Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Invention
Kreisi kasutaja
|
13.05.2012 20:35:27
Algajate fotosõprade teema |
|
|
Teen uue teema, et alles alustavad fotograafiasõbrad (nagu mina) saaksid siia pilte panna kriitikaks, arvustusteks ja soovitusteks. Siis jääb "Lihtsalt ilusate piltide" teema sellest puhtaks. Kindlasti kasutada spoilereid!
Teen otsa lahti:
Spoiler 
Spoiler 
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Araablane
Kreisi kasutaja
|
13.05.2012 23:48:46
|
|
|
1-st sooviks natuke üles poole saada (või noh teise nurga alt) et lilled ilusti peal oleks, praegu lõikavad lehed lilled ära+ nagu enne soovitati siis pilt vajaks lõikamist (rule of the thirds).
Teine on kahjuks väga ebaõnnestunud.
Kuna olen ise ka täielik algaja siis vajan ka nõu mida paremini teha, mida vältida.
Spoileritesse ei pane sest kardan et foorumis ta laseb väga suurelt üles, panen ainult lingid.
Patarei vangla koridor, kahjuks ei taibanud suuremat F ava kasutada suures rõõmus.
http://www.upload.ee/image/2342422/koridor.jpg
Üks bänd kes esines, ilma välguta.
http://www.upload.ee/image/2342421/fb3.JPG
Kahjuks taipasin kodus alles et kirve vars jäi peale.
http://www.upload.ee/image/2342418/disa_1.jpg
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
14.05.2012 00:37:55
|
|
|
Invention, Exif info on piltidelt eemaldatud, teema kontekstis oleks võinud see alles olla ehk. Piltide kohta niipalju, fookuspunktid pole ehk kõige õnnestunumalt valitud, eriti teisel pildil, minu silma järgi siis.
Olen nüüd mõned kuud ise DSLR-ga pilte proovinud teha aga pole veel ükski piisavalt õnnestunud, miski vea leiab ka minu ebakriitiline silm igalt pildilt.
Siin proovisin hästi teravat pilti saada ja ka töötlesin (üle) esimest korda:
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
14.05.2012 00:42:05
|
|
|
Prayer kirjutas: |
Invention, Exif info on piltidelt eemaldatud, teema kontekstis oleks võinud see alles olla ehk. Piltide kohta niipalju, fookuspunktid pole ehk kõige õnnestunumalt valitud, eriti teisel pildil, minu silma järgi siis.
Olen nüüd mõned kuud ise DSLR-ga pilte proovinud teha aga pole veel ükski piisavalt õnnestunud, miski vea leiab ka minu ebakriitiline silm igalt pildilt.
Siin proovisin hästi teravat pilti saada ja ka töötlesin (üle) esimest korda:
Spoiler 
|
Pole varem Exif'iga kokku puutunud, seega ei osanud seda kontrollida Samas miks mul teda pole? Olen alati salvestanud nii, nagu siin õpetuseski on, mille järgi peaks Exif alles jääma
http://www.digicamhelp.com/processing-photos/basic-editing/preserve-exif/
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
www.danceophones.eu |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
lolloom
HV veteran

|
14.05.2012 01:04:19
|
|
|
Panen ka märgi maha
Spoiler 
_________________ One does not simply overclock Sandy Bridge with SetFSB |
|
Kommentaarid: 244 loe/lisa |
   |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
14.05.2012 02:02:56
|
|
|
Firefoxil on plugin Exif info vaatamiseks (paremklikiga pildil) ja teie piltidelt loeb hetkel välja ainult selle, et Picasaga on töödeldud neid. Ise kasutan esialgu kaamera tootja tasuta programmi ja seal midagi keerulist pole (konverteerimisel linnuke ette vastaval valikul). Kui te näiteks lõikate pildist jupi välja ning salvestate selle uue pildina siis seal polegi Exif infot enam kaasas, äkki on selles viga.
|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
14.05.2012 06:41:55
|
|
|
Siin proovisin hästi teravat pilti saada ja ka töötlesin (üle) esimest korda: |
Mis eesmärki täidab üliterava pildi tegemine?
Kas sa parema meelega ei tahaks huvitavat pilti teha?
Pilt ei pea olema perfektne, aga võiks vähemalt huvitav vaadata olla. Sellest võiks minu meelest alustada.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
14.05.2012 10:31:50
|
|
|
Firefoxil on plugin Exif info vaatamiseks (paremklikiga pildil) ja teie piltidelt loeb hetkel välja ainult selle, et Picasaga on töödeldud neid. Ise kasutan esialgu kaamera tootja tasuta programmi ja seal midagi keerulist pole (konverteerimisel linnuke ette vastaval valikul). Kui te näiteks lõikate pildist jupi välja ning salvestate selle uue pildina siis seal polegi Exif infot enam kaasas, äkki on selles viga. |
Veider, Picasaga ma olen ainult uploadinud. Töötlus ikkagi PS-is. Ei tea, kas Picasa siis kaotab Exifi ära?
www.danceophones.eu |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
|
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
14.05.2012 17:38:39
|
|
|
Detailid peaksid pilti toetama, mitte olema ainsaks vaatamisväärsuseks pildil.
Samuti, detailil ja detailil on vahe - st. ka detail peaks midagi pildile juurde andma otseselt.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
morgoth
HV kasutaja

|
14.05.2012 20:34:10
|
|
|
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
14.05.2012 23:24:44
|
|
|
morgoth kirjutas: |
Spoiler 
|
Üritasin natuke parandada sinu pilti. Mind häiris tugevas alasäris mets ja kohati ülesäris taevas. Samuti on taevast äkki liiga palju, croppisin osa ära. Kustutasin lipumasti (üsna lohakalt), mõõtmetelt justkui ei sobinud pilti. Otseselt mingit kompositsiooni ka pildil ei näe. Ei tea, kas mu mõtted on õiges suunas, eks targemad ütlevad.
Spoiler 
www.danceophones.eu |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janar!
Kreisi kasutaja
|
15.05.2012 01:47:27
|
|
|
Invention pilti ei näita.
Aga see pilt selline on ja selliseks jääb kuna taevas liialt hele.Taevast ei saa ju kroppida, kui sellega kaob ära lipumasti ülemine osa.Pildil isegi on miskine kompa olemas aga kuna masti nii kõrge, siis tahaks see veel rohkem ruumi nii üles, alla ja paremale.Hetkel liialt äärtes kinni.Küll aga veel laiem kaader läheks ka igavaks, kuna siis jääks kaadri vasem pool liiga tühjaks.
Invention kirjutas: |
Spoiler 
|
Üritasin natuke parandada sinu pilti. Mind häiris tugevas alasäris mets ja kohati ülesäris taevas. Samuti on taevast äkki liiga palju, croppisin osa ära. Kustutasin lipumasti (üsna lohakalt), mõõtmetelt justkui ei sobinud pilti. Otseselt mingit kompositsiooni ka pildil ei näe. Ei tea, kas mu mõtted on õiges suunas, eks targemad ütlevad.
Spoiler 
|
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
15.05.2012 01:55:49
|
|
|
Veidi paremale ruumi juurde (näiteks parempoolne puu täielikult kaadris) ja veidike ülespoole ruumi juurde... ja järeltöötluses lipp veidi heledamaks.
Iseenesest taevas on säri poolest üsna paigas, st. silmale meeldiv ja see puude jms siluett antud juhul sobib kenasti.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
15.05.2012 12:41:58
|
|
|
Janar! kirjutas: |
Invention pilti ei näita.
Aga see pilt selline on ja selliseks jääb kuna taevas liialt hele.Taevast ei saa ju kroppida, kui sellega kaob ära lipumasti ülemine osa.Pildil isegi on miskine kompa olemas aga kuna masti nii kõrge, siis tahaks see veel rohkem ruumi nii üles, alla ja paremale.Hetkel liialt äärtes kinni.Küll aga veel laiem kaader läheks ka igavaks, kuna siis jääks kaadri vasem pool liiga tühjaks.
Invention kirjutas: |
Spoiler 
|
Spoiler 
|
|
Nüüd peaks näitama
www.danceophones.eu |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
lockdown92
Kreisi kasutaja

|
18.05.2012 13:14:47
|
|
|
Paar käeharjutust point-&-shoot kaameraga
Spoiler 
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mukii
HV kasutaja

|
25.05.2012 11:47:10
|
|
|
lockdown92,
Teisel pildil tundub olevat kena kurviga tee, mis on fotograafidel väga 'popp&noortepärane', ma oleks selle ka peale jätnud. Samas mul pole õrna aimugi, mis kaadrist väljaspool asub. Igatahes see invader on lahe. Võib-olla oleks end ka 10cm allapoole lasknud.
Samas ma olen ka algaja, minu arvamus loeb vähe, kui üldse midagi.
_________________ You're programmed to die when a 180-second countdown ends. The countdown resets every time you take a breath. |
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
lockdown92
Kreisi kasutaja

|
25.05.2012 11:50:12
|
|
|
Kurviga tee kõrval oli suht kole räämas maja, seda ei tahtnud nimelt peale jätta
Asukohaks siis Monaco "äärelinn".
_________________ BMW custom tuuning ja erilahendused, diagnostika, programmeerimine ja kodeerimine Tallinnas. |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mukii
HV kasutaja

|
03.06.2012 02:20:51
|
|
|
Käisin Berliinis ja nägin siukest tädi.
Spoiler 
Spoiler 
_________________ You're programmed to die when a 180-second countdown ends. The countdown resets every time you take a breath. |
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
hentz
HV Guru

|
03.06.2012 02:43:29
|
|
|
Mukii kirjutas: |
Käisin Berliinis ja nägin siukest tädi.
Spoiler 
Spoiler 
|
Miks ei võiks teisel pildil olla see peamise artisti selg paralleelne pildi äärega. See poolviltu keeramine ei ole hea. Samamoodi võiks olla näha ka selle artisti nägu.
_________________ www.whykaren.com - üle 120 miljoni kasutatud varuosa! Vaata järgi!
PALJU GAMING ASJU 0.10 SENDISTEL OKSJONITEL: https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=topeltsidur |
|
Kommentaarid: 423 loe/lisa |
   |
9 :: |
4 :: |
341 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mukii
HV kasutaja

|
27.06.2012 18:47:54
|
|
|
Ta keerles seal üsna hoogsalt ja rahvas sebis ka üsna palju, niiet head pilti näoga ei saanud jah =/
Aga muidu suur tänu kriitika eest
Leidsin ka mõned seebikaga tehtud pildid eelmisest suvest.
Spoiler 
Spoiler 
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännu
HV vaatleja
|
28.06.2012 12:11:27
|
|
|
Ka mina eelistan, et ei peaks pilti vaadates pead kaldu keerama. St. puud kasvagu püsti, kui see just mägimänd ei ole ja vesi ärgu voolaku ühte pildinurka kokku, kui see just kosk ei ole. Liigne efektitsemine ei ole enamasti plussiks ei kadreeringuga, ei värvidega. Ka häirivad mind hirmsasti piltidel poolikud pead (kui see pole taotluslik portree puhul), risti üle pildi elektiliinid, looma-linnupiltidel murtud oksad jne. jne. Mida vanemaks saan, seda kriitilisemaks muutun, ka enda piltide suhtes. Päris kole on vaadata mõningaid kümneaasta taguseid pilte, mis tol ajal rahuldust pakkusid.
Veel üks asi, mis muige suule veab, kui juhtun vaatama mõnd netialbumit, kuhu sadade, tuhandete kaupa mälukaarte tühjendatakse.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mukii
HV kasutaja

|
22.07.2012 19:18:03
|
|
|
Pildid väiksemaks, palun.
Ferrari puhul on auto udune nina liiga suur osa pildist.
Viimase puhul häirib see rohelus, mind vähemalt.
|
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
lolloom
HV veteran

|
22.07.2012 19:34:18
|
|
|
Meeldivad esimene ja viimane
Ferrari puhul häirib samuti see, et nina liiga suur osa pildist.
_________________ One does not simply overclock Sandy Bridge with SetFSB |
|
Kommentaarid: 244 loe/lisa |
   |
209 |
|
tagasi üles |
|