Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Uus Windows surub peale tahvelarvuti-loogikat märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.06.2012 13:48:56 vasta tsitaadiga

ja sinu tõlgendus minu väitest peab paika: müüdud ei ole ei ühele ega teisele veel ühtegi litsentsi. mina olen oma seisukohtade juuers olnud aegadel mil teemaks oli vista vs. xp ja w7 vs. xp.. xp vs. w7 oli ka meie majas teemaks.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MONGO
HV kasutaja
MONGO

sõnum 14.06.2012 13:57:11 vasta tsitaadiga

jägaja, kogu su jutt on isegi õige, küll aga see kohanemisraskustega inimeste ja vanurite jutt ei vasta küll tõele, ennast ei pea veel vanaks näiteks icon_smile.gif kohanemisraskusi ka ei tunne, olen harjunud oluliselt keerulisemate asjadega, kui metro icon_smile.gif

Aga kui see on vabatahtlik siis isegi juhul, kui 2 eri versiooni on liiga raske siis win8 paigaldusel võikski olla näiteks kaks varianti, tuutepundlik ja oldfashined variant, millest uus ja fancy oleks siis default ja kes tahab saab edaspidi buutida otse desktopile, vaevalt et bootup aeg mida siin põhilise plussina välja tuuakse sellest oluliselt kannataks icon_wink.gif küll aga kannataks minu kasutajakogemus kui ma iga pagana kord arvutit käivitades pean tegema mõned lisaklikid korralikku töökeskkonda jõudmiseks, eriti kui seda vägagi lihtsalt vältida saaks.

Win 7 on esimene vindoosa, kus ei igatsegi ausalt öeldes mingeid uuendusi praegu, otsing töötab hästi, start menüü on funktsionaalne, failihaldur on igati mugav, taskbarile saan lükata üsna palju asju, milledest kõikidest on töötamise ajal hea ülevaade, aknaid ei pea käsitsi ekraani peale kaheks jagama etc.

Ei kujuta ette kuidas võiks metro minu kasutajakogemust parandada, kui ma traditsioonilise klaviatuuri, hiire ja muude sisendite kaudu midagi teen.

Ja muidugi, tableti peal on see absoluutselt kordades parem, kui 7 näiteks, mida olen kasutanud ka puutesisendiga ja oli ikka kehv küll, ausalt. Selle vastu ei vaidlegi aga miks ma pean seda igal pool kasutama.

[irony mode on] A la tsiklitel näiteks rooli pole, väga mugav on, eemaldame autodelt ka rooli, innovatiivne ju, rekkadele ja kaevandusmasinatele ka kasutame nüüdsest lenksu, kes tahab saab väga lihtsalt rooli peale üle minna, see on kaasas kui masina ostad lol [irony mode off]

Sõna üles beer_yum.gif
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 21
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 14.06.2012 14:42:00 vasta tsitaadiga

Läpakal võiks puutetundlik ekraan olla. Siis täitsa meeldiks.
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 14.06.2012 14:54:18 vasta tsitaadiga

Praktiliselt igal tootjal on juba vähemalt 1 puutetundlik läpakas mudeliseerias...
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 14.06.2012 18:18:17 vasta tsitaadiga

MONGO kirjutas:
jägaja, kogu su jutt on isegi õige, küll aga see kohanemisraskustega inimeste ja vanurite jutt ei vasta küll tõele, ennast ei pea veel vanaks näiteks icon_smile.gif kohanemisraskusi ka ei tunne, olen harjunud oluliselt keerulisemate asjadega, kui metro icon_smile.gif
'b)

Uhh, see "natuke vanem" kellele vihjasin saab kohe/alles, kuidas kellelegi paistab 15 icon_wink.gif

-kasutaja-
Kreisi kasutaja
-kasutaja-

sõnum 14.06.2012 18:24:32 vasta tsitaadiga

"Ei tea kas metrole tuleb vanusepiirang kah?" icon_lol.gif icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
eltso
HV veteran
eltso

sõnum 14.06.2012 20:41:07 vasta tsitaadiga

Ametlikku ütlust ei ole küll tulnud, kuid paljud eeldavad, et tulebki ikkagi valik win8 paigaldamisel, et kas paigaldad seda desktopi või tableti peale. Loogiline oleks, või siis jäetakse mingi lihtsam variant kuidas asja ümber seadistada.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
anb
HV kasutaja
anb

sõnum 14.06.2012 21:30:01 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
DVDRW kirjutas:
Ajalugu on näidanud, et Windows feilib üle ühe: XP- ok, VISTA - Fail, W7 - ok, W8 seega Fail!
Jään W9 ootama icon_razz.gif

W98 -enamvähem, W2K - ok, WME -kräpp, XP- ok, VISTA - Fail, W7 - ok, W8 seega Fail! icon_smile.gif

Jah, ajalugu kordub.
95 R1 oli suniseid ekraane täis
siis tuli parim 95 R2

98 Oli kah suht hea ja
Siis Millineumi pask icon_smile.gif
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 43
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 14.06.2012 21:47:07 vasta tsitaadiga

ot millennium suutis töötada raual, mis tervele mõistusele ei allunud. igasugu tomatilauad ja asjad, mis tollel ajal tulid..
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 16.06.2012 08:35:26 vasta tsitaadiga

Räägitakse justkui inimesed ei suuda/taha kohaneda metroga ja see nende enda süü. Aga kas ikka on?
Mäletan Windows 7 testperioodil oli palju rohkem entusiasmi ja inimesed võtsid selle kohe omaks (mida on ka näha üldistest müüginumbritest). Väga vähesed kellele ei meeldinud. Isegi paadunud XP fanaatikutuele sobis ja ka Vista vihkajatele (kuigi Win7 oli sisuliselt Vista edasiarendus väga sarnase kasutajaliidesega). Minu point on, et kui asi on hea, siis inimesed võtavad selle omaks. Kui asi on jama, siis ei võta ka väevõimuga omaks ja ei tasu siin inimesi süüdistada tahtmatuses kohaneda icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
eltso
HV veteran
eltso

sõnum 16.06.2012 12:11:42 vasta tsitaadiga

Pigem on asi selles, et peamised Win8 ülevaated on tehtud inimeste poolt, kes kasutavad arvutit enamaks kui lihtsalt facebookis likemiseks, kui aga vaadata asja tavapärase USA halli massi järgi, kes on endale juba ostnud kõik õuna märgiga kandle, siis kui nad vaatavad järgmise kandle poole, millel on ekraanil mõnusad suured nupud, millele saavad ka korralike McDonaldsi fännide jämedad sõrmed pihta, siis neile võib see väga meeldida icon_smile.gif
tagasi üles
Traf
Kreisi kasutaja

sõnum 16.06.2012 12:24:30 vasta tsitaadiga

Tomorrow, uue taskbari tutvustamist mäletad? Inimesed postitasid tweake, kuidas tagasi Vistalikuks saada, et ikka kirjadega oleks. Selge see, et Metro on oluliselt suurem muutus, sellest ka vastuseisu rohkem, aga ka Windows 7 sai kriitikat. Just selle pärast, mis samaks ei jäänud.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
KohviPaus
Kreisi kasutaja

sõnum 16.06.2012 12:46:31 vasta tsitaadiga

Üleüldiselt Te võiks kõik kokkuvõtteks aru saada, et Win8 ei sunnita kellelegi peale, kui ei meeldi ära kasuta.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 12
tagasi üles
eltso
HV veteran
eltso

sõnum 16.06.2012 14:45:20 vasta tsitaadiga

Jep, alati võib windows 9-t oodata icon_biggrin.gif
tagasi üles
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 16.06.2012 16:48:58 vasta tsitaadiga

KohviPaus kirjutas:
Üleüldiselt Te võiks kõik kokkuvõtteks aru saada, et Win8 ei sunnita kellelegi peale, kui ei meeldi ära kasuta.
Kui see paralleelselt Win 7-ga müügis on, mitte Win 7 ei asenda, viimasel juhul uut arvutit ostes pole Win 8-st pääsu.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
KohviPaus
Kreisi kasutaja

sõnum 16.06.2012 18:03:48 vasta tsitaadiga

Kui sa ostad uue arvuti siis OS-st võib alati keelduda ja keegi ei saa sulle seda peale sundida. Valikuid on ka peale Win7 ja vaevalt see Win7 müügilt niipea kuhugi kaob.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 16.06.2012 19:06:32 vasta tsitaadiga

KohviPaus kirjutas:
Kui sa ostad uue arvuti siis OS-st võib alati keelduda ja keegi ei saa sulle seda peale sundida. Valikuid on ka peale Win7 ja vaevalt see Win7 müügilt niipea kuhugi kaob.

Uut arvutit ostes ei saa Windowsist keelduda, saab osta ilma eel installimatta Windowsiga arvuti, kuid neid on oluliselt vähe ja tavaliselt viletsama riistvaraga kui eel installitud Windowsiga masinad, ise sa juba sülearvutit ei ehita, põhiline arvuti mida müüakse on siiski sülearvuti mitte lauaarvuti. Loodetavasti Windows 8 tulekuga ei juhtu sama mis juhtus Windows 7 tulekuga kus eelnevate Windows versioonide müük lõpetati.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.06.2012 19:21:10 vasta tsitaadiga

Marie: No tee ikka silmad lahti, XP Professionaliga läppareid müügis omajagu, head ostmist. icon_cool.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
KohviPaus
Kreisi kasutaja

sõnum 16.06.2012 20:10:17 vasta tsitaadiga

Marie, Seaduse järgi on sul õigus küsida Windowsi eest "refundi" arvuti tootja käest kui sa ei ole juba aksepteerinud kasutus tingimusi icon_wink.gif

Edit: Või kunagi vähemalt see nii toimis paar aastat tagasi, ma ei tea täpselt mis sellest nüüd saanud on.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 16.06.2012 21:53:53 vasta tsitaadiga

KohviPaus kirjutas:
Marie, Seaduse järgi on sul õigus küsida Windowsi eest "refundi" arvuti tootja käest kui sa ei ole juba aksepteerinud kasutus tingimusi icon_wink.gif

Edit: Või kunagi vähemalt see nii toimis paar aastat tagasi, ma ei tea täpselt mis sellest nüüd saanud on.

See oli üks juhtum kuskilt Euroopa riigist. Tüübil oli visadust, et see raha lõpuks kätte saada (edasimüüja vist lõpuks plekkis omast taskust, et asi kaelast ära saada) - aga lihtsurelikult on seda praktiliselt võimatu ja ka mõttetu saavutada. Mõnel keskmist palka saaval töötajal on raske, kui mitte võimatu käia tarbijakaitset või kohut mööda päevad läbi - ning iseasi, kas see tagasimakstav ca 70 EUR on seda väärt seda vaeva ja ajakulu.
Edasimüüja võib öelda lihtsalt - et ostku opsüsteemita läpakas - neid on suht palju ja eri mudeleid saadaval.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Chidori
HV Guru
Chidori

sõnum 17.06.2012 02:02:24 vasta tsitaadiga

Kiire proovi tegin ja tundub, et metro on ikka täis touch teema ja ma ei imestaks, kui windows installimisel kontrollib kas sul on touchpanel või mitte ja vastavalt sellele paneb UI
Muidu toimib täitsa kenasti ja tundub, et saan klaviatuuri ja hiire minema visata lõpuks icon_smile.gif Ainult, et akende ja lehtede vahel liikumine ei ole sujuv nagu telefonides/tabletites - see võibolla driveri teema muidugi.
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 98
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 17.06.2012 03:22:55 vasta tsitaadiga

Chidori kirjutas:
tundub, et saan klaviatuuri ja hiire minema visata lõpuks

Kas puuteekraan koos näpuga ikka suudab hiirt täisväärtuslikult kõiges asendada? Näiteks täpselt (kuni pikslitäpsusega) millegi paikanikerdamises, peente objektide tabamises jne...
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
KohviPaus
Kreisi kasutaja

sõnum 17.06.2012 06:02:16 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
KohviPaus kirjutas:

See oli üks juhtum kuskilt Euroopa riigist. Tüübil oli visadust, et see raha lõpuks kätte saada (edasimüüja vist lõpuks plekkis omast taskust, et asi kaelast ära saada) - aga lihtsurelikult on seda praktiliselt võimatu ja ka mõttetu saavutada. Mõnel keskmist palka saaval töötajal on raske, kui mitte võimatu käia tarbijakaitset või kohut mööda päevad läbi - ning iseasi, kas see tagasimakstav ca 70 EUR on seda väärt seda vaeva ja ajakulu.
Edasimüüja võib öelda lihtsalt - et ostku opsüsteemita läpakas - neid on suht palju ja eri mudeleid saadaval.

Seega kui raha ja aega on siis ikkagi on selline võimalus, kasvõi juba põhimõtte pärast.
tagasi üles
Chidori
HV Guru
Chidori

sõnum 17.06.2012 09:00:09 vasta tsitaadiga

WAV kirjutas:
Kas puuteekraan koos näpuga ikka suudab hiirt täisväärtuslikult kõiges asendada? Näiteks täpselt (kuni pikslitäpsusega) millegi paikanikerdamises, peente objektide tabamises jne...

Muidugi ei saa ja selleks on mul teine arvuti - lihtsalt mul on "Xbox PC" millel ma juba 7'ga üritasin loobuda hiire ja klaviatuuri kasutamisest, aga lihtsalt ei kannatanud isegi netis käia korralikult.
Metro UI ja selle programmid tundusid toimivat... aga ma ainult veerand tundi proovinud kah... eks hiljem üritan pikemalt.
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 98
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 17.06.2012 09:21:51 vasta tsitaadiga

Chidori kirjutas:
WAV kirjutas:

Muidugi ei saa ja selleks on mul teine arvuti - lihtsalt mul on "Xbox PC" millel ma juba 7'ga üritasin loobuda hiire ja klaviatuuri kasutamisest, aga lihtsalt ei kannatanud isegi netis käia korralikult.
Metro UI ja selle programmid tundusid toimivat... aga ma ainult veerand tundi proovinud kah... eks hiljem üritan pikemalt.

Mida siis ülejäänud maailma kodanikud peavad tegema kellel on samuti olemas peale tahvli teine arvuti millega tahetakse ka pisut tööd teha, kuid peale Windows 8 oma Metro_ga Microsoft midagi muud ei paku ja vanu Windows versiooniga masinaid ei müü, lähevad üle konkurentide OS_i peale, kas see on siis Microsoft_i eesmärk Windows 8 Metro pealesurumisel lauaarvutile.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  Uus Windows surub peale tahvelarvuti-loogikat mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.