Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 211, 212, 213 ... 470, 471, 472  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 14.03.2012 23:39:06 vasta tsitaadiga

Oh, need jutud mobiilse interneti aeglusest hirmutavad ikka ära. Ei teagi kohe mida teha. Koli või linna elama et siis optika otsas stabiilse interneti saaks. Aga jah paraku pole asi nii lihtne. Eks teenusepakkujad tuleb ükshaaval ikka üle proovida. Loodetavasti siin väikelinna külje all 3,5 G netti ikka väga kooma ei aeta ka tulevikus. Läbi mobiiltelefoni mobiilset internetti kasutades on vähemalt Elisa 1 MBit/s nett siin hetkel talutava kiirusega. Aga 3 G (või 3,5 G) ruuterit läheb mul igal juhul vaja. Uurisin netist nende kohta juba. Kas Huawei B260 oleks hea valik või on veel parema hinna/kvaliteedi suhtega ruutereid? Põhiline oleks et toetaks välist antenni, et see omaks vähemalt ühte ethernet porti. Wifit pole vaja kuna olemasolev Elioni ruuter jääks mul edasi koos oma wifi levialaga. Peaks toetama vähemalt 7,2 MBit/s interneti allalaadimiskiirust.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 14.03.2012 23:42:43 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:
Oh, need jutud mobiilse interneti aeglusest hirmutavad ikka ära. Ei teagi kohe mida teha. Koli või linna elama et siis optika otsas stabiilse interneti saaks. Aga jah paraku pole asi nii lihtne. Eks teenusepakkujad tuleb ükshaaval ikka üle proovida. Loodetavasti siin väikelinna külje all 3,5 G netti ikka väga kooma ei aeta ka tulevikus. Läbi mobiiltelefoni mobiilset internetti kasutades on vähemalt Elisa 1 MBit/s nett siin hetkel talutava kiirusega. Aga 3 G (või 3,5 G) ruuterit läheb mul igal juhul vaja. Uurisin netist nende kohta juba. Kas Huawei B260 oleks hea valik või on veel parema hinna/kvaliteedi suhtega ruutereid? Põhiline oleks et toetaks välist antenni, et see omaks vähemalt ühte ethernet porti. Wifit pole vaja kuna olemasolev Elioni ruuter jääks mul edasi koos oma wifi levialaga. Peaks toetama vähemalt 7,2 MBit/s interneti allalaadimiskiirust.

Oh, ei tasu peljata. Foorumis on koos alati kõige hullemad fruktid icon_wink.gif

Tulemuse annab ise proovimine, mitte hirmujuttude kuulamine. Kindlasti on jamasid ka,
aga tondijutte ei tasu tõsiselt võtta.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 14.03.2012 23:58:25 vasta tsitaadiga

Võimalus on enne proovida. icon_wink.gif Siis näed ära, milline on olukord tegelikult.

Mulle kui Minti ja Elisa kõnekaardi kasutajale tuli eile SMS:

tsitaat:
Tere! Vajad m-internetti arvutis kasutamiseks? Kuni 18.03 saad Elisa esinduses selle smsi esitamisel mint medium paketi 1. augustini 2012 tasuta! Sinu elisa

Huvitav, kas mulle kui olemasolevale Minti kasutajale ka seda võimaldatakse, et 1. augustini saan internetti kuumaksuvabalt? icon_razz.gif Mul on kahe-aastane leping.

Homme lähen Paidesse, võiks pulli pärast Elisast läbi käia. icon_razz.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
masterGTX
HV vaatleja

sõnum 15.03.2012 00:09:14 vasta tsitaadiga

ja kui saadki siis maksad ome kõnekaardi eest ja mint arvutis eest ka veel icon_lol.gif peale seda tasuta aega !
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 15.03.2012 00:10:45 vasta tsitaadiga

masterGTX, mul on mint arvutist, aga ma vajan seda tasuta 1. augustini 2012. icon_razz.gif
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 15.03.2012 09:09:54 vasta tsitaadiga

ewur kirjutas:
lkits kirjutas:
Mina jälle soovitan Tele2 Like KÕNEKAARTI, millel 10€ laadides on 30 päeva reaalselt piiranguteta nett.

Kiirused ka piiramata?
Jah.

Ja kui Like kõnekaart ei sobi, siis võta Smart kõnekaart, aga laadima pead 12€.

Väikesed arvutused Like kõnekaardi puhul:
10€ eest saad 30 päeva tasuta netti. Kui 30 päeva läbi saab, siis saad kasutada 1€ päevas ehk 10€ eest 10 päeva - kokku 40 päeva 10€ ehk 30 päeva 7.5€

Smart kõnekaart:
12€/30 päeva. Samuti, kui 30 päeva läbi, siis 1€ päevas - 12 päeva juurde. 42 päeva 12€ ehk 30 päeva ~8.57€

Praegu maksab Smart stardikas R-Kioskis vist 0.5€ kah - veidi odavam, kui tavapäraselt.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.03.2012 09:15:59 vasta tsitaadiga

Põnev, kuidas Elisa all Tele2-le promot ja reklaami tehakse. icon_cool.gif
Minul näiteks pole Tele2 kaartidest mingit kasu, maksan rohkem, kui Mint Light ja saan reaalselt kätte keskmiselt poole aeglasema kiiruse. Reaalselt järgi kontrollitud, et minu piirkonnas kujuneb kuu keskmiseks 1-1,5megabitti kiirus Tele2-l.

Seega läheb Tele2 biti hind mul a 4x kallimaks, kui on see Elisa Minti korral.
Ja kui Tele2 ei soovi mahtu suurendada ja neid otsib, kes kallist bitti osta tahab, siis nende hulka mina kahjuks ei kuulu.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 15.03.2012 09:51:34 vasta tsitaadiga

ot:
Einojah - kuna Tele2 pole mind (väga) alt vedanud, siis julgen soovitada. Mainin ära, et ei tööta Tele2.
Sellegipoolest - kõnekaardi osas (kiirus/maht) on Tele2 kindlasti liider.

Need kiirused - no ma ei tea. Mul Like kõnekaardiga tõmbas korralikult 5+Mbit/s alla.

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 15.03.2012 10:46:44 vasta tsitaadiga

Mõttetu teema mingit kiirused - kõik sõltub ju asukohast. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Draqula
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.03.2012 14:10:38 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
Mõttetu teema mingit kiirused - kõik sõltub ju asukohast. icon_rolleyes.gif

Nii on. Kõik sõltub:
- Kasutusajast päeva lõikes (inimesed käivad päeval tööl ja õhtul on vaba aeg, kõik korraga kasutamas)
- Kasutusajast aasta lõikes (Pärnus suvel tõenäoliselt hullumaja, talvel ulub tuul tühjal tänaval ning nett lippab hästi)
- Asustustihedusest (üksikus metsatalus pole tõenäoliselt superkiirust, kuid on stabiilne see mis on)
- Operaatori kampaaniatest (kui tarbijaid tuleb piirkonda juurde või kolib teise operaatori masti külge)
- Operaatori poliitikast (kui kergekäeliselt keeratakse kraani kinni või lahti, kui palju ollakse valmis investeerima)

Minu 2 senti operaatori valikust, rämedalt üldistades, eelmise suve seisuga:
- Tele2 vs Elisa pole suurt vahet, mõlemad kõiguvad tugevalt, tõenäoliselt siiski Elisat eelistaks sisetunde järgi nõksu rohkem, kuna Tele2 üritab väga hinnaga lüüa, siis voolab sinna kliente rohkem peale ja paratamatult tekib rohkem "kuivale jäämist"
- EMT ei sära parimate kiirustega, kuid Sideameti suvine test näitas, et suvalises punktis Eesti piires on just EMT võrgus võimalik kõige suurema tõenäosusega saada kasutatav kiirus (2Mb/s kanti)
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 15.03.2012 14:56:40 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:
...senine netijagamine käis läbi Thomson TG 784 ruuteri kaudu. Nagu ma asjast olen õigesti aru saanud läheb mul sellele lisaks nüüd vaja USB netipulka toetavat ruuterit millest tuleks kaabel vedada Elioni karpi?
DarkSky kirjutas:
Kas Huawei B260 oleks hea valik või on veel parema hinna/kvaliteedi suhtega ruutereid? Põhiline oleks et toetaks välist antenni, et see omaks vähemalt ühte ethernet porti. Wifit pole vaja kuna olemasolev Elioni ruuter jääks mul edasi koos oma wifi levialaga. Peaks toetama vähemalt 7,2 MBit/s interneti allalaadimiskiirust.

2 ruuterit asjatult üksteise sappa panna on mõttetu. Osta kohe 4 LAN pordiga 3G pulka toetav ruuter ja viska Thomson koerale närida. Või müü maha, kui koeratoiduks liiga kallis tundub.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.03.2012 15:08:09 vasta tsitaadiga

rex: Oleneb, mis kiirust Sul jagada vaja on. Nendest kallihinnalistest 3G-ruuteritest suurem enamus suudab töötada kuni kiirusteni 7,2 megabitti ja mitte enamat.
Samas on moodsad kiirused ikkagi juba, kas kuni 21 megabitti (3,5G) või siis ka juba kuni 42 megabitti (3,75G). Nii, et sellises olukorras vajad ikkagi juba moodsamaid ruutereid ja nendest odavamad kipuvad veel esialgu sellised ikkagi olema, kus 3,5G / 3,75G USB-modem käib ruuterile külge.

Tõsi on olemas ka maailmas juba sisseehitatud 3,75G toega ruutereid, mis ei vaja USB-modemit eraldi enda külge. Iseasi, kas keegi sellist, kuni 42 megabitti kiirusega, 3,75G imelooma ka osta jõuab. icon_cool.gif
tagasi üles
pinnawaatluz
HV kasutaja

sõnum 15.03.2012 15:22:07 vasta tsitaadiga

hetke seisuga huiavei b260 ostmine jah suhtkoht kahtlase väärtusega diil. tuleb varsti jälle üks kopsik koerale närimiseks visata. mõistlikum on osta openwrt'd toetav usb pesa/pesadega ja sobiva arvu lan portidega ruuter ja sinna mingi netipulk järgi lükata. sel juhul hakkaks koera närimisesine edaspidi piirduma netipulkadega. icon_lol.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 15.03.2012 21:35:23 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
DarkSky kirjutas:
...senine netijagamine käis läbi Thomson TG 784 ruuteri kaudu. Nagu ma asjast olen õigesti aru saanud läheb mul sellele lisaks nüüd vaja USB netipulka toetavat ruuterit millest tuleks kaabel vedada Elioni karpi?
DarkSky kirjutas:
Kas Huawei B260 oleks hea valik või on veel parema hinna/kvaliteedi suhtega ruutereid? Põhiline oleks et toetaks välist antenni, et see omaks vähemalt ühte ethernet porti. Wifit pole vaja kuna olemasolev Elioni ruuter jääks mul edasi koos oma wifi levialaga. Peaks toetama vähemalt 7,2 MBit/s interneti allalaadimiskiirust.

2 ruuterit asjatult üksteise sappa panna on mõttetu. Osta kohe 4 LAN pordiga 3G pulka toetav ruuter ja viska Thomson koerale närida. Või müü maha, kui koeratoiduks liiga kallis tundub.

Mul eraldi ruuterit vaja selleks et tõenäoliselt tuleb mul Elisa ruuter panna maja teise otsa kus leviga asjad paremad (jääb mobiilimastide poolsesse ossa), sealt tooks siis lan kaabliga maja teise otsa kus asuv Elioni ruuter jagab neti laiali arvutitele ja ka meediamängijale. Ei taha hakata sellepärast kogu neti kaabeldust ümber tegema. Mitme kaabli ümbertõstmise asemel piirdun vaid ühe lisakaabli vedamisega ühest majaotsast teise. Aga jah ma esialgu veel Elisa ruuteriga ei kiirustaks ka väga kuna ootaks parema meelega ka mõnd veelgi asisemat 3 G ruuterit mis toetaks ka 7,2 MBit/sek suuremaid kiiruseid. Eks seni ajan siis läbi oma nutitelefoni wifi võrguga, seega päris ilma internetita ma õnneks peale Elioni ühenduse kadumist ma ei jäägi.
tagasi üles
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 15.03.2012 21:37:15 vasta tsitaadiga

DarkSky, kui peaks juhtuma, et tõesti ei saa, siis lennutan sulle linnulennult oma interneti sinu õuele. icon_wink.gif icon_biggrin.gif
tagasi üles
DarkSky
HV kasutaja
DarkSky

sõnum 15.03.2012 22:37:39 vasta tsitaadiga

LiivaneLord kirjutas:
DarkSky, kui peaks juhtuma, et tõesti ei saa, siis lennutan sulle linnulennult oma interneti sinu õuele. icon_wink.gif icon_biggrin.gif

No sul ju Elisa Mint, samahästi võin ju ise ka selle võtta.
Tegelt nõme küll et mingi 400 m eemal külakeskuse majadesse jookseb korralik vasktelefoniliin ja sealt edasi peab Elion paljuks uut kaablit minuni vedada :S
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 15.03.2012 23:00:18 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:
LiivaneLord kirjutas:

Tegelt nõme küll et mingi 400 m eemal külakeskuse majadesse jookseb korralik vasktelefoniliin ja sealt edasi peab Elion paljuks uut kaablit minuni vedada :S

Mitte paha pärast - aga kas ta ei või seda vaadata äriprojektina - tasub/ei tasu.
Kui ei, siis ei tee.
See pole halvustamine, kõlab reaalsus.
tagasi üles
urri
Kreisi kasutaja
urri

sõnum 16.03.2012 05:31:41 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:
LiivaneLord kirjutas:

mnjah... oleks endal see liitumispunkt sedasi lähedal. paneks ise kaabli
mul lähim 5,1 km
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 16.03.2012 10:10:04 vasta tsitaadiga

DarkSky kirjutas:
LiivaneLord kirjutas:

kelle maa see 400m on? kui sinu enda, milles probleem, vea ise ära.

busse
HV veteran

sõnum 16.03.2012 10:20:06 vasta tsitaadiga

RCC kirjutas:
DarkSky kirjutas:
LiivaneLord kirjutas:

kelle maa see 400m on? kui sinu enda, milles probleem, vea ise ära.

meil on elioni jagamispunkt 100m kaugusel. suht otse öeldi, et ise vöid omal maal kraavi kaevata, aga see ei tähenda, et nad lubavad ka kaabli sellesse paigaldada. samas jookseb ka ee postid ja vöimalus sinna kaabel panna, jälle ei lubata.

elion tahaks ise pakkuda täisteenuse jaamast koduni kaabli kraavi kaevamise koos kaabli sisse panekuga ja siis kasseerida raha icon_razz.gif

LKits
HV Guru
LKits

sõnum 16.03.2012 10:29:09 vasta tsitaadiga

Oled mõelnud, et äkki sellel on mingi point taga? Kui nemad ise teevad kõike, siis nad isiklikult saavad garanteerida kõige eest ka kvaliteeti ja korrasoleku garantii.
Kui osa tööd teeb klient ja pärast midagi katki peaks minema, siis Elion kehitab õlgu, et nemad ei tea midagi, sest kliendi süü - sitasti tegi, kohale kutsutakse VõsaPets ja möllu jätkub kauemaks.

busse
HV veteran

sõnum 16.03.2012 10:36:18 vasta tsitaadiga

lkits kirjutas:
Oled mõelnud, et äkki sellel on mingi point taga? Kui nemad ise teevad kõike, siis nad isiklikult saavad garanteerida kõige eest ka kvaliteeti ja korrasoleku garantii.
Kui osa tööd teeb klient, siis Elion kehitab õlgu, et nemad ei tea midagi, kohale kutsutakse VõsaPets ja möllu jätkub kauemaks.

Võsa Petsi vajavad need, kes tahavad kuulsust saada. Kasvõi 10 minutit teletähe staaritamist. Ma tahaks lihtsalt Elioni vötta, aga kuna ise kraavi ei tohi kopaga kaevata ja kaablit vedada jääb üle vaid alternatiivne internet. Nagunii alati enne kaabli kraavi kinni ajamist ja ühendamist tuleks testida asja toimivus üle. Seda pakub ka elion ise.

Pigem on asi siin see, et Elion ei viitsi paari kliendi pärast end ise liigutada, kui olemas on suured asulad. Alati saad ju pakkuda maal elavale vanamemmele EMT netipulka icon_smile.gif

OT: Eesti regionaalpoliitika näeb nagunii ette, et elu maal on vaid hulludele icon_smile.gif

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.03.2012 10:42:19 vasta tsitaadiga

Elion ja Eesti Energia nõuvad projekte ja kooskõlastusi jms. Ning projektid peavad olema tehtud ametlike, pädevate firmade / ettevõtjate poolt.
See kõik tehakse selleks, et mingi jama korral, kas EE-le või Elionile, turja ei kargataks mingi jama korral.
Tavapärane riskide maandamine, muud ei midagi.
-------------------------------------
Elisa teemasse kah, huvitav, kas suvel saab suurema peo ka Elisa poolt, kuna Elisa Mobiilinternet alustas oma lendu Eesti kohal 5 aastat tagasi. icon_cool.gif
Ja 5 aastat vastu pidanutele võiks Elisa teha küll kingituse, näiteks, aastase tasuta, piiramatu kiirusega interneti näol. icon_biggrin.gif
tagasi üles
busse
HV veteran

sõnum 16.03.2012 10:44:03 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Elisa teemasse kah, huvitav, kas suvel saab suurema peo ka Elisa poolt, kuna Elisa Mobiilinternet alustas oma lendu Eesti kohal 5 aastat tagasi. icon_cool.gif
Ja 5 aastat vastu pidanutele võiks Elisa teha küll kingituse, näiteks, aastase tasuta, piiramatu kiirusega interneti näol. icon_biggrin.gif

Üldiselt on kingitused vaid uutele klientidele, vanad maksavad oma igakuist tasu ja sjo. Ma avastasin ka mingid ajad tagasi, et Elisa Mint Light on soodsamaks aastaga muutunud, aga ma maksan ikka eelmise hinnakirja järgi.

LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"

sõnum 16.03.2012 10:46:09 vasta tsitaadiga

Üks nali, mis oli, oli seoses Elisa kõnekaardiga. Kui selle soetasin, oli kõneminut 5 senti. Mingi aeg tuli sõnum, mis teatas, et nüüd on kõneminut 4 senti. Üsna uskumatu ja samas meeldiv oli seda näha. icon_razz.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 211, 212, 213 ... 470, 471, 472  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.