Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Betamax
HV Guru

|
01.02.2012 14:58:24
TTÜ keelas loengutes arvutite ja nutitelefonide kasutamise |
|
|
link :: Postimees.ee
Alates tänasest on kõigis Tallinna Tehnikaülikooli avaliku halduse instituudi poolt õpetatavates ainetes tudengitel keelatud arvutite, iPadide ja nutitelefonide kasutamine.
«Meie kogemus on, et enamik tudengeid ei kasuta sülearvuteid loengute ajal mitte õppetöö, vaid pigem meelelahutuslikel eesmärkidel (uudiste lugemine, suhtlusportaaalides osalemine jms),» rääkis TTÜ avaliku halduse instituudi direktor Rainer Kattel.
Ta lisas, et olukorras, kus paljud tudengid on sunnitud käima õppimise kõrval ka tööl, st kus neil on niigi oluliselt vähem aega õppetööle pühenduda, on taoline käitumine klassiruumis veel üks faktor, mis alandab tudengite panust õppetöösse ja seega nende hariduse kvaliteeti.
Lähemalt loe Postimees.ee portaalist.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
01.02.2012 15:06:12
|
|
|
mitte TTÜ-s ei keelatud, vaid ainult üks pisike instituut keelas. Eks see oleneb alati ka ainest, erialast jne. Informaatika erialal näiteks on vähemalt pooltes ainetes see (moblade/läpakate kasutamine) vägagi vajalik.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
0 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
muhkel007
HV vaatleja
|
01.02.2012 15:13:00
|
|
|
eks see ole maitse asi aga mina keelaks need vidinad ka üldhariduskoolides ära.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.02.2012 15:18:53
|
|
|
Huvitav et neid see üldse häirib. Hindeid jagatakse ju nii ehk naa ühe puuga, kui inimene ise vaeva ei näe siis on see ta oma viga. On küllaga asju kus arvuti on oluliselt efektiivsem kui paber-pliiats, eriti minusuguse jaoks kes ei suuda iseenda käekirja dešifrerida
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
muhkel007
HV vaatleja
|
01.02.2012 15:27:46
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Huvitav et neid see üldse häirib. Hindeid jagatakse ju nii ehk naa ühe puuga, kui inimene ise vaeva ei näe siis on see ta oma viga. On küllaga asju kus arvuti on oluliselt efektiivsem kui paber-pliiats, eriti minusuguse jaoks kes ei suuda iseenda käekirja dešifrerida  |
sebi omale apteeker naiseks need dešifreerivad kõike
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
HellWalKeR
HV kasutaja

|
01.02.2012 15:59:42
|
|
|
Kahjuks mõnel nii ongi - tuleb loengusse, võtab läppari lahti, mängib oma mängu ning lahkub loengu lõpus sama targalt kui tuli. Kui loengus käimine kohustuslik pole siis miks mitte kodus mängida?
Minu arvates polegi probleem niiväga selles, et mingi suvaline mängib või chatib vaid selles, et see hajutab ka tagumiste tähelepanu. Kui ikka mäng on huvitav siis mööda on raske vaadata ning loeng ongi nahka läinud. Sellepärast üritangi istuda sinna, kus eespool ei tao keegi battlefieldi.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
iguaan
HV veteran

|
01.02.2012 16:08:04
|
|
|
HellWalKeR, juba algkoolist teada, et kes õppida eriti ei viitsi, ronivad tagumistesse pinkidesse
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Goon
Kreisi kasutaja

|
01.02.2012 16:10:21
|
|
|
Mõni inimene ei saa ikka aru miks ülikoolis käiakse ...
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
HellWalKeR
HV kasutaja

|
01.02.2012 16:14:16
|
|
|
Goon kirjutas: |
Mõni inimene ei saa ikka aru miks ülikoolis käiakse ...  |
Naised ja pidu?
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
hmagi
HV kasutaja

|
01.02.2012 16:22:05
|
|
|
iguaan kirjutas: |
HellWalKeR, juba algkoolist teada, et kes õppida eriti ei viitsi, ronivad tagumistesse pinkidesse  |
Aga toome näiteks Chemicumi Tartus. Projektori ekraan on häbematult kõrgel ja ainult tagumistes ridades, mis asuvad oluliselt kõrgemal saab slaide järgida ilma et kael kangeks jääks. Õppejõu jutt on samas kuulda igas nurgas (ka laua all), ning seega ei ole mingit põhjust miks ees istuda.
Mis mulle meeldib arvuti kasutamisel loengus on google kasutamise võimalus. Kui midagi jäi arusaamatuks või soovid lisa siis tihtilugu on väga hea teha väike otsing. Minu küsimused jäävad tihtilugu õppejõu kompetentsist välja.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Goon
Kreisi kasutaja

|
01.02.2012 16:22:16
|
|
|
HellWalKeR kirjutas: |
Goon kirjutas: |
Mõni inimene ei saa ikka aru miks ülikoolis käiakse ...  |
Naised ja pidu?  |
Nu eks ikka,et BF3 mängida ja Toompeal protestimas käia,et saaks seanahka vedada veel paar aastat.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
01.02.2012 16:23:02
|
|
|
Eks õppejõu seisukohast on siiski ka motiveerivam lugeda loengut inimestele, kes kuulavad, mitte inimestele, kes arvutiekraani imetlevad ja kellega kontakt puudub.
Ise olen koosoleku alguses palunud päris tihti kõigil osalejatel läpakad kenasti ära panna, et koosolek ei oleks kordi üle rääkimine neile, kes parajasti mingile meilile vastasid ja tähele ei pannud.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
01.02.2012 16:39:26
|
|
|
Et keelatakse ära iPadid - a kui mul seda ipädi pole - vaid on näiteks galaxy tab. Kas ma siis võin kasutada?
Saaks aru, et öeldakse - keelatud on tahvelarvutid. Aga tahvelarvuti ei võrdu ainult iPadiga.
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
painkillah
HV Guru

|
01.02.2012 16:41:39
|
|
|
Nagu - keelatud on "nutitelefonid". Kui mul on nokia 3310, kas ma võin siis ussi mängida tunni ajal?
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
6 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
hmagi
HV kasutaja

|
01.02.2012 16:43:56
|
|
|
painkillah kirjutas: |
Nagu - keelatud on "nutitelefonid". Kui mul on nokia 3310, kas ma võin siis ussi mängida tunni ajal? |
Variant on veel mängida kaarte, lahendada ristsõnu / sudokut jne jne.
Igasugu keelud ja seadused on tobedad.
Selle asemel et kinni haarata üksikutest sõnadest võiks meelde jätta pigem eesmärgi.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
01.02.2012 16:46:25
|
|
|
muhkel007 kirjutas: |
eks see ole maitse asi aga mina keelaks need vidinad ka üldhariduskoolides ära. |
Üldhariduses jah kindlasti, aga ülikoolis see lollus enamasti.
Ma tegin joonestamises nõnda, et sokerdasin mingid ideed paberile ja kodus joonestasin A väärilise asja valmis. Kuni käsitsi tegin oli C
Seega arvuti on vajalik ka aja paremaks kasutamiseks - Joonestasin hiljem parema lõpphinde saamiseks ka osa varem hinnatud töid ümber.
viimati muutis Magic 01.02.2012 16:50:51, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
MrAndu
HV kasutaja

|
01.02.2012 16:54:09
|
|
|
omaenda käekirja mitte välja lugemine näitab ainult seda, et liiga vara on mugavaks lastud endal minna... kas tulevikus ei oskagi keegi ilma hiire või klaviatuurita kirjutada? külmkapile naisele teate jätmiseks mis teete? Aga kui voolu pole?
_________________ Ma pole mingi spetsialist kuigi võiks ju olla... |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.02.2012 16:55:41
|
|
|
vazzar kirjutas: |
omaenda käekirja mitteväljalugemine näitab ainult seda, et liiga vara on liiga mugavaks lastud endal minna. |
Mul on sellega probleeme olnud aegade algusest peale. Esimene kokkupuude arvutite ja trükkimisega tekkis alles põhikooli viimases klassis. Ehk siis arvuteid küll selles süüdistada ei saa, väehmaalt mitte minu jaoks.
külmkapile naisele teate jätmiseks mis teete kui voolu pole? |
Kui vaja siis saab kindlasti ka loetavalt kirjutatud, lihtsalt see võtab kordades kauem aega kui normaalkiiruses kirjutamine, rääkimata trükkimisest.
Samas sõnumit edastada vaja kasutaks pigem mobla, see veel kiirem, kindlam ja mugavam
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
01.02.2012 22:25:13
|
|
|
omaenda käekirja mitte välja lugemine näitab ainult seda, et liiga vara on mugavaks lastud endal minna... kas tulevikus ei oskagi keegi ilma hiire või klaviatuurita kirjutada? külmkapile naisele teate jätmiseks mis teete? Aga kui voolu pole? |
Tean et USAs mõnel pool lastele kaldkirja enam ei õpetatagi, sest niikuinii ei lähe seda vaja. Ankeedid täidetakse ju trükitähtedega ning kõik suuremad kirjatööd tehakse arvutitega. Milleks käekiri enam.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
01.02.2012 22:29:54
|
|
|
ma arvan, et kui inimesed loengus tegelevad kõrvaliste asjadega, siis on see pigem õoppejõu probleem, et ta ei suuda piisavalt köitvalt oma materjali esitada ja kuulajatel igav on
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
markedmen
HV kasutaja

|
01.02.2012 22:39:40
|
|
|
täiesti nõus dvd vader-iga, kui õpetaja suudab teha tunni huvitavaks siis ei tõmba mind mitte miski arvuti juurde.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
skulmars
HV Guru
|
01.02.2012 23:56:38
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
ma arvan, et kui inimesed loengus tegelevad kõrvaliste asjadega, siis on see pigem õoppejõu probleem, et ta ei suuda piisavalt köitvalt oma materjali esitada ja kuulajatel igav on |
see oli mul ka ainus mõte seda artiklit lugedes
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
3 :: |
177 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
02.02.2012 00:12:41
|
|
|
siinkohal veel laiendaks seda mõtet. et kui inimene õpib õpetajaks ja läheb tavalisse kooli õpetama - ta on konkreetselt saanud õpetajakoolituse. aga professoriks või muule akadeemilisele kohale võib sisuliselt iga mats kandideerida, kellel on olemas vastav teaduskraad ja ette näidata mingeid teadustöid, mingid pedagoogilised teadmised ei ole tavaliselt üldse vajalikud, et kuidas õppetööd läbi viia, et ka kuulajal oleks huvitav.
ja siis tulevadki sellised õppejõud, kes küll on oma teemas sees, aga kelle õpetajaoskused on täiesti kohutavad, ehk siis olematud. oma presentatsioonidega, kus ühele slaidile on 50 rida teksti pressitud ja jutt nii monotoonne, et vabalt võiks magama jääda.
võiks ju arvata, et üliõpilased on ülikoolis vabatahtlikult, ehk õppejõududele on loodud hea eeldus, et nende räägitu läheks ka hästi kuulajatele peale, et nad on motiveeritud kuulama. aga kui tõesti rahval huvitavamat teha, siis peaks tõesti õppejõud mõtlema põhjalikult, mida ta valesti teeb.
ise olen ka üliõpilane olnud ja mõni õppejõud räägib tõesti väga huvitavalt, et ei tekigi mingit tahtmist üldse kunagi sealt loengust puududagi.
avaliku halduse instituut lihtsalt minu meelest näitab praegu seda, et nende õppejõudude pedagoogiline pool ei ole eriti tugev.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
02.02.2012 00:26:40
|
|
|
Minu arvates tehku õpilane loengus mida tahes (eeldusel, et teisi ei sega), kui oma ained korralikult ära teeb.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
02.02.2012 00:29:48
|
|
|
Äge lasteaed - keelame ja käseme ja kui ei kuulata, siis paneme nurka seisma. See on siis meie ülikoolide tase
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami... |
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|