Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
RiisPeet
HV vaatleja
|
11.05.2012 11:56:11
|
|
|
Pean tunnistama, et olen selle koha pealt üritanud andmeid otsida. Tean küll, et biosid on eri moodi ja erinevaid parameetreid saab sättida aga kust ma sellekohast infot enne plaadi soetamist võiksin saada?
Kas oskad välja tuua mille poolest mõni Gigabyte plaat on rohkem seadistatav kui Inteli DZ68DB?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
11.05.2012 12:48:56
|
|
|
Inteli plaatide kiituseks võin ma öelda, et pole ma näinud kunagi ühtegi tuksis Inteli plaati - tunduvad sellised töökindlad.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
11.05.2012 13:35:26
|
|
|
RiisPeet kirjutas: |
Pean tunnistama, et olen selle koha pealt üritanud andmeid otsida. Tean küll, et biosid on eri moodi ja erinevaid parameetreid saab sättida aga kust ma sellekohast infot enne plaadi soetamist võiksin saada?
Kas oskad välja tuua mille poolest mõni Gigabyte plaat on rohkem seadistatav kui Inteli DZ68DB? |
Korralikes emaplaatide ülevaadetes on ka BIOS osa täiesti olemas koos piltidega. Uutel platedel on hoopis UEFI BIOS-id mis toetavad hiirega navigeerimist ja muid funktsioone nagu nt screenshottide tegemine mida vanad BIOS-d ei võimaldanud.
Lisaks arvatavasti igasugu sageduste ja voldimuutmise vahemikud on ASUS-el ja Gigabyte-l paremad kui Intelil. Intelil on ka vist ainult 1-2 platet mis ükekiirendamiseks mõeldud. Eelmainitud kahel on valik suurem.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
k-d.k
Kreisi kasutaja
|
11.05.2012 15:42:19
|
|
|
Miki-Hiir kirjutas: |
Inteli plaatide kiituseks võin ma öelda, et pole ma näinud kunagi ühtegi tuksis Inteli plaati - tunduvad sellised töökindlad. |
mul mingi D102GGC2 on katki, aga see ka ATI x200 kiibistikuga nii et see vist väga ei loe?
Kas oskad välja tuua mille poolest mõni Gigabyte plaat on rohkem seadistatav kui Inteli DZ68DB? |
'
Kuid veidi loogiliselt mõtled siis on nii et see on Inteli äristrateegia, kui ma ei eksi. Miks nad peaksid lubama oma emaplaatidel ülekiirendamist kui tänu sellele ostetaks odavamaid protsessoreid?Intel ise ei soovita ka ülekellamist, pidavat protsessori eluiga lühendama....
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
11.05.2012 16:23:17
|
|
|
Inteli plaatide kiituseks võin ma öelda, et pole ma näinud kunagi ühtegi tuksis Inteli plaati - tunduvad sellised töökindlad. |
Seetõttu soovitataksegi Inteli plaate just tööarvutite ja äriarvutite jaoks, ehk siis asisemate, kestvamate ja vastutusrikkamate tegevuste jaoks. Neist omakorda eriti veel Q-chipseti baasil mudelid, mis just äriklassile mõeldud ja mida muud tootjad väga vähe üldse pakuvad. Muudel tootjatel ongi sihikul just rohkem säästurite, kodukasutajate, mängurite ja ülekiirendajate-friikide tarbijasegmendid, lisaks seejuures maksimaalsete kellade-vilede võimaldamine võimalikult (suhteliselt) madala hinna juures. Eks see viimane suund maksabki lõivu omakorda komponentide kvaliteedi ja töökindluse arvelt siis. Inteli plaadid on üldiselt ca kolmandiku võrra kallimad.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
11.05.2012 17:22:20
|
|
|
Ivy Bridge i5 = 22nm Nehalem? Kas sellest on ka mingi praktiline kasu mänguri arvutile .... |
On, suurim eelis on PCI-e 3.0 tugi ja kiiremate mälude tugi, mõlema olemas-olu sõltub otseselt Ivy Bridge protsessorist, i7-2600k või i5 2500k puhul võid neist ainult und näha, mis sellest, et emaplaadi tootja rasvaste tähtedega kirjutab, et emaplaadil on PCI-e 3.0 aga jätab mainimata seejuures, et see kehtib ainult Ivy Bridge protsessorit kasutades
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
lolloom
HV veteran

|
11.05.2012 17:35:16
|
|
|
RiisPeet, Ivy Bridge'i 22nm Nehalemiks on küll vale nimetada. Nimeta seda parem 22nm Sandy Bridge'ks, ühist märksa rohkem
_________________ One does not simply overclock Sandy Bridge with SetFSB |
|
Kommentaarid: 244 loe/lisa |
   |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
11.05.2012 17:40:55
|
|
|
WAV kirjutas: |
Seetõttu soovitataksegi Inteli plaate just tööarvutite ja äriarvutite jaoks, ehk siis asisemate, kestvamate ja vastutusrikkamate tegevuste jaoks. Neist omakorda eriti veel Q-chipseti baasil mudelid, mis just äriklassile mõeldud ja mida muud tootjad väga vähe üldse pakuvad. Muudel tootjatel ongi sihikul just rohkem säästurite, kodukasutajate, mängurite ja ülekiirendajate-friikide tarbijasegmendid, lisaks seejuures maksimaalsete kellade-vilede võimaldamine võimalikult (suhteliselt) madala hinna juures. Eks see viimane suund maksabki lõivu omakorda komponentide kvaliteedi ja töökindluse arvelt siis. Inteli plaadid on üldiselt ca kolmandiku võrra kallimad. |
Lisaks Inteli plaatide funktsionaalsus reaalselt ka töötab.
Mul näiteks on Gigabyte Z68 plaat, millel kaasas olev Virtu soft ei tööta, uuendatud soft jookseb kokku, EZ Smart Response Technology samamoodi - soft, millega seda seadistada, jookseb käivitumisel kokku ja pole võimalik seadistada ... jne jne. Eelmisel Gigabyte P43 plaadil ei töötanud Dynamic Energy Saver jne jne. Funktsionaalsust on meeletult aga õnneasi, kas seda saab kasutada ka või ei saa.
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
11.05.2012 22:32:58
|
|
|
Loe parem siit müügiteemast, miks Inteli plaat ei päde: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=535927&highlight=
pinTero kirjutas: |
Intel® Desktop Board DZ68DB
Ülekiirendamise võimalused on sellel plaadil kesised (kordajat muuta ei saa). Pigem mõeldud korralikule meedia- või töömasinale. |
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
RiisPeet
HV vaatleja
|
12.05.2012 12:06:20
|
|
|
Saan ma õieti aru, et Inteli emaplaat ei päde ainult seetõttu, et ülekiirendamise võimalused on kesised. Muidu võiks nagu olla korralik meedia ja töömasina plaat? Etz tundub olevat Gigabyte plaatides kodus, kas oskad soovitada mõnda Gygabyte plaati kus on samad võimalused kui selles Inteli DZ68DB-l?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
12.05.2012 12:55:20
|
|
|
Saan ma õieti aru, et Inteli emaplaat ei päde ainult seetõttu, et ülekiirendamise võimalused on kesised. Muidu võiks nagu olla korralik meedia ja töömasina plaat? Etz tundub olevat Gigabyte plaatides kodus, kas oskad soovitada mõnda Gygabyte plaati kus on samad võimalused kui selles Inteli DZ68DB-l? |
Kui nüüd päris aus olla, siis on mul ASUS`e plate üldse...
Ja kui kellata ei plaani ning K seeria proset ei osta pädeb ka too intel vägagi edukalt.
Endal on muidu: ASUS Z68 MAXIMUS IV GENE-Z/G3
Aga ilselgelt on see liiga kallis, enamuse jaoks ja lisaks veel mATX...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
RiisPeet
HV vaatleja
|
12.05.2012 13:04:42
|
|
|
prose ma plaanisin just osta i5-2500K.... ja kellamisest ma tegelikult ei tea suurt midagi üritan siin foorumi teemal aru saada aga ikka veel ei tea
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
12.05.2012 13:44:19
|
|
|
prose ma plaanisin just osta i5-2500K.... ja kellamisest ma tegelikult ei tea suurt midagi üritan siin foorumi teemal aru saada aga ikka veel ei tea  |
Sandy & Ivy Bridge puhul polegi seal midagi keerulist, muudad Turbo kordaja ära ja asi ants...
4,0 - 4,3Ghz peaks tulema ilma mitte midagi muud kruttimatagi, kui jahutus natukesegi parem on kui see mis kaasas....
Alustaks siis täpsemalt sellest, et mis mõõdus see plaat olema peaks ATX või mATX, mis featuure veel sisaldama peale kordaja muutmise võimaluse ja kui palju sa raha raatsid sinna alla kulutada.
Ehk siis oskab ka miskit täpsemat soovitada...
Ise isiklikult enam z68 platet ei ostaks pigem võtaks siis juba z77 kiibistikuga isendi.
Mitte et z68 midagi viga oleks, aga milleks juba hetkeks "vana" tehnoloogiat kokku osta.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
rene p
HV veteran
|
12.05.2012 16:20:48
|
|
|
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Emaplaadid/207648/
Ise ostsin sellise ja kärab küll. USB3 pesasid jagub ja SATA 3 pesasid on ka mitu tükki. SLI/Crossfire ka võimalik teha täitsa. Sellise hinna juures üks asisemaid vast, kui just mingi Gigabyte vihkaja pole vms
Ainuke asi mille üle viriseda momendil oskan on see, et driveri DVD ei taha kuidagi töötada, nii et tasub vajalikud driverid varakult netist ära varuda. Muidu ei saa lan-i pesagi tööle
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
RiisPeet
HV vaatleja
|
13.05.2012 23:20:40
|
|
|
Selle GA-Z77X-D3H kohta on Gigabyte enda kodulehel järgnev märkus:
Q: Why can't I enable some RAID function?
A: Due to the limitation of PC structure, the capacity of shadow memory is fixed. If the shadow memory is not enough, some of the RAID controllers will be inactive.
Mida see some Raid function võib tähendada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.05.2012 09:05:51
|
|
|
Niipalju veel siis lisaks, et 95% kodukasutajatest ja desktop PC`des seda funktsionaalsusnt naguinii ei kasutata.
Ja ühtlasi kehtib kohati ka reegel, kui sa ei tea mis see on, siis pole seda suure tõenäosusega ka sul vaja...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
RiisPeet
HV vaatleja
|
14.05.2012 09:55:18
|
|
|
ma ei mõelnud päris seda, et mis on Raid funktsioon vaid seda i on see "some raid function" mida ei ole võimalik enableda. Ma plaanin koduarvutit, mängimine ja meediaserver. Plaanis on panna RAID10 (strip+mirror) kuna oluline on kiirus ja samuti andmete (koduvideod, pildid jms) peegeldus. Kui mitte strippi siis mirror kindlasti..
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.05.2012 10:08:30
|
|
|
ma ei mõelnud päris seda, et mis on Raid funktsioon vaid seda i on see "some raid function" mida ei ole võimalik enableda. Ma plaanin koduarvutit, mängimine ja meediaserver. Plaanis on panna RAID10 (strip+mirror) kuna oluline on kiirus ja samuti andmete (koduvideod, pildid jms) peegeldus. Kui mitte strippi siis mirror kindlasti.. |
RAID1 ja RAID0 peaks tolle platega suhtkoht kindlasti töötama...
RAID1+0 ei oska paraku kommenteerida
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
14.05.2012 10:34:21
|
|
|
Miks on andmete peegeldus oluline? Backup võiks olla olulisem
RAID-peegel pole varukoopia.
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.05.2012 10:36:39
|
|
|
Miks on andmete peegeldus oluline? Backup võiks olla olulisem
RAID-peegel pole varukoopia. |
Jah, küll aga kaitseb sind ühe ketta failimise korral...
Ots eloomulikult ei asenda see backuppi, aga siiski parem kui üksik ketas...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
14.05.2012 11:15:36
|
|
|
Samas ei päästa ei kogemata kustutamise, kontrolleri rikke, voolukao tõttu andmete riknemise, ega RAID massiivi katkimineku eest.
Nende integreeritud RAID-ide puhul on töökindlus küll kõike muud kui usaldatav. Tõenäosus, et ühe ketta kukkumise korral uue ketta lisamisel kontroller muretult uuesti RAID-i üles ehitab on suhteliselt nutune.
Integreeritud RAID-i võib kasutada kiiruse pärast, kettarikete puhul selle mirrori taastamine on enamasti tõeline peavalu. Kuigi tõsiseltvõetav see integreeritud RAID ei ole, pigem jama kui kasu
Eraldi korraliku RAID kaardi omadusi integreeritud RAID kontroller enamasti ei oma.
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.05.2012 11:38:28
|
|
|
Samas ei päästa ei kogemata kustutamise, kontrolleri rikke, voolukao tõttu andmete riknemise, ega RAID massiivi katkimineku eest.
Nende integreeritud RAID-ide puhul on töökindlus küll kõike muud kui usaldatav. Tõenäosus, et ühe ketta kukkumise korral uue ketta lisamisel kontroller muretult uuesti RAID-i üles ehitab on suhteliselt nutune.
Integreeritud RAID-i võib kasutada kiiruse pärast, kettarikete puhul selle mirrori taastamine on enamasti tõeline peavalu. Kuigi tõsiseltvõetav see integreeritud RAID ei ole, pigem jama kui kasu
Eraldi korraliku RAID kaardi omadusi integreeritud RAID kontroller enamasti ei oma. |
Jätaks selle jutu vast kuskile mujale teemasse, kas RAID on mõttekas või mitte...
Otseloomulikult RAID ei ole backup ja kasutaja lolluse eest ei kaitse absoluutselt miski, ka backup mitte...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
14.05.2012 11:46:16
|
|
|
Ma ei sea kahtluse alla RAID-i mõtekust vaid ütlen seda, et RAID-i ja RAID-i vahel on vahe ... suur vahe.
Integreeritud RAID on sama poolkõva asi nagu integreeritud graafika ja selle baasil mingit RAID 10 lahendust ehitada on üsna tahtlik jamade kaela tõmbamine.
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aary
HV vaatleja
|
25.05.2012 19:36:39
|
|
|
Mis te sellest setupist arvate:
ASUS P8Z68 DELUXE/GEN3
INTEL CORE I7 2600K 3,4 GHz
Corsair Venegance 2x 4GB DDR3 1600 Mhz
Corsair FORCE 3 120GB SSD
Arvuti on mängimiseks (pean silmas uusi ja graafilisi mänge, mis ilma win 7-ta tööle ei lähe)
Ei tahaks nagu väga paari aasta pärast jälle uuendama hakata...
Plaanis on tibakene kellata...
Kas liiga overkill?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|