Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
HGtafka
Kreisi kasutaja

|
17.03.2011 01:29:57
|
|
|
Jaan kirjutas: |
HGtafka kirjutas: |
Kas kellelgi siin pole enam op võime üle? LM4562 või LME49720? Tevalos on neid pakkuda 100-150kr tk aga ehk kellegi foorumi kasutaja kaudu saaks odavamalt, kui neid üle. |
On, saab juurde vajadusel,- palju vaja? (ja mis korpuses?)
teemast- ega teemaalgataja pole seda helikaarti testinud RMAA softiga, ehk enne ja pärast modi? |
Too postitus oli üsna vana, sain vajaliku kraami juba kätte, 3 kaarti tviikisin ära. RMAA'ga sai testitud otse sisendist väljundisse, niipalju kui mäletan, siis snr küll paremaks ei läinud(võimalik, et sisend oli pudelikael), muid andmeid kahjuks ei mäleta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
martin366
HV Guru

|
17.03.2011 13:12:40
|
|
|
Kas X-Fi XtremeMusic on ka moditav ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran
|
18.03.2011 10:13:24
|
|
|
martin366 kirjutas: |
Kas X-Fi XtremeMusic on ka moditav ?  |
Kõik on moditav, vahe on modide lihtsuses ja vaeva suuruses
Pesades opakaid seal pole igatahes, kõik a/d d/d, opakad on smd-d.
hi-res pilt: http://img185.imageshack.us/img185/4291/photofrontvm9.jpg
Hunnik lüüte on seal kindlasti võimalik kaotada helitraktis, opakad paremate vastu vahetada, toitefiltrit võib näppida.(paremad konded+pool)
|
|
tagasi üles |
|
 |
RReinu
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
02.09.2011 13:28:00
|
|
|
Jah peaksid sobima küll.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
tagasi üles |
|
 |
Kirsa
Kreisi kasutaja
|
01.12.2011 00:17:41
|
|
|
Viisin oma x-fi xtreme musicu siis ka kasutaja Noname kätte modimisele.
Uus sai kondekas ja originaalse op-ampi asemele läks see 4562.
Igatahes kohe teine asi Ma muidugi ootasin ausalt öeldes veelgi rohkemat, aga tavalisest arvutisisesest helikaardist on juba patt rohkemat nõuda.
Täpsemalt ei muutunud minu arust muud midagi, kui et kõrgeid tuli kõvasti juurde ja õiged kõrged. Ühesõnaga kõrged tulid tagasi, nii nagu olema peab. Enne oli x-fi'd kuulates (eriti klappidega) selline lämbunud tunne.
Minu väga nõudlikke sennheiser hd495'i jaksab ka nüüd helikaart palju paremini toita.
Aga mingi imelik müra või mürin või segaja on endiselt alles, mis seal oli seal ennemgi. Ausalt öeldas on muudki sisemised helikaardid minu arvuti sees olnud sama murega. Mingit müra või häireid sealt vist üles korjatakse. Pausi ajal on vaikus, aga muusika ajal on mingi segamine, umbes nagu läbi traatvõrgu tuleks kogu asi. Kergelt "mudane" on heli.
Võib-olla on see lihtsalt arvuti mehhaaniline suhin ja müra, aga see oleks nagu klappidest kuulates ka - kuigi jah klapid on ka mul väga lahtised.
Ma muidugi kipun seda odavat helikaarti võrdlema väga kalli tehnikaga ja ehk ei ole võrdlused ausad.
Hetkel on mul võrdlusmaterjaliks järgmine odavam tehnika: Millet lampidel klapivõim, Marantz cd-84 cd mängija ja väline creative sound blaster x-fi HD usb.
Kõik need välised seadmed kõlavad siiski kahjuks paremini ja musikaalsemalt. Extreme music jääb endiselt hätta "raskemate" kohtadega - klassikaline muusika, bassikäigu muutused jazzis. Lisaks on võimalik väliseid seadmeid nautida hääletus toas, mis on väga suur pluss muusika kuulamisel.
Ühendasin välise x-fi hd pika usb kaabliga betoonseina taga olevasse failiserverisse ja kuulasin niimoodi. No on ikka teine asi küll. Vaikus on ikka vaikus - ükskõik kui vaikseks su arvuti ka tehtud ei ole.
Aga jah suhiseva arvuti sisse kallimat/paremat helikaarti ei olegi mõteti eriti panna. Moditud x-fi on sinna täpselt paras.
PS! Ma ei ole netist leidnud, aga äkki keegi teab mis op-amp'd selle x-fi HD usb sees on? Võib olla toda modides saaks lõppkokkuvõttes juba väga hea asja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
01.12.2011 00:23:35
|
|
|
Sain ühel foorumlasel ka selle kaardi edukalt àra moditud. Kellelgi vaja modimiseks abi, vöib endast màrku anda.
peaksin omale samuti selle ostma ja àra modima.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
01.12.2011 13:50:37
|
|
|
Tegin oma kaardile veel staatilise elektri modi, põhimõttleliselt on kaart nagu antistaatilises kotis. Kirsa mainitud müra mis arvuti sees tekib kadus peaaegu täielikult
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
01.12.2011 17:36:21
|
|
|
pilti
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru

|
01.12.2011 21:25:11
|
|
|
Endal X-Fi Platinum (pmslt ExtremeMusic) ütles töölepingu üles peale ~5a kasutust. Kaart on Device Manageris olemas aga analoogkanaleid pole üldse olemas, ainult SPDIF väljundit pakutakse. Mingi võimalus oleks, et opvõim(ud) lõpetas(id) töötamise ja antud modi tehes saaks kaarti taas töökorda?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
02.12.2011 09:59:20
|
|
|
Ei oska öelda..
Pildi jaoks ei viitsi arvutit lahti võtta, netis pilte küll
|
tagasi üles |
|
 |
redart
HV kasutaja
|
03.12.2011 17:06:41
|
|
|
siLc kirjutas: |
Endal X-Fi Platinum (pmslt ExtremeMusic) ütles töölepingu üles peale ~5a kasutust. Kaart on Device Manageris olemas aga analoogkanaleid pole üldse olemas, ainult SPDIF väljundit pakutakse. Mingi võimalus oleks, et opvõim(ud) lõpetas(id) töötamise ja antud modi tehes saaks kaarti taas töökorda? |
Opakad kindlasti ei mõjuta seda, kas arvuti poolt kanalid paistavad. Proovi kaart välja võtta ja teise slotti panna. Vaata ka, kas kuskil mingeid punnitavaid kondekaid ei ole, eriti neid mis ei ole väljundi kandis vaid suure chipi toiteosas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Jaan
HV veteran
|
05.12.2011 10:12:13
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
pilti  |
ja RMAA testitulemusi enne ja pärast oleks samuti huvitav näha.
Müra, häirete jms vastu aitab helikaardi toiteosa (filtri) pararemaks tegemime.
siLc, sul on jah analoog poolel (peale D/A muundurit) miskit katki, ilmselt opakas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
06.12.2011 14:18:34
|
|
|
Kas see käib igasuguste erinevate X-Fi de kohta ikka? Näiteks SB0790 X-Fi Extreme Audio-l?
|
tagasi üles |
|
 |
redart
HV kasutaja
|
06.12.2011 14:21:46
|
|
|
Jaan kirjutas: |
siLc, sul on jah analoog poolel (peale D/A muundurit) miskit katki, ilmselt opakas. |
Viga selles, et softis väljundid ei paista, ja opaka viga? Võibolla, aga ma oleks tõesti üllatunud. Kui küsijal tõde selgub, antagu teada
|
|
tagasi üles |
|
 |
siLc
HV Guru

|
06.12.2011 22:07:03
|
|
|
Tänud. Varsti hakkab aktiivsemalt teemaga tegutsema
E:
Veidi küsimusi kah kaarti jootmise kohta. Kasutada on mul Welleri WHS 40 jaam ja paremal juhul PU 81 jaam. Mis temperatuurile peaks neid sättima, et kaardile liiga ei teeks?
Teiseks, kas LM4562MA sobib mõõtudelt kõigi kanalite väljund-opakate vahetamiseks? Stereokanali opakas on veidi suurem kui teised.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
07.12.2011 01:11:45
|
|
|
Mõõdud sobivad igale kanalile, 300C
|
tagasi üles |
|
 |
Kirsa
Kreisi kasutaja
|
07.12.2011 03:28:46
|
|
|
Ma olen nüüd kuulanud seda asja rohkem ja rohkem. Ja ütlen, et kvaliteet on ikka täitsa hea. Lihtsalt arvuti enda suhisemine lihtsalt segab liialt(kuigi mul on tavainimese jaoks "hääletu" arvuti).
Olen kuulanud just klappidega rohkem ja selles osas on vahe ehk kõige suurem. Kuigi ka enne oli x-fi palju võimsama väljundiga kui suvalised onboardid.
Nüüd hakkab ära kaduma eraldi klapivõimu mõttekus juba. Täpsemalt kuulates on võimalik ikka vahet teha, aga tavalise 320kbps mp3 korral on juba väga raske vahet teha, kas mängib helikaart või mingi natuke kallim eraldi kõrvaklapivõimendi. Igatahes modile
to noname: kui leiad opampi ja kondeka, siis vaheta nad sellel soundblaster pci 128-l ka ära.
Kokkuvõttes tekitas see kuulamine ja võrdlemine ja testimine hoopis soovi kõik oma 3 helikaarti/klapivõimendit maha müüa ja osta 1 väga hea ja kallis asi. ... inimene on ikka täitmatu olend.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pwnage
HV kasutaja

|
16.12.2011 09:39:50
|
|
|
Lasin ka Noname-l modi ära teha, panen siis oma muljed ka kirja nendele, kes veel kahtlevad.
Ütleme nii, et nüüd kuuleb muusikas instrumente, mida varem polnud kuulnudki, kuigi vb varem 100 korda sama lugu kuulanud.
Heli kvaliteet paranes kõikidel sagedustel, eriti keskmised ja kõrged sagedused on palju puhtamad ja täpsemad.
Lisaks paranes ka võimendus, 100-oomiste klappidega pole mina üle poole volüümi keerand, täiesti piisab veerandi peal kuulamisest (kuigi ega võimendusega ka enne erilist probleemi polnud).
Kokkuvõtteks ütleks, et poleks uskunud sellest modist nii suurt muutust, minu poolt suur thumbs up Noname-le ja sellele teemale
Allan
|
|
tagasi üles |
|
 |
RReinu
HV kasutaja

|
15.05.2012 17:06:28
|
|
|
kas sellele kaardile saab ka seda modi teha? Creative Sound Blaster X-Fi Titanium ???
|
|
tagasi üles |
|
 |
Degwees
Kreisi kasutaja
|
15.05.2012 22:32:44
|
|
|
Noname, leiaksid veel neid op-ampe? Tahaks enda Creative Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion aka Super Hüper Perso Torso Tiger Fat Blocker 2000 ära modida, aga TI kodukalt uurides jääb mulje, et neilt saab osta 20-se tray või 40 korraga
|
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
16.05.2012 13:39:56
|
|
|
Leiaksin. PS.
|
tagasi üles |
|
 |
Degwees
Kreisi kasutaja
|
10.06.2012 16:50:38
|
|
|
Sain enda kaardile modi tehtud. Ära tegi asja RReinu!
Pakk tuli kohale nii
Kaart ise
Heli kohta nii palju, et asi ikka muutus hoolega paremaks. Helipilt on teine, bass on pehmem ja stereo eraldus v kuidas seda nimetatagi, on kõvasti parem . RReinu tegi modi ka enda kaardile ära ja leidis et bass kadus ära, aga minu arust ei ole ta kuhugi kadunud, hoopis parem on! Ei ole just rohkem ega vähem, aga meeldivam on . Pole eriline audiofiil, seega ei oska paremini kommenteerida.
I came, I heard, I came again
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
10.06.2012 18:54:53
|
|
|
Bassi (ja ka teiste kanalite) testimiseks leidsin mingi aeg sellise hea faili (VLC avab näiteks).
http://www.demo-world.eu/trailers/redirect-dolby.php?file=dolby_channel_check.rar
Tegu siis 5.1 jaoks mõeldud testiga, kus iga kanali heli kenasti välja toodud eraldi ja koos.
Peale spetsmikrofoniga kõlaritele Room Correctioni rakendamist tundus endalegi, et bass on kuhugi ära kadunud, aga antud faili kuulates on bass täiesti olemas. Varasemalt harjunud heli kohaselt oli lihtsalt nõrk bass alati üle võimendatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Degwees
Kreisi kasutaja
|
10.06.2012 19:18:15
|
|
|