|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
WAV
HV veteran
|
23.07.2012 18:19:44
|
|
|
| VF on hea asi mitte-prillikandjatele. Kui ikka pidevalt peavad omal prillid ees olema, siis on sellega suhteliselt kööga...
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.07.2012 18:28:48
|
|
|
Dunno, senini pole prillide kandmine kuidagi takistuseks olnud VF'i kasutamisel.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
1 :: |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
23.07.2012 18:39:20
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| Dunno, senini pole prillide kandmine kuidagi takistuseks olnud VF'i kasutamisel. |
Enamasti on VF'it ümbritsev fotoaparaadi korpuse osa mõeldud vastu silmaümbrust surumiseks. Kui mul on aga mõni sentimeeter näost eespool end hoidvad prillid, siis kuidas seda teha, et saada korralikku vaadet VF'isse?
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
23.07.2012 18:40:38
|
|
|
| WAV kirjutas: |
| Dunno, senini pole prillide kandmine kuidagi takistuseks olnud VF'i kasutamisel. |
Enamasti on VF'it ümbritsev fotoaparaadi korpuse osa mõeldud vastu silmaümbrust surumiseks. Kui mul on aga mõni sentimeeter näost eespool end hoidvad prillid, siis kuidas seda teha, et saada korralikku vaadet VF'isse? |
VF-l saab fookust sättida, et sobiks iga silmaga (mingis mõistlikus ulatuses muidugi).
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.07.2012 18:41:31
|
|
|
no eks see VF'i ees olev kummilulla läheb vastu prille ja jääb tõesti umbes sent-poolteist õhuvahet silmaga. Samas senini pole isegi pähe tulnud, et ilma prillita oluliselt parem olla võiks
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
23.07.2012 19:05:38
|
|
|
| maatriks kirjutas: |
| WAV kirjutas: |
Enamasti on VF'it ümbritsev fotoaparaadi korpuse osa mõeldud vastu silmaümbrust surumiseks. Kui mul on aga mõni sentimeeter näost eespool end hoidvad prillid, siis kuidas seda teha, et saada korralikku vaadet VF'isse? |
VF-l saab fookust sättida, et sobiks iga silmaga (mingis mõistlikus ulatuses muidugi). |
Sedasi jah (kuigi minu -9dptr/cylindric prilliläätsed pole ilmselt rahuldavalt kompenseeritavad ilma silmale valu tegemata), kuid see eeldab siis ka iga klõpsu jaoks korraks prillide eest äravõtmist. Ehk siis otsida kohta, kuhu nad iga kord kähku panna (Tarandi moodi pealaele saaks ju lükata, kuid juuste rasvast tekivad siis klaasidele hiljem vaadet häirivad plekid). Üldiselt tollal kui digikaamerate mugavaid LCD'sid veel polnud, oli see peamine probleem, mis mind fotografeerimisel alati häiris. Koos prillidega vaadates ei kujunenud vaateväli alati päris tõepäraseks ja lisaks paistis valgust prillide vahelt sisse, mis pimestas silma piisavalt. Kõige mugavamad olid mulle omaaegsed "Ljubitel" tüüpi topeltobjektiiviga "peegelkaamerad", millel pildiotsijaks oli kaamera ülaosas olev hästi suur lääts-ekraan, mille ümber õielehtedena avanenud varjukiklapid...
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
23.07.2012 19:08:20
|
|
|
Nujah, -9'ga võib tõesti "sutsu" tülikas olla. Endal napilt alla -2 ning väga olulist häirivat momenti ei ole
Kuigi, jah, aeg-ajalt on ka välisvalgus pimestada tahtnud. Samas on nood olukorrad nii harvad olnud, et hetkel ei teagi täpselt meenutada kuidas tüüpiliselt probleemi siis lahendanud olen.
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
23.07.2012 19:21:07
|
|
|
Minu jaoks isiklikult on palju suuremaks probleemiks lazy eye, mis tähendab, et pean VF-i vaatama vasaku silmaga, aga isegi see pole tegelikult takistama hakanud.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
23.07.2012 21:17:21
|
|
|
| Enne kui ma Pana m43 kaamerat päriselus kasutasin, arvasin ka, et hakkan VF-st puudust tundma. Reaalsuses oli puuteekraani kasutamin väga efektiivne ja pärast õppimisprotsessi ka kiire. "Touch-To-Shoot " võimalust tahaks nüüd tulevikus DSLR-le.
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 368 loe/lisa |
   |
2 :: |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
24.07.2012 12:10:19
|
|
|
Vaata paarkümmend posti ülespoole...
|
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
evald112
HV kasutaja

|
25.07.2012 00:26:44
|
|
|
esimesed review-d ütlevad siis et tegemist on 650d-ga mis on väiksemasse kesta surutud.
enda 650d käes lõpuks. järgmine nädal peaks saama sinna juurde veel 18-135mm stm optika.
_________________ I asked an electrician to fix an electrical issue at my house.
He refused. |
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
25.07.2012 10:46:51
|
|
|
| Uurisin natuke odavamaid Canoni kompaktkaamerad ning kõik olid 16 Mpix, tundub, et fotokaamerad on liikunud nüüd 14 Mpix 16 Mpixle. Kui ma juba Mpix räägin, siis Nokial tuli just ülisuure 41 Mpix mobiil välja, see arv Mpix pani kõvasti imestama, pole fotokat ka suurema kui 24 Mpix näinud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
25.07.2012 10:58:14
|
|
|
| Sellest ikka saad aru, et need megapikslid ei tähenda praktiliselt mitte midagi nende puhul, jah?
|
|
| Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
25.07.2012 13:32:56
|
|
|
| Heineken kirjutas: |
| Sellest ikka saad aru, et need megapikslid ei tähenda praktiliselt mitte midagi nende puhul, jah? |
Jah saan aru, aga huvitav fakt on siiski.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
25.07.2012 14:01:45
|
|
|
Mul on hea meel, et nad ei pinguta megapikslitega üle. Digiasjad liiguvad kiiremini eest, kui minu varundus jõuab järgi tulla, täiesti reaalne raha, mida ma pean kulutama, et oma fotosid säilitada. Rohkem megapiksleid = suuremad fotod = rohkem andmeid kettal. Ma hoian kõike oma pilte alles ja korraga mitmes kohas.
Mis aga puutub sellesse känoni hübriidi, siis sellega on nad minuarust hiljaks jäänud. Peab midagi tõsiselt head olema, et seda mõne teise asemel kaaluma peaks.
|
|
| Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
25.07.2012 14:09:14
|
|
|
Isegi võrdlemisi väikesed 12MP pildid võtavad suht palju ruumi RAW failidena, rääkimata 16bit .tiff failidest.
Hiigelresoga 8bit jpeg failid mida need seebikad väljastavad on nagunii kökimöki mahu poolest.
Mul õnneks see teema, et sittakanti kettaruumi on niiehknaa vaja ja pildid moodustavad üsna pisikese osa.
Muidugi ma mingi pikema ajavahemiku jooksul kustutan vanemad pildid ära ka (kui korduvalt läbi käidud) ja siis saab jälle ruumi kenasti juurde... viimati vist sain 50-60GB vaba ruumi niimoodi juurde.
Ja backuppi tehes jätsin ka vaid need pildid sisse mille kaotsiminemisest oleks tõesti kahju.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
25.07.2012 17:53:50
|
|
|
No pole vast see kettaruum ja tema hind nii suur probleem - 2TB kõvakettad enamasti ca 100...110€ praegu, keskmine seebikaamera ise ca 200€. Ning seda 2TB täidab ikka väga kaua nende tänapäeva seebikate tavaliselt 4...8MB pildifailidega. Videote puhul läheb muidugi oluliselt karmimaks. Kuid peegelkaamera ja RAW huvilise jaoks on ka 4TB 250€ kõvaketas piisavalt odav kulutus.
Samas muidugi täiesti absurd jabur, et nüüd viimase aasta kõik seebikaamerad (ka kõige odavamad) on tehtud juba 16 megapiksliga. Oleks võinud ikka sinna 8...10 megapiksli, äärmisel juhul 12 megapiksli juurde pidama jääda. Nokia värk ei puutu otseselt siinkohal teemasse, see on teistmoodi ideega neil.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
25.07.2012 21:29:54
|
|
|
| Selle kohapealt on küll jama jah, et "tavaline" inimene, kes ostab endale digika, et jäädvustada mida iganes ja pärast siis kas endale fažeebokisse või kuhu iganes panna, siis tihtipeale puudub oskus nende suurte piltidega midagi peale hakata. Windows vaikimisi ei paku lihtsat võimalust kuidas pilte vähendada, aga enamus portaale ei võta sind jutule kui sa oma 4-8 MB pildiga siksima tuled.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sheffnaste
HV vaatleja
|
25.07.2012 22:15:20
|
|
|
Eks ka fotograafide vajadused on väga erinevad. On hulk fotograafe (kes pildistavad maastike või teevad suuri trükke jne), kus meeletu resolutsioon tuleb muidugi kasuks ning mida rohkem (eeldades muidugi, et tagatud on ka kvaliteet nende pikslite taga), seda uhkem. Samuti tuleb suur resolutsioon mõnes mõttes kasuks inimestele, kes näevad rasket vaeva, et pilti viimase peal töödelda, kus suurem resolutsioon annab rohkem alginformatsiooni, millega tööd teha. Siinkohal ei ole see väga tähtis, et lõpptulemus võib olla hoopis kordades väiksema resolutsiooniga.
Samas paljudele tavakasutajatele, näiteks väikeste digikate omanikud, kelle ambitsioon/eesmärk on lihtsal mingil koosviibimisel inimesi, nende emotsiooni ning üldist melu jäädvustada, pole pikslite arv väga oluline. Kui eeldada, et tavakasutaja ei cropi pilte ning laseb välja ainult tava või äärmisel juhul A4 formaadis pilte, siis vajalike pikslite arv on kergesti leitav, leides pildi mõõtmed tollides/sentimeetrites ning võttes ette üldlevinud fotolaborite printerite printimistiheduse tolli/sentimeetri kohta. Siinkohal on muidugi ka teatud piir, kust inimsilm enam väga ei erista midagi, aga see on teine teema.
Ise olen üldiselt pildistanud 18MP ja 16MP peegelkaameratega, mis on mulle täiesti küllast. Piisavalt informatsiooni, et teha täpsemaid crope parema pildi flow saavutamiseks jne. Kujutan ette, et saaksin vabalt hakkama ka 10-12 MP kaameratega või isegi natuke väiksematega.
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
25.07.2012 22:27:45
|
|
|
Lihtsalt lisamärkuseks:
Kusjuures, madal pikslitihedus üldiselt tähendab seda, et RAW failid kannatavad tunduvalt rohkem abuse'i järeltöötluses.
Nt. vana 5D vs. Fuji X100, viimasel kõrgem pikslitihedus, aga pikslite arv jämedalt sama. 5D faile saab tunduvalt rohkem nö "karistada" enne kui probleeme tuleb.
viimati muutis Heineken 25.07.2012 22:28:19, muudetud 1 kord |
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
25.07.2012 22:28:06
|
|
|
Meeletu resolutsioon ei tule kuskilt otsast kasuks kui optika jalgu jääb, ajab ainult failimahu suureks, või siis pakkimismüra kui mahtu kontrolli all hoida. Suure prindi peal kus piksel juba näha on, seal ei häiri ju mitte see piksel vaid jpeg moonutused. Ja kui rawi võtta ja piksel häirib siis selle tarvis on upscale.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| Kommentaarid: 196 loe/lisa |
   |
3 :: |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.07.2012 22:33:09
|
|
|
| Heineken kirjutas: |
Lihtsalt lisamärkuseks:
Kusjuures, madal pikslitihedus üldiselt tähendab seda, et RAW failid kannatavad tunduvalt rohkem abuse'i järeltöötluses.
Nt. vana 5D vs. Fuji X100, viimasel kõrgem pikslitihedus, aga pikslite arv jämedalt sama. 5D faile saab tunduvalt rohkem nö "karistada" enne kui probleeme tuleb.  |
Kas mitte ei tule vahe sisse hoopis sellest, mitu bitti per-channel salvestatakse? Raske uskuda, et pikslitihedusest üksi erilist vahet tekiks
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
25.07.2012 22:45:21
|
|
|
Jah, see on õige, pikslitihedusest tuleneb see, kui palju müra näiteks tuleb, st. kui palju peab igat eraldi seda... valgustmõõtva julla tundlikkust suurendama, et kindlat tundlikkust saaks. 5D omad on füüsiliselt suuremad ja koguvad rohkem valgust, mistõttu tuleb vähem tundlikkust suurendada, kui nt. X100 puhul, mistõttu baasmüra on madalam(ja seeläbi ka tumedamates alades S/N ratio parem). Samuti tuleb mängu sensori dünaamiline ulatus, mis vähemalt tundub 5D puhul omajagu parem olevat praktikas. Digisensorite puhul alati mõistlik kergelt ülesärisse lasta (ma tavaliselt lasen 2/3 stoppi, mõnikord vähem, mõnikord rohkem - peaasi et highlighte suuremas osas pildil ära ei põleta), kuna baasmüra on sama either way, aga S/N ratiot annab niiviisi tõsta kogu pildi puhul.
Siin muidugi faktoreid palju rohkem mängus (sensori füüsiline disain, mikroläätsed valgustkoguvate jullade peal, olenevalt kas CCD või CMOS sensor veel objektiivi ava suurus, strangely enough, kuna CMOS sensoritel apparently töötab see värk tiba teistmoodi, st. valguse langemise nurk sensorile mängib ka rolli, mistõttu nt. Leica kasutab CCD sensoreid oma M seeria kaamerates - mõlemad neist sisuliselt mõjutavad seda, kui palju valgust sensorile langeb, mida see saab mõõta, kaamerasisene failitöötlus-pakkimine, jne).
Aga sisuliselt lõpptulemus on see, et suurem sensor sama megapiksliarvuga, sama tehnoloogia juures(ja antud juhul nagu näha, isegi kõvasti vanema tehnoloogia juures, mis tuli ka mulle parajaks üllatuseks) = parem, pildikvaliteedi osas.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
27.07.2012 14:17:02
|
|
|
| Milline oleks hea Canoni kompaktkaamera alternatiiv peegelkaamera asemel?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
27.07.2012 14:37:31
|
|
|
| OKEI, mille poolest jääb alla PowerShot SX240 HS.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
27.07.2012 14:44:14
|
|
|
Kompakt alternatiiviks peegelkaamera asemele? Need on kaks täiesti eri asja.
Ainus mis lähedale tuleb on G1X ja seda niiväga kompaktiks ei nimetaks. EOS M ammugi mitte.
Mida sa täpsemalt tahad sellega teha?
Mõistlik oleks võtta miskine m4/3 sensoriga mirrorless kaamera, millel saad objektiive vahetada ja värki. Sensor kõvasti suurem kui "päris" kompaktidel.
Sony RX100 poole võiksid ka vaadata. Ma ei tea kas neid hetkel kusagilt saada on, muidugi.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
27.07.2012 14:53:41
|
|
|
Ma olen viimasel ajal kuulnud ja lugenud, et on võimalik osta peegelkaamera pildikvaliteediga kompaktkaamerat.
Mind pigem huvitaks professionaalsemat tüüpi kompaktkaamera, kindlasti peaks olema manuaal ja programmeeritav režiim ja et teeks head pilti, hea oleks, kui oleks suur optiline zuum, minimaalselt 5 korda.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
27.07.2012 14:57:27
|
|
|
Eks me kõik tahame seda, et saaks "kõik ühes" riista, mis on samal ajal ka kvaliteetne. Praktikas kahjuks peab valima kas üks või teine. Ja mis on "professionaalsemat tüüpi kompaktkaamera"? See on jabur väljend, millel pole ei saba ega sarvi. Kui eesti keeles rääkida siis "elukutseline" võiks tähendada näiteks raha teenimist. Ja raha teenib inimene, kes oskab kasutada tehnikat. Ka kompaktiga saab raha teenida.
viimati muutis Dirty Harry 27.07.2012 15:03:41, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
27.07.2012 14:57:53
|
|
|
Ära vaata mitmekordne optiline zuum, vaid mis vaateväljast mis vaateväljani (a'la lainurgast kerge teletoruni või misasja?)
Need "peegelkaamera pildikvaliteediga kompaktkaamerad" ongi uuemad, (võrdlemisi) suure sensoriga kaamerad, mille kered on umbes samas mõõdus kompaktidega, a'la igasugused m4/3 masinad, see Sony RX100 millele viitasin, G1X, jne.
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fiffe
HV vaatleja
|
27.07.2012 15:55:01
|
|
|
Tervist !
Ma suht algaja alles ja tahaks teada kuidas teha panoraam fotot, aparaadiks on Canon EOS 600D
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
27.07.2012 16:00:30
|
|
|
| brixxx kirjutas: |
Ma olen viimasel ajal kuulnud ja lugenud, et on võimalik osta peegelkaamera pildikvaliteediga kompaktkaamerat.
Mind pigem huvitaks professionaalsemat tüüpi kompaktkaamera, kindlasti peaks olema manuaal ja programmeeritav režiim ja et teeks head pilti, hea oleks, kui oleks suur optiline zuum, minimaalselt 5 korda. |
Sa ikka tead üldse, mis see xkordne suum tähendab? 5 kordne suum võib olla 10-50, 20-100, 25-125, 100-500 jnejnejne (need numbrid siin on näitlikustamiseks).... See kordade hulk ei tähenda mitte seda, et ta suumiks kaugele, vaid fookuskauguste vahet.
| fiffe kirjutas: |
Tervist !
Ma suht algaja alles ja tahaks teada kuidas teha panoraam fotot, aparaadiks on Canon EOS 600D |
Seda tehakse tarkvaraga. Otsi googlest panoraami programme, neid peaks suht hulgi olema, ka tasuta asju.
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
27.07.2012 16:22:04
|
|
|
| fiffe kirjutas: |
Tervist !
Ma suht algaja alles ja tahaks teada kuidas teha panoraam fotot, aparaadiks on Canon EOS 600D |
1. Vali stseen
2. arvuta kaadrite arv (iga kaader vähemalt 30-40% ülekattega)
3. Mõõda säritus
4. Keera KÕIK kaamera seaded manuaalseks (ava, säri, ISO, AF)
5. Kui on zoomobjektiiv ära näpi zoomirõngast
6. Pildista stseen (soovitavalt statiivilt kuid saab käest)
7. Tee igale kaadrile elementaarne fototöötlus kuid ära lase parandada obje geomeetrilisi moonutusi. Säri parandustega ole ettevaatlik, et hiljem kokku kleepides ei jää heleduse erinevused silmatorkavaks
8. Lae kaadrid panoraamisofti nagu Hugin, PTGui, uuemad Photoshop'id jpt. ning loo panoraam foto.
Panoraamfotode maailm on sedavõrd kirju, et mõistlik on alguses veidi lugeda ning mõista, millist sa üldse soovid http://www.panoguide.com/howto/
HV kasutaja namstoop on kirjutanud Photopointi blogisse ühe viisi panoraame teha http://blog.photopoint.ee/panopraampildid-lihtsalt-kiiresti-ja-tasuta-vol-1-microsoft-image-composite-editor/
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
27.07.2012 16:50:14
|
|
|
| Invention kirjutas: |
Mind pigem huvitaks professionaalsemat tüüpi kompaktkaamera, kindlasti peaks olema manuaal ja programmeeritav režiim ja et teeks head pilti, hea oleks, kui oleks suur optiline zuum, minimaalselt 5 korda. |
Sa ikka tead üldse, mis see xkordne suum tähendab? 5 kordne suum võib olla 10-50, 20-100, 25-125, 100-500 jnejnejne (need numbrid siin on näitlikustamiseks).... See kordade hulk ei tähenda mitte seda, et ta suumiks kaugele, vaid fookuskauguste vahet.
|
Kui ma vahepeal peegelkaamerat uurisin, siis sain teada, et peegelkaameras on 10-50 andmetena zuum näidatud, kuid paraku eriti nendest andmetest pihta ei saa, pigem saan kordadest aru.
Mõtlen sellist kompaktkaamerat, millel ei pea pildistamisel nuppu kaua all hoidma.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
27.07.2012 17:05:48
|
|
|
| Kahjuks peegelkaamera kvaliteediga kompakti ja suure zoomiga kompakti ühes pakis ei eksisteeri. Lähim vaste võiks ehk olla m4/3 kere (Oly E-P3, Pana G seeria) ning Olympus 14-150mm või Pana 14-140mm objed aga need komplektid pole siiski eriti kompaktsed.
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
27.07.2012 19:06:06
|
|
|
| Mõtlen sellist kompaktkaamerat, millel ei pea pildistamisel nuppu kaua all hoidma. |
wat? Mida see nupu all hoidmine tähendab või mõjutab?
Tungivalt soovitan enne fotoka ostu erinevad põhiparameetrid selgeks teha. Eriti kuidas mõjutab "zoomi" ja pildikvaliteeti sensori suurus ja kuidas need omavahel seotud on.
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
27.07.2012 19:42:58
|
|
|
|
Kui ma vahepeal peegelkaamerat uurisin, siis sain teada, et peegelkaameras on 10-50 andmetena zuum näidatud, kuid paraku eriti nendest andmetest pihta ei saa, pigem saan kordadest aru.
Mõtlen sellist kompaktkaamerat, millel ei pea pildistamisel nuppu kaua all hoidma. |
Peegelkaameral kohe kindlasti ei ole mingit "suumi". Selle tekitab ikkagi objektiiv. Pane google'sse näiteks "wide angle vs telephoto" ja uuri, mida need üldse tähendavad. 10mm on väga laia nurgaga objektiiv, 50mm on suht standard. 10mm-50mm tähendabki, et sa saad selles vahemikus fookuskaugusi. Tal on küll 5x suum, kuid 50mm ei too sulle reaalselt mitte midagi lähemale, kui sa seda mõtled.
EDIT: Teen su elu kergemaks http://www.usa.canon.com/app/html/EFLenses101/focal_length.html
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vegan
HV kasutaja
|
28.07.2012 11:00:32
|
|
|
| Kas keegi teab, EOS M objektiivid tavaliste EOS EF keredele ka sobivad? Või ainult vastupidi?
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
28.07.2012 11:40:49
|
|
|
| Mõtlen sellist kompaktkaamerat, millel ei pea pildistamisel nuppu kaua all hoidma. |
wat? Mida see nupu all hoidmine tähendab või mõjutab? |
Nupu all hoidmine tähendab ilmselt päästiku reaktsioonikiirust, seda, mitu millisekundit on reaktsiooniaeg nupu põhja vajutamise ja tegeliku pildistushetke vahel. Peegelkaameratel on see hoopis teisest klassist kui odavamatel seepidel. Mõne seebikaga peab mõningate kiiresti toimuvate sündmuste jäädvustamiseks olema hästi arenenud ettenägemisvõime, sest päästikuviivitus on kaamera uimasuse tõttu nii suur.
|
|
| Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
28.07.2012 12:02:04
|
|
|
Mkay, kinda makes sense. Mõtlesin, et tal võibolla midagi päästiku poole peale vajutamisega fokuseerimise vastu või midagi.
Muidu umbes nädal tagasi tuli välja uus Magic Lantern'i versioon: http://www.magiclantern.fm/releasenotes
"sebrade" joonistamine praktiliselt tasuta käies, kõvasti timelapse uuendusi, video kvaliteedi parandused, automaagiline HDR jne.
Esialgu küll jagatakse seda ainult projekti toetajatele (5€ miinimum), paari nädala pärast tasuta kõigile. Lasin oma 60d'le peale, saab reisil ehk natuke torgitud
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
28.07.2012 15:02:56
|
|
|
|
Mõtlen sellist kompaktkaamerat, millel ei pea pildistamisel nuppu kaua all hoidma. |
Peegelkaameral kohe kindlasti ei ole mingit "suumi". Selle tekitab ikkagi objektiiv. Pane google'sse näiteks "wide angle vs telephoto" ja uuri, mida need üldse tähendavad. 10mm on väga laia nurgaga objektiiv, 50mm on suht standard. 10mm-50mm tähendabki, et sa saad selles vahemikus fookuskaugusi. Tal on küll 5x suum, kuid 50mm ei too sulle reaalselt mitte midagi lähemale, kui sa seda mõtled.
EDIT: Teen su elu kergemaks http://www.usa.canon.com/app/html/EFLenses101/focal_length.html |
Väga hea link, tundub jah, et kui ma mingi aeg hakkan ostma pean ma endale selgeks tegema, mis kompnendid on olulised hea pildi saamiseks ning zuumi põhjalikumalt uurida.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
28.07.2012 16:15:11
|
|
|
| vegan kirjutas: |
| Kas keegi teab, EOS M objektiivid tavaliste EOS EF keredele ka sobivad? Või ainult vastupidi? |
Ei sobi. Kuna EF sensor on objektiivist liiga kaugel ei saa lõpmatusse fokusseerida. Seda kas bajonett füüsiliselt sobib või mitte, ma ei tea.
|
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
28.07.2012 18:43:27
|
|
|
brixxx, mida sa selle zoomiga pildistada plaanid, et nii suurt taga ajad?
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
evald112
HV kasutaja

|
28.07.2012 19:22:40
|
|
|
| Andykas kirjutas: |
| Kas keegi teab, EOS M objektiivid tavaliste EOS EF keredele ka sobivad? Või ainult vastupidi? |
Ei sobi. Kuna EF sensor on objektiivist liiga kaugel ei saa lõpmatusse fokusseerida. Seda kas bajonett füüsiliselt sobib või mitte, ma ei tea. |
Ei sobi kumbagi pidi. Bajonett on ju väiksem M-il. Aga adapterrõngas olemas EF-EOS M ja maksab suure lombi taga 199.99$
Siin on näiteks EOS-M-ile ette keeratud EF 800 f/5.6L IS link
_________________ I asked an electrician to fix an electrical issue at my house.
He refused. |
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vegan
HV kasutaja
|
28.07.2012 22:59:11
|
|
|
| evald112 kirjutas: |
| Andykas kirjutas: |
Ei sobi. Kuna EF sensor on objektiivist liiga kaugel ei saa lõpmatusse fokusseerida. Seda kas bajonett füüsiliselt sobib või mitte, ma ei tea. |
Ei sobi kumbagi pidi. Bajonett on ju väiksem M-il. Aga adapterrõngas olemas EF-EOS M ja maksab suure lombi taga 199.99$
Siin on näiteks EOS-M-ile ette keeratud EF 800 f/5.6L IS link |
Mnjah, kui kuu tagasi lugesin, siis oli kirjas, et sobivad EF ja EF-S objektiivid, kuid täna kui kontrollisin, siis tõesti on wikis, et seda vaid koos adapteriga. Enne oli see adapteri teema jäetud lisamata.
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
31.07.2012 23:36:09
|
|
|
Sain täna Sandisk Extreme 45MB/s kaardi kätte ja mõtlesin selle oma praeguse Ultra 30MB/s vastu panna. Kui ise sellist informatsiooni otsisin, siis ei leidnud väga midagi, äkki pakub teilegi huvi.
Kaardid siis järgmised:
Kaameraks 600D, tegin mõlema kaardiga järjestikpildistamist. Statiivilt, manuaalseadete ja -fookusega, distantspäästikuga. Täpselt üks minut ja mõlema kaardiga nii 3 korda. Vahepeal kaarti vahetades kaamera natuke siiski liikus ja Ultra sai kerge eelise Extreme ees, 19.4MB / pilt vs 19.6MB.
Tulemused on järgmised:
Ultra: 31, 31, 30 pilti
Extreme: 63, 62, 62 pilti
Võrdlusgraafik. (mikrofoniga sai klõpse lindistatud, siis oli pärast hea lugeda)
Võib öelda, et olen oma uue kaardiga rahul.
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
| tagasi üles |
|