Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Meditsiinivaatlus (vaimne ja füüsiline tervis) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 618, 619, 620  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kuidas pooldaksid kanepi legaliseerimist Eestis?
Pooldaksin meditsiinilistel põhjustel kasutamist
18%
 18%  [ 53 ]
Pooldan täielikku legaliseerimist
35%
 35%  [ 105 ]
Ei poolda
33%
 33%  [ 99 ]
Olen erapooletu
12%
 12%  [ 36 ]
hääli kokku : 293

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
-KRANTS-
vitamiinidiiler
-KRANTS-

sõnum 07.02.2012 17:42:22 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
-KRANTS- kirjutas:
Sellepärast, et, nagu ma samas postituses juba mainisin, maksan ma makse ja tahan selle eest midagi saada.
Saad seda mis on ette nähtud, mitte oma suva järgi mis pähe tuleb. Oma sigatsemise tõttu jätad nii mõnegi tõsise hädas olija ilma abist ja/või tekitad arstidele lisakoormust.

ma e isaa üldse aru, milles on teema? Mis see üldse teiste perset torgib, kas ja kui palju ma riigilt tagasi nõuan? Sellised moraalijüngrid, et vähe pole. Et mitte riiki liialt koormata, ei tasu rattaga sõites jalaluid ka puruks kukkuda, et siis ravi saada.
Minu poolest võiks see ravikindlustusmakse ka mitmeid protsente kõrgem olla, kui selle eest midagi ka saaks (näiteks hambaravi, mis ei tule kõne allagi).
Arvestades, kuidas mind kunagi töötukassast pikalt saadeti, kuigi terve elu on mu palgast vastav makse kinni peetud, ei kavatse ma ühtegi senti jätta riigilt tagasi nõudmata, mille vastu neil seadus puudub, et ma ei tohiks neid ära kasutatud. Olgu lapsik jutt või mitte, aga nii on...
Kommentaarid: 364 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 243
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.02.2012 17:44:44 vasta tsitaadiga

Parem maksta ja loota, et seda tagasimakset vaja ei lähe.
Kõige hullem on siis, kui ei maksa ja sul seda tagasimakset hädasti vaja thumbs_down.gif
täpselt sama seis on ka kindlustusfirmadega. Maksad ja loodad, et midagi ei juhtuks

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.02.2012 17:49:15 vasta tsitaadiga

-KRANTS- kirjutas:
Mis see üldse teiste perset torgib, kas ja kui palju ma riigilt tagasi nõuan?
Selle arvelt, et sa käid oma probleeme vales kohas lahendamas saadeti mind luumurruga kiirabist kiirelt minema enne, kui suudeti marrastused korralikult üle vaadata-puhastada kuna arstid pidid teiste inimestega tegelema hakkama.
-KRANTS- kirjutas:
Minu poolest võiks see ravikindlustusmakse ka mitmeid protsente kõrgem olla, kui selle eest midagi ka saaks (näiteks hambaravi, mis ei tule kõne allagi).
Kas sa kujutad ette umbes mitme keskmise kuupalga kindlustuse jagu raha kulub ühe luu fikseerimiseks operatsioongia? Või siis infarkti järgse taastusravi jaoks? Tervisekindlustus töötabki selle põhimõttega, et kõik maksavad suhteliselt kopsaka summa kuid sellest lõviosa läheb raskemate üksikjuhtude peale. Hambaravi on aga niivõrd laialdane probleem, et selle täielikuks korvamiseks tuleks kindlustusmakseid tõsta vähemalt kolmandiku võrra.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 07.02.2012 17:56:49 vasta tsitaadiga

Hambaravi jaoks võtad SMS laenu mida tagasi ei maksa. thumbs_up.gif
Tartus pidavat olema mingi tüüp, kes sedasi lasi pool sahtlit korda teha.

Point selles et vara pole ja palga saab sulas kätte.

Terror
HV veteran
Terror

sõnum 07.02.2012 18:14:34 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Hambaravi jaoks võtad SMS laenu mida tagasi ei maksa. thumbs_up.gif
Tartus pidavat olema mingi tüüp, kes sedasi lasi pool sahtlit korda teha.

Point selles et vara pole ja palga saab sulas kätte.
Pärast tullakse lüüakse ainult sahtel jälle tühjaks icon_lol.gif
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 91
tagasi üles
-KRANTS-
vitamiinidiiler
-KRANTS-

sõnum 07.02.2012 18:32:47 vasta tsitaadiga

HoHo-l tõmbaski kenasti sae käima thumbs_up.gif
Baidevei, sinu luumurd oli enne, kui mina EMOs süsti sain, seega minu pärast sind minema ei saadetud. Edaspidi võib see, aga, juhtuda küll...
Mind eriti ei huvita, mitme kuupalga ulatuses kulub raha, kui sa jalaluu puruks kukud. Minu meelest võiks riskigrupi inimesed (sinusugused ratturid, ekstreemsportlased jmt) maksta 75% oma sissetulekutest haigekassale, et teid kokku lapitakse jälle. miks peaks minu kuupalgad selleks kuluma, kui ma ei kakerda libedal jääl, ega käi käsipuudel rulaga pead lõhki kukkumas? Kui mina ei tohi erakorralises käi süsti saamas, kui mul peast või persest valutab, siis tõepoolest võiks kõik ektreemsportlased ja jalgratturid esimese korraga ennast surnuks kukkuda, kuna nenede lappimiseks kulub raha ja aega sedavõrd palju, et äge liigesepõletik või sapikivid polegi enam midagi, mille pärast rahatut riiki koormata arstil käimistega thumbs_up.gif

2012 detsembris t uletage mulle meelde, et ma kokku arvutaksin, palju ma HÄDAVAJALIKU arstiabi saamiseks oma raha aastaga olen kulutanud. Siis ma avaldan oma arvamuse selle sotsiaalabi süsteemi kohta... Krdi luumurrud (loe: ettevaatamatusest põhjustatud vigastused) my ass...
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.02.2012 18:39:05 vasta tsitaadiga

-KRANTS- kirjutas:
Baidevei, sinu luumurd oli enne, kui mina EMOs süsti sain, seega minu pärast sind minema ei saadetud. Edaspidi võib see, aga, juhtuda küll.
Point oli, et sinusugused käivad seal arstide aega ja haigekassa raha raiskamas selle asemel, et korrektselt õige arsti juurde minna ning ajutise leevenduse asemel normaalset ravi saada.
-KRANTS- kirjutas:
Mind eriti ei huvita, mitme kuupalga ulatuses kulub raha, kui sa jalaluu puruks kukud.
Ning mind ei huvita su probleemid töö juures kui on vaja arstiabi saada. Oleme nüüd võrdsed?
-KRANTS- kirjutas:
miks peaks minu kuupalgad selleks kuluma, kui ma ei kakerda libedal jääl, ega käi käsipuudel rulaga pead lõhki kukkumas?
Milles probleem? Hakka eraettevõtjaks ja jäta omale palk ametlikult välja maksmata. Seeläbi saad kogu teenistuse omale ning ravikindlustust ei maksa. Ravi eest aga maksad täpselt nii palju kui palju see reaalselt väärt on. Ehk siis elu nagu USAs kus kopsupõletiku puhul maksad veel mitu aastat ravi takkajärgi kinni. Peaks ju meeldima sulle, keegi ei kuluta "sinu" raha vaid ise kontrollid kõike.
-KRANTS- kirjutas:
Krdi luumurrud (loe: ettevaatamatusest põhjustatud vigastused) my ass.
Kuidas kommenteerid seda, kui mu isa sai ~1.5a tagasi infarkti ning senine taastusravi on läinud maksma rohkem, kui ta viimase 10a teenistus? Su näkane õlavalu on selle kõrval nohu ning ei ole vähimatki põhjust sul siin vinguda.
tagasi üles
-KRANTS-
vitamiinidiiler
-KRANTS-

sõnum 07.02.2012 18:44:16 vasta tsitaadiga

Ho Ho, ma olen 100% kindle, et ma olen viimase 1,5 kuuga rohkem pappi oma tervise heaks tagunud, kui su mitme kuu sissetulek, seega mind eriti ei koti palju mingi taastusravi või luumurru lappimine maksab ja kes/kus seda teostab. Samamoodi võiks ju arstile minna kuskile kapa-kohilasse, kuna seal pole inimesi, kes arsti kallist aega raiskaks.
Jutu lõpetuseks mainin veel ära, et see vaidlus ei vii meid mitte kuskile. Sina käi luumurde arstil lappimas, mina käin simuleerimas ja pseudoprobleeme endale külge mõtlemas. Seni kuni läbi ei hammustata on JOKK thumbs_up.gif

Ühendust saab siin: https://www.facebook.com/groups/1953700414852281/
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.02.2012 18:57:03 vasta tsitaadiga

-KRANTS- kirjutas:
Ho Ho, ma olen 100% kindle, et ma olen viimase 1,5 kuuga rohkem pappi oma tervise heaks tagunud, kui su mitme kuu sissetulek, seega mind eriti ei koti palju mingi taastusravi või luumurru lappimine maksab ja kes/kus seda teostab
Kuna see ei tundu sulle eriliseks probleemiks olevat siis mis hea pärast ei võinud sa asju ajada õigeid kanaleid pidi?
tagasi üles
-KRANTS-
vitamiinidiiler
-KRANTS-

sõnum 07.02.2012 19:19:32 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
-KRANTS- kirjutas:
Ho Ho, ma olen 100% kindle, et ma olen viimase 1,5 kuuga rohkem pappi oma tervise heaks tagunud, kui su mitme kuu sissetulek, seega mind eriti ei koti palju mingi taastusravi või luumurru lappimine maksab ja kes/kus seda teostab
Kuna see ei tundu sulle eriliseks probleemiks olevat siis mis hea pärast ei võinud sa asju ajada õigeid kanaleid pidi?

ma kirjutasin juba varem- kuna perearsti tööaeg on samal ajal, kui minu tööaeg, siis ei ole see võimalik ilma, et ma ajas ja rahas kaotaks.
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 07.02.2012 19:31:17 vasta tsitaadiga

-KRANTS- kirjutas:
ma kirjutasin juba varem- kuna perearsti tööaeg on samal ajal, kui minu tööaeg, siis ei ole see võimalik ilma, et ma ajas ja rahas kaotaks.

Õige aeg vahetada perearsti ?
Enamikes keskustes on vastuvõtud 8 - 18 (tõsi, osadel päevadel hommikul, osadel õhtul vms, sõltub keskusest). On ka keskusi, kus on vastuvõtt (või vähemalt konsultatsioon) laupäeviti...

Normaalkoormusega tööinimesele täitsa sobib...
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 07.02.2012 19:46:20 vasta tsitaadiga

-KRANTS-, söö mandariine rohkem
-KRANTS-
vitamiinidiiler
-KRANTS-

sõnum 07.02.2012 19:47:26 vasta tsitaadiga

Tiim kirjutas:
-KRANTS-, söö mandariine rohkem

thumbs_up.gif sööngi. Aga õlavalule ei mõju icon_biggrin.gif
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 07.02.2012 22:47:57 vasta tsitaadiga

-KRANTS-, aga igatepidi on siis ägedam käia EMO-s valuvaigistavaid süste nuiamas, selmet korralikult erialaarsti juures oma murele lahendust saada? Aru ma ei taipa, kuidas saab tõesti nii lapsik olla?
tagasi üles
-KRANTS-
vitamiinidiiler
-KRANTS-

sõnum 07.02.2012 22:50:19 vasta tsitaadiga

Fukiku kirjutas:
-KRANTS-, aga igatepidi on siis ägedam käia EMO-s valuvaigistavaid süste nuiamas, selmet korralikult erialaarsti juures oma murele lahendust saada? Aru ma ei taipa, kuidas saab tõesti nii lapsik olla?

oelks ma teadnud, et mulle seal ainult valuvaigistisüst tehakse, siis ma saaks neid diclac'i (ticlac'i?) süste ka väiksema jalavaevaga ja igapäevaselt icon_biggrin.gif See ei olnud küll asi, mis mind sinna meelitaks.
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 07.02.2012 22:59:36 vasta tsitaadiga

-KRANTS- kirjutas:
Fukiku kirjutas:

oelks ma teadnud, et mulle seal ainult valuvaigistisüst tehakse, siis ma saaks neid diclac'i (ticlac'i?) süste ka väiksema jalavaevaga ja igapäevaselt icon_biggrin.gif See ei olnud küll asi, mis mind sinna meelitaks.
No oma murele sa ju sealt lahendust ei saagi - EMO ei saa sinu kroonilisi terviseprobleeme lahendada, selleks on vastavad eriarstid. Kas sa üldse oled endale eriarsti juurde aja kirja pannud või käidki ainult interneeduses halamas, et elu on kole?
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 07.02.2012 23:01:42 vasta tsitaadiga

EMO isegi ei väljasta minu teada mingeid saatekirju ega miskit. Lapivad suuremad augud ära ning edasi pead ise vaatama kuidas õigetesse kohtadesse edasi saad, valdavalt läbi perearsti.
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 07.02.2012 23:46:04 vasta tsitaadiga

-KRANTS-, muideks, herr "mandariinidiiler", puuviljad sisaldavad palju kaltsiumi, ning kaltsiumi üleküllus on organismile üks väga kahjulik asi. icon_wink.gif
Väljaravimata liigesepõletik on üks väga paha asi.
Lõuna on sul ometigi tööl ette nähtud? Vot sel ajal lähedki ortopeedi juurde, mitte ei veiderda siin foorumis ega EMO-s.
Oma hambaid sa ju ometigi käid ravimas, mitte ei näri kuu aega valuvaigisteid ega looda valu iseeneseslikule lõppemisele? icon_lol.gif

mTim
HV Guru
mTim

sõnum 08.02.2012 00:55:33 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Oma hambaid sa ju ometigi käid ravimas, mitte ei näri kuu aega valuvaigisteid ega looda valu iseeneseslikule lõppemisele?

krt, lootmisega ei saagi?

Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
-KRANTS-
vitamiinidiiler
-KRANTS-

sõnum 08.02.2012 08:08:56 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:
Lõuna on sul ometigi tööl ette nähtud? Vot sel ajal lähedki ortopeedi juurde, mitte ei veiderda siin foorumis ega EMO-s.
Oma hambaid sa ju ometigi käid ravimas, mitte ei näri kuu aega valuvaigisteid ega looda valu iseeneseslikule lõppemisele? icon_lol.gif

ei ole mingit lõunat lepinguga ette nähtud. Lõunapaus on siis, kui tööülesanded seda võimaldavad.
Samuti hambaarst. Ma ikka päris tükil ajal ei käinud ja sõingi valuvaigisteid. Lõpuks võtsin mõistuse pähe ja hakkasin detsembris käima (mandariinidiili ajal), nüüdseks siis asi senikaugel, et käin õhtul hilja (hambaarst suudab seda võimaldada icon_rolleyes.gif). See ongi see teenus, mille ma aasta pärast kokku arvutian, millest haigekassa maksab tagasi aasta jooksul 19,17€ icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Praeguseks (2 kuuga) ligineb see summa juba 1k-le thumbs_up.gif
Aga kuna õhtused ajad on eriti popid, siis nüüd käin vaid korra kuus, mis toob kogusummale lisaks, igakuiselt, umbes 60-100 juudirubla, seega väga suureks arve ei lähe.
tagasi üles
haigo
HV veteran
haigo

sõnum 08.02.2012 10:35:35 vasta tsitaadiga

Kas see põhjus, miks ennast segaseks maksad, on vist ka sinu postis eespool kirjas?
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 08.02.2012 11:07:19 vasta tsitaadiga

Ehe näide sellest kuidas tervis jääb tagaplaanile ja töö nimel kistakse end või tükkideks.
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 08.02.2012 13:07:18 vasta tsitaadiga

EMO-ga on selline lugu, et inimene läheb sinna tihtipeale hirmust või teadmatusest - sest ta ei tea kui tõsine asi on. EMO aktiivseim päev pidi vist olema reede ja kindla põhjusega. Perearstile enamasti samaks päevaks aega ei saa. Kui nüüd reedel juhtub või avaldub mingi tervisemure, mille tõsidust inimene ise hinnata ei oska ja perearsti numbri saab järgmise nädala kolmapäevaks, siis see on 5 päeva - päris pikk aeg ikkagi.
Perearsti tööd reguleerivad määrused on tegelikult olemas, aga nende täitmine lünklik. On muide öeldud, et perearsti juurde PEAB patsient saama 3 tööpäeva jooksul. Selle eeskirja järgi PEAB arst olema kättesaadav - ja tema enda valida, kas töötab kiiremini, jätab lõuna ära, teeb ületunde või muudab nädalavahetuse vastuvõtupäevadeks. Ja kui terviserike on kiireloomuline (see on natuke vaidlemise koht, mis on kiireloomuline) peab patsiendi vastu võtma samal päeval.

Käsi püsti nüüd, kes on alati perearstile 3 päeva jooksul aja saanud? Eelmisel aastal sain mina reedel helistades numbri järgmiseks reedeks näiteks. Gripihooajal on ilmselt veel hullem lugu. Ja siis küsitakse, miks inimesed EMO-sse tormavad.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 08.02.2012 13:16:14 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
Käsi püsti nüüd, kes on alati perearstile 3 päeva jooksul aja saanud?
Perearst töötab korterist vähem kui 500m kaugel ning kõiksugu nohude-köhade ja teiste tüüpiliste asjadega olen saanud aja kui mitte samaks päevaks siis hiljemalt järgmiseks, nädalavahetus loomulikult välja arvatud. Sama lugu oli ka luumurru korral. Laupäeva õhtul EMO's pandi kondid kokku, perearst vaatas üle esmaspäeva lõunal. Ehk siis kui on probleeme aja saamisega tasuks ehk kaaluda arsti vahetusega kes pole omale sellist koormust võtnud mida ei suuda normaalselt teenindada.
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 08.02.2012 13:18:30 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
Käsi püsti nüüd, kes on alati perearstile 3 päeva jooksul aja saanud? Eelmisel aastal sain mina reedel helistades numbri järgmiseks reedeks näiteks. Gripihooajal on ilmselt veel hullem lugu. Ja siis küsitakse, miks inimesed EMO-sse tormavad.

Eelmise perearsti puhul küsiti, mis mureks - kui mõni kiirem häda sai reeglina järgmiseks või ülejärgmiseks päevaks (väike koht, ainus adekvaatne perearst piirkonnas, seega nimistu 110% täis). Krooniliste ja administratiivsete murede korral (a'la autokooli tõend vms) kuni nädal (imo mõistlik).
Praegusega olen kahel korral etteteatamata kohale läinud (esimene kord uurisin aega tervisetõendi jaoks, st. eesmärk oli aeg kirja panna aga võeti kohe ette, teine kord oli tarvis retsepti käsimüügi ravimile RÕKi tarvis, sain ~5 minutiga registratuurist) ja korra telefoni teel aja järgmiseks päevaks saanud...

Võimalik, et on vedanud ajastamisega (pole tipphetked) ning ega ma eriti tihe külaline seal pole ka icon_razz.gif
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Meditsiinivaatlus (vaimne ja füüsiline tervis) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 618, 619, 620  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.