Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Lihtsalt ilusad pildid vol.3 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 239, 240, 241 ... 353, 354, 355  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Teemasse esitada lubatud pildi maksimaalne küljepikkus võiks olla
1600 px
25%
 25%  [ 7 ]
1400 px
11%
 11%  [ 3 ]
1200 px
62%
 62%  [ 17 ]
hääli kokku : 27

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ardo
HV Guru
Ardo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.03.2012 00:53:46 vasta tsitaadiga

tsitaat:
2) Okei, selge. See on subjektiivne. See, et sinu jaoks ei tööta ei tähenda et mitte kellegi jaoks ei tööta. Sama kehtib ka vastupidiselt. Siinkohal pole selles osas objektiivset tõde.
Muidugi selles osas kõik arvamused on valiidsed, vähemalt isiku enda jaoks. Mõnikord ka teiste jaoks.

Palun põhjenda ära, kuidas on üle võlli keeratud värvidega fotod paremad kui maitseka töötluse korral?

Kihvt on vaadata kuidas ajad muutuvad - 2 aastat tagasi olid tegijad "fotograafid" need, kes peegelkaamera muretsesid ja päästikule vajutada oskasid.

Nüüdseks on lisandunud kamp tüüpe (ei pea vaid Heinekeni silmas), kes on tehnilise osa teooria ilma praktikata selgeks teinud ning nende teadmiste alusel nõustavad ja jagavad teistele soovitusi. icon_razz.gif

Ole marurahulik - see, et sinu pildid jututeema algatasid, ei tee neid teps mitte vähemvärviliseks. icon_smile.gif Kui sa oma "kõhulahtisusest" vabaned, siis muutuvad automaagiliselt kohe ka su fotod silmale paremaks.

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 272 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 225
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Heineken
HV Guru

sõnum 20.03.2012 02:52:46 vasta tsitaadiga

Minu põhjendus ongi see, et mulle nii meeldib. See, et sulle nii ei meeldi ei tähenda et see ainuvõimalus on. See tähendab seda, et sulle ei meeldi. On sellest siis raske aru saada?
Siinkohal ongi tegemist maitse asjaga, st. kas meeldib või mitte on subjektiivne ja varieerub inimesest inimesse.

Ja muidugi väga tore et sa arvad, et tead täpselt kui palju tehnilist teooriat ma omale selgeks teinud olen ja kui palju täpsemalt praktikat saanud. icon_lol.gif
Ardo kirjutas:
Kui sa oma "kõhulahtisusest" vabaned, siis muutuvad automaagiliselt kohe ka su fotod silmale paremaks.

Sinna lause lõppu käib veel "minu arvates" (ja tegelikult ka "ja paljude teiste arvates"). Küll aga mitte minu arvates. Lihtne. icon_wink.gif
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 20.03.2012 03:14:04 vasta tsitaadiga

Tore oleks, kui sellise fotoalase vilusoofilise diskussiooni jaoks tehtaks eraldi teema. Lihtsalt ilusate piltide all ei tahaks lugeda, et noorus on jälle hukas ja ei austa vanu meistreid vaid kuulutavad oma tõdesid ja teevad selliseid pilte, mis teistele vaadata ei kõlba.

Pilt kah, varakevadine käblik:
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 20.03.2012 11:21:44 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Tore oleks, kui sellise fotoalase vilusoofilise diskussiooni jaoks tehtaks eraldi teema
Algajatele tagasiside jaoks võiks samuti eraldi teema olla ning siia tuleks ainult nood (enda arvates) kõige-kõigemad.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 20.03.2012 11:50:11 vasta tsitaadiga

Ardo ole vait. Ega sa ka pilti teha ei oska. Enamvähem keskpärased klõbistamised.
Foto ei pea olema loomulik, võib olla rämedalt üle keeratud ükskõik mis otsast. Samahästi võiks ju vinguda mustvalgete piltide üle, et kuule see ei ole loomulik. icon_mad.gif

tagasi üles
Lepa
Kreisi kasutaja
Lepa

sõnum 20.03.2012 12:09:38 vasta tsitaadiga

Ometi on Ardol kõhulahtisuse kohapealt tuline õigus.

Mis õhtul tundub äge, hommikul enam nii äge ei pruugi olla ka enda jaoks - arvestades Heinekeni tempot ja koguseid, siis teist pilku ilmselt oma töödele väga visata ei jõua?
Ehk kvantiteeti rohkem kui rubla eest, kvaliteedist asi kaugel - hea kui üks kümnest mingit sisu omab.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 20.03.2012 12:25:19 vasta tsitaadiga

Siis tulekski öelda, et tee parem vähem ja paremaid pilte. Mitte ajada mingit ebakonstruktiivset kriitikat maitse eelistuste kohta.
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 20.03.2012 12:37:16 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Samahästi võiks ju vinguda mustvalgete piltide üle, et kuule see ei ole loomulik. icon_mad.gif

Must-valgele filmile pildistades ei näe ma ühtki moodust, et kuidas sinna ka värviinfot salvestada (Ardo pildistab vahepeal ka filmikaga, nagu postitustest näha on).
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Lindman
HV kasutaja

sõnum 20.03.2012 13:13:42 vasta tsitaadiga

Üldiselt on mündil kaks poolt. Seda teemat hoiab elus vähe inimesi ja sellest tulenevalt motiivid ja pildid kipuvad natuke korduma. Ma saan aru küll, et fotopoes on vahva heebleid ühest äärest teise liigutada ja tore on vaadata, kuidas pilt muutub, aga tavaliselt see ei tee igat suvaklõpsu huvitavaks pildiks. Samas muidugi Eesti ilm on selline, et pool aastast on täiesti tuhm ja hallivarjundid tulevad ainult välja ja kohati tekitab vajadust värvide järgi.
Ardoga ma nõustun, et vahest võiks mõelda, kas tähtis on teravus, millega saaks habet ajada, või foto ise. Ma tean ühte loodusfotograafi, kes pärast oma esimese lapse sündi lihtsalt ei jõua enam iga õhtu ranna äärde loojangut jahtima, aga igapäevaselt teeb iPhone ja Instagram'iga väga vingeid minimalistlike pilte. Telefoni puhul ei saa ju rääkida mingist meeletust pildi tehnilisest kvaliteedist, aga alati võib ju sisu vaadata

Soojade ilmade tervituseks üks klõps eelmisest suvest:
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 20.03.2012 14:38:59 vasta tsitaadiga

Heineken kirjutas:
Minu põhjendus ongi see, et mulle nii meeldib. See, et sulle nii ei meeldi ei tähenda et see ainuvõimalus on. See tähendab seda, et sulle ei meeldi. On sellest siis raske aru saada?
Siinkohal ongi tegemist maitse asjaga, st. kas meeldib või mitte on subjektiivne ja varieerub inimesest inimesse.

Noh, niipalju siis sinu võimest teataval määral kriitikat vastu võtta...

Võta seda siis kui tehnilist möödalaskmist (mis peaks sulle südamelähedasem teema olema) - osa pildist on ju ära põlenud, kuidas sa topid sellist pilti ülesse?

Noname kirjutas:
Ardo ole vait. Ega sa ka pilti teha ei oska.

Ma ei ole kordagi väitnud, et oskan. icon_wink.gif

Eks see kõik käib hooti. Mõne aasta eest oli siin tüüp, kes keeras kõik pildid seepia tooni, siis tuli tüüp rohelise vintage-efektiga ja nüüd on minig tüüp ärapõlenud värvidega.

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 272 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 225
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 20.03.2012 14:52:18 vasta tsitaadiga

Aga miks mitte.
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 20.03.2012 16:08:48 vasta tsitaadiga

Ardo kirjutas:
Heineken kirjutas:

Noh, niipalju siis sinu võimest teataval määral kriitikat vastu võtta...

Siinkohal pole otseselt probleem vastu võtmises, vaid selles et ma saan aru mida sa ütled, lihtsalt ei nõustu sellega, st. pole nõus siinkohal oma pilte muutma kuna nii lihtsalt meeldib mulle rohkem - kirevad värvid ja üsna minimalistlik kompositsioon (mis tol päeval minu eesmärgiks oligi).
See ei tähenda et sinu arvamus vale oleks, ükski arvamus pole siinkohal vale. Lihtsalt üldisemas plaanis on see subjektiivne ehk siis lihtsustatult "maitse asi".

Lihtsalt ära oota seda, et ma midagi muutma hakkan kui ma seda teha ei taha. icon_wink.gif

Ardo kirjutas:
Võta seda siis kui tehnilist möödalaskmist (mis peaks sulle südamelähedasem teema olema) - osa pildist on ju ära põlenud, kuidas sa topid sellist pilti ülesse?

Ma ei ole väitnud et tehniline kriitika südamelähedasem oleks - ei ole. Tegelikult on südamelähedasem subjektiivne kriitika(lihtsalt selles osas valin ise kui palju kõrva taha panen ja kui palju mitte, st. kui paljuga ma sellest nõustun ja kui paljuga mitte - ja ma ei näe, et ma siinkohal midagi valesti teeks, vaevalt et oma talitluse osas keegi teist sellest erineb otseselt). Lihtsalt täpsustuseks mainisin et ainus kriitika mis otseselt objektiivne on, on tehniline kriitika.
Ja põlemise all ma eeldan et sa mõtled seda valget osa all paremas osas - selle tegin meelega valgeks, üleni sinine taevas oli minu meelest igavam. Ära põlenud värvid(eeldusel et ma värvide põlemise definitsioonist õigesti aru saanud)... võibolla tõesti, aga antud juhul jäi tulemus minu silmile meeldiv, st. see oligi see välimus mida ma saavutada soovisin.

Kokkuvõtteks siis - ma saan aru mida sa kritiseerid ja samuti ma saan aru sellest, et sulle ja paljudele teistele ei meeldi väga kirevad värvid ja tugevad kontrastid. Mulle meeldivad. Selles mõttes ongi tegemist "maitse asjaga".

Kui see teeb minust halva ja/või wannabe feik fotograafi, siis olgu nii. Ei morjenda eriti teiste arvamus minust. icon_smile.gif
Küll aga üritan ma siiski selgitada oma seisukohti, kui vähegi võimalik, et vähemalt selgust tuua ja jõuda siis järeldusele et mille osas täpsemalt ebanõustumine on ja et minimeerida arusaamatusi.
Kui täielikult üksteisest aru saadakse, aga endiselt ei nõustuta, siis alles saab vaidlemise lõppenuks lõpetada(vähemalt nii olen mina asjadele niiviisi lähenenud). Eelnevalt oled minu juttu üsna suurel määral valesti tõlgendanud ja/või lihtsalt valesti aru saanud, kui seda poleks olnud siis poleks ka viitsinud tegelikult nii palju ja pikalt vastata. icon_smile.gif

Iseenesest üsna huvitav, et paarist pildist nii pikk arutlus/vaidlus tulnud. Seda pole päris ammu näinud. Omamoodi muidugi naljakas, et tegemist on sõna otseses mõttes maitse üle vaidlemisega. icon_biggrin.gif

viimati muutis Heineken 06.04.2012 02:28:42, muudetud 1 kord
tagasi üles
kalluka
Kreisi kasutaja

sõnum 20.03.2012 17:03:48 vasta tsitaadiga

Ardo, Aitab ka äkki? Ei julge ka muidu oma fotosid siia panna. Kritiseerimine on hea kuid sõimamise tasemele ei tasu langeda. thumbs_down.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 12
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 20.03.2012 18:40:43 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Sults kirjutas:
Tore oleks, kui sellise fotoalase vilusoofilise diskussiooni jaoks tehtaks eraldi teema
Algajatele tagasiside jaoks võiks samuti eraldi teema olla ning siia tuleks ainult nood (enda arvates) kõige-kõigemad.

Konstruktiivne tagasiside piltide kohta sobib siia teemasse küll, olgu see siis algaja või edasijõudnu piltide kohta. See on ka teema esimeses postis kenasti kirjas. Mulle hakkab lihtsalt vastu see, kui ilusate piltide teemas halvustatakse neid, kes endale alles 2 aastat tagasi peegelkaamera ostsid või kes omale pildistamise selgeks teinud ja oma teadmisi ka teistele jagavad (ega jätagi algajate harimist isakeste armuks või äriks).
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 20.03.2012 18:49:56 vasta tsitaadiga

Ardo et al. võiksite veits rahulikumalt võtta küll icon_rolleyes.gif

See siin ikka piltide näitamise ja arvustamise teema, mitte pilditegijate. icon_exclaim.gif

Ja ei hakka mingit piltide arvulist piiranguid peale panema. Oleks mingi hirmus aktiivne teema siis, et iga päev 100 inimest paneb 100 pilti. Pole nagu täheldanud.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 21.03.2012 21:17:08 vasta tsitaadiga

Las panevad pilte nii palju kui tahavad. Keegi ei käsi vaadata.

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 21.03.2012 21:30:12 vasta tsitaadiga

Hea aga oleks kadeerinud/kroppinud pigem vasakule..
tagasi üles
morgoth
HV kasutaja
morgoth

sõnum 22.03.2012 01:15:40 vasta tsitaadiga

Ei tea, vaatamata sellele on ilus pilt thumbs_up.gif
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Jagomägi
HV vaatleja
Jagomägi

sõnum 22.03.2012 03:10:59 vasta tsitaadiga

Käisin Kuutsemäel lumelaudamist pildistamas

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Kreisi kasutaja

sõnum 22.03.2012 10:54:47 vasta tsitaadiga

Just sai räägitud, et mitte panna nii palju korraga.....
tagasi üles
MelesMeles
HV Guru

sõnum 22.03.2012 11:02:34 vasta tsitaadiga

kalluka kirjutas:

Kliki ja vaata ühekaupa. icon_rolleyes.gif

Heineken
HV Guru

sõnum 22.03.2012 11:52:23 vasta tsitaadiga

kalluka kirjutas:

Sorri, aga see postitus ajas lihtsalt naerma, mõneti koomiline. icon_smile.gif
tagasi üles
kalluka
Kreisi kasutaja

sõnum 22.03.2012 12:18:24 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Mida on icon_biggrin.gif?
tagasi üles
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 22.03.2012 22:13:55 vasta tsitaadiga

kalluka, viltu on.. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 69
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 23.03.2012 01:02:49 vasta tsitaadiga

Noname kirjutas:
Hea aga oleks kadeerinud/kroppinud pigem vasakule..

Tänavafotograafiat tehes üritan subjekti konteksti asetada. Sellest ka mu kiindumus laiemate nurkade vastu. Antud pilt on tehtud suhteliselt pika toruga ja sellest ka ebatavaline kadreering.
Mõnikord on olustik tähtsam kui kolmandike reegel ja pildid tulevad suhteliselt kummalised. Kas mõjuvad või mitte, see jäägu vaatajate otsustada.

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Lihtsalt ilusad pildid vol.3 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 239, 240, 241 ... 353, 354, 355  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.