Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Jalgrattavaatlus [esimeses postituses info lukkude & varguste kohta] märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 379, 380, 381  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad rattakiivrit?
Kasutan.
44%
 44%  [ 88 ]
Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas)
8%
 8%  [ 16 ]
Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe
21%
 21%  [ 42 ]
Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas)
25%
 25%  [ 50 ]
hääli kokku : 196

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 14.07.2012 00:45:12 vasta tsitaadiga

Väidad, et kui mõni sulle auto ette hüppab ei mõjuta see sind kuidagi emotsionaalselt kui nad tapad? Kanged mehed, pole midagi öelda icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 14.07.2012 00:45:20 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Konkreetselt kiivrist rääkides mulle autojuhina väga ei meeldiks, kui mõni tüüp oma ajud mu esiklaasile määriks. Tema elu võtmine jääb minu süüks ning kiiver oleks sellisel juhul üsna suure tõenäosusega pääsnud.

jah, päris hea väljendus see kord hoho poolt thumbs_up.gif

tsitaat:

Siin pole minu mäletamist mööda keegi öelnud, et tal kella ei ole ratta küljes, aga küsimus on selles, kas seda niipalju tarvis on, et see kohustuseks muuta. Ja teine küsimus veel see, kuidas kellelgi see kell asetatud on, mitte selliselt, nagu seadus nõuab (mõlemad käed lenksul pead saama kella lasta).

PS! Huvitav, et sa sellesse lapsikusse teemasse sekkusid.

Minu arust olen ma nii mitmeltki kasutajalt välja lugenud, et ma olen ennem ilma saanud ja saan edaspidigi.

ja justnimelt lapsikusse, vahepeal lugedes tekkis selline tunne nagu ise oleks 15 a. vana ja loen teiste eakaaslaste tekste kellele on väidetavalt liiga tehtud..

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 14.07.2012 00:50:08 vasta tsitaadiga

Ho Ho, oled vist kunagi rääkind sellest õnnetusest siin, ainult ei meenu mis asjaolud olid. Aga mul ei mahu pähe kuidas see juhtus- keegi sõitis tagant sisse maanteel/"kaldus" vastassunnda? Muud varianti ei oskagi välja mõelda selle jaoks.

Lisaks- mis kiiruste vahega see kiiver siis garanteeritud kaitse annab?
Jah- maanteel võiks olla kiiver, samas igaühe valik. Autoga saab ka valida kas lennata juhuste kokkulangemisel autost välja või mitte (turvavöö)

Endal kiiver seisab kodus. Vahest kasutan uisutades kui tean, et kavatsen natuke rohkem riskeerida ja "lollusi" teha. Rattaga polegi kandnud. thumbs_down.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 14.07.2012 00:53:47 vasta tsitaadiga

Kindlasti mõjutab, aga see on juba minu isiklik probleem. See ei anna mulle alust dikteerimiseks, mida keegi OMA kehaga teeb.
See on umbes sama nagu madala enesehinnangu puhul on vaja kõigile molli sõita, kuna ta vaatas mind alandavalt või solvas verbaalselt.

tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 14.07.2012 01:02:14 vasta tsitaadiga

iceincube, avarii oli 100% mu enda süü. Suurel kiirusel pimeda nurga tagant väljudes laupkokkupõrge sõiduautoga. Peale seda juhtumit hakkasin liikluses hoopis teisel moel osalema.
iceincube kirjutas:
Lisaks- mis kiiruste vahega see kiiver siis garanteeritud kaitse annab?
Ükski kaitsevahend ei anna absoluutset garantiid. Küll aga langetavad vähegi adekvaatsed asjad surmade ning vigastuste arvu-tõsidust. Suht sama teema vaktsiinide ja üleüldise ravimisega: ükski asi pole ilma kõrvalmõjudeta kuid reeglina on targem end siiski ravida lasta.
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 14.07.2012 08:42:21 vasta tsitaadiga

Ho Ho, tavaliselt on sulle vaja teaduslikku tõestust, et sa midagi usuks.. Postitasin siin hiljuti terve portaalitäie infot kiivrite kohta, kus teadusartiklitele tuginedes leitakse, et ei ole neist suurt kasu midagi .. ja mida teed sina - räägid iseenda anekdootlikust kogemusest edasi, nagu see oleks maailma ainus tõde. Hypocrisy much?
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.07.2012 10:39:29 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Arvesades, millised sinikad olid jalgadel, mis jäi alles auto esiklaasist ning rata hargist võin üsna kindlalt väita, et ilma kiivrita poleks ma seda õnnetust normaalselt üle elanud.

Oled sa ikka päris kindel selles, et tänu kiivrilse sa õnnetuse normaalselt üle elasid? icon_lol.gif icon_lol.gif

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 14.07.2012 10:48:55 vasta tsitaadiga

Fukiku kirjutas:
Postitasin siin hiljuti terve portaalitäie infot kiivrite kohta, kus teadusartiklitele tuginedes leitakse, et ei ole neist suurt kasu midagi ]
Ei peagi olema suurt kasu, piisab juba väiksest ning seda on kindlasti.
Rasmus kirjutas:
Oled sa ikka päris kindel selles, et tänu kiivrilse sa õnnetuse normaalselt üle elasid? icon_lol.gif icon_lol.gif
Õnnetus juhtus umbes-täpselt 5-6a tagasi. Oma arvamuse avaldamises hakkasin end vabalt tundma suts üle poole aasta tagasi.
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 14.07.2012 11:29:13 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Fukiku kirjutas:
Postitasin siin hiljuti terve portaalitäie infot kiivrite kohta, kus teadusartiklitele tuginedes leitakse, et ei ole neist suurt kasu midagi
Kas sa mu ülejäänud postitust lugesid .. et miks ma arvan, et kiivripropaganda ja kiivri kohustuslikuks muutmine on halb mõte? Vaba valikuna on igal täiskasvanul loomulikult võimalus kiivrit kanda või mitte kanda, aga patramine kiivri kohustuslikuks muutmisest on küll karuteene jalgrattakultuurile. Samas me ju kõik tahame, et meil oleks parem ja ohutum tulevikus sõita, kas pole?
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 14.07.2012 12:45:49 vasta tsitaadiga

Põlvekaitsed kohustuslikuks...mul olid lapsepolves alatihti polved marraskil rattakukkumistest voi niisama kukkumistest...pea pole kunagi lohki olnud kukkumisest
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 14.07.2012 12:51:40 vasta tsitaadiga

Rasmus kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
Arvesades, millised sinikad olid jalgadel, mis jäi alles auto esiklaasist ning rata hargist võin üsna kindlalt väita, et ilma kiivrita poleks ma seda õnnetust normaalselt üle elanud.

Oled sa ikka päris kindel selles, et tänu kiivrilse sa õnnetuse normaalselt üle elasid? icon_lol.gif

icon_lol.gif icon_lol.gif thumbs_up.gif thumbs_up.gif

libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 14.07.2012 12:53:16 vasta tsitaadiga

Fukiku kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
Fukiku kirjutas:
Postitasin siin hiljuti terve portaalitäie infot kiivrite kohta, kus teadusartiklitele tuginedes leitakse, et ei ole neist suurt kasu midagi
Kas sa mu ülejäänud postitust lugesid .. et miks ma arvan, et kiivripropaganda ja kiivri kohustuslikuks muutmine on halb mõte? Vaba valikuna on igal täiskasvanul loomulikult võimalus kiivrit kanda või mitte kanda, aga patramine kiivri kohustuslikuks muutmisest on küll karuteene jalgrattakultuurile. Samas me ju kõik tahame, et meil oleks parem ja ohutum tulevikus sõita, kas pole?
kui tuua paralleele mootorratturitest, siis keegi ei vigise varustuse kandmise üle, kui siis vaid need, keda tsiklisõit ei huvita ja eelistavad muid transpordivahendeid

sama kehtib ka jalgratturitele, kui ikka tahetakse sõita, siis neelatakse see pill alla - päeva lõpuks ei kaota ju mitte midagi

vipu
HV veteran
vipu

sõnum 14.07.2012 13:00:26 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
Fukiku kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
Fukiku kirjutas:
kui tuua paralleele mootorratturitest, siis keegi ei vigise varustuse kandmise üle, kui siis vaid need, keda tsiklisõit ei huvita ja eelistavad muid transpordivahendeid

sama kehtib ka jalgratturitele, kui ikka tahetakse sõita, siis neelatakse see pill alla - päeva lõpuks ei kaota ju mitte midagi

ära vingu enam eks icon_lol.gif
mootorratas on midagi muud ja mujal riikides ei ole ka väiksema kubatuuriga mootorratturil mingit turvavarustust.
sama hea kui rollerijuhilt hakata nõudma spets.riietust.

osta endale 10 kella lenksule ja taevasse pääs garanteeritud. kui enamusele kiiver ja kell ei meeldi, siis lepi sellega.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 14.07.2012 13:56:21 vasta tsitaadiga

vipu, mina vingun? icon_lol.gif
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 14.07.2012 17:01:38 vasta tsitaadiga

Mottorrattaga sõidetakse 90 (+x) km/h. Jalgrattaga sõidavad sportlased vist mingi 40-50. Mina sõidan 20+ km/h. Seepärast ei saa võrrelda mootoratta/auto sõitu jalgrattaga sõiduga.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 14.07.2012 17:35:33 vasta tsitaadiga

vastik, mul esikummis mingi auk, koguaeg susiseb õhk välja, aga parandada ka ei viitsi
tagasi üles
explode
Kreisi kasutaja
explode

sõnum 14.07.2012 20:09:43 vasta tsitaadiga

osta uus rehv kui parandada ei viitsi icon_wink.gif

Kas keegi siit ratturitest ühed MNT jooksud viitsiks mul valmis laduda? Oleks vaja 3 cross ladumist.
2 cross ladumiega sain kuidagi ise hakkama kuna laotud jooks oli kõrval aga tuli välja,et kodarad on pikad ja Veloplusi mehaanik ütles,et lao siis üle kolme. A seda ma ei oska.

jules
HV veteran
jules

sõnum 14.07.2012 20:21:03 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
Põlvekaitsed kohustuslikuks...mul olid lapsepolves alatihti polved marraskil rattakukkumistest voi niisama kukkumistest...pea pole kunagi lohki olnud kukkumisest

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 14.07.2012 21:35:06 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
Mottorrattaga sõidetakse 90 (+x) km/h. Jalgrattaga sõidavad sportlased vist mingi 40-50. Mina sõidan 20+ km/h. Seepärast ei saa võrrelda mootoratta/auto sõitu jalgrattaga sõiduga.
Ka niisama jalutades külili käies võid päris korralikult viga saada. Samuti võid kokku põrutada teise omasuguse rahuliku kulgejaga ning kiirused efektiivselt liituvad.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 14.07.2012 22:06:57 vasta tsitaadiga

http://arvamus.postimees.ee/907492/hendrik-alla-kas-taiuslikkusest-on-puudu-vaid-signaalkellata-ratturid/
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 14.07.2012 22:23:14 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
LiivaneLord kirjutas:
Ka niisama jalutades külili käies võid päris korralikult viga saada. Samuti võid kokku põrutada teise omasuguse rahuliku kulgejaga ning kiirused efektiivselt liituvad.
Kokkupõrkel kiirused ei liitu. See on üks päris levinud valearusaamu. Kui kaks sama massi ja vastassuunalise kiirusega autot 100 km/h (mõlemad) kiirusega kokku põrkavad on tulemus sama, kui neist üks 100 km/h vastu seina sõidaks.
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 14.07.2012 23:16:43 vasta tsitaadiga

namstoop, numbrimärgi nõue jäi täiesti kahe silma vahele. Tulevikus nõutakse jalgratastelt kindlasti numbrimärki. Sellele järgneb kindlustus ja iga-aastane ülevaatus. Ning kuna krempel läheb juba üsna hinnaliseks, siis hakatakse vähehaaval rattale ka signalisatsiooni ja kesklukku külge monteerima.

Ja praeguste rattakiivrite nõue karmistub ja nõutakse samasuguseid kiivreid, nagu mootorratturid peavad kandma. Põlve ja randmekaitsmed sealhulgas.

Aga ärgem sellest heitugem ja täitkem tulevasi nõudeid. icon_smile.gif

PS! Ei tea, mis nõudeid "mootorile" hakataks rakendama?
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 14.07.2012 23:18:18 vasta tsitaadiga

lenksulukk tuleb, kui tõmbad võtme välja, siis on leks lukus. sõiduajal mitte proovida.
tagasi üles
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 15.07.2012 00:46:23 vasta tsitaadiga

Tegin täna Lasnamäe-Kesklinn-Kopli-Pirita-Lasnamäe tiiru, politseid ei näinud, vedas vist. Oleks muidu vist muidu mult ratta käest ära võtnud icon_lol.gif (kella pole, pooled helkurid puudu, tagapidur ei võta hästi jne...)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 15.07.2012 02:48:01 vasta tsitaadiga

Peab vist ostma mingise minivariandi rattapumba hädatapuks. Ei julge muidu teinekord kaugemat trippi ettegi võtta enam.
Sai täna kõndida 3km esimesse tanklasse. poolteist nädalat vanasse rehvi mingi kild sisse läinud sisekummis auk. icon_mad.gif

See asi ka, et miks statoilis on kompressoril silt, et ei sobi ratta kummi jaoks?
Kas vb liiga äkiline olla ja nn üle pumbata? Baare vaatasin, et sain oma rehvi jagu välja kruttida küll sealt, aga igaksjuhuks ei julgend väga lasta.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Jalgrattavaatlus [esimeses postituses info lukkude & varguste kohta] mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 379, 380, 381  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.