Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Kruvi
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
16.04.2012 12:54:24
|
|
|
Kolmapäeval Stockmannis segaste päevade raames Nissin Di622 Mark II välk 115,- Nikonile ja Canonile.
Kas tasub oma raha selle asja peale kulutada? Olen Google abil seda uurinud ja tundub, et selle hinnaga võiks osta vist.
Infoks veel, et samal päeval samas poes mõned Canoni torud odavalt (näiteks EF 50mm f/1.8 II 90,-), Kenko filtreid (52-67mm) kümnekas tükk, Velbon Sherpa 603R II 90,-
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
16.04.2012 21:00:49
|
|
|
Prayer kirjutas: |
Kolmapäeval Stockmannis segaste päevade raames Nissin Di622 Mark II välk 115,- Nikonile ja Canonile.
Kas tasub oma raha selle asja peale kulutada? Olen Google abil seda uurinud ja tundub, et selle hinnaga võiks osta vist.
|
Ma kasutan orjadena. Ainsa välguna ilmselt oleks frustreeriv. Puudub manuaalne suum, HSS ja on aeglane. Muidu väga võimas ja hea valgusjaotusega välk.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Prayer
HV veteran

|
17.04.2012 13:13:09
|
|
|
Panite korraks kahtlema... aga uurisin ja puurisin veel seda asja mainitud puuduste osas. HSS/auto FP on selline spetsiifiline asi mille puudumine tõenäoliselt ei häiri, manuaalne suum peaks mingi trikiga ja mingis ulatuses teostatav olema (speedlights.net andmetel, õpetust pole suutnud veel leida) ja aeglus on asi millega peab arvestama. Tõenäoliselt on see välklamp siiski väärt soetamist, kasutama õppimiseks sobib ja eks kasutamise käigus saab selgeks, kas on midagi kangemat vaja või mitte.
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
199 |
|
tagasi üles |
|
 |
Araablane
Kreisi kasutaja
|
19.04.2012 15:08:14
|
|
|
Hmm, sai täna sammud võetud Photopoindi poodi et muretseda Sigma 30mm F 1.4, panin läätse ette ning vaata nalja, ei võta korralikult fookusesse.
Saan aru et tal on 40 cm vahemik enne kui fokuseerima hakkab aga enda arust täitsin selle ilusti ära, kui kaugemale võtsin siis lasi ikka edasi tagasi üritades fokusseerida.
Proovisin Canon-i 28mm F 1.8 ning midagi, kiire fookus, ei mingit edasi tagasi väntamist.
Kas see ongi see Sigmade viga et ei oska alati Canon-iga töötada ja vajab kalibreerimist või olen lihtsalt mina loll
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
19.04.2012 15:11:27
|
|
|
Kolmandete tootjate (eriti Sigma) objektiividega on ikka olnud sedasorti muresid. Mul endal ühtegi pole, ei oska ütelda täpsemalt aga äkki Photopoint ise oskab aidata. Fotoluks on muidu Sigma ametlik maaletooja nign nad vist ka kalibreerivad objektiive.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
19.04.2012 15:30:15
|
|
|
Araablane, uuemad kered ja Sigmad ei kipu väga läbi saama(st. vanemate keredega tüüpiliselt on vähem probleeme)... tavaliselt fookusesse võtab kiiresti aga veidi mööda.
Oleksid pidanud proovima mõnda teist isendit samast objektiivist. Kalibreerimine on garantiiga torudel tasuta, koos kaameraga lased siis peaks vägagi täpseks saama selle.
Huvipärast muidu küsin - mis kere täpsemalt?
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Araablane
Kreisi kasutaja
|
19.04.2012 15:45:31
|
|
|
Kere on Canon EOS 550D, teist varianti ei hakanud küsima sest müüja suutis oma matsliku käitumisega närvi natuke mustaks ajada ning ei soovinud enam seal olla, üritasin temalt nõu küsida et milles asi võiks olla kuid see arvas et sellepärast et mul kõik AF punktid aktiivsed.
Kuid kahtlen et neil teist variant oli sest pärast Ülemistelt küsides ütlesid et ainult Roccas ja Tartus on seda.
Aga kui Photopoindist ostan ja Fotoluksi kalibreerimisse viin siis kas nad teevad selle ikka tasuta?
viimati muutis Araablane 19.04.2012 16:02:27, muudetud 1 kord |
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
19.04.2012 15:48:45
|
|
|
Araablane kirjutas: |
Aga kui Photopoindist ostan ja Fotoluksi kalibreerimisse viin siis kas nad teevad selle ikka tasuta?
|
Seda oskavad ainult konkreetsed poed ütelda. Mina suhtleks ostukohaga ehk Photopointiga. Pealegi on neil lausa veebis chat olemas kui ei taha ise silmast silma või telefonitsi suhelda.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
19.04.2012 15:49:10
|
|
|
Araablane kirjutas: |
Kere on Canon EOS 550D, teist varianti ei hakanud küsima sest müüja suutis oma matsliku käitumisega närvi natuke mustaks ajada ning ei soovinud enam seal olla, üritasin temalt nõu küsida et milles asi võiks olla kuid see arvas et sellepärast et mul kõik AF punktid aktiivsed.
Kuid kahtlen et neil teist variant oli sest pärast Ülemistelt küsides ütlesid et ainult Roccas ja Tartus on seda.
Rääkisin ka Photopoindi ühe esindajaga ning see mainis rohkem et läheb välismaale kontrolli 4-5ks nädalaks kui selline probleem peaks olema. |
See on ju idiootne... Ostad asja, mis ei tööta ja kohe võetakse kuuks ajaks ära Kas nad ei peaks seda kohe uue vastu vahetama juhul, kui see katki. Ses mõttes, et sa pole seda kasutadagi ju saanud. Aga jah, tõenäoliselt on vaja ära kalibreerida ja asi vask. Ise ostan ka omale sellesama obje kohe, peab ka selle jama ära tegema. Anna teada, kuidas ja kus tegid kui tehtud saad
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Araablane
Kreisi kasutaja
|
19.04.2012 16:02:14
|
|
|
Ostnud veel ei ole, pigem uurin seda kalibreerimis asja, ei näe mõtet kiirustada ostuga.
E: Oeh, ma ajasin natuke sassi, küsisin kui objektiiv peaks olema pehme ja näha et niukene hädine kas siis välja vahetavad ning selle peale sain vastu et läheb välismaale kontrolli selleks ajaks.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
xin Zeran
HV kasutaja
|
19.04.2012 22:41:46
|
|
|
Mul endal on sama obje, Sigma 30mm F1.4, 400D ees, minu go to obje ja lemmik tööriist. Vähemalt selle kere ees pole küll muresi olnud. Autofookus vahel küll otsib hämaras, kuid töötab suht hästi. Ehk asi selles, et ma otsin alati kontrastseid servi, mille peale fookuspunkt tõmmata. Lisaks on ta lahtise avaga veits pehme ja moonutab veidi, mitte midagi ulmelist.
Sai seda objet ka sõbrale laenatud, kellel 600D ja 7D, ta pole ka kurtnud, pigem kiitnud. Kui arvestada, et see on nüüdseks 4 aastat vana ja üle 35k laksu teinud, olen asjaga ikka rahul. Pole teist hellitanud ka. Crop sensori peal väga väärt asi.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
19.04.2012 23:49:40
|
|
|
Araablane, jah, fotoluks kalibreerib tasuta kui garantii on, ükskõik kust ostetud.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sheffnaste
HV vaatleja
|
20.04.2012 06:10:57
|
|
|
Alati on ka võimalus, et oled saanud defektiga toote, mis on küll harv juhus, aga tuleb ikkagi ette. Soovitan uurida, kas seda annab ümber vahetada teise isendi vastu või siis tõesti viia objektiiv kalibreerimisse.
Isenesest on tegu vägagi asjaliku objektiiviga ning selle hinna eest on objektiivi küll ning kvaliteeti kõvasti.
Ise praegu juurdlen, kas võtta Canoni või Sigma 300mm 2.8 toru. Canoni puhul on teada, et tegu on suht tipptasemel tehnoloogiaga ning AF kiirus, teravus kaadri keskelt servani ning muud näitajaid on ulmelised, kuid Sigma toru on see- eest 2 korda odavam. Ühed räägivad, et Sigma ajab asja ära ning on päris hea, teised jällegi, et Sigma AF kipub kiire liikumise jaoks natuke aeglaseks jääma, mis on aga üpris oluline näitaja mulle.
Uurisin võimalusi välismaalt seda hankida ning seal ka lood just head ei ole. Kasuatud Canoni torusid liigub, kuid Eestisse on seda kolakat raske tuua, kui just ise järgi ei lähe või keegi ei too. Uurisin tollist, kuidas on lood maksudega ning muuga ja... kui aus olla, siis välismaalt ostmine võib peale makse ja muud jebi korralikult kallim tulla.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
20.04.2012 08:36:20
|
|
|
Huvipärast küsin - mida te nende ülipikkade valgusjõuliste torudega täpsemalt teete/tahaksite teha?
Muidu, Sigma puhul on olemas ka 120-300mm F2.8 OS toru, mis peaks vähe laiema kasutusalaga olema(ühtlasi ka odavam) kui 300mm F2.8 fiks.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
20.04.2012 09:26:29
|
|
|
Heineken, vihje, teravussügavus fotol
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.04.2012 09:56:25
|
|
|
MelesMeles kirjutas: |
Heineken, vihje, teravussügavus fotol :wink: |
Kas see on hea asi?
Isegi 300mm ning F/4 puhul on nii, et näiteks vähegi väiksemal linnul (kes ei ole küljega kaadri suunas vaid poolviltu) nö. keskmiselt kauguselt pildistades jääb silm terav aga poolest kerest on pilt juba udune. Kas see on hea või halb - maitse asi aga kui ikka on soov tervet lindu teravana pildile saada siis tuleb ava kinni keerata. F/5 oli mul näiteks selline "enamvähem kindla peale minek". Samuti kui mööda fokusseerisin (sest ega alati läbi lukuagu ei näe) siis oli mänguruumi rohkem.
Minu silmis on valgusjõust kasu siis kui seda tõesti pruukida. Ehk siis kui näiteks Sigma 300/2,8 on täisaval nii-ja-naa ning f/4 on terav siis milleks osta F/2,8 objektiiv kui alles f/4 peal annab hea tulemuse? Pigem juba osta F/4 objektiiv - odavam, kergem, kallim, laiem töökaugus (Canoni 300/4 teravustab 1,5m peale ehk siis saab kasutada ka näiteks taimede pildistamiseks, 300/2,8 oli vist midagi peaaegu 3m kanti).
Mul on muidugi hea möliseda kuna ma Canoni 300/2,8 olen vähe kasutanud, Sigmat olen ainult pildi pealt näinud. Samas mind muutis murelikuks see, et netis kipuvad erinevad arvamused minema samasse auku ning ega keegi väga f/2,8 peal teravat pilti ei näita. Canoni 300/2,8 on sitaks kallis kuid samas saab selle eest muretu elu. Ning kasutatud hästihoitud eksemplar on kaalumist väärt, hind tuleb ilmselt umbes uue Sigma kanti.
Eks see on muidugi maitse asi. Mina isiklikult pigem eelistan kindla peale minna, eriti kui summad lähevad päris suureks.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anton Lemb
HV vaatleja

|
20.04.2012 10:51:01
|
|
|
see on jah eksiarvamusi täis teema, segadus algab sellest, et lihtsustamise mõttes öeldakse, et väiksem sensor muudab objektiivi fookuskauguse pikemaks. tegelikult jääb fookuskaugus ja kõik sellest tulenevad asjad (ava reaalne suurus, teravussügavus jne) samaks. muutub ainult jäädvustatud vaatenurk.
esmalt - mis asi on cropitud sensor - see on ükskõik mis sensor, mis on väiksem, kui 35mm filmilindi standardkaader. neid väiksemaid mõõte on mitu, aga levinuim on APS-C sensor, kuigi ka selle nimetuse all sensori mõõt kõigub paar millimeetrit.
igal sensoril on n.ö. crop factor, mis tüüpilise aps-c sensori puhul on ~1,5. see tähendab, et aps-c sensori ees on 300mm objektiivil sama VAATENURK, mis täiskaadri ees OLEKS 450mm objektiivil. kui panna seesama 300mm objektiiv täiskaadri ette, oleks tema vaatenurk laiem, aga teravussügavus ja ava ja muud asjad jääks samaks. kui panna kõrvuti aps-c kaamera 300mm objega ja täiskaader 450mm objega, siis neil oleks sama vaatenurk, aga täiskaadri objel oleks kitsam teravussügavus samaavaarvu juures, ehk füüsiliselt suurem ava.
mõtle sellest nii, et objektiiv tekitab fokaaltasapinnale pildiringi, mis on kindla suurusega. ütleme, et teatud asendis tekitab mingi objektiiv 5m kõrgusest puust kujutise, mis on sensori tasapinnal 30mm kõrge, seda nii täiskaadri kui poolkaadri ees, sest objektiivi ei mõjuta sensori mõõt kuidagi. kui selle objektiivi taga on täiskaader sensor (36x24mm), siis see kujutis mahub sensorile ära ja puu jääb üleni kaadrisse, kui aga aps-c sensor (~15x23mm), siis ei mahu puu pildile ära
_________________ www.photopoint.ee
http://blog.photopoint.ee |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
20.04.2012 11:13:06
|
|
|
Tänud. Seega kui võtta kaks 300mm obje ja üks panna cropitud, teine croppimata sensorile ette, siis fookuskaugus on mõlemal sama, aga täiskaadril oleks vaatenurk suurem? Mingit imelist "zoom'i" poolkaadri puhul ei toimu? Saan õigesti aru?
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.04.2012 11:21:01
|
|
|
Invention, võta A4 paberileht ete ja kujuta ette, et see on Sul nüüd 35mm täiskaadersensoriga kaameraga tehtud pilt. Seejärel lõika kääridega pildi igast servast näiteks 2cm maha. Nüüd on sama pilt tehtud kaameraga, mis on "crop"-iga.
viimati muutis Dirty Harry 20.04.2012 11:27:15, muudetud 1 kord |
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.04.2012 11:28:03
|
|
|
No eks see on selline nii ja naa olukord kah. Sest tõesti läheb just kui toru pikemaks kui vahetad enda Canon 5D näiteks 7D vastu. See ei ole muidugi täpselt nii aga ma ütleks, et tavaolukorras ja eriti pika teleobjektiivi puhul pole tehnilistel nüanssidel tähtsust.
Sest mis vahet seal on, kas toru on ühe või teise millimeetriga ning mida crop teeb? Tähtis on ju saada ilus pilt ning tunda enda tehnikat. Mul on näiteks täitsa sisse harjunud juba, kuidas on täiskaader kere, 300mm objektiiv ja 1,4x telekonverter omavahel seotud ning kuidas jääb 5m kaugusel põõsas istuv lind pildile. Samamoodi oli mul "käe sees" juba tunne crop kaamera puhul.
viimati muutis Dirty Harry 20.04.2012 11:35:38, muudetud 2 korda |
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
20.04.2012 18:03:31
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Invention, võta A4 paberileht ete ja kujuta ette, et see on Sul nüüd 35mm täiskaadersensoriga kaameraga tehtud pilt. Seejärel lõika kääridega pildi igast servast näiteks 2cm maha. Nüüd on sama pilt tehtud kaameraga, mis on "crop"-iga. |
Tegelikult peaks omajagu rohkem maha lõikama kui 2cm äärtest.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|