Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
gordon99
HV kasutaja
|
03.07.2012 23:43:22
Kogu aeg töötav arvuti |
|
|
Vajasin üht arvutit, kuhu aeg-ajalt oleks võimalik teamvieweriga sisse saada.
Seadistasin siis ühe läppari nii, et see töötab nüüd kogu aeg.
Minu küsimus, kuidas oleks arvutit kasulik seadistada, et võtaks nii öelda tühjalt töötades võimalikult vähe ressursi ja et temaga midagi ei juhtuks.
Ahjaa op-süs on winxp
viimati muutis gordon99 04.07.2012 10:41:39, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
hallhunt
Piiratud kasutaja

|
04.07.2012 10:14:19
|
|
|
Üldiselt vaikimisi seadistusega OS umbes 10 min pärast paneb molu sul ekraanisäästjale ja umbes 5 minutit hiljem lülitab välja.Siis näiteks võid teha seda et otsid foorumist erinevatele winnidele mõeldud tviikimise juhendeid ja tõmbad winni koomale nö.Ahjaa,,,üksi elektriga töötav asi ei ole ohutu,sest alati võib miskit temaga juhtuda,lööb äike sisse,ja monitor lendab sulle näkku kildudeks,samal ajal läheb kast põlema või läapaka korral sulab see üles ja sa saad 1.astme põletushaavad,ehk kõik mis töötab elektriga ei saagi seadistada nii et temaga miskit raudpolt ei juhtuks...üldiselt kasulike näpukate all on juhendid vista,mis sobib ka 7´le,konfimiseks ja leiad ka xp´le mitu teemat.Nii säästad natuke masina ressursse...
_________________ Ära taha olla see,kes sa ei ole.Ole see,kes sa oled ja peagi märkad et olid see,kes tahtsid olla |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
5 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
gordon99
HV kasutaja
|
04.07.2012 10:37:21
|
|
|
Ei hetkel ta kinni ei lähe ja kõik töötab. Lihsalt mõtlesin, et ta võiks standardseadistuselt veidike ökonoomsem olla
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
04.07.2012 10:53:44
|
|
|
Kas WOL lahendus ei sobiks? Või peab ikka 24/7 töötama?
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
gordon99
HV kasutaja
|
04.07.2012 13:23:43
|
|
|
Isegi sobiks. Pole seda kunagi seadistanud, aga eks ma hakkan siis uurima
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
04.07.2012 18:25:23
|
|
|
Ekraan lülita välja, bluetooth, wifi keera kinni, üleliigsed programmid korja startupist maha, kõik ebavajalik keera BIOS-es kinni, aku võta tagant ära ... muud ei oskagi soovitada.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
04.07.2012 18:40:00
|
|
|
Akut ära võta tagant. See toimib nii öelda upsina.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
05.07.2012 09:34:59
|
|
|
Kui toimib ... vana ja väsinud aku laadimine võtab rohkem ressurssi kui see välja anda suudab, enamasti midagi ei suudagi ja masin sureb ikka kohe kui elekter kaob.
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
05.07.2012 10:31:13
|
|
|
Aga jälle unustatakse, et läppari Poweri seadete all on terve rida seadistusi, näiteks kasvõi näiteks Max. battery ja sealt alt saab veel omakorda ise muuta, et kas arvuti töötab pidevalt või millal Sleepi lubatakse, mis iganes.
Kasutan ise pidevalt, näiteks vaikuse huvides, Power saver rezhiime. Läpparid on vaiksed, jahedad, säästavad elektrit , kuna töötamine on palju väiksema võimsusega jms.
-------------------------------
Miki-Hiir: Ja vanade akudega läppar ei pea sugugi kohe ennast välja lülitama, kui elekter kaob. Mu enda vanimad läpparid, nii 5-6 aastat vanad, omavad mõlemad veel akuressurssi nii tunnike Power Saver rezhiimide korral.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
05.07.2012 11:16:07
|
|
|
Ei pea ... aga pole ka välistatud. Minu kogemus on selline 50/50, umbes pooled vanemad läpakad tegelikult ei oma akus enam mingit rammu kuigi läpakas seda seal väidab olevat. Nii kui vool kaob, nii pakib ketsid paberisse.
Näiteid saab igasuguseid tuua, see ei tähenda mitte midagi konkreetse läppari kohta.
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
peacemaki
HV kasutaja
|
05.07.2012 14:44:25
|
|
|
Amd on selline asi nagu Cool and Quiet. Intelil Speedstep, vaata et need sees oleks.
Windowsi all on Powers Sceme all saab valida asju, kuid ma eriti ei usu, et nendest palju kasu on.
Endal on arvuti koguaeg sees ja võtab 45w idles. Kõik oleneb riistvarast kui palju arvuti voolu võtab. Ise soovitaks teil toiteplokk üle vaadata, et see võimalikult efektiivsem oleks.
Arvuti seest kõik CD-Romid ja floppid lahti ühendada ja jätta need asjad ühendatud, mida vaja on.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
06.07.2012 07:41:11
|
|
|
Mismoodi läpaka toitel see efektiivsema valik peaks käima? Räägime ikka läpakast, mitte lauaarvutist
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
06.07.2012 13:51:02
|
|
|
Kuna tegemist on Windows XP operatsioonisüsteemiga, mille toiteseadistamise võimalused on võrreldes näiteks Windows 7-ga piiratud, siis üldjuhul on korralikel tootjal olemas spetsiaalne tarkvara toitega seotud profiilide loomiseks, mille abil saab üsna suurel määral jõudluse piiramisega ressursikasutust vähendada. Tean, et Lenovol on mindud isegi juba nii kaugele, et on võimalik näiteks USB pesad välja lülitada jms. Esmane voolutarbija on kindlasti monitor, mis on mõistlik seadistada väljalülitatud asendisse. Teine hea variant ongi hoida arvuti ekraan kinnisena (jälgida, et sulgemisel arvuti ei läheks une- või talveune režiimi) ning tänu taustavalguse mittekasutamisele ongi võit juba arvestatav. Samuti saab määrata ka kõvaketta seismajäämist teatud aja pärast, kui arvutit pole kasutatu jne-jne.
Seega natuke süvenemist ja mõtlemist, ning see kõik on võimalik.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.07.2012 14:08:42
|
|
|
Rasmus, kui arvuti töötab ja kaas kinni on, siis sõltuvalt arvuti konfist võib tekkida ülekuumenemise oht (Celeronid, AMD protsessorid ja nVidia/ATi videokaardiga mudelid). Olen odavama otsa arvutitel seda kogenud.
Pigem ekraan lahti, aga seadistada, et 1 minut pärast viimast hiireliigutust/klahvivajutust lülitub ekraan automaatselt välja. Või jätta vähemalt paar sentimeetrit lahti - sellest tavaliselt piisab, et ekraan välja lülitada ja jääb ka "õhutusava".
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
06.07.2012 15:37:33
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Rasmus, kui arvuti töötab ja kaas kinni on, siis sõltuvalt arvuti konfist võib tekkida ülekuumenemise oht (Celeronid, AMD protsessorid ja nVidia/ATi videokaardiga mudelid). Olen odavama otsa arvutitel seda kogenud.
Pigem ekraan lahti, aga seadistada, et 1 minut pärast viimast hiireliigutust/klahvivajutust lülitub ekraan automaatselt välja. Või jätta vähemalt paar sentimeetrit lahti - sellest tavaliselt piisab, et ekraan välja lülitada ja jääb ka "õhutusava". |
Täiesti nõus. Samas kaughaldustööriistaga või siis RDP protokolli abil arvutisse sisse logides lülitaktakse ekraan jällegi käima.
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.07.2012 16:08:11
|
|
|
Sellal on arvuti nii või teisiti kasutuses ja energiatarbimine suurem.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
gordon99
HV kasutaja
|
09.07.2012 19:07:58
|
|
|
Läppari mark on muide Dell x300. On olemas ka dock, aga seda vist ei ole mõtet kasutada...
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
hallhunt
Piiratud kasutaja

|
13.07.2012 12:40:22
|
|
|
sorry mehed,aga asi millest mina aru ei saa..kurat läpaka puhul ka noritakse energia tarbimise kallal,et võiks vähem energiat tarbida...see asi niigi säästlik.Mul lauakas peamiselt 24/7 töötab ja ei kurdaks et see energia arvele mõjuks tapvalt.omal ka läpakas kasutuses olnud ja töötas vaikimisi konfiga koguaeg,ma ei saandki aru kuualguses arvet vaadates,et nagu mingi lisavidin oleks võrku pistetud.minu arust suuremad energiaõgardid arvutist on (nõude)pesumasin,elektripliit,el.boiler. Kas siis hakkame ka neid kodumaisnaid konfima?boilerile näiteks termotekk ümber et soojuskadu poleks,elektripliit näiteks selline mille kasutegur max suur ja pesumasin ka võimalikult valida a/a/a.Dsiisas mehed...andestust kui kedagi nüüd solvasin.....
_________________ Ära taha olla see,kes sa ei ole.Ole see,kes sa oled ja peagi märkad et olid see,kes tahtsid olla |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
13.07.2012 13:34:59
|
|
|
hallhunt kirjutas: |
sorry mehed,aga asi millest mina aru ei saa..kurat läpaka puhul ka noritakse energia tarbimise kallal,et võiks vähem energiat tarbida...see asi niigi säästlik.Mul lauakas peamiselt 24/7 töötab ja ei kurdaks et see energia arvele mõjuks tapvalt.omal ka läpakas kasutuses olnud ja töötas vaikimisi konfiga koguaeg,ma ei saandki aru kuualguses arvet vaadates,et nagu mingi lisavidin oleks võrku pistetud.minu arust suuremad energiaõgardid arvutist on (nõude)pesumasin,elektripliit,el.boiler. Kas siis hakkame ka neid kodumaisnaid konfima?boilerile näiteks termotekk ümber et soojuskadu poleks,elektripliit näiteks selline mille kasutegur max suur ja pesumasin ka võimalikult valida a/a/a.Dsiisas mehed...andestust kui kedagi nüüd solvasin..... |
Vooluvõrgus on jah ükskama kui palju läpp tarbib, kuid siis kui aku pealt töötab, määrab see otseselt töötamise aja ju.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
13.07.2012 20:18:30
|
|
|
Ilmselgelt teemaalgataja ei hoia seda akutoitel...
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
14.07.2012 10:23:55
|
|
|
sorry mehed,aga asi millest mina aru ei saa..kurat läpaka puhul ka noritakse energia tarbimise kallal,et võiks vähem energiat tarbida...see asi niigi säästlik.Mul lauakas peamiselt 24/7 töötab ja ei kurdaks et see energia arvele mõjuks tapvalt.omal ka läpakas kasutuses olnud ja töötas vaikimisi konfiga koguaeg,ma ei saandki aru kuualguses arvet vaadates,et nagu mingi lisavidin oleks võrku pistetud.minu arust suuremad energiaõgardid arvutist on (nõude)pesumasin,elektripliit,el.boiler. Kas siis hakkame ka neid kodumaisnaid konfima?boilerile näiteks termotekk ümber et soojuskadu poleks,elektripliit näiteks selline mille kasutegur max suur ja pesumasin ka võimalikult valida a/a/a.Dsiisas mehed...andestust kui kedagi nüüd solvasin..... |
Kuna mul on kasutuses 200-liitrine boiler, siis olengi seadistanud boileri töötama ainult öisel ajal ja nädalavahetusel, kui on soodustariifiga elekter. Reaalne kulude kokkuhoid 40%.
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
14.07.2012 10:26:38
|
|
|
No ma ei tea, hakata boileri ja läpaka elektrivajadusi võrdlema
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
rycyve
HV veteran

|
15.07.2012 13:39:19
|
|
|
sorry mehed,aga asi millest mina aru ei saa..kurat läpaka puhul ka noritakse energia tarbimise kallal,et võiks vähem energiat tarbida...see asi niigi säästlik. |
Lahendus teemale
_________________ CH341A EEPROM Flash BIOS teenus. |
|
Kommentaarid: 98 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
hallhunt
Piiratud kasutaja

|
17.07.2012 15:39:01
|
|
|
rycyve, ei saanud su teemale pihta...aga no toon näite oma energiakasutus kuludest:ma maksan energiat kord pooleaasta jooksul.Arve on suht 50-100€ max.kodus mul energiaõgardeid jagub aegajalt.viimasena maksin konkreetselt 60€ poole aasta peale ja mul lauakas tõmbab otseselt 24/7 energiat.....Omanud ise ka elektriboilerit,kolisin üle gaasikale,kuna majas tsentraalgaas.Ja isegi kui pesupesta pidevalt,siis ikkagi on energiaõgardiks suuret lõuapäradega energiatarbivuse c-klassi vanemat tüüpi pesumasin.Kui kodus on miski suurte karvastelõugadega energiaõgard,mis imeb üüratud arved,siis tuleks ülevaadata just suuremad kodumasinad,mitte rääkida,et lapakas võiks vähem tarbida...hommik taksos,no halllloooo kosmos.....siin kohal tuleb silmeette see kui sõber lapaka energiaõgardluse piiramiseks eemaldas sellelt ekraani ja kui oli vaja lapakale ekraani pani sellele lcd telku taha ja ajas asjad ää....teema alagatajal soovitaksin vaadata ega kodus miski muu ei ime voolu isuga,kui energiarvete suurused sundisid tegema seda teemat
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |