Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pois11
HV Guru
|
09.06.2012 17:47:52
|
|
|
eks nüüd tuleb sul pakk ära oodata ja oma kuludega tagasi saata. Kõik oleneb müüast ka, et kuidas tal on huvi raha tagastada.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
09.06.2012 18:33:04
|
|
|
Väikemees kirjutas: |
Kui ma tellisin Saksamaalt arvuti aga nüüd selgus, et ei taha seda ikkagi osta, kas on võimalik see tellimus kuidagi tühistada ka? Maksin Paypaliga. Hetkel on pakk Saksamaa postkontoris. Kuidas tavaliselt tagastamine käib? |
no ei salli ma selliseid
tee krt kodutöö ära, mõõda 10 korda ja osta korra
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Väikemees
HV kasutaja

|
09.06.2012 18:47:13
|
|
|
jeesus188, Ja kust Sina tead miks mul nii praegu on? Ise ka ei salli neid, kes võtavad arvuti ja 3 nädala pärast uut nillivad ja tagasi viivad vana aga kui üks kord elus on selline situatsioon siis ei saa kohe risti lüüa ja nimetada debiilikuks!
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
ssepmann
HV vaatleja
|
09.06.2012 19:41:48
|
|
|
Kui ma tellisin Saksamaalt arvuti aga nüüd selgus, et ei taha seda ikkagi osta, kas on võimalik see tellimus kuidagi tühistada ka? Maksin Paypaliga. Hetkel on pakk Saksamaa postkontoris. Kuidas tavaliselt tagastamine käib? |
oeh
katsu müüjaga mingile kokkuleppele jõuda
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
09.06.2012 20:51:23
|
|
|
kui ostsid firmast, siis EL-is 14-päevane küsimusteta tagastusõigus.
Spoiler 
Euroopa parlament asus netiostlejaid kaitsma
24.03.2011 15:57
Tarbijaõiguste uued reeglid, millele Euroopa parlamendi täiskogu oma heakskiidu andis, kaitsevad senisest paremini ostude sooritajaid ja peaks suurendama tarbijate usaldust.
Uus ELi õigusakt hõlmaks peaaegu kõiki müügitehingud, sh poes, telefoni teel ning veebisaitide kaudu sooritatud oste. Sellega tahetakse senisest paremini kaitsta online-ostlejaid.
Ostja peab teadma ostu tingimusi
Parlamendi poolt heaks kiidetud kujul tugevdavad uued reeglid tarbijate õigusi tunduvalt. Neis pannakse paika, millist teavet ostja peab müüjalt saama, millised on tarnetingimused, millal risk läheb tarbijale üle, ning millistel tingimustel tarbija saab ostust loobuda, nõuda toote parandamist või asendamist.
Samuti täpsustatakse digitaaltoodete allalaadimise tingimusi ning vähendatakse bürokraatiat väikese ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks.
Tarbijate jaoks peaks olema selge, kellelt nad kaupa ostavad, mida nad täpselt ostavad ja kui palju tellimine internetis või kataloogist maksab. Kaupleja identiteet ning aadress peavad alati olema selgelt ära näidatud, ütlevad saadikud.
Uued õigused tähendavad seda, et peidetud kulusid ei tohiks enam olla - näiteks ei tohiks kasutada eelmärgistatud kastikesi. Lisaks sellele peab ostja andma lõplikule ostusummale enne ostu sooritamist teadliku heakskiidu.
Hetkel on kaugmüügi puhul kõige rohkem probleeme kauba kohaletoimetamisega. Mis tahes toode või teenus, mis on kaugmüügi teel ostetud, tuleb ostjale kohale toimetada hiljemalt 30 päeva jooksul alates lepingu sõlmimise päevast, vastasel juhul on tarbijal õigus ostust loobuda. Müüja vastutab kauba kahjustumise või kaotsimineku eest transpordi ajal.
14 päeva ostust taganemiseks
Uute reeglite kohaselt oleks tarbijatel terves ELis kaugmüügi ning väljaspool äriruume toimuva müügi puhul, kus tarbija ei näe toodet enne selle ostmist, õigus 14 päeva jooksul ostust taganeda. Kui tarbija mistahes põhjusel tahab ostust loobuda, võib ta ostu tagasi saata.
Kui toote hind ületab 40 eurot, peab saatmiskulud katma müüja. Kõik kulud tuleb ostjale hüvitada 14 päeva jooksul pärast ostust taganemist. Ent uue muudatusettepaneku kohaselt peab ostja tõestama, et ta on toote tagastanud.
Kui müüja ei teavita tarbijat loobumisõigusest, siis pikeneb ostust taganemise õigus 3 kuuni, ütleb nõukogu. Parlament leiab, et taganemisperiood peaks sellisel juhul olema aasta.
Uued reeglid täidavad ka lünga praeguses ELi seadusandluses, sest loobumisõigus puudutab ka kodus tehtud oste ning internetioksjoneid. Oksjonil ostetud kaupa saab tagastada ainult juhul, kui müüjaks on ettevõte, mitte eraisik.
Digitaalsete toodete, näiteks muusika, filmide või tarkvara puhul loobumisõigus ei kehti ning müük loetakse sooritatuks hetkel, kui toodet hakatakse alla laadima.
Vältimaks lisabürokraatiat kohaliku väikepoe või töömehe jaoks, võttis parlament vastu muudatusettepaneku, millega tehakse erand igapäevastele tehingutele, mille korral peab kaupleja toote tarnima või teenuse osutama kohe, kui leping on sõlmitud.
Mitmeotstarbeliste lepingute puhul, kui ostetakse nii kaupa kui teenust (näiteks purunenud akna asendamine), ei pea alla 200 euro tehingu puhul teavet andma kirjalikult, vaid seda võib teha ka suuliselt, ütleb parlament vastu võetud muudatusettepanekus.
Pakiliste parandustööde puhul, nagu veetoru parandamine, oleks 14-päevane loobumisõigus liiast ning sellisel juhul see ei kehti.
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaanus
HV Guru

|
09.06.2012 21:59:50
|
|
|
Oksjoni kirjelduses on kohe see tingimus sees, kas müüja võtab tagasi või mitte. Kui kirjas et ei võta, siis on suht raske tagastada ja enamasti müüja pole nõus.
Aga vaata kohe üle, mis seal kirjas.
|
|
Kommentaarid: 707 loe/lisa |
   |
4 :: |
563 |
|
tagasi üles |
|
 |
Väikemees
HV kasutaja

|
09.06.2012 22:27:16
|
|
|
Ma tellisin firmalt, kasutaja arm2004 mainitud tekst peaks minu kohta käima. Ma veel ei tea kas pean tagastama aga kui tuleb nii välja siis tean kuidas tegutseda.
Tänud
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
10.06.2012 01:28:29
|
|
|
jeesus188, Ja kust Sina tead miks mul nii praegu on? Ise ka ei salli neid, kes võtavad arvuti ja 3 nädala pärast uut nillivad ja tagasi viivad vana aga kui üks kord elus on selline situatsioon siis ei saa kohe risti lüüa ja nimetada debiilikuks! |
miks siis tellisid?
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Väikemees
HV kasutaja

|
10.06.2012 10:19:10
|
|
|
jeesus188, Kuna see saatmise protsess võttis nii kaua aega juhtus vahepeal üks ootamatu asi, mida polnud võimalik ette näha. Hetkel veel ei tea, kas kindlalt pean tagasi saatma, endal ka paha tunne nii teha.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
ssepmann
HV vaatleja
|
12.06.2012 01:14:33
|
|
|
oeh
ma ei saa aru miks tellida välismaalt asju mille saatmine maksab jube palju?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timo1337
Kreisi kasutaja

|
12.06.2012 01:45:43
|
|
|
ssepmann, tegid selleks kasutaja, et seda küsida? ma ka enamus asjadel ei näe pointi miks peaks tellima välismaalt, eriti asjadel millel garantiid tahan saada aga asjad mis niisama moe pärast olemas võiks olla need võib tellida kuskilt hiinast 5x odavama hinnaga ala mingid hiina telefonid või tahvelarvutid.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
12.06.2012 10:12:54
|
|
|
ssepmann kirjutas: |
oeh
ma ei saa aru miks tellida välismaalt asju mille saatmine maksab jube palju? |
oeh
sa pole vist asjadega yldse kursis
aga eesti kaupmeeste toetajaid on ka vaja
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
12.06.2012 12:54:30
|
|
|
oeh
Tegelikult tihtipeale maksab saatmine vähem/sama palju kui eestisisene saatmine...
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
12.06.2012 13:08:39
|
|
|
ja isegi kui saatmine tundubki kallis, siis üheksal juhul kümnest tuleb lõppkokkuvõttes ikkagi välismaalt odavam tellida...
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheForeign
HV vaatleja
|
12.06.2012 14:52:08
|
|
|
oeh
internetis teeinitud paypali raha ilma makse maksmata ära kasutada arvatavasti?
|
|
tagasi üles |
|
 |
PitBull
HV kasutaja
|
13.06.2012 18:13:55
|
|
|
Oh, sain swedbankilt vana püsimaksega krediitkaardi asemele uue, aga ei märganud kohe, et uus ei ole VISA vaid on MC.
Hetkel on kontoga seotud veel vana kaart. Paypalis on kirjas: "To withdraw funds from your PayPal account to a credit, debit, or prepaid card, add a card with a Visa logo."
Ongi nii, et ainult VISA või kui seon kontoga uue MC kaardi, siis saab ikka sellega ka raha välja kanda?
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
13.06.2012 18:17:59
|
|
|
Närvi ajab see ebay teema. Mitu asja pole juba kohale jõudnud
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirc
HV kasutaja

|
13.06.2012 19:03:22
|
|
|
Mul nüüd oli juhus, kus tellisin UK-st endale patareisi.
12-13 mai tellisin ja kuu lõpus kirjutasin, et kole kaua läheb ja pole pakikest saanud.
Paluti oodata veel 2-3 päeva, aga ei midagi. Kokku lepitud, et saadab veel 1 korra.
Nüüd üleeile oli mul 2 pakki postkastis.
Peaks vist müüjale mainima, et sain mõlemad ja maksan siis mõlema eest?
_________________ ▂ ▃ ▅ ▆ █ We forget to live █ ▆ ▅ ▃ ▂ |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
13.06.2012 19:05:38
|
|
|
Mirc kirjutas: |
12-13 mai tellisin ja kuu lõpus kirjutasin, et kole kaua läheb ja pole pakikest saanud.
Paluti oodata veel 2-3 päeva, aga ei midagi. Kokku lepitud, et saadab veel 1 korra.
Peaks vist müüjale mainima, et sain mõlemad ja maksan siis mõlema eest? |
viisakas oleks
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
13.06.2012 19:07:01
|
|
|
Kas deebet+ kaardiga polegi võimalik raha panna paypali peale? Mul ütles et see pole saadaval....
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
Kommentaarid: 199 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
13.06.2012 19:10:47
|
|
|
Kui kaardi taga on need kolm salapärast numbrit olemas, siis saad.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
13.06.2012 19:11:01
|
|
|
Flacko kirjutas: |
Kas deebet+ kaardiga polegi võimalik raha panna paypali peale? Mul ütles et see pole saadaval.... |
kui pole krediitkaart, siis ei saa halligi teha
SEB pildikaart, krediitkaart ja swedi...... krt teab mis kaart
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flacko
Joonistusmaniakk!

|
13.06.2012 19:16:26
|
|
|
3 numbrit on kaardil küll taga ja välismaalt saab küll tellida, aga vot tundub et paypal ei toeta sellele kaardile add fundsi :C.
_________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend! |
|
Kommentaarid: 199 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaanus
HV Guru

|
13.06.2012 19:31:21
|
|
|
Flacko, Milleks sa add fund-si tahad teha?
|
|
Kommentaarid: 707 loe/lisa |
   |
4 :: |
563 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirc
HV kasutaja

|
13.06.2012 19:46:20
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Mirc kirjutas: |
Peaks vist müüjale mainima, et sain mõlemad ja maksan siis mõlema eest? |
viisakas oleks |
Kirjutasin kirja ära, et sain 2 pakikest, et mida tema selle olukorra lahendamiseks pakub.
Ilmselt ostan uuesti sama asja, aga ta lihtsalt ei saada seda mulle, kuna mul on see olemas...
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|