Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
rein001
HV kasutaja
|
17.07.2012 21:19:07
multi-monitor set up? |
|
|
Ei leidnud ühtegi teemat mitmik-monitor set up, nividia surround- või amd eyeinfiniti-le toetudes, kohta, kas on viga minus või ei ole tõesti eraldi teemat alustatud?
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
tavikas
HV kasutaja
|
05.08.2012 18:24:41
|
|
|
otsisin just sarnast teemat ja näe - leidsingi ühe.
Mul oli tarvis moodustada süsteem kus sama pilt kuvatakse samal ajal kolmel erineval ekraanil. Raud kohal, sai kõik ilusti ära ühendatud kui seadistuste juures ootas ees üllatus. Nimelt olid tarnitud kolm ekraani igaüks eri standardiga: üks oli 4:3(16:12), teine 5:4(15:12) ja kolmas 8:5(16:10) külgede suhtega (aspect ratio). edastatav signaal (video) oli aga hoopis 16:9 formaadis.
Tookord sai asi kuidagi läbi häda ära tehtud aga sellega seoses tekkis mul küsimus: Miks neid formaate üldse nii palju on ja järjest juurdegi mõeldakse?
Teine asi millest ma aru ei saa on see, et mis eelised on niiöelda laial ekraanil, mida tänapäeval eelistatakse? (nagu mulle kinnitati nii ordist kui ka klickist siis lõpetati mitte-laiade ekraanidega läpakate toodang eelmisel aastal..). On ju enamus veebilehti orienteeritud pigem y teljele ning videost rääkides on ka inimest koordinaadistikus rohkem y kui x teljel (tavaliselt).
Lisaks ei ole laiekraan isegi mitte veel standard - "HD/Wide Extended Graphics Array (Wide XGA or WXGA) is a set of non standard resolutions derived from the XGA display standard by widening it to a wide screen aspect ratio. WXGA is commonly used for low-end LCD TVs and LCD computer monitors for widescreen presentation. ... Few screens have been built that actually use this resolution natively, most employ 16:9 panels with 768 lines instead (WXGA), which resulted in odd numbers of pixels per line, i.e. 1365 1⁄3 are rounded to 1360, 1364, 1366 or even 1376, the next multiple of 16. All of these resolutions are in scope of the "HD ready" label."
isiklikult eelistan võimalusel kasutada 4:3 või 5:4 ekraaniga arvuteid sest seal lihtsalt on rohkem infot korraga nähtaval
_________________ ja olemegi tagasi.. |
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
1 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
ChrisT
HV vaatleja
|
05.08.2012 20:31:18
|
|
|
Mul on üks tehniline küsimus: Kas on võimalik kolm ekraani ühendada arvutiga, nii et kaks neist jookseb videokaarti ja üks emaplaati? Probleem selles, et GTX 460 supportib 2 videokaarti korraga ainult...
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
05.08.2012 20:49:44
|
|
|
tavikas kirjutas: |
mida tänapäeval eelistatakse? (nagu mulle kinnitati nii ordist kui ka klickist siis lõpetati mitte-laiade ekraanidega läpakate toodang eelmisel aastal..). |
üks asi, mille pärast eelistatakse, on see, et filmid on laiekraanis (720p, 1080p)...
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
tavikas
HV kasutaja
|
05.08.2012 22:22:09
|
|
|
ChrisT kirjutas: |
Mul on üks tehniline küsimus: Kas on võimalik kolm ekraani ühendada arvutiga, nii et kaks neist jookseb videokaarti ja üks emaplaati? Probleem selles, et GTX 460 supportib 2 videokaarti korraga ainult... |
GTX460 videokaart toetab minu teada kahte monitori (kaardil on 2 DVI väljundit), seejuures vaid üks neist pesadest on kasutatav läbi DVI-VGA ülemineku, teises pesas saab olla ainult DVI monitor. hmm.. 460'l oli äkki HDMI ka olemas?
minu arust peaks 460 baasil asi võimalik olema küll
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
05.08.2012 23:01:01
|
|
|
ChrisT kirjutas: |
Mul on üks tehniline küsimus: Kas on võimalik kolm ekraani ühendada arvutiga, nii et kaks neist jookseb videokaarti ja üks emaplaati? Probleem selles, et GTX 460 supportib 2 videokaarti korraga ainult... |
Üldiselt EI! Omadest kogemustest tean rääkida seda, et:
1) PCIe x16 pesasse videokaardi torkamisega lülitatakse onboard kaart automaatselt välja
2) VGA, DVI ja HDMI pesadest, on reeglina korraga võimalik kasutada ainult kahte. Ükskõik miliseid sa sealt ka ei valiks. SIISKI meenub mulle, et oli üks ATI/AMD kaart, mis oskas 3 monitori EyeFinity lahenduse sedasi tööle panna (ehk siis mingi nipiga oli võimalik kõik kolm eelnevalt nimetatud ühendusviisi korraga tööle panna).
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
tavikas
HV kasutaja
|
06.08.2012 00:39:17
|
|
|
Üldiselt sõltub see siiski kasutatavast rauast (dual monitor graafikakaart koos sobivate monitoridega ning sobilik mobo kiibistik ja prose). Suvalises süsteemis see tõepoolest ei tööta.
PCIe ja onboard video töötavad mõningal juhul ka paralleelselt, näiteks FDI süsteemides: https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Flexible_Display_Interface
kolme monitori puhul tuleb muidugi arvestada ka märgatava kiiruse kaoga...
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mäger
HV kasutaja
|
08.08.2012 00:33:04
|
|
|
Läpaka puhul peaks olema võimalik extended pilti luua kahe monitoriga lihtslat nii, kui lülitan ekraani välja ning järel on vga ja hdmi pesades monitorid?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|