Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  TTÜ keelas loengutes arvutite ja nutitelefonide kasutamise märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
The_Boss
HV Guru
The_Boss

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.02.2012 00:54:45 vasta tsitaadiga

Siin võib sarnasusi tuua piraatluse vastu võitlemisega....

Ja ma küll ei arva, et kõik õpihimulised istuvad ees ja keda ei huvita õppimine istuvad taga. Tagant palju parem jälgida kõike, samas kuuleb sama hästi.

Samas...Tean kahte inimest, kes nimelt ülikoolis käies läpparit kaasas ei kanna (v.a kui just väga vaja on), et tähelepanu mujale ei läheks ja midagi kuuldes meelde ka jääks. Hiljem kergem õppida.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mnator
HV Guru

sõnum 02.02.2012 09:09:05 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
siinkohal veel laiendaks seda mõtet. et kui inimene õpib õpetajaks ja läheb tavalisse kooli õpetama - ta on konkreetselt saanud õpetajakoolituse. aga professoriks või muule akadeemilisele kohale võib sisuliselt iga mats kandideerida, kellel on olemas vastav teaduskraad ja ette näidata mingeid teadustöid, mingid pedagoogilised teadmised ei ole tavaliselt üldse vajalikud, et kuidas õppetööd läbi viia, et ka kuulajal oleks huvitav.

ja siis tulevadki sellised õppejõud, kes küll on oma teemas sees, aga kelle õpetajaoskused on täiesti kohutavad, ehk siis olematud. oma presentatsioonidega, kus ühele slaidile on 50 rida teksti pressitud ja jutt nii monotoonne, et vabalt võiks magama jääda.

võiks ju arvata, et üliõpilased on ülikoolis vabatahtlikult, ehk õppejõududele on loodud hea eeldus, et nende räägitu läheks ka hästi kuulajatele peale, et nad on motiveeritud kuulama. aga kui tõesti rahval huvitavamat teha, siis peaks tõesti õppejõud mõtlema põhjalikult, mida ta valesti teeb.

ise olen ka üliõpilane olnud ja mõni õppejõud räägib tõesti väga huvitavalt, et ei tekigi mingit tahtmist üldse kunagi sealt loengust puududagi.

avaliku halduse instituut lihtsalt minu meelest näitab praegu seda, et nende õppejõudude pedagoogiline pool ei ole eriti tugev.
Minu meelest pole su lootused pedagoogilise hariduse suhtes päris 100% õiged. Kui inimene lihtsalt ei sobi õpetajaks, siis ei aita see pedagoogiline hariduski.
Ja mõni teine on n.ö. sündinud pedagoog ja õpetab ilma igasuguse erihariduseta hulga paremini. Lihtsalt oma isiksusega haarab suvalise rahva endaga kaasa.
Kahju ainult, et taolisi on väga vähe.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
aX
Kreisi kasutaja
aX

sõnum 02.02.2012 14:01:17 vasta tsitaadiga

Keeld on põhjendatud aga meetod on vale. Kiirest trükkimisest tagasi pärgamendi ja söetüki peale on räige retardation, üks kõrgkool/haridusinsituut ei tohiks mingil juhul endale sellist paska lubada.

PS! Point oli, et mingeid märkmeid/konspekte peab ju ikkagi tegema. (See, et juba ülesmärgitud kirjatükke peab käsitsi ümber kirjutama on veel eraldi täiesti taandarenenud kontsept, aga see selleks)
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 84
tagasi üles
Batukhan
HV vaatleja

sõnum 02.02.2012 14:49:30 vasta tsitaadiga

Distsipliin teeks kindlasti õppetööd efektiivsemaks, kuid tänapäeval on see ju keelatud. Ülikoolides on ju kõik nii vaba, aine läbimiseks antakse sulle ülesanded, materjalid, ja tähtaeg ühe kuu täpsusega, mille tavaliselt saab veel kuu aega edasi venitada. Võrdluseks võiks tuua sõjaväe, kus on samamoodi kursused, mille lõpus saad tunnistuse kursuse läbimisest, aga distsipliin on hoopis teine. Kui sõjaväes öeldaks ka "Selle kahe kuu jooksul peate iseseisvalt ära tegema need ja need drillid, ning iseseisvalt sportima nii ja nii palju", siis langeks kursuse läbimise protsent 80%.
Kas ülikooli ülesanne ühiskonnas polegi toota kõrghariduse omandanud (kõik vajalikud kursused läbinud) isikuid? Mille eest see riik maksab? Kas ta ei telli endale tööjõudu?
Kas tööandjad saaksid endale lubada sellist ebaefektiivsust, kus ainult pooled töötajad saavad oma tööülesannetega hakkama, või on vaja ikkagi töötajaid distsiplineerida?
Aga tänapäeva ülikoolides ju suhtutakse inimestesse kui TÄISKASVANUTESSE: mingi utoopiline ideaalinimene, kes saab kõigega ilma igasuguse motivatsiooni või distsiplineerimiseta ise hakkama. Seda ei eeldata kooliõpilastest, ega tavalistest palgatöölistest. Aga kui ülikoolis oled, pead sa ennast distsiplineerima, sest "mis sa muidu ikka sinna ülikooli ronid?"

Minu sõber käib kutsekoolis, kus antakse ebatulemusliku töö eest käskkirju: 3 käskkirja, ning visatakse koolist välja. Super! Ma hakkaks ülikoolis kõvasti rohkem rabelema, kui oleks selline mehhanism. Selle asemel lastakse ülikoolis teha kõiki aineid järgi lõputult, iga aine lõpus saad eksameid edasi lükata ja 3 korda järgi teha. Ei ole mingit riskitunnetust. Ja venitangi seda ülikooli nagu kaamlitatti. Käin juba tööl ja ei teagi kas kunagi kooli lõpetan. Ja ma tean et ma ei ole ainus.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 4
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 02.02.2012 15:11:06 vasta tsitaadiga

Batukhan kirjutas:
Distsipliin teeks kindlasti õppetööd efektiivsemaks, kuid tänapäeval on see ju keelatud. Ülikoolides on ju kõik nii vaba, aine läbimiseks antakse sulle ülesanded, materjalid, ja tähtaeg ühe kuu täpsusega, mille tavaliselt saab veel kuu aega edasi venitada. Võrdluseks võiks tuua sõjaväe, kus on samamoodi kursused, mille lõpus saad tunnistuse kursuse läbimisest, aga distsipliin on hoopis teine. Kui sõjaväes öeldaks ka "Selle kahe kuu jooksul peate iseseisvalt ära tegema need ja need drillid, ning iseseisvalt sportima nii ja nii palju", siis langeks kursuse läbimise protsent 80%.
Kas ülikooli ülesanne ühiskonnas polegi toota kõrghariduse omandanud (kõik vajalikud kursused läbinud) isikuid? Mille eest see riik maksab? Kas ta ei telli endale tööjõudu?
Kas tööandjad saaksid endale lubada sellist ebaefektiivsust, kus ainult pooled töötajad saavad oma tööülesannetega hakkama, või on vaja ikkagi töötajaid distsiplineerida?
Aga tänapäeva ülikoolides ju suhtutakse inimestesse kui TÄISKASVANUTESSE: mingi utoopiline ideaalinimene, kes saab kõigega ilma igasuguse motivatsiooni või distsiplineerimiseta ise hakkama. Seda ei eeldata kooliõpilastest, ega tavalistest palgatöölistest. Aga kui ülikoolis oled, pead sa ennast distsiplineerima, sest "mis sa muidu ikka sinna ülikooli ronid?"

Minu sõber käib kutsekoolis, kus antakse ebatulemusliku töö eest käskkirju: 3 käskkirja, ning visatakse koolist välja. Super! Ma hakkaks ülikoolis kõvasti rohkem rabelema, kui oleks selline mehhanism. Selle asemel lastakse ülikoolis teha kõiki aineid järgi lõputult, iga aine lõpus saad eksameid edasi lükata ja 3 korda järgi teha. Ei ole mingit riskitunnetust. Ja venitangi seda ülikooli nagu kaamlitatti. Käin juba tööl ja ei teagi kas kunagi kooli lõpetan. Ja ma tean et ma ei ole ainus.

+1 thumbs_up.gif

Meeldis ka viide stiilis: "Loengus mängin BF3 ja Toompeal prääksun, sest pean tööl käima ja ei suuda õppimist kinni maksta kui riik seda kohe mulle seitsme õppetoetuse ja veel lõdvemate ainelävenditega ei taga".

Ma olen ka seda arvamust, et midagi on vaja teha ja siin saaks tuua paralleeli kiirusega: kiirus ei ole iseenesest ohtlik. Lihtsalt taristu ja selle toetuselemendid peavad kiirusele vastama. Kui kiirus oleks probleemiks, siis ei lubaks keegi autoga 110km/h sõita või lennukiga 500km/h ja käiksime kõik jala. Samamoodi arvuti ei ole ohtlik. Sarnaselt autole/lennukile kiirendab arvuti mingit protsessi, kui seda aga kasutada mitte sobilikes tingimustes, siis võib tagajärg olla avarii. Praegusel juhul aga arvutit kasutatakse sageli valedel eesmärkidel ja piirid on liiga lõdvaks lastud.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 02.02.2012 15:15:48 vasta tsitaadiga

Batukhan kirjutas:
Selle asemel lastakse ülikoolis teha kõiki aineid järgi lõputult, iga aine lõpus saad eksameid edasi lükata ja 3 korda järgi teha.
Afaik oli asi nii, et kui oled korra aine deklareerinud pead selle ära tegema 3 semestri jooksul. Kui ei jõua siis järgmine kord maksad. Kui ei jõua piisava hulga punktide eest aineid ära tehtud kaotad riigeelarvelise koha.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 02.02.2012 15:21:12 vasta tsitaadiga

Ho Ho, 3 semestrit on 1.5 aastat. Selle aja jooksul pakub mõni õppejõud isegi kuni 3 korda semestris (vastavalt sessi ajal eksamiteks ettenähtud ajad) eksamit sooritada ehk üldse kokku 9 korda. Seda on juba liiga palju.
tagasi üles
dex
HV veteran
dex

sõnum 02.02.2012 15:26:16 vasta tsitaadiga

Batukhan kirjutas:

Minule siuke Põhja-Korea stiil ei istu.

Ise tegin kuue aastaga baka ja magistri nagu oli ette nähtud (mitte ühtegi valitud ainet järgmisesse semestrisse ei lükanud) ja viimased kolm aastat käisin kooli kõrvalt 0,75 kohaga tööl. TÜ-s minu õnneks selliseid geniaalseid projekte läbi ei viidud/da. Ei mäleta küll, et mõni õppejõud või esivanem oleks kurikaga taga ajanud.

SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 02.02.2012 15:29:43 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
Ho Ho, 3 semestrit on 1.5 aastat. Selle aja jooksul pakub mõni õppejõud isegi kuni 3 korda semestris (vastavalt sessi ajal eksamiteks ettenähtud ajad) eksamit sooritada ehk üldse kokku 9 korda. Seda on juba liiga palju.

aga kõik oleneb ju õppejõust. Tegelikult võib ühte eksamit teha ainult 3x ühe deklaratsiooniga. Mõni õppejõud ütleb üldse, et sessi jooksul on igal õpilasel ainult ÜKS võimalus seda teha ja kogu lugu, kes läbi kukub peab ootama järgmist sessi et eksamit teha. See 9x tegemine on pigem ikka ekstreemne näide. Samas kui ikka inimene peab kooli kõrvalt tööl käima, et end ära elatada, siis on täiskoormusega ikka väga raske õppida.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 74
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 02.02.2012 16:18:43 vasta tsitaadiga

SurfData, siis õppelaen või aastakene vahepeal tööl käia saamaks raha, et baka ära teha?

Ise olen läbi teinud sellise skeemi:
-------------------------------------
Gümnaasiumi lõpp juuni
- juuli, august, september (töö)
Oktoober sõjavägi
- juuni, juuli, august (töö)
Augusti lõpust ülikooli 1. kursus
- pool juunit, juuli, august (töö)
Septembrist ülikooli 2. kursus
- suvel töö ja kuna graafik klappis siis jäin edasi tööle
Septembrist ülikooli 3. kursus
------------------------------------

Sealjuures:
* ülikool oli päevase õppega
* ülikooli 1. kursuse alguse poole sai ostetud 800€ läptop > ebavajalik ost, kuna sisuliselt saab ka 300€ vajaliku masina kätte
* elasin TTÜ uues ühikas > kallima oleks saanud odavama vastu vahetada
* tööle minekuga kasvas autokulu (kütus, remont, kindlustus, ost jne)
* ei võtnud kordagi õppe- ega muud laenu

Samat "skeemi" on kasutanud veel paar tuttavat ning kõigil on edukalt kool lõpetatud > tähendab, et on võimalik hakkama saada. Raske vahest oli, aga eks valu käib protsessiga kaasas. Kui nüüd läpakale piirang peale panna või anda otsene käsk sihtpäraseks kasutuseks, siis see vingumine, mis sellega kaasneb, on ausaltöeldes jabur.
tagasi üles
TxT
HV vaatleja

sõnum 02.02.2012 18:01:45 vasta tsitaadiga

http://news.slashdot.org/story/12/02/02/1427221/estonian-tech-university-bans-notebooks-and-smartphones
tagasi üles
saarepeet
HV vaatleja

sõnum 02.02.2012 18:25:35 vasta tsitaadiga

...

viimati muutis saarepeet 23.03.2021 21:55:29, muudetud 1 kord
tagasi üles
Mangroove
HV vaatleja

sõnum 02.02.2012 23:16:35 vasta tsitaadiga

Suurepärane ju. Muidugi, alustama oleks pidanud õppjõul powerpointide kasutamise ära keelamisest. Ma olen oma õpingute jooksul näinud selliseid mõtet tuimestavaid powerpointi kasutamisi, et pea hakkab valutama. (Kujuta ette iga 5 sekundi tagant vahetuvat triiki ilmselt 12 või 14 pt teksti täis olevaid slaide, mida saadab pmst sama teksti teises sõnastuses monotoonne mahalugemine.)

Oeh oeh...
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
argottt
Kreisi kasutaja
argottt

sõnum 03.02.2012 11:39:54 vasta tsitaadiga

Idiootsus. Ülikoolis käivad ikkagi täiskasvanud inimesed ja ise teavad kui oma aega loengutes raiskavad netis surfamise peale. Sellises ülikoolis palju tasulisi kohti ja kui tudeng tahab oma raha raista, andku minna.
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 03.02.2012 13:04:31 vasta tsitaadiga

Idiootsus, et täiskasvanud inimene ei ole üldjuhul kuigi võimekas mõtlema ja teistega arvestama. Tuleb loengusse, paneb kõrvaklapi pähe, kuulab muusikat ja mängib netipokkerit. Siis ümberringi käib sosin, et kas nüüd tuleks foldida või checkida. Selles lärmis pead sina siis õppejõudu kuulama. Õppejõud on ka arvamusel, et tudeng on täiskasvanud ja oskab kuulata. Well, ega ikka ei oska küll.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.02.2012 13:07:15 vasta tsitaadiga

Kes või mis takistab teisi üliõpilasi segajat korrale kutsumast?
tagasi üles
fbrz
HV kasutaja

sõnum 03.02.2012 13:07:22 vasta tsitaadiga

enne selle lingi avamist varuge endale aega, pange kinni facebook, proovige keskenduda ja kaasa mõelda: http://memokraat.ee/2012/02/why-closed-screens-during-class/

Mul endal ei ole veel kindlat veendumust kõne all oleva keelu headuses, aga tuleb tunnistada, et professori mõttekäik on asjalik ja kui sellest muud tulemust ei tule, siis vähemalt on inimesed hakanud selle peale mõtlema ja arutlema.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 03.02.2012 13:21:04 vasta tsitaadiga

Ho Ho, tahad sa sattuda rambivalgusesse 200 inimese ees sellega, et palud kellelgi vait olla? Enamus seda väga ei soovi pluss pärast oled sina see idioot, kuna suur osa tudengeid on pigem selle poolt, et "loeng on nii jama ja seal tulebki pokkerit klõpsida". 18-21. aaastane on sageli pesast just väljalennanud kõiketeadja, kellel vesi põlvini icon_smile.gif
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.02.2012 13:25:50 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
Ho Ho, tahad sa sattuda rambivalgusesse 200 inimese ees sellega, et palud kellelgi vait olla?
On ette tulnud, ei tekkinud probleemi.
Taux007 kirjutas:
Enamus seda väga ei soovi pluss pärast oled sina see idioot, kuna suur osa tudengeid on pigem selle poolt, et "loeng on nii jama ja seal tulebki pokkerit klõpsida".
Miks peaks mind huvitama sääraste tontide arvamus?
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.02.2012 13:36:54 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
Ho Ho, tahad sa sattuda rambivalgusesse 200 inimese ees sellega, et palud kellelgi vait olla? Enamus seda väga ei soovi pluss pärast oled sina see idioot, kuna suur osa tudengeid on pigem selle poolt, et "loeng on nii jama ja seal tulebki pokkerit klõpsida". 18-21. aaastane on sageli pesast just väljalennanud kõiketeadja, kellel vesi põlvini icon_smile.gif

See on juba inimese isiklik probleem kui tal sellised kompleksid on ja ei julge suud lahti teha ning kardab, mis teised tast arvavad. Ma ei saa aru sellistest inimestest.

Yldiselt noustun Ho Ho-ga selles osas.

viimati muutis SKG 03.02.2012 13:38:20, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.02.2012 13:38:13 vasta tsitaadiga

fbrz kirjutas:
enne selle lingi avamist varuge endale aega, pange kinni facebook, proovige keskenduda ja kaasa mõelda: http://memokraat.ee/2012/02/why-closed-screens-during-class/
Kindlasti tasub ka kommentaare lugeda.
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 03.02.2012 14:31:52 vasta tsitaadiga

Minul ka polnud probleemi oma arvamuse avaldamisega, samas paljudel kahjuks on. Mis neid takistab, seda mina enam ei tea. Point on aga see, et isegi kui sa ütled midagi, siis 5 min on vaikust ja peale seda on sama lärm lahti uuesti.

Ega sind ei peagi "mingite tontide" arvamus huvitama, aga hiljem grupitööd jne asju on keerulisem teha, kuna oled võib-olla et avalikult alandanud mingisuguseid inimesi. Lõppkokkuvõttes ja vahest ebaefektiivsem on olla omas mugavustsoonis.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.02.2012 14:44:20 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
hiljem grupitööd jne asju on keerulisem teha, kuna oled võib-olla et avalikult alandanud mingisuguseid inimesi
Alati on võimalus grupeeruda nondega kes samuti häirituna tundsid kuid ei julenud sõna võtta. Endiselt, ma ei näe selles probleemi. Kui juba eos läheneda asjale selle mentaliteediga, et jumala eest hallist massist ei eristuks siis on see juba igaühe isiklik traagika ning pole mõtet viriseda.
tagasi üles
mannatera
Kreisi kasutaja
mannatera

sõnum 03.02.2012 14:44:45 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
Ise olen läbi teinud sellise skeemi:

Teatavasti ülikoolis õppimisel vanuselist piiri ei ole ja selline "skeem" kehtib ainult värskelt gümnaasiumist tulnutele. Kui sul juba paar aastat on nö. päris elu elatud ja otsustad ülikooli minna kas siis enda teadmiste täiendamiseks või siis isikliku huvi pärast mingi eriala vastu, siis selline skeem päris kindlasti ei tööta.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 19
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 03.02.2012 14:46:16 vasta tsitaadiga

mannatera, ja kes sul selle paari aasta jooksul on takistanud vajalikul määral raha kõrvale panna, et saaksid ülikooli läbi teha? Kaugõpe on samuti olemas.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  TTÜ keelas loengutes arvutite ja nutitelefonide kasutamise mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.