Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  hdmi->rca märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
vegan
HV kasutaja

sõnum 23.05.2012 00:30:16 hdmi->rca vasta tsitaadiga

Selline mure, et vaja Canon EOS DSLR, millel on hmdi väljund ühendada monitori/TV-ga, millel on RCA video sisend.
Millised on realistlikud võimalused?
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Villemk2
HV veteran
Villemk2

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.05.2012 00:32:32 vasta tsitaadiga

Ei ole realistliku võimalust eriti, on olemas digital-->analog konverterid, aga need maksavad 100€ kanti ja kvaliteeti on alla arvestust.
Kommentaarid: 127 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
vegan
HV kasutaja

sõnum 23.05.2012 00:58:26 vasta tsitaadiga

Villemk2 kirjutas:
Ei ole realistliku võimalust eriti, on olemas digital-->analog konverterid, aga need maksavad 100€ kanti ja kvaliteeti on alla arvestust.

Mis on nende hdmi->rca kaablite funktsioon?
eBay's on igasugu imelikke kaableid (hmdi->rca, hdmi->dvi, jne) müügil. Kellelgi on neid vist vaja? Kuid mis tingimusele peaks vastuvõttes monitor/TV vastama?
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 23.05.2012 01:09:44 vasta tsitaadiga

hakkab jälle pihta mingi ulmekaablitest unistamine.

analoog <--> digitaal toimib vaid aktiivse konverteriga. ja need ei maksa vähe. Võimalik, et on ka mingeid odavaid hiina junne, aga seal kaotab kogu kvaliteedi ära.

HDMI->RCA - Digitaalist analoogi. Kirves.
HDMI->DVI - Digitaalist digitaali. Tegemist täiesti sama signaaliga, Klemmiasetus on vaid erinev. DVI võib vahel ka sisaldada analoogsignaali (VGA'st tuttav), kuid HDMI muidugi välistab selle.

need odavad HDMI->RCA kaablid on puhas pettus.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
vegan
HV kasutaja

sõnum 23.05.2012 01:32:18 vasta tsitaadiga

djpvx kirjutas:
hakkab jälle pihta mingi ulmekaablitest unistamine.

Ei, ma ei unista ulmekaablist. Saan aru, et need juhtmed ei saa digi analoogiks teha. Üritan aru saada, kas mingite tingimuste kokkulangemisel oleks võimalik kasutada.
Kas telekad, millel on nii AV ja VGA kui hdmi sisend, saavad aru, kas sisend on analoog või digi? st kas neid ulmekaableid saaks sellisel juhul hdmi switchi asemel kasutada kui mitu hdmi seadet tahaks korraga ühendada, aga näiteks ainult üks hdmi sisend on?

djpvx kirjutas:
analoog <--> digitaal toimib vaid aktiivse konverteriga. ja need ei maksa vähe. Võimalik, et on ka mingeid odavaid hiina junne, aga seal kaotab kogu kvaliteedi ära.
HDMI->RCA - Digitaalist analoogi. Kirves.

eBay's on hiinakaid hinnaga 30.- EUR.
Kui keegi oskaks öelda midagi täpsemat kvaliteedi või selle vähesuse kohta...

Eesmärk on eelkõige kontrollimaks kadreeringut filmimise ajal, mitte filmitu (taas-)esitamine. St et SD kvaliteet on OK, mustvalge on OK. Peamine on, et näeksin monitorilt, et kaamera pole vales suunas kuna on olukordi, kus kas kaamera on kuskil posti otsas või liikuva objekti küljes või kaamera on monitorist muul põhjusel eemal ning assistent on loll nagu lauajalg ning peab talle ütlema, kui ta ei saa oma kohustustega hakkama.
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 23.05.2012 02:00:02 vasta tsitaadiga

vegan kirjutas:
Kas telekad, millel on nii AV ja VGA kui hdmi sisend, saavad aru, kas sisend on analoog või digi? st kas neid ulmekaableid saaks sellisel juhul hdmi switchi asemel kasutada kui mitu hdmi seadet tahaks korraga ühendada, aga näiteks ainult üks hdmi sisend on?

Iga teleka sisend oskab vastu võtta teatud sorti signaali. Niimoodi lampi risti-rästi katsetades enamasti soovitud tulemust ei saa. Halvemal juhul võivad seadmed kahju saada.

HDMI switchi asemel saab kasutada vaid teist HDMI switchi.
Digisignaali sa analoogsisendisse ei suru. Isegi kõige suurema usu ja tahte juures mitte.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Lepa
Kreisi kasutaja
Lepa

sõnum 23.05.2012 10:25:57 vasta tsitaadiga

Kaabliloto asemel oleks ehk mõttekam osta sama raha eest mõni kasutatud LCD monitor, millel vähemalt DVI sisend.
Mul üks HDMI ->DVI kaabel üle ka - kui huvi, anna märku.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
vegan
HV kasutaja

sõnum 23.05.2012 10:52:42 vasta tsitaadiga

Lepa kirjutas:
Kaabliloto asemel oleks ehk mõttekam osta sama raha eest mõni kasutatud LCD monitor, millel vähemalt DVI sisend.
Mul üks HDMI ->DVI kaabel üle ka - kui huvi, anna märku.

probleemiks sel juhul on, et mul pole dvi ega hdmi saatjat.
mul on RCA CVBS + L + R (kuigi see heli pool polegi nii oluline) juhtmevaba saatja/vastuvõtja. Vajalik olukorras, kus monitor ja üks kaamera on ühelpool teed, teine kaamera teiselpool teed.
tagasi üles
kalvis
Kreisi kasutaja

sõnum 25.05.2012 10:56:23 vasta tsitaadiga

Kui jooksvalt presenteerida vaja siis lihtsaim (ja odavam) on leida HDMI sisendiga telekas, projektor, kui mingit imekonverterit kalli raha eest netiavarustes püüdma hakata.

Kui kiiret pole siis üks võimalus on kaamerast data arvutisse saata (loodetavasti mingi usb või firewire ühendus on ikka). Arvutis saab juba 10 erineval moel odavalt teha massimeediale konvertimine (DVD plaat, videokaardi analoog väljund), mille väljundist saad oma analoogse videosignaali. Õige riistvaraga on lisakulu null senti või siis DVD tooriku hind.
tagasi üles
vegan
HV kasutaja

sõnum 25.05.2012 12:11:31 vasta tsitaadiga

kalvis kirjutas:
Kui jooksvalt presenteerida vaja siis lihtsaim (ja odavam) on leida HDMI sisendiga telekas, projektor, kui mingit imekonverterit kalli raha eest netiavarustes püüdma hakata.

On vaja jooksvalt monitooringut teha.
Ja nagu ülal mainisin, vahel pole võimalik kaamera ja monitori vahele füüsilist juhet panna. Mul on juhtmevaba RCA video (AV) saatja ja vastuvõtja olemas. Seega HDMI kaabel ei ole lahendus. Mul on monitor HDMI sisendiga olemas, kuid mul on sageli vaja kasutada AV saatmist üle juhtmevaba. Näiteks kui kaamera on SteadyCam-i peal ja operaator jookseb kaameraga ringi.
Etenduse filmimisel ei saa öelda, et stop, ma nüüd vaatan kas sa ikka noiget asja filmisid. Samuti ei saa sageli öelda, et ups, see ei jäänud peale, minge hüpake uuesti kolmekordset saltot.
tagasi üles
Villemk2
HV veteran
Villemk2

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.05.2012 14:22:39 vasta tsitaadiga

Kui juba aru pole saanud, siis tuleb hakata tehnikat uuendama, mitte kaableid. Video edastamine sinu praeguse lahendusega ei ole võimalik.
Kommentaarid: 127 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
vegan
HV kasutaja

sõnum 25.05.2012 14:29:05 vasta tsitaadiga

Villemk2 kirjutas:
Kui juba aru pole saanud, siis tuleb hakata tehnikat uuendama, mitte kaableid. Video edastamine sinu praeguse lahendusega ei ole võimalik.

Selgita siis, palun, kuidas ma saan HDMI-st tulevat signaali saata juhtmevabalt.
Lahenduse saatja pool ei tohi kaaluda üle 500g.
tagasi üles
mike75
HV kasutaja

sõnum 25.05.2012 20:25:46 vasta tsitaadiga

Siin on midagi: http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=&Ntt=Hdmi+Wireless+Transmitter&A=endecaSearch&N=0&Q=&InitialSearch=yes
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
vegan
HV kasutaja

sõnum 25.05.2012 21:05:15 vasta tsitaadiga

mike75 kirjutas:
Siin on midagi: http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=&Ntt=Hdmi+Wireless+Transmitter&A=endecaSearch&N=0&Q=&InitialSearch=yes

Kuid need on kõik oluliselt kallima, kui HDMI->AV converter'id.
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 25.05.2012 21:32:30 vasta tsitaadiga

nagu ma asjast aru saan, pole tegu enam amatöör-ajaviite filmimisega, vaid vähe "profima" teemaga. sellisel juhul tuleks ka veidi tehnika kaasajastamisesse investeerida, mitte juudi kombel igat senti näpuvahel veeretada...
100-200€ pole tegelikult ju mingi raha sellisel alal icon_rolleyes.gif

vegan
HV kasutaja

sõnum 25.05.2012 21:58:12 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
nagu ma asjast aru saan, pole tegu enam amatöör-ajaviite filmimisega, vaid vähe "profima" teemaga. sellisel juhul tuleks ka veidi tehnika kaasajastamisesse investeerida, mitte juudi kombel igat senti näpuvahel veeretada...
100-200€ pole tegelikult ju mingi raha sellisel alal icon_rolleyes.gif

Eesti mängufilmide helitehnika on väga tihti põlveotsas kokku tinutatud. Ei ole need eelarved midagi nii suured alati.
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 25.05.2012 23:05:21 vasta tsitaadiga

no kui kuni paarsada eurot kulutust asjale, mida saab ikka väga pikalt kasutada (digi on meiega veel pikalt; analoog aga sisuliselt surnud), käib üle jõu, siis need eelarved peavad ikka tõsiselt pisikesed olema icon_lol.gif kust sellisel juhul see EOS tuli, varastatud või? icon_razz.gif
ei oska muud soovitada kui kuu miinimumpalgaga koristajatööd teha - saab selle digi-saatja komplekti ja ülejäänud raha eest saab mitu vilmi teha...
analoog-kõntsale mitukümmend euri raisata on sirgelt raha maha viskamine icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  hdmi->rca
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.