Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Muhekas
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Franzuu
HV kasutaja
|
23.04.2012 09:32:54
|
|
|
jah, i5 2500k piisab mängimiseks täiesti.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
23.04.2012 10:45:04
|
|
|
Mõistlik oleks võtta i5-2500K ja üle jääva raha eest võtta parem graafikakaart.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
23.04.2012 10:49:04
|
|
|
Kui ainult mängimiseks, siis i5-2500, kui lisaks soov ka proset tulevikus kellata siis i5-2500K
i7-2600(K) on mängimiseks veidi overkill, ning samuti teatud juhtudel on mängudes tõesti HT`st rohkem kahju, kui kasu.
Pigem tõesti investeerida see ülejääv ~100€ paremasse graafikakaarti
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
23.04.2012 11:10:30
|
|
|
Etz kirjutas: |
Kui ainult mängimiseks, siis i5-2500, kui lisaks soov ka proset tulevikus kellata siis i5-2500K
i7-2600(K) on mängimiseks veidi overkill, ning samuti teatud juhtudel on mängudes tõesti HT`st rohkem kahju, kui kasu.
Pigem tõesti investeerida see ülejääv ~100€ paremasse graafikakaarti  |
Kummaline kuid ma ei mõista miks siis mulle algul soovitati i7-k protsessorit ning graafikaks pakuti 2GB Radeon 6950 kuigi amd 2GB 7870 on võimsam ja parem see kõik oleks mahtunud minu pakutud summa piiresse
_________________ #Olen küberkiusamise vastu! |
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
23.04.2012 11:14:33
|
|
|
ei ole midagi kummalist, sattusid kuulama inimest, kes ei tea ise ka mida ta soovitab ja mille jaoks! seda juhtub tänapäeval tihti selle asemel, et tunnistad kasvõi "ma ei ole päris kindel, seega ei hakka midagi soovitama" on ju igaüks it-spets ja ajab parem mingi soki kokku kui et on vait ja ei hakka eksitavat infot jagama
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
23.04.2012 12:07:35
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
ei ole midagi kummalist, sattusid kuulama inimest, kes ei tea ise ka mida ta soovitab ja mille jaoks! seda juhtub tänapäeval tihti selle asemel, et tunnistad kasvõi "ma ei ole päris kindel, seega ei hakka midagi soovitama" on ju igaüks it-spets ja ajab parem mingi soki kokku kui et on vait ja ei hakka eksitavat infot jagama  |
Ei nuh kui ma ei tea siis ma ka ütlen, et ei tea. Aga olgu las jääda. Vähemalt sain selle graafikasse panustada.
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
23.04.2012 12:09:25
|
|
|
noo, antud juhul ma ei rääkinud sinust...sa ütlesid, et SULLE SOOVITATI?!? või soovitasin endale ise?
eks graafikasse panustada ongi ainuke mõistlik variant.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
23.04.2012 15:19:54
|
|
|
El-Fuego kirjutas: |
[.... ma ei mõista miks siis mulle algul soovitati ... |
kui poes müüja soovitas, siis ei imesta, nad peavad riiuli- või enim kasumit toovast kaubast kliendilt raha kätte saama ...
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100 |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
23.04.2012 15:28:59
|
|
|
kfl kirjutas: |
kui poes müüja soovitas, siis ei imesta, nad peavad riiuli- või enim kasumit toovast kaubast kliendilt raha kätte saama ... |
Enamasti kipub nii olema jahh, et üritatakse kallimast seisma jäänud kaubast niimoodi lahti saada...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
23.04.2012 16:54:22
|
|
|
kui poes müüja soovitas, siis ei imesta, nad peavad riiuli- või enim kasumit toovast kaubast kliendilt raha kätte saama ... |
Enamasti kipub nii olema jahh, et üritatakse kallimast seisma jäänud kaubast niimoodi lahti saada...  |
Ei see ei olnud reaalselt poes kuigi jah, inimene puutub kokku selle asjaga väga põhjalikult ning tema kaudu oli plaan soetada.
``...."Etz"]Kui ainult mängimiseks, siis i5-2500, kui lisaks soov ka proset tulevikus kellata siis i5-2500K
Pigem tõesti investeerida see ülejääv ~100€ paremasse graafikakaarti ``
... kui ma ei eksi siis eile vestlesime sel teemal juba ``Ba...logis``
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
23.04.2012 16:54:24
|
|
|
[quote="El-Fuego"]
Enamasti kipub nii olema jahh, et üritatakse kallimast seisma jäänud kaubast niimoodi lahti saada...  |
Ei see ei olnud reaalselt poes kuigi jah, inimene puutub kokku selle asjaga väga põhjalikult ning tema kaudu oli plaan soetada.
Pigem tõesti investeerida see ülejääv ~100€ paremasse graafikakaarti ``... kui ma ei eksi siis eile vestlesime sel teemal juba ``Ba...logis``  |
Einoh... topelt ei kärise
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Muhekas
HV Guru

|
23.04.2012 20:42:57
|
|
|
[quote="Etz"]
Pigem tõesti investeerida see ülejääv ~100€ paremasse graafikakaarti ``... kui ma ei eksi siis eile vestlesime sel teemal juba ``Ba...logis``  |
Einoh... topelt ei kärise  |
Kordamine tarkuse ema, ülekordamine vanaema :lol
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
madest
Kreisi kasutaja

|
24.04.2012 15:02:49
|
|
|
Kummaline kuid ma ei mõista miks siis mulle algul soovitati i7-k protsessorit ning graafikaks pakuti 2GB Radeon 6950 kuigi amd 2GB 7870 on võimsam ja parem see kõik oleks mahtunud minu pakutud summa piiresse  |
Väga tavaline on et soovitatakse eelmise põlvkonna kraami mis on hetkel kohal olemas ja millest on vaja lahti saada.
Tuttavale keerati ka ulme komplekt kokku nii kuna ta läks poodi lootes et ta sealt soovituste järgi hea diili saab.
Ma soovitan kas siis HV soovituste või mõne tõesti usaldusväärse IT inimese abil exceli faili või mingi nimekirjaga ikka kohale minna ja siis veel soodukat küsida kuna teed suure ostu.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
RiisPeet
HV vaatleja
|
09.05.2012 20:20:08
|
|
|
Mul ka mänguarvuti soetamise vajadus. OK protsessorini ma jõudsin samani välja oma uuringutega, et i5-2500K on mängimiseks piisav. Lisaks valisin välja emaplaadi intel DZ68DB, olulised parameetrid olid sata3, usb3, Firewire ja PCIe*16. Kas see plaat sobib koos i5-2500K protsessoriga mänguri arvutile või olen miskit mööda pannud? Kas sellele kooslusele sobib peale normaalse mänguri vajadusi rahuldav graafikakaart? Ma ei suuda kuidagi aru saada mis asi on overclocking (kiirendamine aga sisuliselt mida tähendab) ja millal seda on vaja kasutada, kas selle jaoks nokitakse rauda või softi? Kas keegi oskab maamehe moodi ära seletada? DZ68DB pidavat olema mänguritele sobiv kuna toetab overclockingut aga kas seda on vaja? Mida veel on vaja mänguri arvuti valimisel/kokkupanekul arvestada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
k-d.k
Kreisi kasutaja
|
09.05.2012 20:44:06
|
|
|
Võta juba mingi Ivy Bridge i5 kui võtad
Overclocking on põhimõtteliselt protsessorile takti juurde keeramine, kuid ma arvan et mängimise jaoks pole väga vaja üle kiirendada protsessorit.
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
09.05.2012 21:01:07
|
|
|
ka-la kirjutas: |
Overclocking on põhimõtteliselt protsessorile takti juurde keeramine, kuid ma arvan et mängimise jaoks pole väga vaja üle kiirendada protsessorit. |
Kui kiirendada, siis tasuks ka mingi muu emaplaat vaadata....
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
viimati muutis Etz 09.05.2012 21:38:27, muudetud 1 kord |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
RiisPeet
HV vaatleja
|
09.05.2012 21:14:34
|
|
|
Ivy Bridge i5 = 22nm Nehalem? Kas sellest on ka mingi praktiline kasu mänguri arvutile millega ka videosid vaadatakse ja muud kodus ettetulevat toimetatakse?
Kuda see takti juurde keeramine praktikas käib ja kas seda siis on vaja mängurile või ei ole. ka-la ja Etz on vist nagu eriarvamustel või?
|
|
tagasi üles |
|
 |
k-d.k
Kreisi kasutaja
|
09.05.2012 21:26:04
|
|
|
ka-la kirjutas: |
Overclocking on põhimõtteliselt protsessorile takti juurde keeramine, kuid ma arvan et mängimise jaoks pole väga vaja üle kiirendada protsessorit. |
Kui kiirendada, siis tasuks ma mingi muu emaplaat vaadata....  |
Õigus küll… Inteli plaadid pole ülekiirendamiseks teab mis suuremad asjad… ehk mingi Asus?
RiisPeet kirjutas: |
Ivy Bridge i5 = 22nm Nehalem? Kas sellest on ka mingi praktiline kasu mänguri arvutile millega ka videosid vaadatakse ja muud kodus ettetulevat toimetatakse?
Kuda see takti juurde keeramine praktikas käib ja kas seda siis on vaja mängurile või ei ole. ka-la ja Etz on vist nagu eriarvamustel või? |
No voolutarve on väiksem ja samas on protsessor veidikene kiirem. 22mm jah.
Kuidas parktikas käib: lähed BIOSe emaplaadil muudad seal paari seadet ( volte protsessoril, takti jms, polegi päris kindle kuida see Sandy/Ivy Bridgega käib, kuid see ei ole väga lihtne protsess kui sa ei tea täpselt mis sa teed. Näiteks keerad volti natukene liiga palju peale void oma protsessori tuksi keerata.
Kuid kui siiski tõeline huvi ülekiirendamise vastu siis soovitatakse ikka minna Sandy Bridge rada pidi sest need Ivy Bridged pidid vähem kellama ja kellatud sandy on siiski kiirem kui Ivy. Ivy pidi samuti veits "soojemalt" jooksma.
|
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
10.05.2012 06:54:12
|
|
|
SB on ülekiirendamine väga lihtne ... BIOS-es ütled lihtsalt, et Turbo kordaja on näiteks 43 ja peale restarti jooksebki prose (2500K) 3,3GHz asemel 4,3GHz, sellise GHz saavutab täiesti automaatsetel sätetel täiesti keskpärase õhkjahutusega, ei pea klokkimisest midagi teadma.
4,5GHz peal minu masin enam automaatsetel sätetel stabiilne polnud ja ma ei viitsinud jamada ka, juba 1GHz (30%) lihtsalt niisama juurde saada ... piisavalt, esialgu
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
RiisPeet
HV vaatleja
|
10.05.2012 12:44:30
|
|
|
Kas seda turbo kordajaga overclockimist nimetatakse Intel Turbo Boost Technology? kui jah siis kas selleks tuleb lisaks protsessorile (2500K) valida ka selleks sobilik emaplaat? mis tähendab protsessori kirjelduse juures märge "Unlocked multiplier" mis on läbi kriipsutatud (maha tõmmatud)?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
10.05.2012 13:06:54
|
|
|
Turbo Boost on jah see iseklokkumine, klokkimist toetavate emaplaatide puhul saab seda kordajat, milleni prose klokkub, ise muuta.
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
10.05.2012 19:37:47
|
|
|
Kokkuvõtteks: Emaplaadiks mingi ASUS-e või Gigabyte oma Z68/Z77 kiibistikuga (2 suurimat tootjat) ja proseks 2500K (IB kellamiseks nii hästi ei sobi). Jahutuseks nt CM Hyper 212+ või 212 EVO (mitte väga kallid õhkjahutid).
RAM võib olla suvaline 1600Mhz ja kogus 8GB tulevikule mõeldes (kui midagi ei tee mis 16GB nõuab).
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
RiisPeet
HV vaatleja
|
10.05.2012 21:12:41
|
|
|
Mille poolest ASUS-e või Gigabyte Z68 kiibistikuga plaat parem on kui näiteks intel DZ68DB? See inteli plaat on ka Z68 kiibistikuga ju? Kas mitte Inteli plaat ei võiks Inteli protsessoriga paremini sobida?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
10.05.2012 21:18:59
|
|
|
RiisPeet kirjutas: |
Mille poolest ASUS-e või Gigabyte Z68 kiibistikuga plaat parem on kui näiteks intel DZ68DB? See inteli plaat on ka Z68 kiibistikuga ju? Kas mitte Inteli plaat ei võiks Inteli protsessoriga paremini sobida? |
Kiibistik on samamoodi Inteli oma, aga seadistamisvõimalused on ASUS`el ja Gigabytel hoopis laiemad...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|