Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
2korda2
HV kasutaja
|
06.07.2012 15:41:26
|
|
|
mirko27 kirjutas: |
2korda2 ise mõtlesid need "ei saa" tingimused välja? Loogiline mõtlemine on eeldusteks, aga sealt edasi olen näinud aasta-kahe sees inimesi väga headeks arendajateks tõusmas. |
15 aastat kogemust ütleb seda. Ma pole selle aja jooksul näinud ühtegi head arendajat, kes oleks teemaga alustanud alles kõrgkoolist. Kahtlemata - erandeid on. Millegipärast pole nende kümnete hulgas, kellega ma töiselt kokku puutunud olen, seni ühtegi leidunud. Küll on olnud häid arendajaid kraadita aga väga noorelt alustanute hulgas.
Kui gümnaasiumi lõpetav inimene ütleb Eestis aastal 2012, et ta pole veel IT-ga kokku puutunud aga "tahab vist" IT-d õppima minna, siis andke andeks aga mulle ütleb see üht - pole mitte huvi asja vastu vaid huvi hea teenistuse vastu (ajakirjandus on palga teemat selgelt üle võimendanud). Ma lihtsalt hoiatan - IT-s on huvi puudus kehva palga garandiks. Mujal võib ehk jopata ja saad sooja koha peale aga IT-s ma selliseid ei tea.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
06.07.2012 15:54:16
|
|
|
2korda2 kirjutas: |
2korda2 ise mõtlesid need "ei saa" tingimused välja? Loogiline mõtlemine on eeldusteks, aga sealt edasi olen näinud aasta-kahe sees inimesi väga headeks arendajateks tõusmas. |
15 aastat kogemust ütleb seda. Ma pole selle aja jooksul näinud ühtegi head arendajat, kes oleks teemaga alustanud alles kõrgkoolist. Kahtlemata - erandeid on. Millegipärast pole nende kümnete hulgas, kellega ma töiselt kokku puutunud olen, seni ühtegi leidunud. Küll on olnud häid arendajaid kraadita aga väga noorelt alustanute hulgas.
Kui gümnaasiumi lõpetav inimene ütleb Eestis aastal 2012, et ta pole veel IT-ga kokku puutunud aga "tahab vist" IT-d õppima minna, siis andke andeks aga mulle ütleb see üht - pole mitte huvi asja vastu vaid huvi hea teenistuse vastu (ajakirjandus on palga teemat selgelt üle võimendanud). Ma lihtsalt hoiatan - IT-s on huvi puudus kehva palga garandiks. Mujal võib ehk jopata ja saad sooja koha peale aga IT-s ma selliseid ei tea. |
Oma lastele sisendad ka sellist "entusiasmi"
_________________ Võtke õuna! |
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
trombone
HV vaatleja
|
06.07.2012 19:46:41
|
|
|
Getomees kirjutas: |
Ilmselt pole siis matemaatika sinu tugevam külg? Tasulisele kohale võid ju sisse saada, aga matemaatilise analüüsi ja muude sarnaste ainetega võib väga raskeks minna.
|
Matemaatikaga oli jah raskusi, kuna õpetajaks oli professor, kes arvatavasti ei teadnud, et ta õpetab gümnaasiumis.
Klassis ainuld 5 inimest 27-st oskas matemaatikat. Seevastu füüsika on mul 5 ja füüsika uurimistöö sain ka viiele kaitstud.
Kas keegi oskab öelda mis oli ITK-s REV kohale sissesaamis keskmine hinne? Ise hetkel 85. kohal ja kukun järjest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
06.07.2012 20:27:42
|
|
|
15 aastat kogemust ütleb seda. Ma pole selle aja jooksul näinud ühtegi head arendajat, kes oleks teemaga alustanud alles kõrgkoolist.
|
Mina olen. Maalt tulnud poiss, polnud arvuteid õieti näinudki, aga väga hea analüütilise mõtlemisega ja loogikaga. Võttis kiiresti teistele järele ja enamusest läks mööda. Tegi kiiresti karjääri ja värvati hiljem välismaale.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
mattiaza
HV kasutaja

|
07.07.2012 00:06:03
|
|
|
15 aastat kogemust ütleb seda. Ma pole selle aja jooksul näinud ühtegi head arendajat, kes oleks teemaga alustanud alles kõrgkoolist. Kahtlemata - erandeid on. |
Nagu sa ise ütled, erandeid on. Ma ei tea, millal enamus arendajaid kellega ma koos töötanud olen alustasid. Aga minu kursusel ülikoolis oli äärmiselt andekas matemaatik, kes polnud varem programmeerimisega kokku puutunud (ega isegi arvutimänge mänginud) - nüüd töötab teadlasena infoturbe alal.
Heaks arendajaks saab aastate iseseisva õppimise ja tööga. Kui huvi ja motivatsiooni jätkub, siis mõne aja pärast pole vahet kas alustati ülikoolis või paar-viis aastat varem.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
07.07.2012 12:03:11
|
|
|
circles kirjutas: |
Oma lastele sisendad ka sellist "entusiasmi"  |
Ma olen päris kindel, et minu lapsed teavad juba enne gümnaasiumi lõpetamist, mida edasi tahavad teha ja selleks loon neile juba praegu kõik võimalused.
Mina käisin välja karmi reaalsuse. 99% juhtudest nii läheb. Kas teie arvates on meil veel vähe IT alustajaid, kes kas kiirelt välja kukuvad või kui isegi jõuavad paberini, siis huvi millegi reaalse tegemise vastu ikkagi pole?
Ma andsin soovituse - TTÜ. Sealt saab vähemalt laiema põhja - kergem mujale üle minna, kui ikka ei istu. Samtui ei sega TTÜ neid üksikuid, kes ikkagi tahavad nii hilja alustanult ikkagi koodi kirjutama hakata.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Batdog
HV vaatleja
|
07.07.2012 15:59:01
|
|
|
Ma kergelt pelgasin pärast gümnaasiumit TTÜ-sse informaatikat õppima minnes, et valdav osa sisseastujatest on juba maast madalast programmeerimisega tegelenud ja üldse igasugused häkkerid (ja et kuidas mina oma napi java ja c++ näppimise kogemusega sinna sobitun), aga tegelikult on 90% tavalised noored inimesed nagu igal teiselgi erialal. Esimesel semestril vaatad ja imestad, mis seltskond sinna sattunud on ja tekib küsimus, kuidas mõni inimene üldse keskkooli lõpetada suutis.
Kusjuures minu tähelepanek on selline, et ülikoolis saavad paremini hakkama need, kes olid gümnaasiumiski oivikud (nelja-viielised, kes harjunud õppima). Seda juttu veidi kartsin ka, et paljud keskkoolis häid tulemusi näidanud ei saa ülikoolis, kus on vaja palju iseseisvat mõtlemist, nii hästi hakkama. BS, saavad ikka küll (vähemalt 100% minu tutvusringkonnast). Samas vaatad, kuidas mõni teeb hobikorras ulmekeerulisi asju, aga ei suuda lihtsa matemaatilise analüüsigagi hakkama saada ja isegi programmeerimisainetes saab kehvemaid tulemusi kui n-ö tavaline hea õpilane.
Aga lõppude lõpuks tööle minnes ei maksa enam hinded midagi ja loeb sinu entusiasm, suhtlemisoskus ja see, kas sa midagi reaalselt ka ära teha suudad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
webromps
HV kasutaja
|
07.07.2012 18:47:35
|
|
|
Batdog kirjutas: |
Ma kergelt pelgasin pärast gümnaasiumit TTÜ-sse informaatikat õppima minnes, et valdav osa sisseastujatest on juba maast madalast programmeerimisega tegelenud ja üldse igasugused häkkerid (ja et kuidas mina oma napi java ja c++ näppimise kogemusega sinna sobitun), aga tegelikult on 90% tavalised noored inimesed nagu igal teiselgi erialal. Esimesel semestril vaatad ja imestad, mis seltskond sinna sattunud on ja tekib küsimus, kuidas mõni inimene üldse keskkooli lõpetada suutis.
Kusjuures minu tähelepanek on selline, et ülikoolis saavad paremini hakkama need, kes olid gümnaasiumiski oivikud (nelja-viielised, kes harjunud õppima). Seda juttu veidi kartsin ka, et paljud keskkoolis häid tulemusi näidanud ei saa ülikoolis, kus on vaja palju iseseisvat mõtlemist, nii hästi hakkama. BS, saavad ikka küll (vähemalt 100% minu tutvusringkonnast). Samas vaatad, kuidas mõni teeb hobikorras ulmekeerulisi asju, aga ei suuda lihtsa matemaatilise analüüsigagi hakkama saada ja isegi programmeerimisainetes saab kehvemaid tulemusi kui n-ö tavaline hea õpilane.
Aga lõppude lõpuks tööle minnes ei maksa enam hinded midagi ja loeb sinu entusiasm, suhtlemisoskus ja see, kas sa midagi reaalselt ka ära teha suudad. |
Selliseid tüüpe on 5 % ringis. Palju on aga selliseid, kes arvavad, et kui nad oskavad WoWi ja COD mängida, siis see eriala on just neile.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
C1rca
HV veteran

|
10.07.2012 16:04:37
|
|
|
Tundub et ITK-s võib see aasta oma 3,7-ga rahulikult isegi REV kohta ära unustada
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
93 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
10.07.2012 16:06:27
|
|
|
Rahu, nimekirjad kahanevad jämedalt poole võrra väiksemaks peale seda, kui rahvas hakkab ära ütlema millisesse ülikooli ja millise aine peale reaalselt minnakse. Enamus sisseastujaid annavad avalduse vähemalt paari ülikooli ning igal pool ka kahele erialale.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
C1rca
HV veteran

|
10.07.2012 16:13:22
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Rahu, nimekirjad kahanevad jämedalt poole võrra väiksemaks peale seda, kui rahvas hakkab ära ütlema millisesse ülikooli ja millise aine peale reaalselt minnakse. Enamus sisseastujaid annavad avalduse vähemalt paari ülikooli ning igal pool ka kahele erialale. |
Selle peale olen mõelnud, olen hetkel REV kohal täpselt 100-s ja arvestades, et nädal on veel aega regada tõmbab nutuseks küll Ilmselt see kutsekooli läbimine küll mingit boonust ei anna.
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
93 |
|
tagasi üles |
|
 |
kikaskilla
HV kasutaja

|
10.07.2012 16:46:49
|
|
|
Kui suur on muidu võimalus saada kaugõppest/tasuliselt kohalt tasuta päevaõppekohale peale esimest semestrit TTÜ's ?
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
10.07.2012 17:14:34
|
|
|
kikaskilla kirjutas: |
Kui suur on muidu võimalus saada kaugõppest/tasuliselt kohalt tasuta päevaõppekohale peale esimest semestrit TTÜ's ? |
Arvutisüsteemid? Oskan kommenteerida eelmisest aastast, et umbes 10-15 kohta vist vabanes talvel ja nüüd kevadsemestri lõpuks peaks olema peaaegu 40 vabanenut ehk üle 50% eestikeelses statsionaaris alustanutest.
See aasta võib statistika pisut erineda, sest võetakse pisut rohkem inimesi vastu, kui kohti on juba teadmisega, et nagunii kukuvad. Kardetavasti talviste väljakukkujate asemele pannakse koheselt liigselt võetud inimesed asemele aga pärast teist semestrit on neid küllaga, kes ei suuda 75% normi täita.
Kaugõppes on arvutisüsteemidel ka tasuta kohti ju. Seal konkurents ka väiksem.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
FR3AK
HV kasutaja

|
10.07.2012 17:45:28
|
|
|
KillerXP kirjutas: |
Kaugõppes on arvutisüsteemidel ka tasuta kohti ju. Seal konkurents ka väiksem. |
Niipalju kui mina uurinud olen, siis kaugõppes on ainult REV kohad.
Suht hea fail oleks muidugi kui avastaks et RE arvelisi kohti on ka, sest viimasel aastal absoluutselt ei pingutanud, et häid hindeid saada, sest teadsin juba siis, et lähen kaugõppesse ja see enda raha eest.
Usun, et 3,92 peaks olema piisav, et saada REV kohale.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
10.07.2012 22:17:56
|
|
|
FR3AK kirjutas: |
Kaugõppes on arvutisüsteemidel ka tasuta kohti ju. Seal konkurents ka väiksem. |
Niipalju kui mina uurinud olen, siis kaugõppes on ainult REV kohad.
Suht hea fail oleks muidugi kui avastaks et RE arvelisi kohti on ka, sest viimasel aastal absoluutselt ei pingutanud, et häid hindeid saada, sest teadsin juba siis, et lähen kaugõppesse ja see enda raha eest.
Usun, et 3,92 peaks olema piisav, et saada REV kohale.  |
http://www.ttu.ee/public/s/Sisseastujale/Magistriope/I_astme_vv_piirarvud_2012_veebi.docx
Spoiler 
sais on praegu maas aga seal oli ka olemas, alles täna vaatasin konkurssi. Suhteliselt vähe kandideerijaid oli ja madalad punktid.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
kikaskilla
HV kasutaja

|
11.07.2012 00:08:18
|
|
|
Kui suur on muidu võimalus saada kaugõppest/tasuliselt kohalt tasuta päevaõppekohale peale esimest semestrit TTÜ's ? |
Arvutisüsteemid? Oskan kommenteerida eelmisest aastast, et umbes 10-15 kohta vist vabanes talvel ja nüüd kevadsemestri lõpuks peaks olema peaaegu 40 vabanenut ehk üle 50% eestikeelses statsionaaris alustanutest.
See aasta võib statistika pisut erineda, sest võetakse pisut rohkem inimesi vastu, kui kohti on juba teadmisega, et nagunii kukuvad. Kardetavasti talviste väljakukkujate asemele pannakse koheselt liigselt võetud inimesed asemele aga pärast teist semestrit on neid küllaga, kes ei suuda 75% normi täita.
Mõtlesin tasulisi või kaugõppe kohti.
Imelik oli mul see, et eile olin Arvutisüsteemide RE pingereas 19. kohal, siis täna olen 25. kohal, kuigi vastuvõtt pandi 6-endal kinni. Ja kui eelmine aasta sai viimane mees arvutisüsteemidesse 13.7 lävendipunktiga, siis nüüd on 70. kohal, ehk viimasel kohal paiknev mees 23.5 punktiga.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
FR3AK
HV kasutaja

|
11.07.2012 00:11:02
|
|
|
KillerXP, minu viga, millegipärast arvasin et jutt käib IT kolledži kaugõppest.
Aga muidu kumb paremal tasemel IT alase hariduse poolest, kas TTÜ või ITK?
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
11.07.2012 00:32:49
|
|
|
TÜ
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
kanakukk
Aeg maha 1p
|
11.07.2012 01:08:15
|
|
|
Mõtlesin tasulisi või kaugõppe kohti.
Imelik oli mul see, et eile olin Arvutisüsteemide RE pingereas 19. kohal, siis täna olen 25. kohal, kuigi vastuvõtt pandi 6-endal kinni. Ja kui eelmine aasta sai viimane mees arvutisüsteemidesse 13.7 lävendipunktiga, siis nüüd on 70. kohal, ehk viimasel kohal paiknev mees 23.5 punktiga. |
Päev või kaks tagasi kanti sisse TTÜ-s tehtud matemaatika vastuvõtueksami tulemused. Sellest tulenevalt sai nii mõnigi punkte juurde.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
11.07.2012 06:59:50
|
|
|
Kui TTÜ ütleb, et matemaatika/füüsika/keemia eksami sooritamise vähemalt 60% peale maksimumtulemusest saab 1 punkti juurde (rakendusõppes), siis mis ajamomendil seda +1 punkti loetakse või mis selleks tuleks teha, et loetaks? Saisis on riigieksami tulemused olemas, aga juurde arvestatud ei ole.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
marek505
HV vaatleja
|
11.07.2012 11:40:26
|
|
|
Küsimus järgmine: Kas TÜ ja TTÜ informaatika tase on väga erinev ning, kui TTÜ peakski eelistatud olema (just informaatikas), kas piisavalt, et kaaluda Tartust Tallinnasse kolimist?
Olen asja kaalunud pikalt, aga kuna endal kogemus puudub, siis tõesti ei tea, kas võta endale palju lisakulutusi TTÜ'sse õppima minekuga. (majutus, igakuine transport Tartusse päriskoju, palju muid kulutusi millele hetkel ei oskagi võib-olla mõelda)
Aitäh.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Psych0
HV veteran

|
11.07.2012 12:08:11
|
|
|
marek505 kirjutas: |
Küsimus järgmine: Kas TÜ ja TTÜ informaatika tase on väga erinev ning, kui TTÜ peakski eelistatud olema (just informaatikas), kas piisavalt, et kaaluda Tartust Tallinnasse kolimist?
Olen asja kaalunud pikalt, aga kuna endal kogemus puudub, siis tõesti ei tea, kas võta endale palju lisakulutusi TTÜ'sse õppima minekuga. (majutus, igakuine transport Tartusse päriskoju, palju muid kulutusi millele hetkel ei oskagi võib-olla mõelda)
Aitäh. |
Noh, neid ei saa eriti võrrelda, kui sa mõlemat informaatikas lõpetanud ei ole või kui sul mingit statistikat käepärast ei ole. Sellest tuleks mingi tavaline 'pada sõimab katelt'.
|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
11.07.2012 12:08:12
|
|
|
Võibolla küll pigem ajaloolistel põhjustel aga hetkel hinnatakse rahvusvaheliselt TÜ diplomit siiski pisut kõrgemalt. Olulist vahet ei tohiks aga olla.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
11.07.2012 12:31:06
|
|
|
Vanasti räägiti, et tü annab teooriat, ttü praktikat.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |