Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Sold OUT
no credit

|
20.06.2012 19:34:35
|
|
|
No mina suudan enda telefoni gps jäljelogist lausa reavahetused välja lugeda...
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plumbum
HV vaatleja
|
20.06.2012 19:36:30
|
|
|
Ma kohe ütlen teile, et seda paari meetri täpsuse hülgemöla võite saunas naistele rääkida. Eriti mingi mobiiltelefoni puhul.
Või on tänapäeva mobladel juba nii kõvad GPSid mis loevad ka WAAS, EGNOS jne. signaale? Reaalne number mobiilse lutsuga jääb sinna peale 15m.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
20.06.2012 19:48:09
|
|
|
Reaalselt kommertskasutuses olevad GPSid kasutavad siiski vaid GPSi ja GLONASSi(vähemalt siinpool maamuna, muud positsioneerimissüsteemid on kas põhiliselt arendusjärgus või peaasjalikult mõeldud teaduslikel eesmärkidel(+kasutatavate pos. süsteemide abisüsteemid, mis tavakasutajat ei süga).
Moblad, va üks ZTE(pole kursis kas juba välja lastud mudel), kasutavad GPSi. Too ZTE siis kasutab nii GLONASSi kui ka GPSi, mis annab juba arvestatava täpsuse.
Edit: Täpsustan, üks T-mobile Samsung Galaxy SII oskab ka mõlemat pos. süsteemi kasutada.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
20.06.2012 19:53:13
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
SKG kirjutas: |
Ma raakisin reaalsest tapsusest. Jah mu telefon on ka voimeline kuvama "accuracy 5m" (vaiksemat numbrit pole veel nainud), aga reaalsuses naitab ikka 2-3 korda rohkem mooda. |
Kui näitab mööda, siis on mure signaalide rohkes peegeldumises (majade seintelt näiteks), millest kiip aru ei saa. Mine keset põldu ja vaata siis täpsust. |
Olen proovinud, naitas, et olen ookeanis (LOL), tegelikult olin pankrannikul. Mingist peegeldusest raakida ei saa, see mobla GPS lihtsalt ei olnud voimeline tapsemaks positsioneerimiseks.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plumbum
HV vaatleja
|
20.06.2012 19:54:42
|
|
|
Glonassi kasutab ka iPhone 4S, galaxy III ja vbolla on neid veel, kühvel pole selles. Differential GPS on asja võti. Ja need lahendused on tõesti proffidele.
Isegi tööd teinud siin sarnase süsteemiga ja kola on nats rohkem tassida kui mingi luts telefon.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
20.06.2012 20:18:31
|
|
|
Ma raakisin reaalsest tapsusest. Jah mu telefon on ka voimeline kuvama "accuracy 5m" (vaiksemat numbrit pole veel nainud), aga reaalsuses naitab ikka 2-3 korda rohkem mooda. |
Kui näitab mööda, siis on mure signaalide rohkes peegeldumises (majade seintelt näiteks), millest kiip aru ei saa. Mine keset põldu ja vaata siis täpsust. |
Olen proovinud, naitas, et olen ookeanis (LOL), tegelikult olin pankrannikul. Mingist peegeldusest raakida ei saa, see mobla GPS lihtsalt ei olnud voimeline tapsemaks positsioneerimiseks. |
Saab küll rääkida, veepind peegeldab samamoodi signaale ja odavad GPS seadmed ei oska neid lahendusi elimineerida lõpplahendusest.
Plumbum kirjutas: |
Glonassi kasutab ka iPhone 4S, galaxy III ja vbolla on neid veel, kühvel pole selles. Differential GPS on asja võti. Ja need lahendused on tõesti proffidele.
Isegi tööd teinud siin sarnase süsteemiga ja kola on nats rohkem tassida kui mingi luts telefon. |
Selge, ega ma pole täpselt kursis mis telefonid tänapäeval veel GLONASSi kasutada oskavad, hea teada.
Proffi GPSi täpsusest ei tasu telefonide puhul kindlasti rääkida. 10-15m telefoni puhul on igati ok. 5m ideaalis. Natuke testinud ja katsetanud - abivahenditeks proffi GPS seadmed.
Reaalsus on see et tänaval liikumiseks on tänapäevased nutifoni pos. seadmed enamasti piisavad. Ei ole alust loota et nendega geodeetilisi töid tegema hakkad.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
20.06.2012 20:32:23
|
|
|
Ei tea mis telefonid teil siis on. Telefoni gps suudab igatahes nii täpselt panna paika et kumba äärt pidi kõnnid teepeal. Suht kitsal teel. Olen paar korda niisama proovinud huvipärast.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
20.06.2012 20:39:27
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Ei tea mis telefonid teil siis on. Telefoni gps suudab igatahes nii täpselt panna paika et kumba äärt pidi kõnnid teepeal. Suht kitsal teel. Olen paar korda niisama proovinud huvipärast. |
No seda ilma segavate faktoriteta teha ta tõesti suudab, 10m täpsus on selleks piisav.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
20.06.2012 21:35:37
|
|
|
Plumbum kirjutas: |
Ma kohe ütlen teile, et seda paari meetri täpsuse hülgemöla võite saunas naistele rääkida. Eriti mingi mobiiltelefoni puhul.
Või on tänapäeva mobladel juba nii kõvad GPSid mis loevad ka WAAS, EGNOS jne. signaale? Reaalne number mobiilse lutsuga jääb sinna peale 15m. |
Järelikult kasutab Google klaaskuuli, et Tallinna tänavate olukorda kasutajatele näidata...
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
20.06.2012 22:57:08
|
|
|
Kui praegu vaadata google mapsi, siis on nähtav huvitav pilt - nimelt niimõnedki tänavad tallinnas on kell 11 õhtul umbes. Tundub, et vähene liiklejate arv (vähe andmeid, mille põhjal arvutusi teha) viskab süsteemi pisut käpuli.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
21.06.2012 10:36:22
|
|
|
Killerwave kirjutas: |
Reaalselt kommertskasutuses olevad GPSid kasutavad siiski vaid GPSi ja GLONASSi(vähemalt siinpool maamuna, muud positsioneerimissüsteemid on kas põhiliselt arendusjärgus või peaasjalikult mõeldud teaduslikel eesmärkidel(+kasutatavate pos. süsteemide abisüsteemid, mis tavakasutajat ei süga).
Moblad, va üks ZTE(pole kursis kas juba välja lastud mudel), kasutavad GPSi. Too ZTE siis kasutab nii GLONASSi kui ka GPSi, mis annab juba arvestatava täpsuse.
Edit: Täpsustan, üks T-mobile Samsung Galaxy SII oskab ka mõlemat pos. süsteemi kasutada. |
Kõik 2011 aasta Sony Ericssoni mudelid toetavad GLONASS'i näiteks
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
21.06.2012 11:05:32
|
|
|
Edit: Täpsustan, üks T-mobile Samsung Galaxy SII oskab ka mõlemat pos. süsteemi kasutada. |
Kõik 2011 aasta Sony Ericssoni mudelid toetavad GLONASS'i näiteks  |
Jep
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
2 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rebel_
HV kasutaja
|
21.06.2012 11:35:04
|
|
|
Selleks peavad KÕIKIDEL autojuhtidel olema moodsad telefonid ja GPS sisselülitatud.
Nutielefonid võibolla on pooltel, aga GPS on enamusel väljas, sest see imeb aku poole päevaga tühjaks.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
ferry
HV vaatleja
|
21.06.2012 11:50:27
|
|
|
Ma küll ei tea, mida need pildid kuvavad, või kuidas neid tehakse, aga hirm hakkas: mõõda Sõpruse puiesteed ei liigu enam keegi (kunagi nägin paari bussi ja autot). Sama Mustamäe teega. Ilmselt kõrvaltänavad. Või siis kinni pandud.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
21.06.2012 16:16:16
|
|
|
anubis kirjutas: |
Kõik 2011 aasta Sony Ericssoni mudelid toetavad GLONASS'i näiteks  |
Jep |
Vot seda ma ei teadnudki, samas see tugi hõigati välja ikka alles see aasta alguses. Need minu poolt eelnimetatud peaks olema siiski suht esimesed.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
21.06.2012 17:05:26
|
|
|
BS. suhteline täpsus on igal juhul parem ja jääb paari meetri kanti ning absoluutne on samuti reeglina 5-10 m vahel. Kui ei just mingi eriti luts telefon (GPS) ja kehva leviga koht.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
21.06.2012 17:41:44
|
|
|
ma olen nõus tegema katse. Teadaolevalt on mööda eestit laiali miskid uhked "Trigonomeetrilised punktid" mille koordinaadid on teada ning mille abil mõõdistusi tehakse, kui kuskilt saaks nende punktide koordinaadid, siis ma heameelega läheks käiks kodujuures asuva punkti juures, lülitaks gps'i sisse ning teeks telefoni koordinaatidest screenshoti, pärast hea võrrelda.
äkki maa-amet aitab vms
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
21.06.2012 17:42:54
|
|
|
carlking kirjutas: |
ma olen nõus tegema katse. Teadaolevalt on mööda eestit laiali miskid uhked "Trigonomeetrilised punktid" mille koordinaadid on teada ning mille abil mõõdistusi tehakse, kui kuskilt saaks nende punktide koordinaadid, siis ma heameelega läheks käiks kodujuures asuva punkti juures, lülitaks gps'i sisse ning teeks telefoni koordinaatidest screenshoti, pärast hea võrrelda.
äkki maa-amet aitab vms |
Ütle mulle ka kui leiad ja ma teen sama.
EDIT: leidsin. õhtul testin ära.
viimati muutis ufo56 21.06.2012 17:48:32, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
21.06.2012 17:48:30
|
|
|
"Geodeetiline punkt" siiski, mitte trigonomeetriline punkt
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
21.06.2012 17:53:06
|
|
|
carlking kirjutas: |
"Geodeetiline punkt" siiski, mitte trigonomeetriline punkt  |
Minu punktiks saab
57.8563794428 26.9674719688
proovib pärast.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
21.06.2012 18:00:29
|
|
|
Pärast tuleb koordinaatsüsteemi konversioon teha: L-EST97
igaüks saab oma GPS'i täpsust testida: http://www.maaamet.ee/rr/geo/
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
21.06.2012 18:21:18
|
|
|
namstoop kirjutas: |
BS. suhteline täpsus on igal juhul parem ja jääb paari meetri kanti ning absoluutne on samuti reeglina 5-10 m vahel. Kui ei just mingi eriti luts telefon (GPS) ja kehva leviga koht. |
Xperia S puhul veidi parem olukord, aga Galaxy S GPS tapsus oli ikka kohutav... XDA foorum nuttu tais selle koha pealt. Molemad oma aja/klassi tippmudelid.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Killerwave
HV Guru

|
22.06.2012 13:42:59
|
|
|
Sama punkti peal võiks erinevate telefonidega seda teha, keskkond mõjutab paljuski.
Samas ma võin mingi moment päris GPS seadmega võrrelda koordinaate.
Taskus olev LG P350 ei suuda 5 min fixi ette saada samas kui P690 saab selle 10. sekundiga. Täpsus paljuski sama.
|
|
   |
31 |
|
tagasi üles |
|