Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
CoiL
HV Guru

|
08.04.2012 11:41:49
LED`ga indikaatorlamp auto mootori süüte ajastamiseks. Vajaks natuke abi. |
|
|
Tervist!
Kuna tekkis vajadus auto süüte regullimiseks (jagajaga vanakooli auto) ja endal strobo püssi ei ole, siis uurisin netist, et kas oleks võimalik ise teha.
Tuleb välja, et on ning vägagi odavalt saab hakkama aga paluks natuke abi skeemi lugemisel ja mõned asjad on minu kui algaja skeemilugeja jaoks
segased.
Link kust leitud info pärineb: http://www.youtube.com/watch?v=0MSv6-mXhBk
Video all kommentaariumis on link õpetusele ja seal leiab ka skeemi mis on selline:
Esiteks, seal video all kommentaaris ta kirjutab, et joonisele sai zener diood tagurpidi joonistatud. Et tuleks see lihtsalt joonisel teistpidi keerata?
Küsin sellepärast, et äkki seal õpetuses on joonis hiljem juba uuendatud.
Teiseks mainib see teine tegelane õpetuses kokku 5. takistit kuid mina näen joonisel ainult kolme... kuhu nood 2tk veel käima peaks? Üks 10 kuni 330ohmi takisti enne ledi? Aga kus too viies siis veel käib?
Oleks tore kui keegi viitsiks korrektse skeemi uuesti joonistada või lahti seletada kuidas õige oleks.
Ette tänades!
CoiL
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
08.04.2012 19:07:16
|
|
|
Mina küll seal skeemis esmapilgul viga ei märganud. Mul probleemid nägemisega äkki?
Aga 5 takistit, kuigi skeemis paistab vaid 3? Ju tal siis polnud täpset nominaali saada, kombineeris mitmest takistist?
|
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
08.04.2012 21:42:20
|
|
|
Selge. Aga kindel ,et zener diood jääb samapidi nagu joonisel?
|
|
tagasi üles |
|
 |
raido357
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
09.04.2012 02:16:11
|
|
|
Ma tean kust neid saab ja kui kallid on. Mul seda asjandust ainult korraks vaja ning ei raatsi küll 20€ selleks välja köhida. Selle kodukootud lahenduse maksumus tuleb ~3-4€ + isetegemise rõõm.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ccayser
Kreisi kasutaja

|
09.04.2012 11:21:10
|
|
|
CoiL kirjutas: |
Selge. Aga kindel ,et zener diood jääb samapidi nagu joonisel?  |
See zener peaks olema seal selleks, et suruda maha induktoris tekkivaid võimalike pingeimpusse. Skeemis on nii vähe komponente ja valesti ühendamisel on ainult kaks väljundit: skeem ei hakka tööle või küpseb mosfet läbi.
_________________ LCD monitoride remont |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
09.04.2012 11:59:50
|
|
|
Kui zener teist pidi keerata, siis maha vast ei tohiks midagi põleda. Asi ilmselt ei hakka lihtsalt tööle, sest nii negatiivne kui positiivne pingeimpulss tõmmatakse sellisel juhul mõlemad ~0.5V peale. Kui zener jääb nagu on, siis positiivne pingeimpulss saab olema 5...20V vahel (20V on sellele transistorile max. lubatud), olenevalt kasutatavast zenerist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
09.04.2012 14:31:03
|
|
|
Selge. Eks siis teen valmis ja vaatab kas asi toimib. Tänud ahvidele kes viitsisid aidata
|
|
tagasi üles |
|
 |
l2bukast
HV veteran

|
18.04.2012 02:25:13
|
|
|
Miks lihtsalt ajastust märkide järgi paika ei pane? V võta ploki kaas maha(tseki klappe) ja vaata jagaja asendi järgi?
_________________ 58017968 |
|
tagasi üles |
|
 |
avr
HV vaatleja
|
18.04.2012 18:01:20
|
|
|
l2bukast kirjutas: |
Miks lihtsalt ajastust märkide järgi paika ei pane? V võta ploki kaas maha(tseki klappe) ja vaata jagaja asendi järgi? |
Noh, plokikaane mahavõtmine süüte reguleerimiseks on vist harva vajalik, aga mine tea ...
Usun, et klapikambri kaant pidasid silmas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
l2bukast
HV veteran

|
18.04.2012 18:49:21
|
|
|
avr kirjutas: |
l2bukast kirjutas: |
Miks lihtsalt ajastust märkide järgi paika ei pane? V võta ploki kaas maha(tseki klappe) ja vaata jagaja asendi järgi? |
Noh, plokikaane mahavõtmine süüte reguleerimiseks on vist harva vajalik, aga mine tea ...
Usun, et klapikambri kaant pidasid silmas. |
Vabandust, seda mõtlesin jah.
_________________ 58017968 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
18.04.2012 19:23:48
|
|
|
Kuidas klappide asukoht süüte asendit aitab seada? Süüte hetke märkivad märgid on näha ka väljastpoolt, aga süüde ei pruugi nende järgi paigas olla.
Olen häda pärast kasutanud sädelahendit ennast, et neid märke vaadata (ümbrus peab pime olema).
|
|
tagasi üles |
|
 |
Raibert
HV kasutaja
|
24.04.2012 09:52:01
|
|
|
Tegelikkuses on vanal autol stroboskoobi järgi süüte paikapanek ikka üks paras õnnemäng. Kõikides detailides on lõtkud sees
Ise olen pannud süüte sellistel autodel vaid kuulmise järgi paika ja hiljem vastavalt detonatsioonile seda veidi korrigeerinud.
Mehhaaniliselt süüte paikapanekuks vaja aga vaid kas esimese silindri süüteküünla mahavõtmist või jagaja rootori asendi järgi 1.silindri survetakti leidmist ja siis väntvõlli rihmaratta märkide järgi jagaja õigesse asendisse keeramist (et väntvõlli õige märgi ajal tekiks 1.silindris säde).
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|