Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
-IFFI-
HV kasutaja

|
03.01.2004 11:40:38
Kas on monitori lüliti viga või on miskit muud viga??? (KUSTUTADA) |
|
|
Nimelt mure järgmine. Monitor on MicroScan4G/ADI Low RadiatonSM-5515G. Esipaneelil on hulga mingeid pisikesi nupukesi (9 tükki) + veel mingid 4(heledus ja tumedusjne..). Voolu lüliti kõrval on mingi digitalne pisike ekraan mis näitab ilmselt numbreid. Nimelt lülitan lülitist monitori sisse ja siis lööb korraks seal digiekraanil nulli põlema ja kohe kustub ära. Ühesõnaga voolu järgi ei võta. Kas viga võib-olla siis lülitis või on millesgi muus viga?
viimati muutis -IFFI- 09.01.2004 15:14:38, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jägermeister
Kreisi kasutaja
|
03.01.2004 16:23:42
|
|
|
Proovi seda:
1. Võta vool arvutist välja.
2. Kisu korpus lahti
3. Võta mälupulgad pesadest välja
4. (võid korraks arvuti käima lasta ilma mäludeta...korraks vool taha ja siis uuesti juhe tagant ära)
5. Pane mälud tagasi, kus nad olid.
6. Vaata et graafikakaart on korralikult oma pesas
7. Kontrolli et PSU (toitekas) sealt tulev pistik (lai, valge paljude juhtmetega) oleks korralikult emaplaadi külge kinnitatud
8. Kruvi korpus kinni
9. Pane voolujuhe tagasi
10. Käivita arvuti
Kui ikka sama jama siis äkki mälupulk katki või graafikakaart katki. Mule ndal on sama probleemi põhjuseks olnud nii PSU=>emaplaadi vahelise pistiku lohakas kinnitus ja teisel juhul sain abi mälupulkade korraks väljavõtmisest.
Anna siis teada kas sai tööle.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
-IFFI-
HV kasutaja

|
03.01.2004 16:42:25
|
|
|
Sa said vast natsa valesti aru...asi ei ole arvutis arvuti on korras. Ma mõtlesin ainult monitori, et see nagu ei võta voolu sisse. lülitan sisse siis korraks tuluke läheb põlema ja kustub ka kohe ära ja nii iga lülitamise järgi. Sellepärast mõtlengi kas on lüliti pees või on miskit muud molul viga ..tasub lahtilõhkumist ja lülitit vahetada???
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jägermeister
Kreisi kasutaja
|
03.01.2004 17:29:00
|
|
|
jah ma sain sust täpselt õigesti aru. Monitor võtab nii 1 sekundiks voolu taha ja siis lylitub uuesti välja. minul oli ca 2 kuud tagasi täpselt selline viga ja vandusin tulist kurja. kõik sai aisse ja välja katkutud - ei mingit abi. viimase abinõuna võtsin korraks mälud välja ja panin nad tagasi omale kohale - ja monitor nagu nõiaväel ärkas ellu. Asi ons elles et monitor, kui saab vigase signaali, siis ta ise lylitab ennast välja. Ilmselt on vigane signaal mingist mäludega seotud asjast tulenev.. Proovi järgi ja ytle kas töötab. Ei võta ju palju aega korraks mälud välja võtta ja tagasi panna.. sama energiaga mida kasutasid siia reply tegemiseks oleks sul EHK juba asi korras (pead ma muidugi ei anna)
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fredu
HV veteran

|
03.01.2004 18:07:52
|
|
|
Täpselt sama jama oli mul tuttaval, monitori pilti ette ei võtnud. Lõpuks pärast metsikut mässamist sai tõstetud mälu esimesest dimmist viimasesse, pilt ees.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
2 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
-IFFI-
HV kasutaja

|
03.01.2004 18:34:41
|
|
|
Njahh, kahjuks ei aita see mälude värgendus. Proovisin teist monitoori ja teist masinat. Teine monitor töötasi ilusti ja teisel masinal kah ei töötanud see molu. Kaldun siiski arvama et asi võib ikka gi olla monitoris, sest kui ma panen ainult monitorigi vooluvõrku (ei pane seda arvuti ja monitoori vahelis kaablit kah järgi) siis kah ei jää põlema....tleb katsetada seda monitori lüliti vahetust...kas see on mingi hull raketi teadus??? ise pole nagu eriti kodus kah selle jootmiste värkidega, aga selliseid lihtsamaid asju on ikka ette tulnud???
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ten
HV kasutaja
|
03.01.2004 18:38:55
|
|
|
a, kas power lüliti on "digitaalne" või "analoogne" st, et kas lüliti jääb alla, kui tööle paned, või on hästi lühikese käiguga ja .... no saad aru küll
_________________ Sõida . . . aga ära mölise . . . |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
-IFFI-
HV kasutaja

|
03.01.2004 18:55:08
|
|
|
Digitaalne kindlati ei ole. Nupp ka nagu all ei jää, aga kui sisse-välja lülitan käib klõps läbi. Analoogne vast siis ikka. Mul on üks vana monitor olemas kus vast on kah pea sama lüliti ja sellepärast mõtlesingi proovida ära vahetada. Või saav kuidagi ka ilma lülitita proovida. Noh umbes et panen juhtmed otse kokku????
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ten
HV kasutaja
|
03.01.2004 19:07:17
|
|
|
kui all hoides töötab, siis võib kasu olla ...
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
-IFFI-
HV kasutaja

|
03.01.2004 20:00:55
|
|
|
All nagu ei saa hoida, kui vajutan sisse siis käib klõps läbi ja tuluke vilksatab ja on gi kõik. OK eks ma kakun lahti ja uurin tiba lähemalt assja. Loodan et puku pärast ei käi
LISATUD Nii lammutasin monitori laiali ja keerasin vist selle oma oskamatuse tõtu nüd täiega peeti. Nimelt läheb nn. kineskoobi küljest selline hõbepaberi moodi õhuke vaseriba esikorpuse külge. Ünmer selle akna raami on ta keritud, ilmselt läheb monitori esikülg selle vastu ( võibolla mingi maanduse jama). Nimelt ma tõmbasin selle kogemata ühest kohast kattki. Kui ma ta n.ö. kokku valsin, ja voolu järgi pistan ega siis miskit pauku ei käi?
Nüüd uurisin sisemust ja seda lüliti kohta ning oma lolli eaga mõtlesin et sildan lüliti juures need voolu kohad ära. Kui nii töötab siis on selge, et lüliti pees ja asjal on veel jumet.
Prät teeb siis muret minu postituse esimene lõik kõige rohkem.
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
-IFFI-
HV kasutaja

|
04.01.2004 14:40:49
|
|
|
Teen väikese tõsteka, et saada vastust oma eelnevale postile.
Sorry, mõttetu posti eest
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ten
HV kasutaja
|
04.01.2004 16:08:32
|
|
|
vaevalt, et siis lülitis asi on, aga võib olla ikka, kas kuskil mingeid kärssamise jälgi ega midagi muud kahtlast ei paista?
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
-IFFI-
HV kasutaja

|
04.01.2004 16:11:57
|
|
|
Ega ma pole seda sildamist veel proovinud.
Mulle teeb muret präät see hõbepaberi moodi vask lindike mis katki kakkusin
Kärsaka jälgi ei ole ega ei ole kusagilt tunda kah sellist lõhna
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ten
HV kasutaja
|
04.01.2004 17:01:37
|
|
|
selle lindi kohta ei oska midagi öelda
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
-IFFI-
HV kasutaja

|
04.01.2004 17:04:44
|
|
|
OK valsin ta n.ö. kokku ja sildan selle jama ära ning katsetan. Käib pauk siis käib.
[OFFTOPIC]Kui minu poolt enam poste edaspidi ei tul, siis võite hakata rahakoguma:P
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|