Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
Kas kasutad rattakiivrit? |
Kasutan. |
|
44% |
[ 88 ] |
Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas) |
|
8% |
[ 16 ] |
Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe |
|
21% |
[ 42 ] |
Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas) |
|
25% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 196 |
|
autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
14.07.2012 00:45:12
|
|
|
Väidad, et kui mõni sulle auto ette hüppab ei mõjuta see sind kuidagi emotsionaalselt kui nad tapad? Kanged mehed, pole midagi öelda
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
14.07.2012 00:45:20
|
|
|
tsitaat: |
Konkreetselt kiivrist rääkides mulle autojuhina väga ei meeldiks, kui mõni tüüp oma ajud mu esiklaasile määriks. Tema elu võtmine jääb minu süüks ning kiiver oleks sellisel juhul üsna suure tõenäosusega pääsnud.
|
jah, päris hea väljendus see kord hoho poolt
tsitaat: |
Siin pole minu mäletamist mööda keegi öelnud, et tal kella ei ole ratta küljes, aga küsimus on selles, kas seda niipalju tarvis on, et see kohustuseks muuta. Ja teine küsimus veel see, kuidas kellelgi see kell asetatud on, mitte selliselt, nagu seadus nõuab (mõlemad käed lenksul pead saama kella lasta).
PS! Huvitav, et sa sellesse lapsikusse teemasse sekkusid.
|
Minu arust olen ma nii mitmeltki kasutajalt välja lugenud, et ma olen ennem ilma saanud ja saan edaspidigi.
ja justnimelt lapsikusse, vahepeal lugedes tekkis selline tunne nagu ise oleks 15 a. vana ja loen teiste eakaaslaste tekste kellele on väidetavalt liiga tehtud..
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
14.07.2012 00:50:08
|
|
|
Ho Ho, oled vist kunagi rääkind sellest õnnetusest siin, ainult ei meenu mis asjaolud olid. Aga mul ei mahu pähe kuidas see juhtus- keegi sõitis tagant sisse maanteel/"kaldus" vastassunnda? Muud varianti ei oskagi välja mõelda selle jaoks.
Lisaks- mis kiiruste vahega see kiiver siis garanteeritud kaitse annab?
Jah- maanteel võiks olla kiiver, samas igaühe valik. Autoga saab ka valida kas lennata juhuste kokkulangemisel autost välja või mitte (turvavöö)
Endal kiiver seisab kodus. Vahest kasutan uisutades kui tean, et kavatsen natuke rohkem riskeerida ja "lollusi" teha. Rattaga polegi kandnud.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.07.2012 00:53:47
|
|
|
Kindlasti mõjutab, aga see on juba minu isiklik probleem. See ei anna mulle alust dikteerimiseks, mida keegi OMA kehaga teeb.
See on umbes sama nagu madala enesehinnangu puhul on vaja kõigile molli sõita, kuna ta vaatas mind alandavalt või solvas verbaalselt.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.07.2012 01:02:14
|
|
|
iceincube, avarii oli 100% mu enda süü. Suurel kiirusel pimeda nurga tagant väljudes laupkokkupõrge sõiduautoga. Peale seda juhtumit hakkasin liikluses hoopis teisel moel osalema.
iceincube kirjutas: |
Lisaks- mis kiiruste vahega see kiiver siis garanteeritud kaitse annab? |
Ükski kaitsevahend ei anna absoluutset garantiid. Küll aga langetavad vähegi adekvaatsed asjad surmade ning vigastuste arvu-tõsidust. Suht sama teema vaktsiinide ja üleüldise ravimisega: ükski asi pole ilma kõrvalmõjudeta kuid reeglina on targem end siiski ravida lasta.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
14.07.2012 08:42:21
|
|
|
Ho Ho, tavaliselt on sulle vaja teaduslikku tõestust, et sa midagi usuks.. Postitasin siin hiljuti terve portaalitäie infot kiivrite kohta, kus teadusartiklitele tuginedes leitakse, et ei ole neist suurt kasu midagi .. ja mida teed sina - räägid iseenda anekdootlikust kogemusest edasi, nagu see oleks maailma ainus tõde. Hypocrisy much?
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
14.07.2012 10:39:29
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Arvesades, millised sinikad olid jalgadel, mis jäi alles auto esiklaasist ning rata hargist võin üsna kindlalt väita, et ilma kiivrita poleks ma seda õnnetust normaalselt üle elanud. |
Oled sa ikka päris kindel selles, et tänu kiivrilse sa õnnetuse normaalselt üle elasid?
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.07.2012 10:48:55
|
|
|
Fukiku kirjutas: |
Postitasin siin hiljuti terve portaalitäie infot kiivrite kohta, kus teadusartiklitele tuginedes leitakse, et ei ole neist suurt kasu midagi ] |
Ei peagi olema suurt kasu, piisab juba väiksest ning seda on kindlasti.
Rasmus kirjutas: |
Oled sa ikka päris kindel selles, et tänu kiivrilse sa õnnetuse normaalselt üle elasid?  |
Õnnetus juhtus umbes-täpselt 5-6a tagasi. Oma arvamuse avaldamises hakkasin end vabalt tundma suts üle poole aasta tagasi.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
14.07.2012 11:29:13
|
|
|
Postitasin siin hiljuti terve portaalitäie infot kiivrite kohta, kus teadusartiklitele tuginedes leitakse, et ei ole neist suurt kasu midagi |
Ei peagi olema suurt kasu, piisab juba väiksest ning seda on kindlasti. |
Kas sa mu ülejäänud postitust lugesid .. et miks ma arvan, et kiivripropaganda ja kiivri kohustuslikuks muutmine on halb mõte? Vaba valikuna on igal täiskasvanul loomulikult võimalus kiivrit kanda või mitte kanda, aga patramine kiivri kohustuslikuks muutmisest on küll karuteene jalgrattakultuurile. Samas me ju kõik tahame, et meil oleks parem ja ohutum tulevikus sõita, kas pole?
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
14.07.2012 12:45:49
|
|
|
Põlvekaitsed kohustuslikuks...mul olid lapsepolves alatihti polved marraskil rattakukkumistest voi niisama kukkumistest...pea pole kunagi lohki olnud kukkumisest
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
14.07.2012 12:51:40
|
|
|
Rasmus kirjutas: |
Arvesades, millised sinikad olid jalgadel, mis jäi alles auto esiklaasist ning rata hargist võin üsna kindlalt väita, et ilma kiivrita poleks ma seda õnnetust normaalselt üle elanud. |
Oled sa ikka päris kindel selles, et tänu kiivrilse sa õnnetuse normaalselt üle elasid? |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
14.07.2012 12:53:16
|
|
|
Postitasin siin hiljuti terve portaalitäie infot kiivrite kohta, kus teadusartiklitele tuginedes leitakse, et ei ole neist suurt kasu midagi |
Kas sa mu ülejäänud postitust lugesid .. et miks ma arvan, et kiivripropaganda ja kiivri kohustuslikuks muutmine on halb mõte? Vaba valikuna on igal täiskasvanul loomulikult võimalus kiivrit kanda või mitte kanda, aga patramine kiivri kohustuslikuks muutmisest on küll karuteene jalgrattakultuurile. Samas me ju kõik tahame, et meil oleks parem ja ohutum tulevikus sõita, kas pole? |
kui tuua paralleele mootorratturitest, siis keegi ei vigise varustuse kandmise üle, kui siis vaid need, keda tsiklisõit ei huvita ja eelistavad muid transpordivahendeid
sama kehtib ka jalgratturitele, kui ikka tahetakse sõita, siis neelatakse see pill alla - päeva lõpuks ei kaota ju mitte midagi
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
14.07.2012 13:00:26
|
|
|
libe kirjutas: |
Kas sa mu ülejäänud postitust lugesid .. et miks ma arvan, et kiivripropaganda ja kiivri kohustuslikuks muutmine on halb mõte? Vaba valikuna on igal täiskasvanul loomulikult võimalus kiivrit kanda või mitte kanda, aga patramine kiivri kohustuslikuks muutmisest on küll karuteene jalgrattakultuurile. Samas me ju kõik tahame, et meil oleks parem ja ohutum tulevikus sõita, kas pole? |
kui tuua paralleele mootorratturitest, siis keegi ei vigise varustuse kandmise üle, kui siis vaid need, keda tsiklisõit ei huvita ja eelistavad muid transpordivahendeid
sama kehtib ka jalgratturitele, kui ikka tahetakse sõita, siis neelatakse see pill alla - päeva lõpuks ei kaota ju mitte midagi |
ära vingu enam eks
mootorratas on midagi muud ja mujal riikides ei ole ka väiksema kubatuuriga mootorratturil mingit turvavarustust.
sama hea kui rollerijuhilt hakata nõudma spets.riietust.
osta endale 10 kella lenksule ja taevasse pääs garanteeritud. kui enamusele kiiver ja kell ei meeldi, siis lepi sellega.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
14.07.2012 13:56:21
|
|
|
vipu, mina vingun?
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
14.07.2012 17:01:38
|
|
|
Mottorrattaga sõidetakse 90 (+x) km/h. Jalgrattaga sõidavad sportlased vist mingi 40-50. Mina sõidan 20+ km/h. Seepärast ei saa võrrelda mootoratta/auto sõitu jalgrattaga sõiduga.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
14.07.2012 17:35:33
|
|
|
vastik, mul esikummis mingi auk, koguaeg susiseb õhk välja, aga parandada ka ei viitsi
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
explode
Kreisi kasutaja

|
14.07.2012 20:09:43
|
|
|
osta uus rehv kui parandada ei viitsi
Kas keegi siit ratturitest ühed MNT jooksud viitsiks mul valmis laduda? Oleks vaja 3 cross ladumist.
2 cross ladumiega sain kuidagi ise hakkama kuna laotud jooks oli kõrval aga tuli välja,et kodarad on pikad ja Veloplusi mehaanik ütles,et lao siis üle kolme. A seda ma ei oska.
_________________ E30 |
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
jules
HV veteran

|
14.07.2012 20:21:03
|
|
|
carlking kirjutas: |
Põlvekaitsed kohustuslikuks...mul olid lapsepolves alatihti polved marraskil rattakukkumistest voi niisama kukkumistest...pea pole kunagi lohki olnud kukkumisest |
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.07.2012 21:35:06
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
Mottorrattaga sõidetakse 90 (+x) km/h. Jalgrattaga sõidavad sportlased vist mingi 40-50. Mina sõidan 20+ km/h. Seepärast ei saa võrrelda mootoratta/auto sõitu jalgrattaga sõiduga. |
Ka niisama jalutades külili käies võid päris korralikult viga saada. Samuti võid kokku põrutada teise omasuguse rahuliku kulgejaga ning kiirused efektiivselt liituvad.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
14.07.2012 22:23:14
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
Mottorrattaga sõidetakse 90 (+x) km/h. Jalgrattaga sõidavad sportlased vist mingi 40-50. Mina sõidan 20+ km/h. Seepärast ei saa võrrelda mootoratta/auto sõitu jalgrattaga sõiduga. |
Ka niisama jalutades külili käies võid päris korralikult viga saada. Samuti võid kokku põrutada teise omasuguse rahuliku kulgejaga ning kiirused efektiivselt liituvad. |
Kokkupõrkel kiirused ei liitu. See on üks päris levinud valearusaamu. Kui kaks sama massi ja vastassuunalise kiirusega autot 100 km/h (mõlemad) kiirusega kokku põrkavad on tulemus sama, kui neist üks 100 km/h vastu seina sõidaks.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
14.07.2012 23:16:43
|
|
|
namstoop, numbrimärgi nõue jäi täiesti kahe silma vahele. Tulevikus nõutakse jalgratastelt kindlasti numbrimärki. Sellele järgneb kindlustus ja iga-aastane ülevaatus. Ning kuna krempel läheb juba üsna hinnaliseks, siis hakatakse vähehaaval rattale ka signalisatsiooni ja kesklukku külge monteerima.
Ja praeguste rattakiivrite nõue karmistub ja nõutakse samasuguseid kiivreid, nagu mootorratturid peavad kandma. Põlve ja randmekaitsmed sealhulgas.
Aga ärgem sellest heitugem ja täitkem tulevasi nõudeid.
PS! Ei tea, mis nõudeid "mootorile" hakataks rakendama?
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
14.07.2012 23:18:18
|
|
|
lenksulukk tuleb, kui tõmbad võtme välja, siis on leks lukus. sõiduajal mitte proovida.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
15.07.2012 00:46:23
|
|
|
Tegin täna Lasnamäe-Kesklinn-Kopli-Pirita-Lasnamäe tiiru, politseid ei näinud, vedas vist. Oleks muidu vist muidu mult ratta käest ära võtnud (kella pole, pooled helkurid puudu, tagapidur ei võta hästi jne...)
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
15.07.2012 02:48:01
|
|
|
Peab vist ostma mingise minivariandi rattapumba hädatapuks. Ei julge muidu teinekord kaugemat trippi ettegi võtta enam.
Sai täna kõndida 3km esimesse tanklasse. poolteist nädalat vanasse rehvi mingi kild sisse läinud sisekummis auk.
See asi ka, et miks statoilis on kompressoril silt, et ei sobi ratta kummi jaoks?
Kas vb liiga äkiline olla ja nn üle pumbata? Baare vaatasin, et sain oma rehvi jagu välja kruttida küll sealt, aga igaksjuhuks ei julgend väga lasta.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|