluto

see samune thumbs_up.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
19Mart94
HV kasutaja

sõnum 06.08.2012 13:17:42 vasta tsitaadiga

Tegin pisikese testi:
Shutdown - 2 min 21 sek
Bootup (DELL logo - login) - 57 sek
Täieliku kasutamiseni aega koos bootupiga - 10 min 27 sek (DELL logo - HDD hõivatuse tulukes kustumiseni (siis saab alles korralikult kasutama hakata) ning ma ei kirjutanud parooli 8 minutit icon_lol.gif)

Seega jah, arvuti on lihtsalt pahna täis, kuid ikkagi, SSD-ga paraneb üldine jõudlus.
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.08.2012 14:13:41 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
6000 tundi. 550 käivitust ja wear leveling näitab, et ma olen 2% kirjutatavatest blokkidest looja karja saatnud. Ehk siis health on 98%. Threshold on 10%. Selle peale kukub, siis pmst kutu.
Praeguse kulumise kiiruse järgi (4.5 kuuga 1%) juhtuks see aastal ~2045 icon_lol.gif
Huvitav, kui sul HDD peal on 2% bad-sektoreid, kas siis tolle kettaga sama rahul oleksid nagu praegu SSD-ga?

Ei oleks, aga siin on kaks erinevust. HDD bad sector võib olla sul keset ketast ja kuniks see kasutuskõlbmatuks märgitakse võib see veel probleeme tekitada, aga SSD-l pole vahet, kuna access time on ühesugune igasse ketta ossa. Lisaks märgitakse see kohe kasutamatuks ja see ei mõjuta käimasolevat tööd. Pealegi flashil on piiratud kirjutuskordade eluiga, seega selles pole midagi üllatavat, et see % järjest suureneb aja jooksul. Kas see häirib mind? - üldsegi mitte.

Pealegi bad sector HDD-l esineb ikka random (error). SSD-l aga on see ette teada fakt, et kirjutatavate blokkide arv väheneb aja jooksul (by design).
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 06.08.2012 14:17:40 vasta tsitaadiga

Mind igatahes häirib sedavõrd, et olen senise röögatult halva hinna-kvaliteedi suhte tõttu jätnud ostmata. Hind peab veel väga kõvasti alla tulema, et seda puudust korvata.
Ja HDD-l ei pruugi taolisi bad sektoreid hulga pikema aja jooksul ühtki tulla (see on küll vedamise küsimus.... )
tagasi üles
Nu
HV Guru
Nu

sõnum 06.08.2012 17:01:35 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
röögatult halva hinna-kvaliteedi suhte

eks ise tead millest ennast ilma jätad. reaalsuses siiski (kui just defekti tõttu maha ei sure) tavakasutusega ostad ammu enne uue ja parema kui ressurss otsa saab.

tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 06.08.2012 17:02:33 vasta tsitaadiga

Saab osta ka ju kasutatud SSD ...
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
CurJam
HV kasutaja
CurJam

sõnum 06.08.2012 17:11:03 vasta tsitaadiga

Mnator kirjutas:
Mind igatahes häirib sedavõrd, et olen senise röögatult halva hinna-kvaliteedi suhte tõttu jätnud ostmata. Hind peab veel väga kõvasti alla tulema, et seda puudust korvata.
Ja HDD-l ei pruugi taolisi bad sektoreid hulga pikema aja jooksul ühtki tulla (see on küll vedamise küsimus.... )

Sa ilmselt pole kunagi ühtegi SSD kettaga masinat kasutanud. on Süsteemi kiiremaks muutumisest saadav rahulolu on kõrgemat hinda väärt.

viimati muutis CurJam 06.08.2012 17:13:48, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.08.2012 17:11:25 vasta tsitaadiga

Tomorrow, muide millest üldse see algne järeldus, et sa 2% sektoritest loojakarja oled saatnud?
mul on algusest peale health olnud 98% peal ja pole see liikunud ei ühele ega teisele poole...

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.08.2012 17:15:40 vasta tsitaadiga

CurJam, Palju sinul on surnud siis SSD-sid mis andmed kaasa on võtnud?
Või palju SSD-sid sinul selle pärast on lahanud töötamast, et kirjutatavate blokkide arv oli alla kriitilise piiri kukkunud või esines füüsiline kahjustus?

SSD osas on vea põhjuseks ikka veel kõige tõenäolisemalt just kontrolleri/tarkvara viga mitte see, et taaskirjutatavad blokid saavad otsa või asi viskab suitsu välja.
Igatahes siin poorumis pole küll näinud peale paari inimese, et keegi oleks kaevelnud - appi mu SSD suri täna.

londiste, SMART andmed nii näitavad. Ja liikunud on ta küll. Algselt oli ikka 100%. Eelmine kuu 99% (ilmselt oli juba varem sinna kukkunud) ja see kuu 98%.
tagasi üles
Mnator
HV Guru

sõnum 06.08.2012 17:19:03 vasta tsitaadiga

Nu, ressurss saab minul ilmselt liiga ruttu otsa, win + töövahendid 69GB ja lähiajal vaja ilmselt lisa....
LiivaneLord, kasutatud jätan sinu lõbuks, see kiirendaks ressursi puudujääki mul veelgi....
CurJam, ega ei tunne puudustki, need paar sekundit, mis ehk kõige halvemal juhul HDD pealt rohkem kulub mind ei häiri.
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 06.08.2012 17:29:27 vasta tsitaadiga

paar sekundit icon_biggrin.gif
Vahe on ikka 10x'dne. Ja kasvab siis kui kettal rohkem koormust. Aga nagu ma alati ütlen: Las vanamehed sõidavad ziguliidega edasi.

Smart infot kohta: Ostsin ketta 2% kukkus praktiliselt nädalaga, mis tegi ikka murelikuks. Nüüd on möödas üle 2 aasta ja ikka endiselt samal tasemel. Jusiis tuli paar vigast kohta välja ja nüüd töötab nagu peab.
Kommentaarid: 251 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 215
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 06.08.2012 17:32:01 vasta tsitaadiga

Pole just väga rahul selle kettaga. Maru aeglane vahel.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.08.2012 17:38:55 vasta tsitaadiga

Kõige enam tuleb SSD kiirus esile just siiskui mitu asja nõuavad samaaegselt head ketta jõudlust. HDD puhul (võtke suvaline) ja üritage näiteks max kokkupakkimisega sellel kettal paar giga kraami kokku pakkida - ja siis üritage sellel kettal mingit suurt pildikausta näiteks sirvida (thumbnail vaade). Tulemus on see, et ei saa. See kokkupakkimise operatsioon võtab nii palju kiirust ära, et kõik muu läägib meeletult. SSD puhul üldiselt seda ei esine kui just ei ürita kahte disk benchmarki lasta samaaegselt.

Jah tunnistan, et käivituskiiruse tõus ja muud on tõesti <10 sekundit. Ehk siis märgatav aga mitte game breaker. Programmide käivituse kiirus SSD vs HDD sõltub otseselt programmist. Mingi väike programm on, siis pole vahet, aga suur programm mis peab lugema palju andmeid kettailt (eriti kui need faili on väiksed ja neid on palju), siis tuleb vahe ilusti esile. Sama ka mängudega millel suuured levelid.

Mõned real world bechmarkid:
http://www.techspot.com/review/383-ocz-vertex-3-ssd/page5.html
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=6071&review=ssd+shootout&p=2

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 06.08.2012 17:46:01 vasta tsitaadiga

CurJam kirjutas:
Sa ilmselt pole kunagi ühtegi SSD kettaga masinat kasutanud. on Süsteemi kiiremaks muutumisest saadav rahulolu on kõrgemat hinda väärt.

Mul praegu hetkel käepärast nii SSD'ga kui HDD'ga masinad. SSD on muidugi kiirem, kuid... vähemalt minu praktilise-faktilise arvutikasutuse puhul ilmneb see boonus vaid väga harva mõnede lühiajaliste toimingute puhul - Bootmine on 2x kiirem ehk reaalajas võidan ma sellega 8...10 sekundit (aga seda bootimist teen ma vaid 1x päevas); Mõne suurema programmi käivitamine on ka mõni sekund kiirem (samuti toimub mõni kord päevas, mõni päev aga ei käivita selliseid programme kordagi). Kuid vähemalt 99% ajast pole mingit tajutavat erinevust - veebis surfimine (põhiline aeg) ei erine SSD ja HDD masinal tajutavalt hinnates absoluutselt mitte, multimeedia kuulamine-vaatamine (kah üks ajamahukamaid toiminguid) ei olene samuti üldsegi, helitöötluses on faili avamisel mingi alla sekundi vaevutajutav kiirendus kuid faili töötlemise ja salvestamise ajal ei ole mingit erinevust (ilmselt RAM puhverdab), torrentite jooksmises ei tähelda mingit vahet (võib-olla kui neid väga suur hulk oleks, alles siis märkaks, kuid suurt mahtu ei lase ju ADSL niikuinii läbi), tekstitöötlusest (sh pdf) rääkimata, jne... Videotöötluse ja mängudega ma ei tegele, võib-olla nende puhul (eriti suure videofaili lugemine) on SSD'ga suurem eelis. Küll oleks SSD kiirusest kasu suuremahulise faili(storage)kataloogi ümberkopeerimisel teisele kettale või teise masinasse, kuid siis peab ka see teine ketas või teise masinaga ühendus olema vähemalt samakiire. Ahjaa, suurema portsu failide rar-pakkimises tuli ka väike kiiruseboonus esile, kuid üllatavalt minimaalne siiski (ilmselt protsessoritöö võttis rohkem aega kui ketta kirjutuskiirus).

Kindlasti ma pole päris tavaline arvutikasutaja, kuid ikkagi, kui te just multi-user serverit ei jooksuta, siis vaevalt üle mõne protsendi arvutikasutuse ajast suudate SSD kiiruse paremust reaalselt ära kasutada...
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
chesm6mmi
HV Guru
chesm6mmi

sõnum 06.08.2012 18:07:31 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
CurJam kirjutas:

Mul praegu hetkel käepärast nii SSD'ga kui HDD'ga masinad. SSD on muidugi kiirem, kuid... vähemalt minu praktilise-faktilise arvutikasutuse puhul ilmneb see boonus vaid väga harva mõnede lühiajaliste toimingute puhul - Bootmine on 2x kiirem ehk reaalajas võidan ma sellega 8...10 sekundit (aga seda bootimist teen ma vaid 1x päevas); Mõne suurema programmi käivitamine on ka mõni sekund kiirem (samuti toimub mõni kord päevas, mõni päev aga ei käivita selliseid programme kordagi). Kuid vähemalt 99% ajast pole mingit tajutavat erinevust - veebis surfimine (põhiline aeg) ei erine SSD ja HDD masinal tajutavalt hinnates absoluutselt mitte, multimeedia kuulamine-vaatamine (kah üks ajamahukamaid toiminguid) ei olene samuti üldsegi, helitöötluses on faili avamisel mingi alla sekundi vaevutajutav kiirendus kuid faili töötlemise ja salvestamise ajal ei ole mingit erinevust (ilmselt RAM puhverdab), torrentite jooksmises ei tähelda mingit vahet (võib-olla kui neid väga suur hulk oleks, alles siis märkaks, kuid suurt mahtu ei lase ju ADSL niikuinii läbi), tekstitöötlusest (sh pdf) rääkimata, jne... Videotöötluse ja mängudega ma ei tegele, võib-olla nende puhul (eriti suure videofaili lugemine) on SSD'ga suurem eelis. Küll oleks SSD kiirusest kasu suuremahulise faili(storage)kataloogi ümberkopeerimisel teisele kettale või teise masinasse, kuid siis peab ka see teine ketas või teise masinaga ühendus olema vähemalt samakiire. Ahjaa, suurema portsu failide rar-pakkimises tuli ka väike kiiruseboonus esile, kuid üllatavalt minimaalne siiski (ilmselt protsessoritöö võttis rohkem aega kui ketta kirjutuskiirus).

Kindlasti ma pole päris tavaline arvutikasutaja, kuid ikkagi, kui te just multi-user serverit ei jooksuta, siis vaevalt üle mõne protsendi arvutikasutuse ajast suudate SSD kiiruse paremust reaalselt ära kasutada...

Sellise jutupeale jääb küll mulje et kas sa lihtsalt ei suuda või ei taha seda ssd kiirust ära kasutada icon_biggrin.gif selge on see et ala netis surfides ei tee see niiipalju vahet. Aga sekund või kaks siit ja sealt teevad vahet ikka, mitte et ma sekundeid loeks aga siiski. Lihtsalt kogu masin reageerib palju paremini ja mõnusam on kasutada. Kui lähen mõne hdd masina taha hetkel mis ka vb vähe uuem jne siis esimese asjana on tunda kuidas paljud kasvõi kõige lihtsamad toimingud jäävad hdd taha lihtsalt kinni, ja kasutusmugavus langeb kahjuks...
Kommentaarid: 109 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 104
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 06.08.2012 18:13:29 vasta tsitaadiga

chesm6mmi kirjutas:
esimese asjana on tunda kuidas paljud kasvõi kõige lihtsamad toimingud jäävad hdd taha lihtsalt kinni, ja kasutusmugavus langeb kahjuks...

Konkreetsemalt millised lihtsamad toimingud?
Heameelega prooviks ja võrdleks praegu, mul veel hetkel ca tund aega kõrvuti laual RevoDrive SSD'ga masin ja 4TB HDD'ga masin.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 06.08.2012 18:34:09 vasta tsitaadiga

Oskab keegi äkki kommenteerida siin pisut, et kas mul on põhjust paanikaks, ketas praak või mis toimub. Nimelt kettaks on Samsung SSD 830 256GB aga mitte retail, vaid OEM variant. HDD sentineli statistika aga teised programmid näitavad samasugust smart datat.

Smart #177 wear leveling count

Päevas kirjutan kuskil 10-15GB, lifetime writes on 615GB aga sain ma ta nii, et kuskil 300gb oli write'i tehtud Delli poolt, ilmselt testimiseks siis.
Kommentaarid: 98 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 93
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.08.2012 18:45:27 vasta tsitaadiga

KillerXP, Tundub kahtlane. Mis OS-i all sa seda kasutad? TRIM on ikka sees?
Justkui wear leveling ei toimiks. Tarkvara peaks kirjutama kettale nii, et sama blokki ei kasutata järjest. Ehk siis kirjutamine hajutatakse ketta peale.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
Nu
HV Guru
Nu

sõnum 06.08.2012 18:52:42 vasta tsitaadiga

kui sa pole juba teinud siis tee hakatuseks fw update. kui kontroller on segi läinud siis vast saab korda.
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 06.08.2012 19:09:17 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
KillerXP, Tundub kahtlane. Mis OS-i all sa seda kasutad? TRIM on ikka sees?
Justkui wear leveling ei toimiks. Tarkvara peaks kirjutama kettale nii, et sama blokki ei kasutata järjest. Ehk siis kirjutamine hajutatakse ketta peale.

Vaatasin, TRIM on sees.

Nu kirjutas:
kui sa pole juba teinud siis tee hakatuseks fw update. kui kontroller on segi läinud siis vast saab korda.

Samsung ei paku OEM ketastele fw update'i. Isegi nende SSD utiil saadab mind pikalt ja ütleb, et pole samsa ketas. Dellil support lehelt leidsin ainult PM800 uuenduse aga mul on PM830 teisisõnu.
Kommentaarid: 98 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 93
tagasi üles
Chaza!
HV veteran
Chaza!

sõnum 06.08.2012 22:45:05 vasta tsitaadiga

8 aastat veel icon_biggrin.gif. Selle aja jooksul on juba need kiirused ajalugu. icon_biggrin.gif

Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 06.08.2012 23:37:28 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
multimeedia kuulamine-vaatamine (kah üks ajamahukamaid toiminguid) ei olene samuti üldsegi

Mul jooksevad küll musa ja filmid SSD-ga mitu korda kiiremini.
Kommentaarid: 249 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 228
tagasi üles
kissu19
HV kasutaja

sõnum 06.08.2012 23:58:15 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
WAV kirjutas:
multimeedia kuulamine-vaatamine (kah üks ajamahukamaid toiminguid) ei olene samuti üldsegi

Mul jooksevad küll musa ja filmid SSD-ga mitu korda kiiremini.

LOL

Mul ka SSD, õhtuga vaatab nädala jagu materjali ära.

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 07.08.2012 08:11:30 vasta tsitaadiga

kissu19, võib kohe ka aasta jagu, kui piisavalt kiiresti kerida. icon_smile.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 07.08.2012 10:14:39 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
SSD-l aga on see ette teada fakt, et kirjutatavate blokkide arv väheneb aja jooksul (by design).
Kas SSD sektor märgitakse halvaks kui saab kirjutamiskordade arv täis või kui see reaalselt sureb või mõlemat?
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 07.08.2012 10:57:56 vasta tsitaadiga

Miskit tööriista ka on selle jaoks, et SSD peale OS installides saaks kasutajate kaustad HDD peale suunata (My documents, videos, music jms) või on see puhas käsitöö?
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 07.08.2012 11:00:46 vasta tsitaadiga

Chaza! kirjutas:

8 aastat veel icon_biggrin.gif. Selle aja jooksul on juba need kiirused ajalugu. icon_biggrin.gif

aastani 2027 icon_cool.gif icon_cool.gif icon_cool.gif ehk 15 aastakest veel icon_lol.gif

Spoiler Spoiler Spoiler

thumbs_up.gif icon_razz1.gif

Teistel enamustel vist 2020 aastani kõigest?
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 07.08.2012 11:13:36 vasta tsitaadiga

Miki-Hiir kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
SSD-l aga on see ette teada fakt, et kirjutatavate blokkide arv väheneb aja jooksul (by design).
Kas SSD sektor märgitakse halvaks kui saab kirjutamiskordade arv täis või kui see reaalselt sureb või mõlemat?

Märgitakse halvaks. Ma pole kindel aga eeldatavasti kui sel pahal blokil on andmed peal, siis need tõstetakse tervele blokile ümber. Vastasel korral kuuleks pidevalt kuidas SSD peal andmetest ilma jäädakse.
tagasi üles
Chidori
HV Guru
Chidori

sõnum 07.08.2012 12:40:18 vasta tsitaadiga

Ma pole väga süvenenud sellesse, aga kas mitte enamus SSD'del ei ole mingit lisamälu mida kasutatakse just vigaste sektorite asendamiseks?
Kommentaarid: 115 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 99
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 07.08.2012 12:48:40 vasta tsitaadiga

Chidori kirjutas:
Ma pole väga süvenenud sellesse, aga kas mitte enamus SSD'del ei ole mingit lisamälu mida kasutatakse just vigaste sektorite asendamiseks?

Jep, kettamahust 10% on reservi. Kui mõni vigane sector osutub vigaseks asendatakse see reservis oleva sectoriga.
Kommentaarid: 251 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 215
tagasi üles
prtv
HV Guru

sõnum 07.08.2012 13:58:02 vasta tsitaadiga

Mul on SSD ilma tagavara süsteemideta /living on the edge
Atti
HV kasutaja
Atti

sõnum 07.08.2012 14:49:29 vasta tsitaadiga

Peris mitu erinevar SSD seibi kasutuses ja ei mingeid probleeme. Tööarvuti ütleb seibi kohta nii:
Manus
tööarvuti pilt
tööarvuti pilt

Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 07.08.2012 14:50:49 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
Miskit tööriista ka on selle jaoks, et SSD peale OS installides saaks kasutajate kaustad HDD peale suunata (My documents, videos, music jms) või on see puhas käsitöö?

Mul ongi nii tehtud. Valisel kettal on audio, video, dokumentide folderid, mis on vastavatesse Library-tesse lisatud ja Library-test kustutasin Windowsi enda omad ara.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Draco
HV veteran
Draco

sõnum 07.08.2012 14:58:46 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
carlking kirjutas:

Mul ongi nii tehtud. Valisel kettal on audio, video, dokumentide folderid, mis on vastavatesse Library-tesse lisatud ja Library-test kustutasin Windowsi enda omad ara.

Milleks seda vaja on? See kaotab igasuguse SSD võlu ära kui igapäevased failid/dokid on kuskil HDD ketta peal.
Ei saa aru.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Chidori
HV Guru
Chidori

sõnum 07.08.2012 15:02:53 vasta tsitaadiga

selliste failide puhul ei anna SSD praktiliselt midagi juurde - Seda enam, et kui sul on 60/64GB SSD, siis need kipuvad päris usinalt mahtu ära sööma.

Mul endal on kaks 60GB SSD'd ja kavatsen ühele OS ja teisele dokumendid panna.
Kommentaarid: 115 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 99
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 07.08.2012 15:04:42 vasta tsitaadiga

Oeh, teist päeva juba hdd activity tuli põleb kontstantselt.
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 07.08.2012 20:24:27 vasta tsitaadiga

Halvasti hoiate oma asju icon_biggrin.gif

2008 aastast erinevates masinates, viimased paar nendest puhverketastena raidis jooksutatud ja "100% Good" icon_smile.gif

Peaks vist üle õla sülitama, kõikide nende kõvaketaste vastu mis surnud ei ole veel ükski SSD lusikat nurka visanud.
Deskstaril oli mingi mudel mis tabavalt ristiti Deathstar`iks, kuuest kettast jäin aastaga ilma icon_sad.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 07.08.2012 20:27:38 vasta tsitaadiga

mida me siin teemas üldse arutame HDD on for storage everything else is SSD case closed no ?
Kommentaarid: 493 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 401
tagasi üles
kraff
HV veteran

sõnum 07.08.2012 21:05:03 vasta tsitaadiga

Täna sai Win kettaks pandud 2xCorsair Force3 SSD-d Raid0-s. Seq read 821MB/sec ja write 773MB/sec
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  SSD versus HDD mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 102, 103, 104 ... 264, 265, 266  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.