|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
indrek27
HV vaatleja
|
09.01.2012 16:57:16
|
|
|
kas magness mitte rooste vastu ei olnud?
_________________ Teeme lapse või ostame iPhone'i? |
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
0 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
09.01.2012 17:51:28
|
|
|
Ei tea täpselt. Tean vaid, et mingi varras seal on ja seda miski söövitab vms, näeb kole välja
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
19.02.2012 01:58:56
|
|
|
kuidas peaks ette valmistama seina tegelikult küll akna augu osa et värv maha ei tuleks. märkasin, et mõlemil aknal mis mul on. elutoa ja köögi omas on värv pragunenud ja lahti. Ma ei oska selle materjali nime anda mis seal all on. kergelt helepruuni värvi on või selline beezikas. nõuka aegne telliskivi maja
äkkki on mingi vahen mida peaks enne värmist peale lükkama või on asi ehk selles, et seda akanaugu seina osa on värvitud nii palju kordi, et see tuleksi kõik maha võtta ja uuesti värvida. aga ikkagi mis oleks hea idee seina ettevalmistamisel et ei peaks kartma värvi maha koorumist. ja mis värvi kasutada võiks, kas vana "head" emailvärvi?
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
2 :: |
38 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
19.02.2012 09:46:14
|
|
|
aja lahtine maha, niiskuskindel pahtel selga (see nüüd ka valget värvi olemas), tõmba niiskustõkke kerge lahus selga... Mul pole küll kuskilt kooruma hakanud. Seinad enamasti selle läikega värviga värvitud. Nüüd mingi bindo 7-ga või Alpina soodukatega(minu meelest parem kui bindo).
Aga tugevama kaitse värvigas saad kõrgema nr-ga värvi kasutades.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
19.02.2012 16:06:25
|
|
|
tänud
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
38 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
19.02.2012 16:18:13
|
|
|
| Magic kirjutas: |
aja lahtine maha, niiskuskindel pahtel selga (see nüüd ka valget värvi olemas), tõmba niiskustõkke kerge lahus selga... Mul pole küll kuskilt kooruma hakanud. Seinad enamasti selle läikega värviga värvitud. Nüüd mingi bindo 7-ga või Alpina soodukatega(minu meelest parem kui bindo).
Aga tugevama kaitse värvigas saad kõrgema nr-ga värvi kasutades. |
Kas sellest oleks kasu ka paneelmaja lae puhul? Maja aastast 64, viimase korruse lagi. Minevikus on sinna kollakat laevavärvi vms pandud, laiguti. Ilmselt seepärast, et lasi läbi. Nüüd on majal uus katus, aga Vivacolor F pahtel, mida siseviimistleja peale kandis, ei nakku hästi ning koorub maha päevade jooksul. Osaliselt.
Niiskuskindel pahtel ja niiskustõke oleks lahendus, siis laevärv?
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
19.02.2012 16:46:18
|
|
|
Probleem ilmselt sügavam - katuse õhutusega on võib-olla võssa pandud. Ja kuna puudub ka toa aurutõke, siis niiskust läheb katusesse aina juurde, üleval aga puudub hea õhutus nii et niiskus jääb soojustusse, paneeli kauemaks kui peaks.
See mõjutab, aga iga tavavärviga värvitud või pahteldatud lage... ehk ei püsigi miski laes. Kontrollida, aga teooria paikapidavust raske.
Seega pigem pritsiks lae veega üle ja prooviks sealt võimalikult palju seda vana värki lahti saada, siis punane või sinine lakke ja mõne aja möödudes niiskuskindel pahtel lakke, Bindo 20 lakke ja asi vask (kuigi see värv pole kahjuks matt).
Ehk kui nagunii pidev jama, siis tasuks kasvõi mingi väike lõik prooviks teha.
Mina testinud ka seda betoonile mõeldud nakkekrunti, aga see tundus kehvem kui lahjendatud niiskustõke
Samas üldiselt palju edu, juba kord kooruma hakanud pinda suht jebla teha
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DonNiger
HV Guru

|
20.02.2012 23:29:58
|
|
|
MelesMeles, tõmba jämeda liivapaberiga karedaks, natuke kangeb niiskustõke peale (ise kasutan neid konsentraate, roosa jääb pahtli alla paremini, ei anna tooni).
Selle F asemel võiks alumise kihi betoonialusel peenpahtliga panna.
_________________ Müüa EOS 50D |
|
| Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
19.03.2012 10:16:24
|
|
|
Mul on kodus rattad seinale riputatud umbes sellise hoidjaga:
Spoiler 
aga nüüd enam ei püsi ühe ratta hoidja enam ilusti. Tegu on tavalise paneelmajaga ning konkreetses kohas on sein suhteliselt õhuke - kusagil 3 cm hinnanguliselt tuli auku puurida tüübli jaoks ning edasi on tühjus. Ehk siis hoidja tuligi ära kuna tüübli jaoks on ruumi vähe (ja kruvi jaoks jõudu veel vähem). Kuidas antud juhul oleks hea kinnitada jalgrattahoidjat? St mulle tuleb silme ette mingi sedasorti võimalus/lahendus, kus saab "kruvi" läbi augu lükata ning seina sees siis läheks "kruvi" harali ning toetaks seestpool vastu seina (iseasi, kas sellist "ämblikku" on üldse olemas). Ei oska hästi seletada aga äkki saate aru...
Või on muud head ideed? Ma seina väga auklikuks ei tahaks puurida(ehk siis uut auku teha) kuna mõnes kohas on ilmselt metallkarkass lähedal vastas ning ei saagi mõistliku sügavusega auku teha.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
19.03.2012 10:50:14
|
|
|
Ahha, sellised asjad on olemas siis mitte ainult mu haiges fantaasias vaid päriselus . Tänud, uurin.
Hind on muidugi muljetavaldav...
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
19.03.2012 10:54:09
|
|
|
See hind on 100tk kohta
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
| Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
19.03.2012 10:57:04
|
|
|
| lauri kirjutas: |
| See hind on 100tk kohta :) |
Oh jah, ma tunnen end praegu ikka eriti blondiinina. :)
Spoiler 
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
19.03.2012 12:38:11
|
|
|
Analoogseid peaks ka ehituspoodides leiduma, nt. Bauhof/Bauhaus.
6mm topeltkipsi omasid peaks omal ka kodus mõned veel järgi olema, huvi on, võin homme tööle kesklinna kaasa võtta.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
24.03.2012 18:31:02
|
|
|
| ivokas kirjutas: |
| Jäi üks keris silma: http://www.skamet.ee/?id=83 Lähemal uurimisel selgus, et materjalina on kasutusel tavaline teras, koldelaelt 6mm ja külgedelt 3mm. Pikk sellise eluiga olla võib? |
| Black66 kirjutas: |
Mina panin enda sauna Tatpari toote.
http://www.tatpar.ee/ee_sauna.html
Täpsemalt siis Saunaahi V - 2S, ostsin ta otse tehasest, konatkid on lehel olemas ning siis oli hinnaks umbes 3000 vana raha. Hetkel jookseb kolmas suvi ning suvel kütan umbes 2-3 korda nädalas. Kestab küll, vähemalt siiani. Ainus asi, mis hetkeseisuga natukene kurvastab, on see, et liigse kuumuse tõttu on ukse ümbert värv valgeks põlenud. Sama asi pidi ka kummitama Skameti keriseid. Skameti omad on vist natukene kallimad, kuigi teras ei tohiks paksem olla, kui Tatparil. Kui tahad aga, et värv ära ei põleks, osta Harvia või IKI, mis minuarust rohkem juba prestiiži asi. |
Noh nüüd olete mõlemad ahjusid juba ehk mõnda aega kasutanud.
Kuidas muljed on? Mul ka hetkel ilmselt valik Tatpar V2 ja Skamet P216 vahel
Ehitusfoorumit lugedes nagu kiidetakse Skameti oma veidi rohkem. Samas on muidugi kallim ka - 261€ VS 325€.
Kas tasub see 64€ rohkem maksta või mitte?
Üks pisike Harvia (M3SL) on ka tegelikult samas hinnas umbes.
http://skamet.ee/?id=76
http://www.tatpar.ee/ee_sauna.html
http://www.harvia.fi/content/et/44/509/Harvia%20M3%20SL.html
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Risku
HV vaatleja

|
24.03.2012 20:37:10
|
|
|
Osta kaalu järgi: mis kõige raskem, see kõige paksemast materjalist ja kestab tõenäoliselt kõige kauem vastu. Harvia ahjud, mis poes näha olnud on kõik väga kerged.
_________________ Loopige mind vobladega, kroonide ja rubladega!
It acquires because of the cotton 100% and true goodness is understood. |
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
25.03.2012 22:31:31
|
|
|
Kes saab eritellimusel tehtud lihtsa puitvoodiga aidata?
http://www.on24.ee/sisustus/voodid_madratsid/voodid/6824
Vajan analoogset, kuid kogupikkusega alla 201cm ja madratsile pikkusega 195cm.
Toa seinast radikani on 202,5 cm, seega pikemat voodit ei mahuta. Keskkütteradikas ulatub voodi taha 30cm ulatuses, ja jääks siis voodist vaid 1-2cm kaugusele. Võib see muid probleeme tekitada voodile peale selle, et varvastel on talvel soojem?
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
05.04.2012 20:37:05
|
|
|
kas kellelgi on põrandakatteks spoonparkett? Kas on palja jalaga astudes külm nagu laminaat või mitte
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha |
|
| Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
05.04.2012 20:47:33
|
|
|
| namstoop kirjutas: |
Noh nüüd olete mõlemad ahjusid juba ehk mõnda aega kasutanud.
|
Talvel üritus seisis . Aga ma sain ühe aasta kasutatud isendi aitäh eest, ei mäleta hetkel, millise tootja oma.
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Black66
HV Guru

|
05.04.2012 21:01:16
|
|
|
| namstoop, minu oma on kasutusel umbes 6 kuud aastast ning juba neljas hooaeg hakkab kohe minema. Siiani toimib täpselt samahästi, kui esimesel aastal. Kui see ei morjenda, et ukse kõrvalt värv valgeks tõmbab, siis selle raha eest on aparaati küll ja veel. Siis kui mina ta ostsin, oli kasutusel olev metall väga paks ning kui mälu ei peta, oli tollal nt V-2S kaal 78kg ning V-3S 90kg, hetkel on kaalud 10kg võrra väiksemad, ilmselt siis kokkuhoid materjali pealt. Üldiselt julgen soovitada.
|
|
| Kommentaarid: 419 loe/lisa |
   |
343 |
|
| tagasi üles |
|
 |
greaper
HV kasutaja

|
05.04.2012 21:23:43
|
|
|
| tsitaat: |
Toa seinast radikani on 202,5 cm, seega pikemat voodit ei mahuta. Keskkütteradikas ulatub voodi taha 30cm ulatuses, ja jääks siis voodist vaid 1-2cm kaugusele. Võib see muid probleeme tekitada voodile peale selle, et varvastel on talvel soojem? icon_rolleyes.gif
|
osta too sama ära, lammuta yks ots lahti (peaks olema kruviga ja kui on ka tyybel löödud, siis haamriga köksides tuleb liimist lahti küll ) vöta tikksaag (või käsisaag) löika yleliigne maha, paari kruviga kokku tagasi ja ongi olemas. Poest ostetud voodile vast soojus muret ei tekita (reeglina seal surnud puit juba), kui aga lased teha, siis tavaline tislerikuiv puit kipub soojas kokku tömbama ja pragunema.
_________________ Psychologists usually attribute belief in conspiracy theories to a number of psychopathological conditions such as paranoia, schizotypy, narcissism, and insecure attachment, or to a form of cognitive bias called "illusory pattern perception". |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
05.04.2012 22:02:41
|
|
|
| Black66 kirjutas: |
| namstoop, minu oma on kasutusel umbes 6 kuud aastast ning juba neljas hooaeg hakkab kohe minema. Siiani toimib täpselt samahästi, kui esimesel aastal. Kui see ei morjenda, et ukse kõrvalt värv valgeks tõmbab, siis selle raha eest on aparaati küll ja veel. Siis kui mina ta ostsin, oli kasutusel olev metall väga paks ning kui mälu ei peta, oli tollal nt V-2S kaal 78kg ning V-3S 90kg, hetkel on kaalud 10kg võrra väiksemad, ilmselt siis kokkuhoid materjali pealt. Üldiselt julgen soovitada. |
Ma ostsin juba Skameti oma ära.
Aga mis kive soovitatakse tänapäeval. Ise põllult korjata, poest mingeid ümmargusi, nurgelis, suuri, väikeseid?
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Black66
HV Guru

|
05.04.2012 22:06:18
|
|
|
http://www.harvia.fi/content/et/40/538/Kerisekivid.html
Ise kasutan neid kive, väiksemaid, sest neid saab tihedamalt paigutada. Põllult võid kive korjata, kuid paratamatult satuvad sinna hulka ka kivid, mis sul üsna kiiresti murenevad ja pudiks muutuvad. Hiljem on küllalt tüütu seda kõike välja kraamida ja uutega asendada.
|
|
| Kommentaarid: 419 loe/lisa |
   |
343 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
15.04.2012 22:18:15
|
|
|
| greaper kirjutas: |
Toa seinast radikani on 202,5 cm, seega pikemat voodit ei mahuta. Keskkütteradikas ulatub voodi taha 30cm ulatuses, ja jääks siis voodist vaid 1-2cm kaugusele. Võib see muid probleeme tekitada voodile peale selle, et varvastel on talvel soojem? icon_rolleyes.gif
|
osta too sama ära, lammuta yks ots lahti (peaks olema kruviga ja kui on ka tyybel löödud, siis haamriga köksides tuleb liimist lahti küll ) vöta tikksaag (või käsisaag) löika yleliigne maha, paari kruviga kokku tagasi ja ongi olemas. Poest ostetud voodile vast soojus muret ei tekita (reeglina seal surnud puit juba), kui aga lased teha, siis tavaline tislerikuiv puit kipub soojas kokku tömbama ja pragunema. |
Arvatavasti teengi nii, tänud. Üks eritellimusel voodeid tootev töökoda soovitas täpselt sama teha.
Kas keegi siit oskab soovitada kohta, mis teeks vineerist või puidust 2 eri mõõtudega garderoobikappi valmis? Vaja kahte tuppa nurgakappe, u 60 laius ja 60 sügavus.
|
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
24.04.2012 21:07:15
|
|
|
On keegi kokku puutunud läbivooluga elektrilise veesoojendi? Krt neid Eestis praktiliselt ei müüda miskipärast. Saksamaal ja seal kandis on hästi populaarsed. Tundub täiesti mõistlik lahendus kui on vaja vahel harva ja kui siis kiiresti sooja vett. Pole mõtet mingit 100 l pütitäit soojendada.
Ühesõnaga umbes sellist asja tahaks:
https://stangl-versand.de/shop/CBH-7-Clage-Durchlauferhitzer-Untertisch-7-kW
Ehket 6-7kW, 400V, vähemalt 3,5-4 l minutis 40 kraadist vett.
kui keegi teab, et kusagil müüakse, siis oleks jube tore infi saada.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
25.04.2012 11:21:03
|
|
|
ma olen selliseid asju näinud mis paned kraanile topsiku otsa, juhe seina ja kohe tuleb kuum vesi.
temp. reguleerida muidugi ei saa.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
25.04.2012 17:34:09
|
|
|
Suhteliselt ägedad asjad, aga enamasti lõppeb selle kasutamine maja pimedaks laskmisega
Alla 25A peakaitsme puhul pole mõtet seda 7kW süsteemi aretada. Lisaks eeldus, et elektrisüsteem on tasakaalustatud st. võimalikult palju eraldi liine kilbis, mis saab ümber mängida.
------------
Samas mind pani küll asi mõtlema, et ehk uut juhtmestiku vedades võiks selliste jubinatega arvestada.
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
25.04.2012 21:33:08
|
|
|
Kas pisikene gaasiboiler ägedam pole?
4l/min on ikka naljakas kogus.
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
25.04.2012 22:11:02
|
|
|
Noh mul läheb saun-suvilasse. Gaasitoru sinna ei tule. Ming ballooniga mässates läheks vist tiba jamaks. Ja kalliks?
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
25.04.2012 22:14:46
|
|
|
See elektri lahendus igal juhul odavam...sooja vee saab vähemalt kätte.
Gaasi vaimustus kipub üldse vaibuma - hind tõusnud. Kui just sulle Venemaalt balooni ei tooda
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
25.04.2012 22:27:29
|
|
|
Veerand klaasi sekundis sooja vett saada.
Kui vaja korraks kütta ja tal mingi mahuti on, siis kindlasti okei.
Jooksvat vett sellega ei tee?
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
25.04.2012 22:35:30
|
|
|
Mario., muidugi teeb jooksvat vett, osad on sellised mis käivad otse dušši külge jne. Need teevad 3.6l/min tavaliselt 40 kraadiseks. Saksamaal väga levinud teema, et igal kraanil on selline küljes ja mingit keskset soojavee trassi ei veeta. Põhimõtteliselt on lõppkokkuvõttes ju säästlikum, energiat kulub ainult soojendamise hetkel, toru on lühike ja kaod väikesed.
Nii et kui keegi juhtub hetkel Saksamaal olema ja nt autoga tagasi tulema, siis võiks ühendust võtta. Tahaks lasta sealt ühe kiirelt tuua.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
25.04.2012 22:46:14
|
|
|
nendega peab enne vee jooksma panema, muidu on kärsakas ka kohe
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
25.04.2012 23:11:30
|
|
|
Eestis pigem küsimus, et kes paneks vee lähedusse 400V seadme
Ilma rikkevooluta seda ei tee...
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
25.04.2012 23:18:51
|
|
|
| Magic kirjutas: |
Eestis pigem küsimus, et kes paneks vee lähedusse 400V seadme
Ilma rikkevooluta seda ei tee... |
Miks see Eestis olulisem küsimus on kui kusagil mujal?
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
25.04.2012 23:42:54
|
|
|
| Enamus vanu süsteeme ei vasta uuematele standarditele. Seega see siin aktuaalsem, kui mujal.
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
10.05.2012 10:23:32
|
|
|
Hetkel on paneelmajas vanad nõuka-aegsed puitraamidega aknad ning rõduuksed. Ehk siis raamid "hingavad" liigagi hästi ning aknaklaasid on kõverad. Olen mõtelnud, et võiks uued aknad lasta panna.
1. Kas eelistada raamide puhul plastikut või puitu? Korra eelmises elukohas sai seesama tee läbitu ning plastraamid tundusid hingamise poolest täitsa head. Seda enam, et hinnavahe on vist puidul ja plastil märkimisväärne? Samuti saab ju tänapäeval jätta aknalingi nö. poolde vinna ehk siis sisuliselt kinni aga õhk liigub.
2. Millist tootjat eelistada, millist vältida? Eelmine kord oli Glaskek partneriks, vaatan, et praeguseks on nad pankrotti läinud.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
10.05.2012 12:57:14
|
|
|
Mul on Plasto aknad (plastikust). Eelnevalt olid ka väga vabalt hingavad puitraamid ees.
Praeguseks on selline, et kuna paneelikas on suhteliselt korda tehtud (soojustused jms), siis maja ei hinga enam nii, nagu võiks. Samuti on aknad vist isegi imeliselt hästi pandud, mingit "õhulekket" pole. Kahjuks on ventilatsioon jätkuvalt iganenud.
See tähendab seda, et nt korraliku pesuskäigu järel on vannituba ja ka osa elamist korralikult niiskust täis (annab tunda kuni aken irvakile teha). Talvel on tavaline, et aknaraamide alumine äär on märg (toapoolt).
Kui paneelikas sooja peab ja raha on, siis igal juhul eelista puitraame, mis hingavad jms.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
10.05.2012 13:03:55
|
|
|
Unustage see 'hingamine' ära, ükski aken ei hinga sul midagi. Kui 'hingab', järelikult pole õhutihe.
Vannituppa pange korralik ventilatsioon + paar nö. fresh klappi tubadesse.
Pisikese plastmassist kanalivendi võite ära unustada, see on rohkem lastele mängimiseks...
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Voyage
HV Guru
|
10.05.2012 13:19:12
|
|
|
õpetage kuidas/millega plastaknal neid liiste lahti saaks? Ma üritasin nii kruvikeerajaga kui ka noaga. Kruvikeerajaga tegin ainult täkked sisse (liist küll natukene liikus aga rohkem ikkagi sai seda lõhutud). Noa pistsin pikkupidi vahele, et painutamise pind suurem oleks aga ei jõudnud küll liistu lahti lükata
|
|
| Kommentaarid: 826 loe/lisa |
   |
655 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
10.05.2012 13:44:09
|
|
|
Üks hetkel ilma postitusõiguseta kasutaja saatis sellise kommentaari, tema lahkel loal avaldan:
Just elasin aknavahetuse üle. viimistleja teeb täna veel palesi.
Võtsin pakkumised viiest erinevast firmast. puidu ja plastiku vahe on tõesti märkimisväärne. kui nt 4 suure akna hind klaasmerkis koos paigalduse ja viimistlusega oli u 1500 siis haapsalu uksetehasest ainult paljad puitaknad 2800.-
Kõige soodsamad pakkumised tulid klaasmerkist, plastost ja aknakojast. odav aken tegi tegelt u. 50.- võrra kõige soodsama pakkumise kuid klienditeenindus oli aeglane. hinnapakkumine võttis neil 2 nädalat aega, teised firmad reageerisid max kahe päevaga.
konsulteerisin ka ühe tuttavaga ehitusfirmast võrreldes plasto ja klaasmerki pakkumisi.
sisuliselt olid täpselt samad. üks firma kasutab ühe tootja profiile ja teine firma teise omi. schülco jms on mõlemad euroopa suurimad plastprofiilide tootjad ja selles suhtes neil vahet pole.
küll aga pööra tähelepanu nende esialgsetele pakkumistele. klientide meelitamiseks tehakse need võimalikult odavad.
Ma näiteks valisin juurde veidi kallima profiili, paksema välise klaasi heli summutamise eesmärgil, puidust aknalauad ja välise plekist liistude ringi.
valisin klaasmerki pakkumise aktiivse klienditeeninduse ja kiire töö tõttu.
4 kahepoolset aknent mõõtudega umbes 1400x2400, veeplekid, aknalauad, paigaldus, prügi äravedu ja viimistlus tulid kokku natuke üle 1600.- puhtalt aknad olid 850.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaspar00
HV Guru

|
10.05.2012 14:42:07
|
|
|
Hetkel on paneelmajas vanad nõuka-aegsed puitraamidega aknad ning rõduuksed. Ehk siis raamid "hingavad" liigagi hästi ning
aknaklaasid on kõverad. Olen mõtelnud, et võiks uued aknad lasta panna. |
ma oleks sinu asemel pigem rõõmus, ostaks purgi valget värvi, liivapaberit ja kleebitavat vahtkummtihendit, mitte ei hakkaks neid vahetama, kuradi raske on tänapäeval normaalset korterit leida kus on õiged aknad säilind ja mis ei näe seejuures seest välja nagu oleks seal viimased 25 aastat bomchid läbu pand.
õpetage kuidas/millega plastaknal neid liiste lahti saaks? Ma üritasin nii kruvikeerajaga kui ka noaga. Kruvikeerajaga tegin ainult täkked sisse
(liist küll natukene liikus aga rohkem ikkagi sai seda lõhutud). Noa pistsin pikkupidi vahele, et painutamise pind suurem oleks aga ei jõudnud
küll liistu lahti lükata |
pahtlilabidas vmt laiem asi, üsna vinsekst materjalist on need plast liistud, väga äralõhkumis hirmu pole. kruvikas jätab jah täkked ja pole parim vahend selleks
|
|
| Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
10.05.2012 18:16:52
|
|
|
| kui paneelmaja korterit müüa tahad, siis puitaknad tõmbavad kenasti hinda alla. aga vannitoas kui on omaaegne ventilatsiooni toru, siis lõhkuge maha. mina endal lõhkusin maha ja see oli seest ikka rämedat jama täis. pärast hakkas õhk väga hästi liikuma ja vannituba oli alati kuiv.
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
10.05.2012 18:19:42
|
|
|
| vipu kirjutas: |
| kui paneelmaja korterit müüa tahad, siis puitaknad tõmbavad kenasti hinda alla. |
Miks täpsemalt? Ning kas mõtled uusi või vanu puitaknaid... või üldisemalt?
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
10.05.2012 18:20:38
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
| vipu kirjutas: |
| kui paneelmaja korterit müüa tahad, siis puitaknad tõmbavad kenasti hinda alla. |
Miks täpsemalt? Ning kas mõtled uusi või vanu puitaknaid... või üldisemalt? |
ma mõtlen neid vanu. kui teistel on pakettaknad ees, siis kohe üks hea põhjus tingimiseks.
edit: ma elan ise puumajas, mul on 5 akent millest neli on pakettaknad ja üks siis originaal. tegin kõik korda, värvisin ära ja 2 aastaga on päike värvi rullikeeranud.
raha läks aknale ka omajagu - värv maha, lihvimine, puupahtliga pahteldamine, liimine, krunt, värv. oleks võinud kohe paketi panna.
viimati muutis vipu 10.05.2012 18:22:56, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
10.05.2012 18:22:00
|
|
|
Ahha. Ma arvasin juba, et kui on uued puitaknad siis on see argument hinna alla kauplemiseks.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
10.05.2012 22:51:26
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
Ahha. Ma arvasin juba, et kui on uued puitaknad siis on see argument hinna alla kauplemiseks.  |
Korralikust puidust uus on väga hea nagu ka need eritellimuse väikepartiid vene ajast.
Samas kui võtta see tüüpiline kiirkuivatatud puit vs taaskäitlemata plastik, siis plastikut eelistaks kindlasti.
Taaskäideldud plast on tohutult rabe
Seguvannid ja plastämbrid on selle ehe näide...
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|