Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Autode hädaabisüsteem võib peagi EL-is kohustuslikuks saada märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.07.2012 17:31:04 vasta tsitaadiga

Firefly kirjutas:
Süsteem on väga hea ja tuleks ära teha. Jälitamist ma ei karda, seda tehakse juba nagunii. Elusid hakkab see päästma tulevikus, kui rohkematel on uued autot. Mingi aeg tagasi polnud ABS ka uutel autodel kohustuslik, aga praegu on see juba kõigil vandelgi olemas.
+1

Jälituse pärast paanitsemine on eriti koomiline maailmas, kus kõigil on taskus telefon mis by design reaalajas enda (umbkaudset) positsiooni teenusepakkujale nii ehk naa edastab.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.07.2012 17:35:35 vasta tsitaadiga

jälitamise vastu andin nõu härra peaminister thumbs_up.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 05.07.2012 21:38:25 vasta tsitaadiga

Kas te tõesti arvate end olevat nii põnevad inimesed, et FBICIAKAPOBNDKGBGRUMOSSAD teie vastu huvi tunneb? icon_lol.gif
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

sõnum 05.07.2012 22:02:09 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
yldiselt rasketel liiklusõnnetustel on pealtnägijad, kes helistavas kohe 112 ( päevasel ajal)
öösiti sõidavad tavaliselt nagad või purjus inimesed autod sodiks, aga yldjuhul neil roolijotadel pole nii palju pappi, et uut autot osta, järelikult see systeem ei päästa pea mingeid elusid icon_rolleyes.gif

Noh, ma ausalt loodan, et Sina mingil põhjusel pead umbes 12 öösel sõitma kuskil mitte niiväga levinud teel. Et sulle metssiga või kits ette hüppaks, sa kraavi lendaks ning ning käiks autoga üle katuse ja sinna lõksu jääks. Võiksid seal murtud luudega lesida ja lõksus veritseda näiteks päevakese, enne kui keegi avastab, et keegi seal on....

Minu vend, kes ei olnud ei naga, ega purjus, sõitis 68km/h kiirusega (sõiduk oli GPS jälgimisega) 90km/h alas kraavi, üle katuse.
Selle aja peale kui tuli päästeameti kõne oli auto seismisest möödas pool tundi. Kuni nemad kohale jõudsid oli autos ainult laip.
eCall oleks antud olukorras elu päästnud.

Minul isiklikult ei ole vaja salatseda kuidas ja kus mina oma autoga sõidan. Ei ole mul vaja maanteel uhada 200kmh ega linnas 100kmh. Seega ma ei saa üldse aru inimeste vastumeelest kui autodel on automaatne avariiteavitus süsteem.
1. Uue auto hinna juures see ei maksa mitte essugi.
2. Senikaua kui te ei ole fooliummütsidega Ansipi verivaenlased ei jälgi teid keegi.
Mina olen nõus selle isegi vabatahtlikult uue autoga tellima. Hetkel lihtsalt pole see väga saada. Kui just bemmi või audit ei soeta.

Või te nüüd kardate, et panete täispeaga matsu ja siis ei saagi salaja põgeneda?
See nagu ongi ainuke negatiivne külg selle süsteemi puhul. Avarii sündmuskohalt ei saa enam põgeneda...

Krt mind õpetati juba lapsena: Julged teha, julged tunnistada.. Aga nohjah...

Ja pealegi.. Ma mainisin: Usa rendiautol oli see süsteem peal. Selleks oli Camaro. Mis te tõesti arvate, et kui selline rendiauto on, siis järgitakse kiirusepiiranguid nii punktuaalselt.... Ei tulnud ühtegi trahvikviitungit koju..

Mina olen kahe käega selle süsteemi poolt. Ei saa aru mis tagamõte peaks olema, et sellele nii vastu olla. Pidev purjuspea juhtimine ja avariikohtadelt põgenemine?
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 05.07.2012 22:27:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ei ole mul vaja maanteel uhada 200kmh ega linnas 100kmh

tsitaat:

Ma mainisin: Usa rendiautol oli see süsteem peal. Selleks oli Camaro. Mis te tõesti arvate, et kui selline rendiauto on, siis järgitakse kiirusepiiranguid nii punktuaalselt.... Ei tulnud ühtegi trahvikviitungit koju..

icon_rolleyes.gif

ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

sõnum 05.07.2012 22:31:20 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
tsitaat:

Ei ole mul vaja maanteel uhada 200kmh ega linnas 100kmh

tsitaat:

Ma mainisin: Usa rendiautol oli see süsteem peal. Selleks oli Camaro. Mis te tõesti arvate, et kui selline rendiauto on, siis järgitakse kiirusepiiranguid nii punktuaalselt.... Ei tulnud ühtegi trahvikviitungit koju..

icon_rolleyes.gif

ma arvasin, et see kommentaar tuleb....
Pakun, et kiiremini kui 100'emm pee haa'ga ei sõitnud.... kiirteel kus 5 rida per suund..... Eestis meil pole 5 rida per suund kiirteid.. Kui oleks, siis ehk mõtleks 100 emm pee haa peale kui liiklust põle.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 06.07.2012 02:26:44 vasta tsitaadiga

ThedEviL, aitäh soovituse eest ja edu ka sullegi.....
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 06.07.2012 07:12:10 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Firefly kirjutas:
Süsteem on väga hea ja tuleks ära teha. Jälitamist ma ei karda, seda tehakse juba nagunii. Elusid hakkab see päästma tulevikus, kui rohkematel on uued autot. Mingi aeg tagasi polnud ABS ka uutel autodel kohustuslik, aga praegu on see juba kõigil vandelgi olemas.
+1

Jälituse pärast paanitsemine on eriti koomiline maailmas, kus kõigil on taskus telefon mis by design reaalajas enda (umbkaudset) positsiooni teenusepakkujale nii ehk naa edastab.

Automaatne lahendus, millele ka reageeritakse, eemaldab tõesti kriitilise seisundi korral kenakese puhveraja, mis kuluks kõrvalistel osalistel õnnetuse teatamiseks.

Reaalselt inimlike ebapädevuste kõrvaldamiseks on vaja eemaldada roolist ka juht.
Seni pahteldame pragunenud seina.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 08.07.2012 02:25:03 vasta tsitaadiga

mõned eelnevalt kommenteerijad siin ei saa vist aru, mida tähendab sõna KOHUSTUSLIK?!

las ma siis selgitan, see tähendab (antud kontekstis) viimasel ajal üldjuhul seda, et mingi rohkemal või vähemal määral küsitava väärtusega lahendus muudetakse reegliks kõigile, täiesti olenemata kõikvõimalikest muudest argumentidest, inimese enda soovidest või millest iganes. lisaks sellele, et mingi sellise uhke ja vägeva lahenduse kasutamine on tehtud kohustuslikuks kõigile ja võetud ära kasutaja enda vabadus valida, tähendab see enamasti veel ka seda, et kasutaja peab need "innovatsioonid" pealesurutult kinni maksma. seda täiesti olenemata sellest, kas ta ise asja pooldab, kasutada soovib või üldse kunagi kuskil kuidagi vajab!

jälitamine jälitamiseks, ilmselt tõesti suurem osa meist ei tegele millegi sellisega, et jälitamist karta oleks vaja, aga mina tahaks küll omada vähemalt vabadust valida, kas ma sellise "süsteemiga" auto ostan ja kui ka ostan siis kas ja millal ma vastavat süsteemi sees või väljas hoian. süsteem ise on huvitav ja paljude jaoks kindlasti asjalik asi...aga miks krt on vaja kõik sellised asjad teha kohustuslikuks? nojah, vastust ma ilmselt küll enamvähem tean icon_biggrin.gif

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
Matti
HV veteran
Matti

sõnum 08.07.2012 05:16:15 vasta tsitaadiga

Järjekordne Uroopa asi, mis meil väga toimida ei taha... arvestades millise tempoga päästeressursi koomale tõmmatakse. icon_confused.gif

Siin peaks juba selgelt politsei sekkuma.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 96
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 08.07.2012 08:20:38 vasta tsitaadiga

Hädaabisüsteem on normaalne asi. Autotootjatele tuleks see kohustuslikuks seada, et uued autod hakkaksid seda omama. Veider, et inimesed kardavad, et need suudavad ka kiiruseületamise fikseerida, aga kui satud kuskil kõrvalteel avariisse ja mõni pealtnägija saabub alles poole tunni, tunni või enama aja pärast ning siis sa sooviksid küll hädaabi. Õigemini "oleks soovinud". icon_rolleyes.gif

Lisaks on kirjas, et see on "hädaabisüsteem", mis ei mõõda kiirus. Ja kui mõõdabki (või kuulab pealt), siis privaatsuse rikkumise taha pugedes on võimalik kenake kopikas autotootjalt välja nõuda. icon_cool.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 08.07.2012 08:36:24 vasta tsitaadiga

Aga jutt ei käigi ju jälgimisest vaid jutt käib avarii-SOS-sìgnaali automaatsest saatmisest 6nnetuse ajal. Ja mille lähim GSM-mast vastu võtab ja häirekeskusele edastab.
Ja milleks see jälituspaanika küll lahti pääses?

Postitatud Sony Ericsson mobiililt
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 08.07.2012 10:56:05 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Minu vend, kes ei olnud ei naga, ega purjus, sõitis 68km/h kiirusega (sõiduk oli GPS jälgimisega) 90km/h alas kraavi, üle katuse.
Selle aja peale kui tuli päästeameti kõne oli auto seismisest möödas pool tundi. Kuni nemad kohale jõudsid oli autos ainult laip.
eCall oleks antud olukorras elu päästnud.

Kindlasti mitte, päästeameteid järjest vähendatakse ja varsti peavad päästjad suurematest keskusrest vähemalt üle 100 km sõitma, et kuskile õnnetuspaika jõuda, omal nahal olen kogenud alles eelmine aasta, kus Tartust 25km kaugusele jõuti ka alles tunni aja möödudes väljakutse hetkest , niipalju võib sellest eCall-ist võib-olla abiks olla, et laipu täis auto kusagil silla all nädalate viisi ei vedele, võib-olla isegi siis vedeleb, kuna võidakse arvata, et süsteemi viga või peale avariid lakkab süsteem töötamast.

Wiltz
HV Guru

sõnum 09.07.2012 13:39:20 vasta tsitaadiga

täitsa nõus viimatikõnelejaga. ma ei saa aru, kas eesti inimesed elavad mingi unistusemulli sees või milles asi??? isegi mina, kes ma ei jälgi igasuguseid päevauudiseid just uurima põnevusega, olen kursis sellega kuidas kogu see päästeametkonna süsteem eestis välja suretada tahetakse.
eriti idiootne on selles valguses minumeelest rääkida mingist fäänsi süsteemist...saadad oma sõnumi ära jah, aga kui sa oled ise juba kriitilises olukorras kuskil eriti kõrvalises kohas siis juhul kui tõesti kiirabi ja päästjad ei juhtu imekombel juhuslikult seal kõrval telklaagrit tegema, oled sa võrdlemisi suure tõenäosusega fucked anyway.

Liivanelord "Lisaks on kirjas, et see on "hädaabisüsteem", mis ei mõõda kiirus. Ja kui mõõdabki (või kuulab pealt), siis privaatsuse rikkumise taha pugedes on võimalik kenake kopikas autotootjalt välja nõuda. " ise ka usud seda??? lähed kohe jooksujalu muudkui nõudma? icon_lol.gif siinkohal peaks küll ütlema tõesti, et tasub ikka mõelda natuke reaalse elu baasil enne kui taolist rida kirja panna.
kui kiirus mõõdetud siis oled sina kurjategija ja lähed vangi, nõuda võid oma boksikaaslaselt torude puhastamist õhtuti...thats about it!
ühtlasi võiks proovida natuke laiemalt mõelda äkki...üks näide, mida selline "üübertore" süsteem võiks saada tulevikus teha. oletame, et sa plaanid oma masinaga sõita kuskile ametliku tee pealt välja...no ma ei tea, loodusesse suvalises kohas näiteks. aga riik otsustab, et nad tahavad selle totaalselt ära keelata, selle pealt raha võtta või mida iganes. siis sa kas maksad automaatselt trahvi või näiteks sureb auto teelt välja keeramisel automaatselt välja. oh what fun on olla tsentraalse süsteemi ori, eksju?! monkey.gif

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Autode hädaabisüsteem võib peagi EL-is kohustuslikuks saada mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.