Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Raamatud - Mis on kelle lemmik ja mida keegi kolmandale soovitab. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 30, 31, 32  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
NightStriker
HV veteran

sõnum 27.05.2012 23:56:05 vasta tsitaadiga

Fisher kirjutas:
radist87 kirjutas:
Seda kupatust teist korda küll lugema ei hakkaks. Fisher, tegelikult ka lugesid mitu korda? Sa vist ei saanud seismenda raamatu lõpu püandist aru. Mark0, mine võimalikult kiiresti ingliskeelse peale üle. Eestikeelne tõlge polnud just suurem asi. Originaal oli tunduvalt parem.

noh, see 7 raamatut läbi hekseldada pole mingi imetegu, et oli see siis asi paar korda läbi lugeda. ning ma ütlesin, et kogu seeria lõpp oli pigem nõrk, kui et ei saanud sellest aru. nagu nende pikkade saagadega kipub olema, et lõpus ei osata kogu krempliga midagi peale hakata.

lugesin muidugi ka parajad 5-6 aastat vms tagasi viimati, praegu enam uuesti ette ei võtaks. selle koha pealt oli uus Kingi "Keyhole" raamat nagu rusikas silmaauku, tõi mõnusa Dark Toweri feelingu korra tagasi.

Spoiler Spoiler Spoiler

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 28.05.2012 09:01:01 vasta tsitaadiga

Vaatasin, et erinevad inimesed on vähemalt esimesed 3 köidet tõlkinud. Kahju, siis ilmselt on tõlge natuke kõikuv kuna igalühel on erinev stiil.

Plaanin igaljuhul lugeda eesti keeles edasi kuna need on mul raamatukogust kättesaadavad. Pealegi mis seal salata - mulle meeldi rohkem lugeda siiski emakeeles. Inglise keeles loen ka kuid kui ikka peab aeg-ajalt vaatama järgi, mida jälle mingi sõna tähendab siis see pidurdab lugemisemõnu. Kingi puhul ei ole lihtsalt seda sõnavara endal olemas. Michael Crichtoni ning Hugh Laurie puhul läks lugemine originaalis väga lobedalt, skaala teises otsas on Lovecraft. Kui rääkida siis vastavalt lihtsast ja keerulisest kirjakeelest. icon_smile.gif
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 28.05.2012 09:07:37 vasta tsitaadiga

Tea Stephen King on hakanud vahepeal paremini kirjutama? Kunagi sai ta raamatuid ikka loetud, aga mingil hetkel tekkis tunne, et ta kirjutab tegelikult terve aeg sama raamatut, lihtsalt tegelased on uued. Nii et pole juba aastaid tekkinud tunned mõni tema raamatu kätte võtta icon_rolleyes.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 28.05.2012 09:17:51 vasta tsitaadiga

namstoop, mul oli sama tunne. Aga vähemalt "Laskur" oli midagi muud.
tagasi üles
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 28.05.2012 10:32:43 vasta tsitaadiga

Ise ostsin paar päeva tagasi endale Freddie Mercury elulugu, kuna olen lapsest saati suur suur Queeni fänn. Damn, parim raamat mis lugend olen, väga väga huvitav oli ka. Üldse ei saanud raamatut maha panna sest tahtsin koguaeg teada mis edasi saab. Palju asju tuli mulle üllatuseks ja põnev oli lugeda kuidas Queen nii palju pidi alguses jamama et kuulsaks saada.

Nüüd olen palju rohkem mõistnud miks Freddie on selline nagu ta on ja mina ei pane pahaks üldse kuidas ta käitus ja mis tegi, see oli tema elu ja hea on teada et ta elas oma elu täiega. Ükskõik mis ta ka tegi, jääb ta ikka kõige paremaks lauljaks mu jaoks. "Innuendo"t, "Barcelona"t ning "I Want It All"i kuulates tuleb alati mõnus kananahk mööda selga. Ma imestan et ta suutis veel sellist võimast häält teha, enne kui ära suri.

Samuti andis raamatule juurde, kui kuulata Queeni laule, millest raamatus juttu on. thumbs_up.gif

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 31.05.2012 22:11:29 vasta tsitaadiga

George R. R. Martin "Öölendajad"

Martin on teatavasti tuntud kõikide poolt armastatud paljukirutud "Tule ja jää saaga" tõttu. Samas paljud ilmselt ei olegi väga muuga kursis kui telekast nähtud "Troonide mängu" sarjaga, tegelikult on Martin märksa laiema profiiliga kirjanik.

Peale "Öölendajate" läbimist vaatasin natuke netis ringi ning kohtasin omamoodi žanrinimetust "space opera", mis vihjab siis seebiooperile, mille (ulmemaiguline) tegevus toimub kosmoses. No worries, asjad pole nii hullud kui võiks arvata, tule ja jää saagas on seepi ja ooperit, keppi ja keeksi märksa rohkem.

1980 aastal kirjutatud lühiromaan on äärmiselt laiahaardeline - tänapäeval suudaks ilmselt sel teemal lõdvalt triloogia välja venitada. Tegevus toimub kaugel tulevikus, taustaks on müüt ühest kosmoses pesitsevast rassist, kellega peategelased kohtuda soovivad. Kamba peale renditakse laev "Öölendaja" ning kummituslik teekond saab alguse.

Tegelikult väga ei tahaks detailidesse laskudagi - lugege ise. Ma ise tegin selle vea, et võtsin selle vähe paksemat sorti vihiku ette enne magamaminekut voodis. Õnneks ei olnud tegu pikema teosega, seega näpistasin uneajast vaid tundi poolteist kuna raamatut oli võimatu käest panna! Martin on seganud kokku erinevad žanrid, algul on kerge SF element, siis murrab sisse suletud keskkonnas (tähelaev) toimuv suhtedraama (väga maitsekas, muide) aga ühel hetkel keeratakse kõik pea peale. On klassikaline krimka ("kes on mõrvar?"), on kummituslugu, on vast isegi horrorielemente... aga tõesti, lugege ise. Ma usun, et see raamat võib tõesti meeldida väga erinevatele inimestele.

Miinuspoolele jääb raamatu võlu ja valu - see vägev jutt saab lihtsalt nii ruttu otsa. Martin on kokku seganud mõnusa mitmekihilise koogi aga sisuliselt kõik otsad jäävad lahti. Lõpus õhinal lehti keerates oli äkki jutt otsas ja segadus hinges: "Ah et nii oligi siis." Ma saan aru, et see on minu traagika kuid natuke oleks võinud ju veel edasi arendada või pikemalt kirjutada. Aga eks pidu tulebki õigel ajal lõpetada mitte romaanilohet välja venitada.

Mõnus kiire sutsakas.

9/10
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.06.2012 14:14:20 vasta tsitaadiga

peltas seisab vuorineni "kristjan asendusteenistuses" aga hetkel aktiivses lugemises "kurjasadu" Herta Laipaik ult.
Kac.
HV vaatleja
Kac.

sõnum 06.06.2012 21:38:30 vasta tsitaadiga

Täna hommikul suri Los Angeleses Californias 91-aastaselt ulmeklassik Ray Bradbury.
Selline kurb uudis siis thumbs_down.gif

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 06.06.2012 22:05:57 vasta tsitaadiga

1kord kõigil tuleb minna.
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 10.06.2012 12:36:09 vasta tsitaadiga

Stephen King "Kolm saatusekaarti"

Sarja "Tume torn" teine raamat. Peategelane Laskur, teise nimega Roland, jätkab teed ekseldes "enda" maailmas (mis on kohati "meie" maailmaga üllatavalt sarnane) ning kohati põikab sisse ka mujale.

Kui esimene raamat oli kergelt arusaamatu ja pigem allegooriline kui sirgjooneline siis teine raamat läheb märksa konkreetsemaks. Natuke hakkab juba aru saama, mis see tume torn on. :)

Detailidesse väga laskuda ei tahakski, kahjuks on raamatu tagakaanel spoilereid niigi rohkem kui küllalt. Kui fantasy's on üldiselt tegevus laiahaardeline ja tegelasi mustmiljon siis selles raamatus polegi eriti tegelasi ja aktsioon toimub külmal'n'kõledal rannaribal. Samas on see kõik kuratlikult põnev - ma olen täiesti päri inimestega, kes soovitavad sarja lugema hakata teisest osast. Esiteks kirjutab King sisse viiteid varasematele osadele pidevalt (sobib mulle hästi kuna nii mõnigi detail jäi mul alguses segaseks või ei saanud esimese korraga kohe aru). Teiseks - kui nüüd aus olla siis esimese osa väärtus on kaheldav. Kumab läbi raamatu pikk valmimisaeg (12 aastat, ma lugesin ise eesti keeles ehk siis lõplikku versiooni) ning tegelikult on autoriteks kaks inimest - "King noorem" ja "King vanem".

Aga jah - teine osa on vägev, eraldi kiidan kujunduslikku poolt. Kahjuks kohtab tänapäeval vähe illustratsioonidega raamatuid. See sari on meeldiv erand ning joonistused annavad kõvasti juurde.

Täishindest jääb puudu Odetta (või siis Detta) osa, mis jäi lihtsalt kuratlikult lühikeseks. Teised kaks saatusekaarti või siis tegelast olid aga eriti nauditavad ning priimad.

9/10

P.S. Sarja kolmas osa on eriti hea (muule lisaks saab lõpuks ometi aru, mis see tume torn on). Aga kuna lugemine on veel pooleli siis detailidesse ei laskuks ning karu on koos oma nahaga veel metsas. St sõna otseses mõttes on karu... st koos nahaga... st "karu" mitte karu... nvm.
tagasi üles
NightStriker
HV veteran

sõnum 10.06.2012 13:50:38 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Stephen King "Kolm saatusekaarti"

Sarja "Tume torn" teine raamat. Peategelane Laskur, teise nimega Roland, jätkab teed ekseldes "enda" maailmas (mis on kohati "meie" maailmaga üllatavalt sarnane) ning kohati põikab sisse ka mujale.

Kui esimene raamat oli kergelt arusaamatu ja pigem allegooriline kui sirgjooneline siis teine raamat läheb märksa konkreetsemaks. Natuke hakkab juba aru saama, mis see tume torn on. icon_smile.gif

Detailidesse väga laskuda ei tahakski, kahjuks on raamatu tagakaanel spoilereid niigi rohkem kui küllalt. Kui fantasy's on üldiselt tegevus laiahaardeline ja tegelasi mustmiljon siis selles raamatus polegi eriti tegelasi ja aktsioon toimub külmal'n'kõledal rannaribal. Samas on see kõik kuratlikult põnev - ma olen täiesti päri inimestega, kes soovitavad sarja lugema hakata teisest osast. Esiteks kirjutab King sisse viiteid varasematele osadele pidevalt (sobib mulle hästi kuna nii mõnigi detail jäi mul alguses segaseks või ei saanud esimese korraga kohe aru). Teiseks - kui nüüd aus olla siis esimese osa väärtus on kaheldav. Kumab läbi raamatu pikk valmimisaeg (12 aastat, ma lugesin ise eesti keeles ehk siis lõplikku versiooni) ning tegelikult on autoriteks kaks inimest - "King noorem" ja "King vanem".

Aga jah - teine osa on vägev, eraldi kiidan kujunduslikku poolt. Kahjuks kohtab tänapäeval vähe illustratsioonidega raamatuid. See sari on meeldiv erand ning joonistused annavad kõvasti juurde.

Täishindest jääb puudu Odetta (või siis Detta) osa, mis jäi lihtsalt kuratlikult lühikeseks. Teised kaks saatusekaarti või siis tegelast olid aga eriti nauditavad ning priimad.

9/10

P.S. Sarja kolmas osa on eriti hea (muule lisaks saab lõpuks ometi aru, mis see tume torn on). Aga kuna lugemine on veel pooleli siis detailidesse ei laskuks ning karu on koos oma nahaga veel metsas. St sõna otseses mõttes on karu... st koos nahaga... st "karu" mitte karu... nvm.

Loe kõigepealt sari läbi ja hakka alles siis raamatuid ühekaupa hindama. Esimese osa vahelejätmise soovitus on puhas bullshit icon_eek.gif (Kuidas saab keegi väita, et luges sarja läbi, aga esimest raamatut ei hakanud kätte võtma, sest icon_question.gif ) Kui jätad IKEA mööbli kokkupaneku juhisest esimese "peatüki" lugemata, siis on võrdlemisi ebatõenäoline, et kokku pandud tugitool meenutab karbikaanel olevat vesivoodit.
See, mida sa loed ühes raamatus võib saada oluliselt teistsuguse tähenduse /ümberhindamise mõnes järgmises.

Ära selle tumeda Torni iseloomu mõistmisega hõika enne, kui kogu sari loetud on .

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 10.06.2012 14:17:55 vasta tsitaadiga

Maitse üle vaidlemine on kindlasti üks mõistlik tegevus. Eriti kui IRL paralleele tuua.

http://www.dcc.ttu.ee/andri/sfbooks/getrets.asp?raamat=555 - näe, seal saab ka rusikaid vibutada ja soovitusi jagada.
tagasi üles
NightStriker
HV veteran

sõnum 10.06.2012 16:14:12 vasta tsitaadiga

Mis maitse?

Kui võtta kätte tükike suurest puslest, siis ühel tükil olev info ei anna eraldi võttes kuigi palju infot lõpliku pildi kohta. Lihtsalt üks sinine tükike moodustab omas kontekstis sinise taeva.
Esimesele raamatule saab hinnangu anda ainult seitsme raamatu lõppkontekstis. Jätta esimene raamat lugemata saab soovitada ainult see, kes pole sarja lõpuni lugenud.

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 13.06.2012 18:55:08 vasta tsitaadiga

link :: Estconi põhiprogramm

Estconi kava on paigas. Kes soovib ka silmast silma kohtuda Eesti ulmehuvilistega siis suve keskel on selleks suurepärane võimalus. Ma olen ise kaks korda käinud ning lähen ilmselt ka seekord.

Estcon 2012 toimub 13.–15. juulil, Põlvamaal Saarjärve puhkekompleksis. Estcon on Eesti Ulmeühingu korraldatav iga-aastane suur suvine kirjandusüritus, mille raames kuulutatakse välja ka ulmeauhinna Stalkeri võitjad.
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 13.06.2012 19:15:17 vasta tsitaadiga

Mark0, kas sa sõidad 36-ga linna poole hommikuti? icon_smile.gif
Keskit liigub sinna suunda ja kogu aeg loeb raamatuid bussis, isegi püstijalu.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 13.06.2012 19:30:20 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
Mark0, kas sa sõidad 36-ga linna poole hommikuti? :)
Ei.
tagasi üles
erxe
HV kasutaja

sõnum 14.06.2012 09:52:54 vasta tsitaadiga

Rahumäelt tuleb minu meelest küll üks raamatuhuviline peale. Aga pole vaadanud, mida ta loeb...
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 14
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 14.06.2012 10:05:07 vasta tsitaadiga

Kas bussis raamatuid lugevad inimesed on tõesti selline haruldus, et neid peab foorumis lahkama? icon_smile.gif Ise lugesin ka, kui bussiga tööle-kooli käisin.. nüüd ratta seljas hästi ei kannata lugeda enam. icon_razz.gif

Lugemiselamustest viimasel ajal.

Närisin ennast oma elu esimesest Hemingway'st läbi - kogumik The Essential Hemingway inglise keeles. Kuna tegemist oli kogumikuga, siis oli mulje üsnagi kõikuv minu jaoks. Täispikana esitatud romaan "Ja päikes tõuseb" jättis hea mulje. Samas osa novelle lühijutte olid üsnagi kurnavad lugemiseks .. ilmselt Hemingway'st mu lemmikkirjanikku küll ei saa.. icon_smile.gif

Lisaks sai läbi loetud Vahur Kersna elulooraamat. Täitsa muhe lugemine oli.. ütleks, et isegi pettumust valmistavalt lühike - palju pilte, vähe teksti. Aga lugemist väärt oli ta igatahes.

tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 14.06.2012 10:29:52 vasta tsitaadiga

Respekt, inglisekeelseid juturaamatuid mina ei suudaks lugeda (ilmselt pole ka nii laialdast keeleoskust ja sõnastik peaks kõrval olema).
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 14.06.2012 22:46:31 vasta tsitaadiga

Isiklikult pean ingliskeelse teksti lugemist isegi lihtsamaks kui eesti keelse teksti lugemist.

Peaks miskise tablet PC muretsema, saaks e-raamatuid bussis lugeda. icon_smile.gif
Paberkandjal raamatuid tüütu kaasas tarida ja harva viitsin neid kusagilt üldse muretseda.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 14.06.2012 22:47:38 vasta tsitaadiga

Heineken, ulmet lugeda nüüd kindlasti pole lihtsam - seal on erinevat/harvaesinevat sõnavara kindlasti rohkem kui näiteks Kiyosaki raamatutes.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 14.06.2012 22:59:58 vasta tsitaadiga

Heineken, kindle või mõni teine e-ink aparaat spetsiaalsete riistvaraliste klahvidega lehekülje pööramiseks on ainus mõistlik variant, kui lugemine natukenegi oluline on. Esiteks on ekraanilt teksti lugemine oluliselt mugavam, teiseks kaalu jämedalt 2-3x vähem, kui tahvlitel. Lisaks veel ka ekraani nühkimise asemel võid aparaati ühes käes hoides lehti keerata.

Võõrkeele koha pealt, ise leian samuti, et ingliskeeles on märksa lihtsam lugeda. Mis parata, viimaste aastate jooksul on saanud toda keelt oluliselt rohkem kasutada, kui emakeelt. Hakkab juba päris tugevalt eesti keele grammatika oskusi mõjutama icon_smile.gif

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 14.06.2012 23:14:12 vasta tsitaadiga

Nendega märkmeid ja asju ka teha saab?
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 14.06.2012 23:21:26 vasta tsitaadiga

Taux007, no minu jaoks on, eriti ulmet. Ingliskeelne sõnavara lihtsalt minul tunduvalt laiem kui eesti keelne. St. ingliskeelsetes raamatutes kohtab palju harvemini neid sõnu mida ma tõesti ei tea, kui eesti keelsetes (tihtipeale tõlgetes kasutatakse selliseid kummalisi sõnu ja ka mõnedes vanemates raamatutes, aga nii eesti- kui ingliskeelsetes raamatutes üldiselt saab sõna tähendusest sellegipoolest aru kui kontekstis kasutatakse, muidugi siin ka erandeid).
Suuresti seisneb selles asi, et ingliskeele kaasaegne sõnavara(st. keele enda, mitte minu teadmine sellest) on tunduvalt laiem kui eesti keele oma. Paljud sõnad mida vanemates eestikeelsetes raamatutes ja ka mõnedes tõlgetes kasutatakse, on tänapäeva mõistes mõneti iganenud, ingliskeelsetes raamatutes tuleb seda vähem ette.

Ho Ho, no lugemine poleks ainus kasutusala selle jaoks minul, kõigest üks mitmest. Seetõttu oleks mõistlikum tablet PC kui eraldiseisev e-reader.

viimati muutis Heineken 14.06.2012 23:22:20, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 14.06.2012 23:21:48 vasta tsitaadiga

Võib-olla tõesti, ilmselt koolis varasemalt on sulle parem sõnavara alla laotud.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Raamatud - Mis on kelle lemmik ja mida keegi kolmandale soovitab. mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 30, 31, 32  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.