Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  BSOD (7f), nüüd a1 ja 50 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
nah
HV veteran
nah

sõnum 08.04.2012 18:37:20 vasta tsitaadiga

No lihtsalt mul oli selline probleem, et arvuti jooksis samuti kokku - freezis netis olles, lihtsalt desktopil - Win 7, kahtlustasin ka mälusid, kõvaketast, proset jne, siis vahetasin lõpuks northbridge ja southbridge termopasta ära - paras liim oli seal all ja probleem oli kadunud. Tegemist oli selle emaplaadiga siis: Gigabyte GA-965P-DS4. Vaevalt sul sama probleem on, aga never say never..

Nii, et ilma X-Fi-ta andis samamoodi BSOD?
Kommentaarid: 150 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 141
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 08.04.2012 18:49:13 vasta tsitaadiga

nah kirjutas:
No lihtsalt mul oli selline probleem, et arvuti jooksis samuti kokku - freezis netis olles, lihtsalt desktopil - Win 7, kahtlustasin ka mälusid, kõvaketast, proset jne, siis vahetasin lõpuks northbridge ja southbridge termopasta ära - paras liim oli seal all ja probleem oli kadunud. Tegemist oli selle emaplaadiga siis: Gigabyte GA-965P-DS4. Vaevalt sul sama probleem on, aga never say never..

Nii, et ilma X-Fi-ta andis samamoodi BSOD?

Vot ma pisut võhik Sandy Bridge alal, aga nagu ma aru saan siis NB on CPU kivis ja SB kas see ka mujale integreeritud pole?

XFi ja muid komponente maveel välja ei võtma ei hakanud nagu ma ennist mainisin. Eile lappisin arvuti lahti ja kokku tagasi käies kontaktid jm üle. Hetkel BSODi pole olnud veel, aga kui tuleb siis hakkan järgemööda komponente välja kakkuma ja vaatama kas muutub midagi.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
nah
HV veteran
nah

sõnum 08.04.2012 18:59:27 vasta tsitaadiga

Võid sinna esialgu selle P67 chipseti peale mingi väikse ventika puhuma panna: http://images.hardwarecanucks.com/image/eldonko/Sabertooth/Board/layout.png

Kui komponentide eemaldamisest ka kasu pole, siis termopasta nendel radikatel seal emaplaadil ära vahetada.
Kommentaarid: 150 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 141
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.04.2012 20:22:59 vasta tsitaadiga

Killerwave kirjutas:
Vot ma pisut võhik Sandy Bridge alal, aga nagu ma aru saan siis NB on CPU kivis ja SB kas see ka mujale integreeritud pole?

NB on proses jah. SB on siiski veel kiibistikus.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 09.04.2012 01:05:49 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Killerwave kirjutas:

NB on proses jah. SB on siiski veel kiibistikus.

Enamvähem seega icon_biggrin.gif
ot:
aga SB kiibi asukohta ma pole ise veel välja uurinud sel platel icon_redface.gif (häbi aga aega pole olnud tegeleda ÜLDSE selle plate spetsiifikaga), luban - parandan end icon_cool.gif
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 09.04.2012 02:00:27 vasta tsitaadiga

SB asub selle kandilise ASUS logoga heatsinki all. Ise pole küll lahti võtnud, et teaks kommenteerida kinnitusmehhanismi või pasta koostist seal vahel. Aga eks kunagi teen ära. Praegu on AS5 otsas niikuinii, seega pole mõtet.
tagasi üles
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 13.04.2012 08:13:22 vasta tsitaadiga

Põhimõtteliselt nädal on möödas sellest kui ma arvuti molekulideks võtsin ja kokku tagasi panin. Seni pole ühtegi BSODi olnud. Tookord üritasin võimalikult palju asju omavahel ära vahetada, lisaks läksid vahetusse sata kaablid jm säärane. Kontaktid sai ka muidugi üle käidud. Algul olid Sata3 kaablid Sata2 ketaste taga, ei tea kas see info annab kellelegi miskit icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 13.04.2012 10:47:22 vasta tsitaadiga

Killerwave, Kotermann pani plehku kui sa maja juppideks võtsid. Hakkas kartma vist icon_lol.gif
tagasi üles
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 24.05.2012 08:04:42 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Killerwave, Kotermann pani plehku kui sa maja juppideks võtsid. Hakkas kartma vist icon_lol.gif

Mine sa tea jah neid tonte, loodame et jääb ka nii... icon_razz.gif

Edit:

Ikka on mingi kala sees.
Aprilli lõpul sain korra BSODi BCCode a1 ja seejärel 50. Nüüd kuu aega hiljem sama asi, mis teeb selle eriti kahtlaseks.
Netis uurides pidavat taas põhiline põhjus peituma vigastes mäludes või vigases siinis. Kontrolliks seekord käitanud MEMtesti mõlemale mälule eraldi erinevates siinides. Esimene läbis 28 tsüklit edukalt, teine on senimaani 13 läbinud edukalt ja jätkab veel igaks juhuks edasi.
Seega hakkab tekkima tunne et kala ikkagist mujal. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 24.05.2012 22:03:22 vasta tsitaadiga

Mul oli BBCode 124 BSODe siin hulgim vahepeal aga see tulenes liiga väiksest vcore-st ja BIOs bugist. Mäludele tsipa rohkem volti pole proovinud anda?
tagasi üles
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 25.05.2012 08:21:53 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Mul oli BBCode 124 BSODe siin hulgim vahepeal aga see tulenes liiga väiksest vcore-st ja BIOs bugist. Mäludele tsipa rohkem volti pole proovinud anda?

Veel mitte, mälud sain testitud, nüüd peaks tõesti Bios-i kallale minema. Samas ma lootsin, et arvuti saab ise hakkama mäludega kui nad XMP-s jooksevad.
tagasi üles
afex
HV kasutaja
afex

sõnum 25.05.2012 08:40:14 vasta tsitaadiga

mõnikord memtest ei näita mälu vigasid, proovi prime95
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 25.05.2012 17:54:59 vasta tsitaadiga

afex kirjutas:
mõnikord memtest ei näita mälu vigasid, proovi prime95
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103

No ma Blend testi teinud varasemalt aga mitte nii pikalt, kui võibolla oleks vaja.
Samas see ei testi ainult RAMi, lihtsalt rohkem kui mõni teine test listis.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 25.05.2012 18:41:10 vasta tsitaadiga

Tegelikult jah 1866Mhz 9-10-8-23 1 peal läbib mul memtesti edukalt. Samas LinX viskab errorit juba 5 minutiga icon_smile.gif
Siiski day-to-day stabiilsus selle all ei kannata, sest mäludega seotud BSOD-e pole saanud.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 25.05.2012 19:34:06 vasta tsitaadiga

Oh, ma vihkan selliseid salalikke, harva külas käivaid kotermanne. Mu eelmisel tööarvutil elutses selliseid paar tükki sees.
Masin tegi vahel harva BSOD-i juba uuena, aga kõik testid jms korras. Kuni graafikakaardi polümeerkonde sülitas karvapalli välja. Pärast selle vahetust oli nagu mõnda aega parem, aga ikka tegi vahel BSOD-i. Ja siis ikka tihemini ja siis ei jõudnud ühel päeval enam Windowsi üles laadida, enne juba jooksis kokku.
Emaplaadil CPU toite konded punnis pärast umbes kaheaastast kasutust. Pärast kondede vahetust oli kõik stabiilne.

tagasi üles
Killerwave
HV Guru
Killerwave

sõnum 22.10.2012 19:46:57 vasta tsitaadiga

krt, siiamaani viskab vähemalt korra kuus kaks+ korda järjest lühikese perioodi(päev-kaks) jooksul BSODi, a1 ja 50 jällegi. Voldi tõstmine pole tulemust andnud, kuigi lootus juba nagu korra oli.
Pärast BSODi ei tõmba WIN ka korralikult käima, hangub tühja desktopi peal ja aitab vaid hardreset.

Edit: kas keegi oskab vihjata mõnele mälu kontrollerit kontrollivale programmijupile. Ehk on viga hoopis plates või proses?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  BSOD (7f), nüüd a1 ja 50 mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.