praegune kellaaeg 19.06.2025 09:06:13
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Sheffnaste
HV vaatleja
|
01.06.2012 12:23:07
|
|
|
Ma arvan, et väga hulluks ei tasu ka minna, sest see loob ainult endale peavalu juurde. Mina näeksin siin mitut valikuvarianti, kuid minu soovituse viga on selles, et olen siiani põhiliselt ainult ühe brändi toodetega tööd teinud ning ei ole piisavalt teadmisi, et teistest brändidest alternatiive/analooge tuua.
Kunagi ei tasuks minna üle piiride ja hakata kokku ostma kraami, mida sa ise ei kasuta või leiad, et sa ei viitsiks sellega jamada. Ma arvan, et tuleks leida kesktee sellise lahenduse näol, mis ühest küljeks annaks võimaluse teha fotosid, mis klientidele huvi pakuks ning teisest küljeks oleks piisavalt lihtne ja mugav endale kasutada.
Varustuse osas on mitu võimalust ning siin oleneb, kui palju viitsid ise jebid ja otsida. Mina võtaks kas järelturult mingi vana ja enamvähem kobeda vana 5D (ca 500-600€) ja sinna otsa järelturul 17-40mm L objektiivi (ka kuskil 500-600€), mingi lihtne 4-8gb kaart ning näitek 430ex II välk koos lightspherega (kokku alla 300€) ning sellega saaks juba teha mõistlike pilte ning samuti on sul kasutada märksa kvaliteetsem objektiiv, mis tänu 5D täiskaadrile tundub ka oluliselt laiem. Samuti ei hakka 17-40mm nii oluliselt moonutama. Kaameral on kõik vajalik olemas, et teha sisearhitektuurist kvaliteetseid pilte (ehk muud kola seal väga juures ei ole, mida otseselt vaja ei lähe). Sinna juurde näiteks Adobe Lightroom ja sul on olemas komplekt, millega teha kvalieetseid pilte.
Teine alternatiiv oleks võtta mingisugune crop (nt 550D), sinna otsa mingi natuke laiema nurgaga objektiiv (zoom annaks natuke rohkem mängumaad, kuigi võib olla natuke kallim) ja välk
Kui aga tahad suht tippkvaliteeti ja raha korralikult põletada, siis 5DmkII, 17mm TSE, et korrigeerida seinu jne ja suurem välk koos mingisuguse hajutiga, aga selle komplekti hind on orienteeruvalt 4500€
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
01.06.2012 15:23:15
|
|
|
Tubade pildistamiseks on minumeelest kõiksugu välgu otsa käivad hajutid jms vidinad absoluutselt mõttetud. Kui ikka subjektiks on terve tuba, siis pole mingit vahet, kas valgusallika suurus on tavalise välgupea mingi 3-5cm, või mingisuguse vidinaga ütleme, et maksimaalselt 20cm, tegu on ikkagi punktvalgusallikaga, mille erinevust piltidelt märkab vaid varje lähedalt uurides. Eesmärk peaks olema ikkagi välku kuskilt peegeldada, millega valgusallika suurus ca 1-2m suuruseks muuta, see annab teistsuguse tulemuse.
Ning High-Q poolt soovitatud M4/3 kaamera koos M.Zuiko 9-18mm objega (millele mingi oly välk juurde hankida) ei ole üldse paha soovitus. Sensor on täiesti piisav (ning suuruse tõttu on teravussügavust jalaga segada, mis antud valdkonnas pigem kasulik on), stabikas on keres, kerge kaasas kanda, olympus toetab ka juhtmevaba välgujuhtimist, zuikod on lisaks veel suht kindel valik (st erinevalt näiteks sigmadest võib zuiko kvaliteedis kindel olla).
Võimalik, et M4/3 süsteemi peale üle minek ei tule isegi kallim, kui korraliku ülilainurga soetamine Nikonile, ning kännoni 17-40mm täiskaadri ees Photozone'i andmetel minumeelest vähemalt ülilainurgaks kinnisvarapildistamisel ei kõlba, servad liiga pehmed (pikemas otsas läheb küll paremaks), ehk kännonile üleminek ei ole ka ilmtingimata parim mõte.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
01.06.2012 18:20:27
|
|
|
Palju häid mõtteid, tänud!
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
waasa007
HV vaatleja
|
20.09.2012 16:15:27
|
|
|
MelesMeles kirjutas: |
... Proff võtab ühe objekti pildistamise eest piisavalt€, ning nii kalleid objekte, kus on mõttekas see kulutada, ning see investeering ka ära tasub, on üks mitmekümnest... |
Alati nii see ei ole, ise kasutasin mõistlikuma hinnaga teenust http://mfoto.edicy.co/
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|