Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Vermon
Kreisi kasutaja

|
05.07.2012 12:23:15
|
|
|
Tuli ka eile TTÜ REV magistrist eksmatt
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aare0
HV vaatleja
|
05.07.2012 15:48:15
|
|
|
Võimalus on asuda õppima TTÜs arvutisüsteeme, informaatikat või ITKs süsteemide administreerimist.
IT'st ei tea sisuliselt midagi kuid pinnapealne ettekujutus IT'st on siiski olemas. Mõni teine eriala lihtsalt ei tõmba..
Hetkel olengi nende kahe kooli vahepeal, ei oska valida.
Ning IT võhikuna on jäänud viimane otsus, kas kasutada oma võimalus ära ja püüda omandada pigem teoreetiline kõrgharidus TTÜs või nagu aru olen saanud praktilisemad oskused ITKs?
Väide: TTÜ lõpetajad jõuavad pigem riigiasutustesse teoreetikuteks, comments?
Kui palju oleneb tulevasel tööturul paberist (TTÜ>ITK)? Või vaadatakse pigem reaalseid (ise)omandatud oskusi?
Ilustava eriala kirjeldava teksti põhjal valiks ise informaatika kuid targem inimene soovitanud ka ITKd..
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
05.07.2012 15:57:00
|
|
|
Aare0 kirjutas: |
Väide: TTÜ lõpetajad jõuavad pigem riigiasutustesse teoreetikuteks, comments? |
Ajad kenasti pappi kokku, aga muu maailm näeb sind samasuguse töllina nagu Marek Andres Kautsi Eesti Interneti SA eesotsas.
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
05.07.2012 16:04:54
|
|
|
bullshit
Kui palju oleneb tulevasel tööturul paberist (TTÜ>ITK)? Või vaadatakse pigem reaalseid (ise)omandatud oskusi? |
Paber tuleb kasuks võrdsete oskustega kandidaatide puhul ning reaalselt ette näidatav kogemus ja/või proovitöö on oluliselt suurema kaaluga.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
05.07.2012 16:09:10
|
|
|
DDVE'l pidi ikkagi akrediteering olemas olema, ei tea kust need jutud tekkisid. Igastahes mõtlen täna ja äkki annan avalduse sisse.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
05.07.2012 17:16:55
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
bullshit
Kui palju oleneb tulevasel tööturul paberist (TTÜ>ITK)? Või vaadatakse pigem reaalseid (ise)omandatud oskusi? |
Paber tuleb kasuks võrdsete oskustega kandidaatide puhul ning reaalselt ette näidatav kogemus ja/või proovitöö on oluliselt suurema kaaluga. |
See on siiski meie väikeses konnatiigis ainult nii. Välismaale on piirid avatud, suured ja põnevad firmad nõuavad kraadi + arvestavad ka keskmist hinnet (GDA) kandidaatide filtreerimisel.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
05.07.2012 17:21:15
|
|
|
Sõltub suuresti millised need reaalsed asjad on mida ette näidata saad. Üht sõpra tahetakse lõhki kista tööandjate poolt ammu enne, kui tal ülikoolihariduse hankimine alatagi sai
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
05.07.2012 17:21:37
|
|
|
Vermon kirjutas: |
DDVE'l pidi ikkagi akrediteering olemas olema, ei tea kust need jutud tekkisid. Igastahes mõtlen täna ja äkki annan avalduse sisse.  |
Minu arvates kõigest kõike ja mitte millestki midagi. Eelmine aasta õppekava vaatasin, siis koosnes hunnikutest praktilistest projektidest, mida sa tööl saad juba piisavalt teha.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
trombone
HV vaatleja
|
05.07.2012 18:29:24
|
|
|
Kas ITK-sse on võimalik pääseda REV kohale keskmise hindega 3,824? Praegust seisu vaadates tundub see suht võimatu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Lovvi
HV veteran

|
05.07.2012 18:36:17
|
|
|
trombone kirjutas: |
Kas ITK-sse on võimalik pääseda REV kohale keskmise hindega 3,824? Praegust seisu vaadates tundub see suht võimatu. |
Alati võib proovida, kindlasti ei kõik inimesed ITK-sse.
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
05.07.2012 18:47:54
|
|
|
Kas ITK-sse on võimalik pääseda REV kohale keskmise hindega 3,824? Praegust seisu vaadates tundub see suht võimatu. |
+ mata eksamitulemus
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
trombone
HV vaatleja
|
05.07.2012 19:32:17
|
|
|
Mata mul kahjuks tehtud ei ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sponest
HV vaatleja
|
05.07.2012 20:52:22
|
|
|
Hetkel siis ITK-s 61. 5,246 punniga. Vaikselt toimub kukkumine ja tekib juba küsimus, et kas ikka saab sinna sisse (konkurents tunduvalt suurem see aasta)? Loogika ütleb, et arvatavasti pole paanitsemiseks põhjust, sest paljudel ITK avalduse panijatel on ka TTÜs avaldus sees ning enamus neist, kes TTÜsse saavad, lähevad vast sinna (Vähemasti need üle 6p vennad).
Teine küsimus (kui seda nii võib nimetada), et kui TTÜs olen hetkel 151, ehk siis kui suur on võimalus, et sinna veel saada võib? Kui suur hulk loobub tavaliselt oma saadud kohast pärast avalduste sulgemist?
Ja kolmas küsimus, et kui nüüd avalduste vastuvõtt suletakse ning need tuleb nö ära kinnitada, et kas lähed või ei lähe.. siis oletame, et kui ma olen 151. ning 11 venda minu ees loobuvad (140 võetakse vastu TTÜs), siis kas minul tuleb automaatselt SAIS mingi kinnitamise võimalus või kuidas see süsteem töötab?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Getomees
HV veteran

|
05.07.2012 21:57:15
|
|
|
Mata mul kahjuks tehtud ei ole. |
Ilmselt pole siis matemaatika sinu tugevam külg? Tasulisele kohale võid ju sisse saada, aga matemaatilise analüüsi ja muude sarnaste ainetega võib väga raskeks minna.
sponest kirjutas: |
Hetkel siis ITK-s 61. 5,246 punniga. Vaikselt toimub kukkumine ja tekib juba küsimus, et kas ikka saab sinna sisse (konkurents tunduvalt suurem see aasta)? Loogika ütleb, et arvatavasti pole paanitsemiseks põhjust, sest paljudel ITK avalduse panijatel on ka TTÜs avaldus sees ning enamus neist, kes TTÜsse saavad, lähevad vast sinna (Vähemasti need üle 6p vennad).
Teine küsimus (kui seda nii võib nimetada), et kui TTÜs olen hetkel 151, ehk siis kui suur on võimalus, et sinna veel saada võib? Kui suur hulk loobub tavaliselt oma saadud kohast pärast avalduste sulgemist?
Ja kolmas küsimus, et kui nüüd avalduste vastuvõtt suletakse ning need tuleb nö ära kinnitada, et kas lähed või ei lähe.. siis oletame, et kui ma olen 151. ning 11 venda minu ees loobuvad (140 võetakse vastu TTÜs), siis kas minul tuleb automaatselt SAIS mingi kinnitamise võimalus või kuidas see süsteem töötab? |
1. Julgen pakkuda, et umbes pooled sissesaanutest loobuvad enda kohast. Sina peaksid sellise tulemusega kindlasti sisse saama.
2. Vaata eelmiste aastate statistikat
3. Kui piisavalt palju loobujaid on, siis märgitakse sind teatud aja pärast sissesaanuks. Vastav info tuleb ka e-maili peale. Sisseastumise pead kindlasti kinnitama märgitud kuupäevaks. Loobumist otseselt kinnitama ei pea, seda tehakse pärast kuupäeva möödumist automaatselt, aga kena oleks küll.
_________________ Sinikiir: Blu-ray temaatiline foorum |
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
7 :: |
2 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
kikaskilla
HV kasutaja

|
06.07.2012 10:00:15
|
|
|
sponest kirjutas: |
Ja kolmas küsimus, et kui nüüd avalduste vastuvõtt suletakse ning need tuleb nö ära kinnitada, et kas lähed või ei lähe.. siis oletame, et kui ma olen 151. ning 11 venda minu ees loobuvad (140 võetakse vastu TTÜs), siis kas minul tuleb automaatselt SAIS mingi kinnitamise võimalus või kuidas see süsteem töötab? |
Mis eriala peale TTÜ's ? Minu arust sai Informaatikasse 200 ja Arvutisüsteemidesse 106 inimest.
Ise olen ITK's 133. kohal 4.891 punktiga. TTÜ Informaatikas olen juba lootusetult 280. kohale kukkunud ja TTÜ Arvutisüsteemides samuti 130. kohal. TTÜ lävendipunkte on mul 18.1p, aga matemaatika sisseastumiskatse punktid pole veel tulnud.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
06.07.2012 10:31:04
|
|
|
kikaskilla, sa panid praegu kokku eesti ja vene rühmad. .
Informaatikasse võetakse eesti rühmadesse 140 ja arvutisüsteemidesse 70. Ülejäänud kohad kuuluvad vene rühmadele. Arvutisüsteemide kaugõppes on tegelikult veel 24 õppekohta.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
kikaskilla
HV kasutaja

|
06.07.2012 10:42:14
|
|
|
Olen jälle midagi valesti aru saanud Võtsin end Informaatikast välja, sissesaamise võimalus sinna on 0. Aga, kui suured on erinevused Arvutisüsteemides kaugõppe ja päevase õppe vahel?
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
06.07.2012 11:41:24
|
|
|
IT'st ei tea sisuliselt midagi kuid pinnapealne ettekujutus IT'st on siiski olemas. |
Kui siiani midagi reaalselt näppinud pole, siis:
1. Head arendajat sinust ei saa - selleks peaksid juba mitu aastat õhtuid sellega sisustama. Kehva arendaja ei teeni head palka.
2. Head adminni sinust ei saa - põhjus sama, mis eelmisel (võimalus on pisut suurem aga siiski väga hägune). Palga kohta ka sama.
3. Sinust võib saada (äri)analüütik või testija kui oled kohusetundlik, järjepidev, süstemaatiline nii tegemistes kui mõtlemises, suudad iseseisvalt palju materjali läbi töötada ja endale selgeks teha.
4. Kõige tõenäolisem on "projektijuht" - ei tea millesti konkreetselt väga palju aga on kuulnud paljust natuke. Kui suhtlemine, tabelite koostamine ja igasugu aruandlus meeldib, siis seda võidki sihtida.
Selle pealt soovitaks pigem TTÜ-d - natuke laiem baas.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
06.07.2012 12:24:16
|
|
|
2korda2 ise mõtlesid need "ei saa" tingimused välja? Loogiline mõtlemine on eeldusteks, aga sealt edasi olen näinud aasta-kahe sees inimesi väga headeks arendajateks tõusmas.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
06.07.2012 12:27:43
|
|
|
mirko27 kirjutas: |
2korda2 ise mõtlesid need "ei saa" tingimused välja? Loogiline mõtlemine on eeldusteks, aga sealt edasi olen näinud aasta-kahe sees inimesi väga headeks arendajateks tõusmas. |
Samad sõnad. Ma ka ei tahaks uskuda sellist "rong on lõplikult läinud" seisukohta.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
06.07.2012 12:38:39
|
|
|
kikaskilla kirjutas: |
Olen jälle midagi valesti aru saanud Võtsin end Informaatikast välja, sissesaamise võimalus sinna on 0. Aga, kui suured on erinevused Arvutisüsteemides kaugõppe ja päevase õppe vahel? |
Ei no sa võid ilmselt arvestada, et umbed pooled sissesaajad loobuvad kohtadest. Arvutisüsteemidel eelmine aasta nt kuhu ma kandideerisin sain küll kohe alguses sisse aga nt ka need viimased, kes kvalifitseerusid (33p reaal ja keel miinimum) said samuti sisse. Isegi kohti jäi üle minuteada, sest kui ma hästi mäletan, siis alustajate nimekirjas oli ligi 64 nime eestikeelse statsionaarõppe rühmades, see vist jättis siis 6 kohta isegi üle. Algne konkurss oli 2,19 inimest kohale, madalaim skoor millega saadi oli 12,5. See aasta tundub sarnane konkurss tulevat, mõned soovijad on siiski rohkem - hetkel saisi avaliku info alusel on 2,39 inimest kohale.
Statsionaarõppes on sul tunnid hommikusel/päevasel ajal ja nädala sees, kaugõppes peaks olema vist korra või 2 kuus nädalavahetustel ja suurema osa teed iseseisvalt. Päris täpselt ma pole uurinud aga ma tean, et nt progemises käisid meie omadest mitmed töid tegemas kaugõppe tunnis mõningatel laupäevadel.
18,1p jah sind informaatikasse sisse ilmselt ei saaks, eelmine aasta oli 21,7p minimaalne. Kuigi samas see aasta on konkurss teistsugune... Eelmine aasta oli 305 kandideerijat 95le kohale (3,21 abiturienti kohale). See aasta avalik info näitab, et konkurss tuleb 2,25 abiturienti kohale. Arvestades loobujaid oleks sul lootust isegi oma punktiskooriga ka informaatikasse. Arvutisüsteemidesse peaksid siiski kindlalt saama.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
kikaskilla
HV kasutaja

|
06.07.2012 13:42:40
|
|
|
Selge. Informaatikasse ma ei usu, et saan. Ei julge riskida ka, et võtan Arvutisüsteemide kaugõppest end välja. See oleks siis viimane võimalus. Aga päevaõppesse ehk saab tõesti. Mul pole veel tulnud ka sisseastumiskatsete punkte, mis peaksid tulema paremad, kui olid mu mate riigieksami punktid. Muidu just vaatasin, et viimane mees, kes oli Informaatikas 140. kohal oli seal 23.midagi lävendiskooriga + plus siis veel need, kellel lävend ületatud. Kuna ma olin alles 260. kohal Informaatikas siis ma ei usu, et ma sisse saan, isegi kui pooled ära hüppavad.
|
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
06.07.2012 14:26:52
|
|
|
Ma lihtsalt huvipärast küsiks, et mida see annab, et ennast praegusel hetkel konkursist välja võtta? Ikka võiks ju nime sisse jätta - igatsugu imesid juhtub.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
KT
HV vaatleja

|
06.07.2012 15:03:45
|
|
|
Kui ennast konkursist välja võtta, siis saab vabanenud kohta kasutada näiteks mõne teise eriala peale kandideerimiseks või REV kohale (TTÜ lubab max 3 kandideerimist).
Suur tung informaatika peale on tõesti üllatav minu jaoks. Keskkoolilõpetajaid on see aasta 1000 vähem ja kandideerimiste arv lõi ikka rekordi. Nüüd on vist ka viimastele kohale jõudnud, et IT on kullaauk.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
06.07.2012 15:32:42
|
|
|
KT kirjutas: |
Nüüd on vist ka viimastele kohale jõudnud, et IT on kullaauk.  |
Eks ta ole sarnane teema kui kunagi oli advokaadiks õppimisega. Õppida ju võid aga reaalselt eralaselt tööle jõuavad vähesed, rikkaks veel vähesemad.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |