Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Kogu aeg töötav arvuti märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
gordon99
HV kasutaja

sõnum 03.07.2012 23:43:22 Kogu aeg töötav arvuti vasta tsitaadiga

Vajasin üht arvutit, kuhu aeg-ajalt oleks võimalik teamvieweriga sisse saada.
Seadistasin siis ühe läppari nii, et see töötab nüüd kogu aeg.
Minu küsimus, kuidas oleks arvutit kasulik seadistada, et võtaks nii öelda tühjalt töötades võimalikult vähe ressursi ja et temaga midagi ei juhtuks.

Ahjaa op-süs on winxp

viimati muutis gordon99 04.07.2012 10:41:39, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
hallhunt
Piiratud kasutaja
hallhunt

sõnum 04.07.2012 10:14:19 vasta tsitaadiga

Üldiselt vaikimisi seadistusega OS umbes 10 min pärast paneb molu sul ekraanisäästjale ja umbes 5 minutit hiljem lülitab välja.Siis näiteks võid teha seda et otsid foorumist erinevatele winnidele mõeldud tviikimise juhendeid ja tõmbad winni koomale nö.Ahjaa,,,üksi elektriga töötav asi ei ole ohutu,sest alati võib miskit temaga juhtuda,lööb äike sisse,ja monitor lendab sulle näkku kildudeks,samal ajal läheb kast põlema või läapaka korral sulab see üles ja sa saad 1.astme põletushaavad,ehk kõik mis töötab elektriga ei saagi seadistada nii et temaga miskit raudpolt ei juhtuks...üldiselt kasulike näpukate all on juhendid vista,mis sobib ka 7´le,konfimiseks ja leiad ka xp´le mitu teemat.Nii säästad natuke masina ressursse...
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
gordon99
HV kasutaja

sõnum 04.07.2012 10:37:21 vasta tsitaadiga

Ei hetkel ta kinni ei lähe ja kõik töötab. Lihsalt mõtlesin, et ta võiks standardseadistuselt veidike ökonoomsem olla
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.07.2012 10:53:44 vasta tsitaadiga

Kas WOL lahendus ei sobiks? Või peab ikka 24/7 töötama?
gordon99
HV kasutaja

sõnum 04.07.2012 13:23:43 vasta tsitaadiga

Isegi sobiks. Pole seda kunagi seadistanud, aga eks ma hakkan siis uurima
tagasi üles
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 04.07.2012 18:25:23 vasta tsitaadiga

Ekraan lülita välja, bluetooth, wifi keera kinni, üleliigsed programmid korja startupist maha, kõik ebavajalik keera BIOS-es kinni, aku võta tagant ära ... muud ei oskagi soovitada.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 04.07.2012 18:40:00 vasta tsitaadiga

Akut ära võta tagant. See toimib nii öelda upsina.
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 05.07.2012 09:34:59 vasta tsitaadiga

Kui toimib ... vana ja väsinud aku laadimine võtab rohkem ressurssi kui see välja anda suudab, enamasti midagi ei suudagi ja masin sureb ikka kohe kui elekter kaob.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 05.07.2012 10:31:13 vasta tsitaadiga

Aga jälle unustatakse, et läppari Poweri seadete all on terve rida seadistusi, näiteks kasvõi näiteks Max. battery ja sealt alt saab veel omakorda ise muuta, et kas arvuti töötab pidevalt või millal Sleepi lubatakse, mis iganes.

Kasutan ise pidevalt, näiteks vaikuse huvides, Power saver rezhiime. Läpparid on vaiksed, jahedad, säästavad elektrit icon_cool.gif , kuna töötamine on palju väiksema võimsusega jms.
-------------------------------
Miki-Hiir: Ja vanade akudega läppar ei pea sugugi kohe ennast välja lülitama, kui elekter kaob. Mu enda vanimad läpparid, nii 5-6 aastat vanad, omavad mõlemad veel akuressurssi nii tunnike Power Saver rezhiimide korral.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 05.07.2012 11:16:07 vasta tsitaadiga

Ei pea ... aga pole ka välistatud. Minu kogemus on selline 50/50, umbes pooled vanemad läpakad tegelikult ei oma akus enam mingit rammu kuigi läpakas seda seal väidab olevat. Nii kui vool kaob, nii pakib ketsid paberisse.
Näiteid saab igasuguseid tuua, see ei tähenda mitte midagi konkreetse läppari kohta.
tagasi üles
peacemaki
HV kasutaja

sõnum 05.07.2012 14:44:25 vasta tsitaadiga

Amd on selline asi nagu Cool and Quiet. Intelil Speedstep, vaata et need sees oleks.
Windowsi all on Powers Sceme all saab valida asju, kuid ma eriti ei usu, et nendest palju kasu on.

Endal on arvuti koguaeg sees ja võtab 45w idles. Kõik oleneb riistvarast kui palju arvuti voolu võtab. Ise soovitaks teil toiteplokk üle vaadata, et see võimalikult efektiivsem oleks.
Arvuti seest kõik CD-Romid ja floppid lahti ühendada ja jätta need asjad ühendatud, mida vaja on.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 06.07.2012 07:41:11 vasta tsitaadiga

Mismoodi läpaka toitel see efektiivsema valik peaks käima? Räägime ikka läpakast, mitte lauaarvutist icon_wink.gif
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 06.07.2012 13:51:02 vasta tsitaadiga

Kuna tegemist on Windows XP operatsioonisüsteemiga, mille toiteseadistamise võimalused on võrreldes näiteks Windows 7-ga piiratud, siis üldjuhul on korralikel tootjal olemas spetsiaalne tarkvara toitega seotud profiilide loomiseks, mille abil saab üsna suurel määral jõudluse piiramisega ressursikasutust vähendada. Tean, et Lenovol on mindud isegi juba nii kaugele, et on võimalik näiteks USB pesad välja lülitada jms. Esmane voolutarbija on kindlasti monitor, mis on mõistlik seadistada väljalülitatud asendisse. Teine hea variant ongi hoida arvuti ekraan kinnisena (jälgida, et sulgemisel arvuti ei läheks une- või talveune režiimi) ning tänu taustavalguse mittekasutamisele ongi võit juba arvestatav. Samuti saab määrata ka kõvaketta seismajäämist teatud aja pärast, kui arvutit pole kasutatu jne-jne.

Seega natuke süvenemist ja mõtlemist, ning see kõik on võimalik.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 06.07.2012 14:08:42 vasta tsitaadiga

Rasmus, kui arvuti töötab ja kaas kinni on, siis sõltuvalt arvuti konfist võib tekkida ülekuumenemise oht (Celeronid, AMD protsessorid ja nVidia/ATi videokaardiga mudelid). Olen odavama otsa arvutitel seda kogenud.
Pigem ekraan lahti, aga seadistada, et 1 minut pärast viimast hiireliigutust/klahvivajutust lülitub ekraan automaatselt välja. Või jätta vähemalt paar sentimeetrit lahti - sellest tavaliselt piisab, et ekraan välja lülitada ja jääb ka "õhutusava".
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 06.07.2012 15:37:33 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Rasmus, kui arvuti töötab ja kaas kinni on, siis sõltuvalt arvuti konfist võib tekkida ülekuumenemise oht (Celeronid, AMD protsessorid ja nVidia/ATi videokaardiga mudelid). Olen odavama otsa arvutitel seda kogenud.
Pigem ekraan lahti, aga seadistada, et 1 minut pärast viimast hiireliigutust/klahvivajutust lülitub ekraan automaatselt välja. Või jätta vähemalt paar sentimeetrit lahti - sellest tavaliselt piisab, et ekraan välja lülitada ja jääb ka "õhutusava".

Täiesti nõus. Samas kaughaldustööriistaga või siis RDP protokolli abil arvutisse sisse logides lülitaktakse ekraan jällegi käima.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 06.07.2012 16:08:11 vasta tsitaadiga

Sellal on arvuti nii või teisiti kasutuses ja energiatarbimine suurem.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
gordon99
HV kasutaja

sõnum 09.07.2012 19:07:58 vasta tsitaadiga

Läppari mark on muide Dell x300. On olemas ka dock, aga seda vist ei ole mõtet kasutada...
tagasi üles
hallhunt
Piiratud kasutaja
hallhunt

sõnum 13.07.2012 12:40:22 vasta tsitaadiga

sorry mehed,aga asi millest mina aru ei saa..kurat läpaka puhul ka noritakse energia tarbimise kallal,et võiks vähem energiat tarbida...see asi niigi säästlik.Mul lauakas peamiselt 24/7 töötab ja ei kurdaks et see energia arvele mõjuks tapvalt.omal ka läpakas kasutuses olnud ja töötas vaikimisi konfiga koguaeg,ma ei saandki aru kuualguses arvet vaadates,et nagu mingi lisavidin oleks võrku pistetud.minu arust suuremad energiaõgardid arvutist on (nõude)pesumasin,elektripliit,el.boiler. Kas siis hakkame ka neid kodumaisnaid konfima?boilerile näiteks termotekk ümber et soojuskadu poleks,elektripliit näiteks selline mille kasutegur max suur ja pesumasin ka võimalikult valida a/a/a.Dsiisas mehed...andestust kui kedagi nüüd solvasin.....
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 13.07.2012 13:34:59 vasta tsitaadiga

hallhunt kirjutas:
sorry mehed,aga asi millest mina aru ei saa..kurat läpaka puhul ka noritakse energia tarbimise kallal,et võiks vähem energiat tarbida...see asi niigi säästlik.Mul lauakas peamiselt 24/7 töötab ja ei kurdaks et see energia arvele mõjuks tapvalt.omal ka läpakas kasutuses olnud ja töötas vaikimisi konfiga koguaeg,ma ei saandki aru kuualguses arvet vaadates,et nagu mingi lisavidin oleks võrku pistetud.minu arust suuremad energiaõgardid arvutist on (nõude)pesumasin,elektripliit,el.boiler. Kas siis hakkame ka neid kodumaisnaid konfima?boilerile näiteks termotekk ümber et soojuskadu poleks,elektripliit näiteks selline mille kasutegur max suur ja pesumasin ka võimalikult valida a/a/a.Dsiisas mehed...andestust kui kedagi nüüd solvasin.....
Vooluvõrgus on jah ükskama kui palju läpp tarbib, kuid siis kui aku pealt töötab, määrab see otseselt töötamise aja ju.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 13.07.2012 20:18:30 vasta tsitaadiga

Ilmselgelt teemaalgataja ei hoia seda akutoitel...
Rasmus
HV veteran

sõnum 14.07.2012 10:23:55 vasta tsitaadiga

hallhunt kirjutas:

Kuna mul on kasutuses 200-liitrine boiler, siis olengi seadistanud boileri töötama ainult öisel ajal ja nädalavahetusel, kui on soodustariifiga elekter. Reaalne kulude kokkuhoid 40%.

salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 14.07.2012 10:26:38 vasta tsitaadiga

No ma ei tea, hakata boileri ja läpaka elektrivajadusi võrdlema icon_rolleyes.gif
rycyve
HV veteran
rycyve

sõnum 15.07.2012 13:39:19 vasta tsitaadiga

hallhunt kirjutas:
sorry mehed,aga asi millest mina aru ei saa..kurat läpaka puhul ka noritakse energia tarbimise kallal,et võiks vähem energiat tarbida...see asi niigi säästlik.

Lahendus teemale thumbs_up.gif icon_cool.gif

hallhunt
Piiratud kasutaja
hallhunt

sõnum 17.07.2012 15:39:01 vasta tsitaadiga

rycyve, ei saanud su teemale pihta...aga no toon näite oma energiakasutus kuludest:ma maksan energiat kord pooleaasta jooksul.Arve on suht 50-100€ max.kodus mul energiaõgardeid jagub aegajalt.viimasena maksin konkreetselt 60€ poole aasta peale ja mul lauakas tõmbab otseselt 24/7 energiat.....Omanud ise ka elektriboilerit,kolisin üle gaasikale,kuna majas tsentraalgaas.Ja isegi kui pesupesta pidevalt,siis ikkagi on energiaõgardiks suuret lõuapäradega energiatarbivuse c-klassi vanemat tüüpi pesumasin.Kui kodus on miski suurte karvastelõugadega energiaõgard,mis imeb üüratud arved,siis tuleks ülevaadata just suuremad kodumasinad,mitte rääkida,et lapakas võiks vähem tarbida...hommik taksos,no halllloooo kosmos.....siin kohal tuleb silmeette see kui sõber lapaka energiaõgardluse piiramiseks eemaldas sellelt ekraani ja kui oli vaja lapakale ekraani pani sellele lcd telku taha ja ajas asjad ää....teema alagatajal soovitaksin vaadata ega kodus miski muu ei ime voolu isuga,kui energiarvete suurused sundisid tegema seda teemat
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 17.07.2012 15:45:17 vasta tsitaadiga

..äkki tal istub see läpakas koos mingi muu kolaga upsi taga ja ups ise seab teatud piirid.. u never know, u know.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Kogu aeg töötav arvuti mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.