Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Mnator
HV Guru
|
31.01.2012 15:36:54
|
|
|
Vist arvad, et mul pole tulnud sel põhjusel oste edasi lükata. Sel juhul eksid, olen lükanud edasi küll ja seda teinekord üsna pikalt, kuid ja aastaid.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
31.01.2012 15:41:54
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Vist arvad, et mul pole tulnud sel põhjusel oste edasi lükata. Sel juhul eksid, olen lükanud edasi küll ja seda teinekord üsna pikalt, kuid ja aastaid. |
oh ei..
see, kui rahapaigutus kannatab edasilükkamist, pole rahaprobleem
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2012 15:46:48
|
|
|
Eks see ole iseloomust sõltuv. Mina ei tee endale liigset probleemi kui mõni vidin ostmata jääb.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
31.01.2012 15:48:24
|
|
|
Ei, sa lihtsalt ei saa aru, mida öeldakse
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.01.2012 15:53:14
|
|
|
Pole sellisesse kriisi lihtsalt sattunud ja teen ka kõik minust oleneva, et ei satukski  |
Ole neli kuud tööta ning vaata mis juhtub, kui külmkapp otsad annab.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
31.01.2012 16:05:13
|
|
|
Pole sellisesse kriisi lihtsalt sattunud ja teen ka kõik minust oleneva, et ei satukski  |
Iial ei tea millal reisil olles saad auto esiklaasi kivi või satud avariisse, millal lennates ise jõuad ühte kohta ja pagas teise, millal üks transport hilineb nii palju, et järgmine, millele pidid jõudma, on juba läinud ning tuleb planeerimatult kuskil hotellis järgmist oodata vms.
Ma ei nimetaks selliseid juhtumisi kriisiks aga ootamatuid endast mitteolenevaid väljaminekuid juhtub, selleks ei pea ise midagi valesti tegema.
Loomulikult tagantjärgi kindlustus hüvitab kõik lisakulud aga tol hetkel seal oled omapäi ja oma rahakoti peal.
viimati muutis Miki-Hiir 31.01.2012 16:06:12, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2012 16:05:40
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Ole neli kuud tööta ning vaata mis juhtub, kui külmkapp otsad annab. |
See juhtum küll krediitkaardi kasutuselevõttu ei õigustaks! Mis siis, kui nelja kuu asemel tuleb hoopis näiteks 6 kuud tööta olla
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
31.01.2012 16:07:41
|
|
|
See juhtum küll krediitkaardi kasutuselevõttu ei õigustaks! Mis siis, kui nelja kuu asemel tuleb hoopis näiteks 6 kuud tööta olla  |
+1
Selliste asjade jaoks on küll krediitkaart viimane asi, mida kasutada. Krediitkaart on riskide maandamise vahend, mitte laenutoode.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.01.2012 16:19:50
|
|
|
See juhtum küll krediitkaardi kasutuselevõttu ei õigustaks! Mis siis, kui nelja kuu asemel tuleb hoopis näiteks 6 kuud tööta olla  |
Reaalne olukord oli tegelikult selline, et 4 kuud istusin kodus ja puhkasin (vabatahtlikult ning omast tahtest kuid see on juba pikem jutt). Too hetk kui oli tarvis kodumasinat välja vahetada olin juba nädalakese uues töökohas käinud. Ehk siis olin oma rahaasjad planeerinud täpselt nii, et oleks omadega kenasti välja tulnud eeldusel, et minust mitte-sõltuvaid olukordi ei teki. Reaalne elu paraku nii lilleline pole loomulikult ning tekkiski taoline jama. Krediitkaarti ma selle puhul ei tekitanud kuna see oli juba aastaid olemas olnud nii ehk naa.
Ei vaidle vastu, et võtsin päris suure riski kui nii piiri peal elasin kuid see on ka ainult üks võimalik näide kus pole vaja hakata sõpru-sugulasi või panku spetsiaalselt piinama et normaalselt elada saaks.
Miki-Hiir kirjutas: |
Krediitkaart on riskide maandamise vahend, mitte laenutoode |
Kas mu väike jutuke pole mitte konkreetne näide kuidas see mul riskid maandas?
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
31.01.2012 16:24:09
|
|
|
Krediitkaartide kuutasud ja protsendid on nii absurdselt kõrged, seega igati loogiline kui meie inimestele hakkab tasapisi arusaamine kohale jõudma krediitkaartide mõttetuse suhtes. Krediitkaardi lisaomadustega deebetkaart on ainus mõtet omav variant. |
Kuutasud? Pole 2a. jooksul veel ühtegi senti kulutanud krediitkaardi peale, ometi see olemas ja kasutan iganädalaselt internetis ostude tegemisel. Nordeal on küll hea, et ainuke teenustasu on kasutatud summa pealt tulev intress. Kannan raha alati portsu kaupa ette ja ei mingeid teenustasusid. Ei saa siiamaani nendest aru kes jooksevad SEB vahet ja loovutavad igakordselt virtuaalkaardi teenuse kasutuse eest teatud summa. Swedbank kaardid ka pole suuremad asjad, iga asja eest maksa, uudistes oli kuulda kui mitu miljonit eurot viis pank eestist raha välja.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
31.01.2012 16:36:28
|
|
|
pois11 kirjutas: |
Krediitkaartide kuutasud ja protsendid on nii absurdselt kõrged, seega igati loogiline kui meie inimestele hakkab tasapisi arusaamine kohale jõudma krediitkaartide mõttetuse suhtes. Krediitkaardi lisaomadustega deebetkaart on ainus mõtet omav variant. |
Kuutasud? Pole 2a. jooksul veel ühtegi senti kulutanud krediitkaardi peale, ometi see olemas ja kasutan iganädalaselt internetis ostude tegemisel. Nordeal on küll hea, et ainuke teenustasu on kasutatud summa pealt tulev intress. Kannan raha alati portsu kaupa ette ja ei mingeid teenustasusid. Ei saa siiamaani nendest aru kes jooksevad SEB vahet ja loovutavad igakordselt virtuaalkaardi teenuse kasutuse eest teatud summa. Swedbank kaardid ka pole suuremad asjad, iga asja eest maksa, uudistes oli kuulda kui mitu miljonit eurot viis pank eestist raha välja. |
Kui kannad raha ette - see ongi siis tegelikult deebet-kreeditkaardi stiilis kasutus
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
31.01.2012 16:47:39
|
|
|
Riskide maandamiseks on ka lihtsamaid lahendusi - näiteks hoida oma pangaarvel ise mingit optimaalse suurusega jääki, mida tavaoludes ei luba iseendal ära kulutada. Puhtalt enesedistsipliini küsimus.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
31.01.2012 17:01:36
|
|
|
WAV kirjutas: |
näiteks hoida oma pangaarvel ise mingit optimaalse suurusega jääki, mida tavaoludes ei luba iseendal ära kulutada |
Loomulikult on see eelistatud variant kuid kui ikka oled suvi otsa möllanud 6/12 töötada ning pole olnud võimalust asjalikku tagavara koguda siis pole suurt miskit parata. Enda näitel oli küll töötav lahendus olemas kuid see oleks eeldanud, et mingeid ettenägematuid sündmusi ei toimu
Ehk siis sisuliselt võiks öelda, et krediitkaart on justkui laen mis sul on koguaeg vajadusel olemas kuid mille eest maksad ainult siis, kui seda reaalselt kasutad. Kui selle olemasolu iseenesest mingit lisajama ei tekita siis miks mitte seda omada veel lisakaitsena ootamatuste vastu?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
AllanK20
HV Guru

|
01.02.2012 15:42:00
|
|
|
Kui nüüd päris aus olla, siis krediitkaart on eelkõige mugavus.
Pigem kasutavad seda keskmisest jõukamad inimesed, kelle jaoks teenustasud ja muu ei ole oluline. (ei pea muretsema, et kusagil maksta ei saa, või kaarti ei aksepteerita.)
Välismaal (eelkõige aasias) tahaks näha kuidas Mnator ootamatu kulutuse korral hakkama saab.
Olukorras kus ei aksepteerita deebetkaarti ja sularahast jääb puudu.
|
|
Kommentaarid: 133 loe/lisa |
   |
2 :: |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
01.02.2012 16:51:01
|
|
|
Mis teenustasud seal ikka nii väga on? Näiteks vaba tagasimaksega kaardi puhul pole peale hooldustasu midagi kui õigel ajal raha tagasi peale kannad.
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
01.02.2012 17:06:31
|
|
|
Ja omada tasub ainult esimest neist kahest...... |
Maitse asi. Mina isiklikult oma krediitkaardiga niisama igapäevaselt ringi ei vehi kuna sellel on olemas kogu info mida on vaja, et minu nimel oste sooritada. Samas oleks ka suht ebaturvaline ja tülikas kui peale andmete jalutama minekut kogu mu konto tühjaks tõmmatakse. Eraldi krediidikonto puhul vähemalt ei kiputa "päris" rahakoti kallale. |
Sama meelt
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
01.02.2012 17:11:47
|
|
|
tsihh kirjutas: |
Mis teenustasud seal ikka nii väga on? Näiteks vaba tagasimaksega kaardi puhul pole peale hooldustasu midagi kui õigel ajal raha tagasi peale kannad. |
mul pole sedagi kannan kaardile siis kui ise tahan raha nii palju kui tahan. Kuutasu ei ole. Vahest vaja kasutada ja kulub marjaks ära küll. Vahest harva olen unustanud või pole jõudnud kohe peale maksmist sinna raha kanda, siis on tiksunud intressi, ühekorra isegi 9 eest senti ehk 0.09 krooni
See ise raha peale kandmise asi on muideks vägagi vajalik ka just riskide maandamiseks (varguse vms korral). Praegu muidugi natuke turvalisemaks tehtud, aga kunagi 5 aastakest tagasi sai 3000 EEK-ise limiidiga kaardiga makseid tehtud reisil olles kuu aja jooksul 30 000 EEK Lihtsalt kandsid alati natukeseks ette peale ja pold vaja ka karta seda nagu on 12 000EEK jms limiidiga kaartidel, et tõmmatakse tühjaks ja siis mõtle kust tagasimaksmiseks kokku kraapida
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
01.02.2012 17:58:22
|
|
|
Suur osa ei paista üldse teadvat mis on ehtne krediitkaart. Kui kogu aeg ise eelnevalt vajalikku summat kaardile kanda kasutamiseks, siis see pole krdiidi kasutamine. Üldiselt on teema muutunud mõttetuks vaidluseks, kus räägitakse erinevatest asjadest täieliku segapudruna. Jätkake ilma minuta....... aga veel parem oleks, kui pöördute tagasi algteema juurde.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
01.02.2012 18:08:14
|
|
|
Eesti oludes räägime ikka 95% puhul nendest 1-max 2 kuupalgaga piiratud kaartidest
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
01.02.2012 18:14:13
|
|
|
Suur osa ei paista üldse teadvat mis on ehtne krediitkaart. Kui kogu aeg ise eelnevalt vajalikku summat kaardile kanda kasutamiseks, siis see pole krdiidi kasutamine. Üldiselt on teema muutunud mõttetuks vaidluseks, kus räägitakse erinevatest asjadest täieliku segapudruna. Jätkake ilma minuta....... aga veel parem oleks, kui pöördute tagasi algteema juurde. |
Ehk sa siis seletad mis on ehtne krediitkaart? Kui intresse näha/maksta ei taha, siis tuleb määratud aja jooksul raha tagasi kanda. Eelnevalt on vaja kaarti plussi kanda vaid juhul kui tahad teha tehingut mis ületab sinu krediidilimiidi.
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.02.2012 18:19:27
|
|
|
Magic kirjutas: |
Eesti oludes räägime ikka 95% puhul nendest 1-max 2 kuupalgaga piiratud kaartidest  |
Kusagil 2003 paiku pakkus SEB mulle rõõmsalt 35k limiidiga kaarti. Selleks hetkeks olin käinud 6 kuud poole kohaga tööl saades igakuiselt 5.5k arvele
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
01.02.2012 18:33:21
|
|
|
Suur osa ei paista üldse teadvat mis on ehtne krediitkaart. Kui kogu aeg ise eelnevalt vajalikku summat kaardile kanda kasutamiseks, siis see pole krdiidi kasutamine. Üldiselt on teema muutunud mõttetuks vaidluseks, kus räägitakse erinevatest asjadest täieliku segapudruna. Jätkake ilma minuta....... aga veel parem oleks, kui pöördute tagasi algteema juurde. |
Ehk sa siis seletad mis on ehtne krediitkaart? Kui intresse näha/maksta ei taha, siis tuleb määratud aja jooksul raha tagasi kanda. Eelnevalt on vaja kaarti plussi kanda vaid juhul kui tahad teha tehingut mis ületab sinu krediidilimiidi. |
just. Mul on ka täitsa ehtne krediitkaart, netist saan tellida ja osta asju, välismaal saan maksta jne jne. Seega täitsa päris kaart on. Kuumaksu ei ole ning kui ei taha intresse maksta, siis lihtsalt kannad kulutatud raha sinna tagasi või soovi korral ka kannad sinna piisavalt raha ette, oma valik. Kui pole raha ette kanda, siis võid sellega ka miinusesse minna, keegi ei keela. Pärast tuleb ainult lisakopikatega tagasi maksta pangale.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
01.02.2012 19:36:37
|
|
|
Ehk sa siis seletad mis on ehtne krediitkaart? Kui intresse näha/maksta ei taha, siis tuleb määratud aja jooksul raha tagasi kanda. Eelnevalt on vaja kaarti plussi kanda vaid juhul kui tahad teha tehingut mis ületab sinu krediidilimiidi. |
Panga definitsioon:
Krediitkaart pakub Sulle rohkem võimalusi ning on usaldusväärne maksevahend Eestis ja välisriikides. Krediitkaardiga ei kasuta Sa mitte oma arvelduskontol olevat raha, vaid panga krediiti kokkulepitud limiidi ulatuses. Nii saad alati kindel olla, et ootamatuteks kulutusteks on lisaraha olemas. Välisreisil on krediitkaart asendamatu hotelli broneerimisel ja auto rentimisel.
Kes soovib võib tõenäoliselt lisadefinitsioone leida internetist veelgi.
Kuna õnneks on olemas siiski ka deebetkaardid millele on antud krediitkaardi omadusi, siis mina isiklikult eelistan vaid taolisi omada. See on minu isiklik eelistus. Kes soovib sellest aru saada, sel on eespool põhjendused lugeda. Ma pole eales öelnud, et absoluutselt kõigil peab ilmtingimata olema sama eelistus.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tsihh
HV veteran
|
01.02.2012 23:36:36
|
|
|
Panga definitsioon:
Krediitkaart pakub Sulle rohkem võimalusi ning on usaldusväärne maksevahend Eestis ja välisriikides. Krediitkaardiga ei kasuta Sa mitte oma arvelduskontol olevat raha, vaid panga krediiti kokkulepitud limiidi ulatuses. Nii saad alati kindel olla, et ootamatuteks kulutusteks on lisaraha olemas. Välisreisil on krediitkaart asendamatu hotelli broneerimisel ja auto rentimisel.
Kes soovib võib tõenäoliselt lisadefinitsioone leida internetist veelgi.
Kuna õnneks on olemas siiski ka deebetkaardid millele on antud krediitkaardi omadusi, siis mina isiklikult eelistan vaid taolisi omada. See on minu isiklik eelistus. Kes soovib sellest aru saada, sel on eespool põhjendused lugeda. Ma pole eales öelnud, et absoluutselt kõigil peab ilmtingimata olema sama eelistus. |
Nii ja nüüd siis seleta ka milles meie arusaam panga definitsioonist erineb? Kasutangi krediiti ja maksan selle tagasi teatud aja jooksul (tavaliselt 30 päeva)
Krediitkaardi omadustega deebetkaardi sarnane on mul samuti olemas (ei mäleta hetkel kuidas BOV seda nimetab). Internetis saab kenasti ostusid teha, autot pole ma aga rentida sellega proovinud. Kuna sellel aga kiipi pole siis igapäevaselt sellest ei piisaks
|
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
02.02.2012 01:53:13
|
|
|
Iseenesest hea uudis. Rahvas tuleb ehk veidi enam maa peale tagasi ja elab rohkem oma võimete piires.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|