Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Google Maps täiendus - liikluskoormus Tallinna tänavatel märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.06.2012 19:34:35 vasta tsitaadiga

No mina suudan enda telefoni gps jäljelogist lausa reavahetused välja lugeda...
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Plumbum
HV vaatleja

sõnum 20.06.2012 19:36:30 vasta tsitaadiga

Ma kohe ütlen teile, et seda paari meetri täpsuse hülgemöla võite saunas naistele rääkida. Eriti mingi mobiiltelefoni puhul.
Või on tänapäeva mobladel juba nii kõvad GPSid mis loevad ka WAAS, EGNOS jne. signaale? Reaalne number mobiilse lutsuga jääb sinna peale 15m.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 20.06.2012 19:48:09 vasta tsitaadiga

Reaalselt kommertskasutuses olevad GPSid kasutavad siiski vaid GPSi ja GLONASSi(vähemalt siinpool maamuna, muud positsioneerimissüsteemid on kas põhiliselt arendusjärgus või peaasjalikult mõeldud teaduslikel eesmärkidel(+kasutatavate pos. süsteemide abisüsteemid, mis tavakasutajat ei süga).
Moblad, va üks ZTE(pole kursis kas juba välja lastud mudel), kasutavad GPSi. Too ZTE siis kasutab nii GLONASSi kui ka GPSi, mis annab juba arvestatava täpsuse.

Edit: Täpsustan, üks T-mobile Samsung Galaxy SII oskab ka mõlemat pos. süsteemi kasutada.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 20.06.2012 19:53:13 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
SKG kirjutas:
Ma raakisin reaalsest tapsusest. Jah mu telefon on ka voimeline kuvama "accuracy 5m" (vaiksemat numbrit pole veel nainud), aga reaalsuses naitab ikka 2-3 korda rohkem mooda.
Kui näitab mööda, siis on mure signaalide rohkes peegeldumises (majade seintelt näiteks), millest kiip aru ei saa. Mine keset põldu ja vaata siis täpsust.

Olen proovinud, naitas, et olen ookeanis (LOL), tegelikult olin pankrannikul. Mingist peegeldusest raakida ei saa, see mobla GPS lihtsalt ei olnud voimeline tapsemaks positsioneerimiseks.

tagasi üles
Plumbum
HV vaatleja

sõnum 20.06.2012 19:54:42 vasta tsitaadiga

Glonassi kasutab ka iPhone 4S, galaxy III ja vbolla on neid veel, kühvel pole selles. Differential GPS on asja võti. Ja need lahendused on tõesti proffidele.
Isegi tööd teinud siin sarnase süsteemiga ja kola on nats rohkem tassida kui mingi luts telefon.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 20.06.2012 20:18:31 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
mikk36 kirjutas:
SKG kirjutas:
Ma raakisin reaalsest tapsusest. Jah mu telefon on ka voimeline kuvama "accuracy 5m" (vaiksemat numbrit pole veel nainud), aga reaalsuses naitab ikka 2-3 korda rohkem mooda.
Kui näitab mööda, siis on mure signaalide rohkes peegeldumises (majade seintelt näiteks), millest kiip aru ei saa. Mine keset põldu ja vaata siis täpsust.

Olen proovinud, naitas, et olen ookeanis (LOL), tegelikult olin pankrannikul. Mingist peegeldusest raakida ei saa, see mobla GPS lihtsalt ei olnud voimeline tapsemaks positsioneerimiseks.

Saab küll rääkida, veepind peegeldab samamoodi signaale ja odavad GPS seadmed ei oska neid lahendusi elimineerida lõpplahendusest.
Plumbum kirjutas:
Glonassi kasutab ka iPhone 4S, galaxy III ja vbolla on neid veel, kühvel pole selles. Differential GPS on asja võti. Ja need lahendused on tõesti proffidele.
Isegi tööd teinud siin sarnase süsteemiga ja kola on nats rohkem tassida kui mingi luts telefon.

Selge, ega ma pole täpselt kursis mis telefonid tänapäeval veel GLONASSi kasutada oskavad, hea teada.
Proffi GPSi täpsusest ei tasu telefonide puhul kindlasti rääkida. 10-15m telefoni puhul on igati ok. 5m ideaalis. Natuke testinud ja katsetanud - abivahenditeks proffi GPS seadmed.

Reaalsus on see et tänaval liikumiseks on tänapäevased nutifoni pos. seadmed enamasti piisavad. Ei ole alust loota et nendega geodeetilisi töid tegema hakkad.
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 20.06.2012 20:32:23 vasta tsitaadiga

Ei tea mis telefonid teil siis on. Telefoni gps suudab igatahes nii täpselt panna paika et kumba äärt pidi kõnnid teepeal. Suht kitsal teel. Olen paar korda niisama proovinud huvipärast.
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 20.06.2012 20:39:27 vasta tsitaadiga

ufo56 kirjutas:
Ei tea mis telefonid teil siis on. Telefoni gps suudab igatahes nii täpselt panna paika et kumba äärt pidi kõnnid teepeal. Suht kitsal teel. Olen paar korda niisama proovinud huvipärast.

No seda ilma segavate faktoriteta teha ta tõesti suudab, 10m täpsus on selleks piisav.
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 20.06.2012 20:49:03 vasta tsitaadiga

Pigem saab ikka 3m kätte.
krist2an
HV veteran
krist2an

sõnum 20.06.2012 21:35:37 vasta tsitaadiga

Plumbum kirjutas:
Ma kohe ütlen teile, et seda paari meetri täpsuse hülgemöla võite saunas naistele rääkida. Eriti mingi mobiiltelefoni puhul.
Või on tänapäeva mobladel juba nii kõvad GPSid mis loevad ka WAAS, EGNOS jne. signaale? Reaalne number mobiilse lutsuga jääb sinna peale 15m.

Järelikult kasutab Google klaaskuuli, et Tallinna tänavate olukorda kasutajatele näidata...
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 20.06.2012 21:51:13 vasta tsitaadiga

Samas on ju ka see, et Google Maps ei näita autode liiklusaktiivsust jalakäijate tänaval, vastassuunas liikuvaid autosid jms.
Neil on parajalt palju algoritme, et kõik töötaks ilusasti.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 20.06.2012 22:57:08 vasta tsitaadiga

Kui praegu vaadata google mapsi, siis on nähtav huvitav pilt - nimelt niimõnedki tänavad tallinnas on kell 11 õhtul umbes. Tundub, et vähene liiklejate arv (vähe andmeid, mille põhjal arvutusi teha) viskab süsteemi pisut käpuli.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 21.06.2012 10:36:22 vasta tsitaadiga

Killerwave kirjutas:
Reaalselt kommertskasutuses olevad GPSid kasutavad siiski vaid GPSi ja GLONASSi(vähemalt siinpool maamuna, muud positsioneerimissüsteemid on kas põhiliselt arendusjärgus või peaasjalikult mõeldud teaduslikel eesmärkidel(+kasutatavate pos. süsteemide abisüsteemid, mis tavakasutajat ei süga).
Moblad, va üks ZTE(pole kursis kas juba välja lastud mudel), kasutavad GPSi. Too ZTE siis kasutab nii GLONASSi kui ka GPSi, mis annab juba arvestatava täpsuse.

Edit: Täpsustan, üks T-mobile Samsung Galaxy SII oskab ka mõlemat pos. süsteemi kasutada.
Kõik 2011 aasta Sony Ericssoni mudelid toetavad GLONASS'i näiteks icon_wink.gif
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
anubis
HV Guru
anubis

sõnum 21.06.2012 11:05:32 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Killerwave kirjutas:

Jep
Kommentaarid: 326 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 277
tagasi üles
Rebel_
HV kasutaja

sõnum 21.06.2012 11:35:04 vasta tsitaadiga

Selleks peavad KÕIKIDEL autojuhtidel olema moodsad telefonid ja GPS sisselülitatud.
Nutielefonid võibolla on pooltel, aga GPS on enamusel väljas, sest see imeb aku poole päevaga tühjaks.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
ferry
HV vaatleja

sõnum 21.06.2012 11:50:27 vasta tsitaadiga

Ma küll ei tea, mida need pildid kuvavad, või kuidas neid tehakse, aga hirm hakkas: mõõda Sõpruse puiesteed ei liigu enam keegi (kunagi nägin paari bussi ja autot). Sama Mustamäe teega. Ilmselt kõrvaltänavad. Või siis kinni pandud.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 21.06.2012 16:16:16 vasta tsitaadiga

anubis kirjutas:
mikk36 kirjutas:
Killerwave kirjutas:

Jep

Vot seda ma ei teadnudki, samas see tugi hõigati välja ikka alles see aasta alguses. Need minu poolt eelnimetatud peaks olema siiski suht esimesed.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 21.06.2012 17:05:26 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:

BS. suhteline täpsus on igal juhul parem ja jääb paari meetri kanti ning absoluutne on samuti reeglina 5-10 m vahel. Kui ei just mingi eriti luts telefon (GPS) ja kehva leviga koht.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 21.06.2012 17:41:44 vasta tsitaadiga

ma olen nõus tegema katse. Teadaolevalt on mööda eestit laiali miskid uhked "Trigonomeetrilised punktid" mille koordinaadid on teada ning mille abil mõõdistusi tehakse, kui kuskilt saaks nende punktide koordinaadid, siis ma heameelega läheks käiks kodujuures asuva punkti juures, lülitaks gps'i sisse ning teeks telefoni koordinaatidest screenshoti, pärast hea võrrelda.

äkki maa-amet aitab vms

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 21.06.2012 17:42:54 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
ma olen nõus tegema katse. Teadaolevalt on mööda eestit laiali miskid uhked "Trigonomeetrilised punktid" mille koordinaadid on teada ning mille abil mõõdistusi tehakse, kui kuskilt saaks nende punktide koordinaadid, siis ma heameelega läheks käiks kodujuures asuva punkti juures, lülitaks gps'i sisse ning teeks telefoni koordinaatidest screenshoti, pärast hea võrrelda.

äkki maa-amet aitab vms

Ütle mulle ka kui leiad ja ma teen sama.

EDIT: leidsin. õhtul testin ära.

viimati muutis ufo56 21.06.2012 17:48:32, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 21.06.2012 17:48:30 vasta tsitaadiga

"Geodeetiline punkt" siiski, mitte trigonomeetriline punkt icon_razz.gif
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 21.06.2012 17:53:06 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
"Geodeetiline punkt" siiski, mitte trigonomeetriline punkt icon_razz.gif

Minu punktiks saab

57.8563794428 26.9674719688

proovib pärast.

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 21.06.2012 18:00:29 vasta tsitaadiga

Pärast tuleb koordinaatsüsteemi konversioon teha: L-EST97

igaüks saab oma GPS'i täpsust testida: http://www.maaamet.ee/rr/geo/

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.06.2012 18:21:18 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
SKG kirjutas:

BS. suhteline täpsus on igal juhul parem ja jääb paari meetri kanti ning absoluutne on samuti reeglina 5-10 m vahel. Kui ei just mingi eriti luts telefon (GPS) ja kehva leviga koht.

Xperia S puhul veidi parem olukord, aga Galaxy S GPS tapsus oli ikka kohutav... XDA foorum nuttu tais selle koha pealt. Molemad oma aja/klassi tippmudelid.

tagasi üles
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 22.06.2012 13:42:59 vasta tsitaadiga

Sama punkti peal võiks erinevate telefonidega seda teha, keskkond mõjutab paljuski.
Samas ma võin mingi moment päris GPS seadmega võrrelda koordinaate.

Taskus olev LG P350 ei suuda 5 min fixi ette saada samas kui P690 saab selle 10. sekundiga. Täpsus paljuski sama.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Google Maps täiendus - liikluskoormus Tallinna tänavatel mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.