praegune kellaaeg 20.06.2025 12:38:56
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Andium
HV veteran
|
12.04.2012 01:23:15
|
|
|
Ho Ho, Sa vist ajasid klouniga sassi.
Minule meeldib, kui hasti lihtsalt jouab poindile kohe, ei ole keerutamist ega midagi. Palju plama ei meeldi. Naiteks eestlaste poolt kirjutatud vargid minule ei meeldi. Esiteks juba see keel mida kasutakse isegi tehnika varginduses on muinasjutuline.
Vaga hea ulevaate saamiseks eestlaste stiili saamiseks soovitan eesti top gearsi videot vaadata. kahjuks ei osanud seda videot sealt artiklist valja votta.
http://forte.delfi.ee/news/topgear/video-top-geari-testis-supersoomuk-piranha-tankide-hirm.d?id=64229991
Samas stiilis on eesti teadsulikud raamatud ka kirjutatud.
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
12.04.2012 05:51:51
|
|
|
Teatmeteosed ja teaduskirjandus pole ka kirjandus, mida kirjutaksid-kirjutavad kirjanikud, seega see võrdlus on nüüd küll natuke kohatu minuarust..
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
12.04.2012 05:54:52
|
|
|
Fukiku kirjutas: |
Teatmeteosed ja teaduskirjandus pole ka kirjandus, mida kirjutaksid-kirjutavad kirjanikud, seega see võrdlus on nüüd küll natuke kohatu minuarust.. |
Kas see pole huviala kirjanik? Muideks hea point.
Kes on kirjanik ja kes on programeerija? Keda me moistame nende all. Milline on nende too.
Sest voib valja lugeda, et meil on siin paljudel erinevad tahendused ja ettekujutus ametist.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
12.04.2012 10:39:03
|
|
|
Kunagi ma arvasin, et iga inimene on võimeline vähemalt algtasemel programmeerima, kui vaid viitsimist on.
Kuni ma pidin paarile tegelasele TTÜ Informaatika1 kodutööd aitama teha.
Mõtlesin, et teeme koos, et ma siis rida realt seletan, mida ma teen.
Kuid mõni on ikka täiesti võimetu aru saama for tsükli kontseptsioonist. Ükskõik kui palju või mis nurga alt üritad seletada.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
lehm2
Kreisi kasutaja

|
12.04.2012 10:45:44
|
|
|
Ohohh kirjutas: |
Kunagi ma arvasin, et iga inimene on võimeline vähemalt algtasemel programmeerima, kui vaid viitsimist on.
Kuni ma pidin paarile tegelasele TTÜ Informaatika1 kodutööd aitama teha.
Mõtlesin, et teeme koos, et ma siis rida realt seletan, mida ma teen.
Kuid mõni on ikka täiesti võimetu aru saama for tsükli kontseptsioonist. Ükskõik kui palju või mis nurga alt üritad seletada. |
Ma arvan, et kui inimesel on huvi ja viitsimist siis näiteks põhiteadmised pythonis ikka saaks selgeks. Informaatika I-s on kasutusel C/C++, kui jah siis alustamiseks võib tunduda liiga keeruline(milleks on pointerid, mälu eraldamine jne) ? Minul algas TTÜ progremine scratchis, ma olin alguses suhteliselt üllatunud.
_________________ Piilu siia, progreja!
Vajad abi Node.JS-ga ?
Võta ühendust ! |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
12.04.2012 10:48:00
|
|
|
Nõus viimasega- osadel ei mahu jah kõige lihtsamad tsükli ja if lausete loogikadki pähe.
Then again - vbla halvasti seletatud.
Smith kirjutas: |
Programmeerimine põhineb ikka loogikal, mitte matemaatikal. Matemaatika on loogika suhteliselt väheoluline haru. 99% progemist saab ilma igasuguse matemaatikata ära teha (a += b ei ole eriti matemaatika). |
mikk36 kirjutas: |
Andium, programmeerimine pole jah ainult matemaatika, vaid paras ports ümber nurga mõtlemist, loovat lähenemist jne. |
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
12.04.2012 10:56:09
|
|
|
Kui võtta aluseks kirjanik, kes lihtsalt võtab pastaka ja paberi ja kirjutab raamatu algusest lõpuni jutti üles: pole justkui programmeerimisega mingist pistmist.
Samas on võimalik raamatu kirjutamisele läheneda süsteemselt ja teadliku sihiga, suunitlusega jne. Tuttav tegeleb hobikorras raamatute sahtlisse kirjutamisega. Alustuseks loob mingid ideeblokid, millest raamatu võiks rääkida, loob tegevuskoha (genereerib kohaliku kaardi, tänavanimed), loob tegelaste iseloomustused ja käitumismaneerid, tegelaste omavaheliste suhete võrgustiku jne. Kõike selleks, et ei tekiks loogikavigu (ei tekiks olukordi, kus hunt annab punamütsikesele koogid ja moosid, et need vanaemale viia). Seda kõike ei pea muidugi Tolkieni stiilis iga teise peatüki algusesse kirjutama (keda see päkapikkude tuhandeaastane sugupuu huvitab), aga süsteemset lähenemist võib tõesti võrrelda programmeerimisega.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
12.04.2012 11:20:38
|
|
|
lehm2, tegemist ei olnud IT teaduskonnaga. Nende Informaatika1 ja Informaatika2 on excel/VBA.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
13.04.2012 00:53:32
|
|
|
radist87, Parimad kirjanikud kasutavadki sustemaatilist kirjutamist, neil on strateegia kuidas nad teevad ning kuidas nad suudavad oma kirjutamise luua pildi lugejale silmade ette. Minu teada keegi ei kirjuta raamatut, et alustab algusest ning siis kirjutab jutti valmis. ei uhtegi reporti ei kirjutada jarjest. oeldakse, et sustemaatiliselt, ning alguse ja loppu jatad koige viimaseks.
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
maazik
HV vaatleja
|
13.04.2012 17:52:49
|
|
|
programmeerimise jaoks on vaja kirjanikul programmide keel selgeks õppida, lisaks ka matemaatikat tuletada mata algvornist..
|
|
tagasi üles |
|
 |
Erti-Chris
HV vaatleja

|
14.04.2012 07:49:41
|
|
|
Smith kirjutas: |
Programmeerimine põhineb ikka loogikal, mitte matemaatikal. Matemaatika on loogika suhteliselt väheoluline haru. 99% progemist saab ilma igasuguse matemaatikata ära teha (a += b ei ole eriti matemaatika). |
päris julge protsent, arvestades sellega, et maailmas on VÄGA palju asju, mis on just progretud tänu kõrgema matemaatika olemasolul,
mina näiteks küll ei kujuta ette, kuidas ma oleks paar projekti lõpetanud ilma matemaatikata.
päris ohtralt seostatakse loogikat ning programmeerimist, aga imelik, et pole eriti räägitud loovusest (joonistamine, kirjutamine, kõiksugu laulmine).
hea kujutlusvõime, uskuge mind, tuleb igatpidi kasuks(ehk nii öelda "parema ajupoole" kasutamine, üldiselt oli nii, et kui vasakut kasutama hakkad(loogika jm), siis parem ei saa efektiivselt töötada), kuid inimesed kes suudavad mõlemat korraga efektiivselt kasutada - vapustav.
progremine iseenesest pole raske tegevus, aga seda hästi teha ning innovaatiliselt, see on juba teine teema. pange tähele nt MIT/stanfordi ja muude võimsamate ülikoolide õpilasi, peaaegu kõik, kes suudavad siia maailmasse lisaväärtust täiesti nullist luua, neid on vähe ning nad kindlasti tegelevad spordi(harjutused on head ajule - Brain Rules by John Medina, keda huvitab rohkem) või siis loomingulise tegevusega(tantsimine, muusika(nt laulmine või viiul/mõni muu instrument)),
on ka ju kirjanikud loomingulise mõtlemisega, kombineeritud siis süstemaatilise lähenemisega. enamus inimeste probleem on vast selles, et neil üks pool domineerib päris palju, sellepärast on meil ka reaalained ning humanitaaraine
mina ütleks see kas kirjanikust progrejaks on võimalik minna, on täiesti inimeses kinni. Mina olen nt vastupidist protsessi proovinud, a la progrejast kunstnikuks, palju raskem kui oleks olnud vastupidi(minu puhul)..ma ei kahtle kohe üldse, kui voltaire nt oleks tahtnud programmeerija olla, siis ta oleks mitmeid kordi võimekam, kui see kes kes on temast loogikast üle aga ei ole väga hea loomingulisuses, kuid siiski on programmeerija.
et äkki siis jutu kokkuvõtteks oleks umb midagi sellist, et võimekamad inimesed kasutavad nii või naa kahte ajupoolt efektiivselt ning ühest asjast teise hüppamine ei ole teab, mis ime. kirjanikust progrejaks ei ole võimatu, aga on inimeses kinni kaugele ta sellega jõuab ning kui hästi ta sobib seda tegema.
http://pragprog.com/book/ahptl/pragmatic-thinking-and-learning see on muide tore raamat
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|