Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia kiviga graafika probleem märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
keit
HV vaatleja
keit

sõnum 09.01.2004 00:23:40 nVidia kiviga graafika probleem vasta tsitaadiga

probleem just nimelt siis selline et olen oma systeemis(PIII 667/133/256, 384mb pc133, acorp 6via83a) katsetanud mitmeid graafikakaarte, ati rage128 pro (16mb) ja matrox millennium g400 (32mb) töötavad muretult, kuid mure just nVidia kividega kaartidega, kui proovisin siin mingit chaintechi geforce2 gts 64mb
siis 2d on kõik korras, windowsis saab töötada, aga kui panen mõne mängu tööle, st peaks 3d näitama siis jookseb kas arvuti pange või teeb restardi (sel juhul yles loadides veateade midagi: couldn't load graphics vms.) draivereid olen proovind ka mitmeid... siis teine kaart asus geforce2 pro (64mb), sellega sai 3dmark2001 testi tehtud... kokku ei jooksud mängude käivitamisega kuid seeeest ei ole pilt normaalne vaid nö värvimuusika rohkem... st lööb sisse ebamääraseid värve ja kolmnurgakesi ja muud jama, ehk sigrimigri 3dmarki pilt samasugune...
kysimus siis selline et kas kõige suurem tõenäosus võib olla, et emaplaat ei taha yhilduda just nvidia kividega graafikaga?... emme oli siis acorp 6via83a. seda ka et teiste systemide peal töötavad kaardid laitmatult...
kysin kas kellelgi on ka varem analoogseid probleeme ette tulnud... selle peale tulen ise ka et pane siis see matrox või ati sisse ja no probla aga tahan just kõvemat kaarti arvutisse panna nagu mul seda on praegu Asus thumbs_up.gif (eelpool mainitud).

ps: vist sai õige teema alla icon_confused.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ipruul
Kreisi kasutaja

sõnum 09.01.2004 05:53:42 vasta tsitaadiga

hmm.. imelik probleem sul, kuid tekkisid mõned küsimused
Kas sul on prose klokkimata? Kas bioses on agp busi kiirus 66mhzi?

Mitme kordset agp kiirust see emaplaat lubab? netist ei leidnud vastavat kohta üles. Ei ole küll kindel, kuid need ati ja matroxi mudelid jooksevad vist agp2x kiirusel, geforce-d aga 4x äkki on emaplaadil sellega probleeme?
proovi biosest määrata agp kiiruseks 2x.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
ShadowKnight
HV kasutaja
ShadowKnight

sõnum 09.01.2004 08:35:26 vasta tsitaadiga

Oli omal sama asi, et mängudele loobiti igasuguseid imelikke värve sisse ja nagu memtestiga testimisel välja tuli, oli minupuhul probleem hoopis mälus, nimelt oli kashest mälupulgast üks peetis.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
keit
HV vaatleja
keit

sõnum 10.01.2004 03:37:12 vasta tsitaadiga

kõik kolm kaarti toetavad 4x agp(matrox kah vist). aga emaplaat toetab ainult 1x/2x. BIOSis saab määrata kas AGP 2x enabled/disabled. nii, nüüd olen siin myranud nende kaartidega paar päeva jutti, ning sain siis invidia mängudes tööle kui emaplaadi BIOSis muutsin AGP 1x. Aga nüüd ainult see kala et kui windowsi loadib siis mõned korrad ekraan vilksatab imelikult, st kui tuleb juba desktop ette siis vilksatab mõne korra. muidugi see enam nii palju ei häiri icon_razz.gif mängida nüüd saab... ps: proovisin ka uuemaid ja vanemaid draivereid, samamoodi vilksatab.
ma arvan et mul on ikka mälud korras sest ainult selle nvidia kaardiga on see jama ja see kaart teise platvormi peal töötab, nagu mainisin. prose pole jah klokitud, ega kui klokkida siis annab ka ainult 33MHz juurde muutes FSB 133-lt 140-le. kuid seda tehes probleeme ei esine. kordaja on kinni(5).

ise kaldun arvama et ikka emaplaat ei taha selle 2x ja nvidia kividega läbi saada, kunagi aastad tagasi sai mingit chaintechi geforce2 gts 32mb selle arvuti peal proovitud kui too kaart yks parimaid oli, aga ka ei läinud ykski mäng tööle, pillus mingeid siniseid ekraane ja erroreid. a kahtlen kas too omal ajal toetas agp 4x... kui toetas siis võib variant olla et need nvidia kiviga kaardid (4xAGP) ei taha hästi ise 2x toetada...
tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 10.01.2004 14:36:19 vasta tsitaadiga

Nende agp kordajatega on endal ka üks igavene jura: kui on tõesti mingi vanem ja algsem emme, siis need kordaja ei taha jah töötada. Mul asi küll teisiti 1x ja 2x töötavad, aga 4x ei tööta. Proovisin radeon9000 ja gf2mx 400 ja gf 4mx 400 ning kumbki sama masina peal ei liikunud 4x peal. Muide windoosa tegi samat pulli mis keit-l. See ekraani vilkumine startupil on vist selle aja kaartidele omane.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 5
tagasi üles
ipruul
Kreisi kasutaja

sõnum 10.01.2004 21:18:01 vasta tsitaadiga

tsitaat:

. a kahtlen kas too omal ajal toetas agp 4x... kui toetas siis võib variant olla et need nvidia kiviga kaardid (4xAGP) ei taha hästi ise 2x toetada...

Mul oli kunagi emaplaat chaintech 6via3 (agp2x) ning geforce 2 ti ning 2x agp peal toimis kõik täiesti perfektselt, seega ei tohiks selles probleem olla.
Pigem usun, et see on mingi emaplaadi bug (netist otsides küll ei leidnud midagi sellist, kuid usun, et on asi selles...)
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
lawrey
HV kasutaja
lawrey

sõnum 11.01.2004 00:24:32 vasta tsitaadiga

Hmm, tahtsin just enda murest uue topicu teha kuid tundub et sul umbes sama jama mis mul. Masin on 333 P2, kaart Asuse Gf2 MX400 16 Mb. Agp töötab 2x peal. Probleem selles et nii kui mingit 3d pela vms mängin, viskab umbes 10 seki möödudes desktopile või teeb masin yldse restardi. Sama asi on 3dMark2000's (low ja medium detailidega teeb testi ära ja high's viskab desktoppi). Ise olen arvanud et probleem on tolles väheses 16 megas video mälus icon_rolleyes.gif Aga teatud mängudes (Midtown Madness 2 näiteks) on see jama ka et tekstuurid on kõik segamini, viskab samuti igasugu kolmnurke jne... Proovinud olen igasugu draivereid ja erinevaid directX'e, aga ei midagi. Just mõtlesin et peaks mõne vähe parema kaardi muretsema kuid siin keit'i juttu lugedes tundub et sellest polegi abi icon_sad.gif
nii ei saa ju rallit sõita icon_rolleyes.gif

keit
HV vaatleja
keit

sõnum 11.01.2004 00:41:00 vasta tsitaadiga

proovi ka BIOSis sundida AGP 1x, äkki aitab. see ei et 1x või 2x pidi näiteks 3dmarkiga punktide vahe väga väike olema (kuskilt lugesin). a minul oli hoopis teistpidi kui 1x sain paarsada punkti rohkem... icon_smile.gif thumbs_up.gif
tagasi üles
lawrey
HV kasutaja
lawrey

sõnum 11.01.2004 00:57:45 vasta tsitaadiga

keit kirjutas:
proovi ka BIOSis sundida AGP 1x, äkki aitab. see ei et 1x või 2x pidi näiteks 3dmarkiga punktide vahe väga väike olema (kuskilt lugesin). a minul oli hoopis teistpidi kui 1x sain paarsada punkti rohkem... icon_smile.gif thumbs_up.gif

wow, you're a life saver thumbs_up.gif Powerstripiga panin 1x peale ja 3dmarki tegi ilusti läbi. Yay icon_wink.gif Muidu seda teadsin ma juba enne jah et 1x ja 2x agp'l pole praktilist vahet... Aga tuleb välja et siiski on.. kokkujooksmise mõttes icon_razz.gif Enivei, lahe, praegu pole proovida jõudnud aga usun et teised asjad töötavad nüüd ka. foorumitest on vahel isegi kasu icon_biggrin.gif

keit
HV vaatleja
keit

sõnum 11.01.2004 01:25:44 vasta tsitaadiga

lawrey kirjutas:
keit kirjutas:

wow, you're a life saver thumbs_up.gif Powerstripiga panin 1x peale ja 3dmarki tegi ilusti läbi. Yay icon_wink.gif Muidu seda teadsin ma juba enne jah et 1x ja 2x agp'l pole praktilist vahet... Aga tuleb välja et siiski on.. kokkujooksmise mõttes icon_razz.gif Enivei, lahe, praegu pole proovida jõudnud aga usun et teised asjad töötavad nüüd ka. foorumitest on vahel isegi kasu icon_biggrin.gif

heh, hea meel endalgi, et vahest saan ka teisi aidata icon_razz.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia kiviga graafika probleem
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.